E-mailmarketing wordt vaak overschaduwd door enkele van de populaire strategieën zoals social media marketing en SEO. Dat is waarom de meeste mensen zich afvragen, is e-mailmarketing nog steeds relevant?

Leestijd: 4 minuten

Bron

E-mailmarketing wordt vaak overschaduwd door enkele van de populaire strategieën zoals social media marketing en SEO. Dat is waarom de meeste mensen zich afvragen, is e-mailmarketing nog steeds relevant?

Kortom, ja, het blijft een effectieve strategie die veel voordelen en kansen biedt voor bedrijven. Bij effectief gebruik stelt deze techniek u in staat om anticipatie bij de klanten te creëren en meer omzet te genereren. Maar wat het echt onderscheidend maakt, is het investeringsrendement van $ 36 voor elke uitgave van $ 1 .

Twijfel je nog? Laten we eens kijken waarom e-mailmarketing nog steeds relevant is en wat het tot een effectieve strategie maakt!

Waarom e-mailmarketing effectief is? Toegang tot uw doelgroep

Je zou vaak merken dat sociale platforms overvol zijn, waar je stem gedempt wordt in het lawaai. E-mailmarketing is een alternatief voor dat waarmee u gemakkelijk toegang krijgt tot uw doelgroep.

In vergelijking met de advertenties die ze zien met tal van andere berichten wanneer u uw bericht naar de inbox van klanten stuurt, heeft het meer kans om daadwerkelijk gelezen te worden. Daarom is het gemakkelijker voor u om via e-mails een impactvol beeld van uw merk in de hoofden van klanten te creëren.

Minimale investering met optimaal resultaat

In tegenstelling tot de meeste andere digitale marketingmedia, hoeft u niet voor elke advertentie die u plaatst geld uit te geven. U hoeft alleen te investeren in goede e-mailautomatiseringssoftware die het verzenden van e-mails moeiteloos maakt. Ook kunt u eenvoudig uw abonnementenlijst beheren. Bovendien maakt het scala aan ontwerpsjablonen uw e-mails visueel aantrekkelijk.

Bovendien zijn er ook tal van plannen. Hoewel je beperkte functies zou hebben, is het nog steeds een haalbare optie voor het beheren van je e-mails.

Bouwt een loyale klantenbasis op

In plaats van de socials van uw klanten te bombarderen met vervelende advertenties, stuurt u e-mails met waardevolle inhoud rechtstreeks naar de klanten. Op deze manier kunt u vertrouwen opbouwen bij uw publiek, omdat e-mails persoonlijker zijn en een emotionele aantrekkingskracht op hen hebben.

Er zijn verschillende manieren waarop u uw e-mails persoonlijker kunt maken. Met de meeste automatiseringssoftware voor e-mailmarketing kunt u de namen van klanten toevoegen, e-mails verzenden bij speciale gelegenheden, exclusieve kortingen aanbieden, enz. Bovendien kunt u ook aan dripmarketing doen, wat helpt bij het genereren van meer leads.

Draagt bij aan uw geloofwaardigheid

Een effectieve e-mailmarketingstrategie draagt ook bij aan de geloofwaardigheid van uw merk. Doordat u uw klanten via nieuwsbrieven van waardevolle informatie voorziet, beginnen ze u te vertrouwen. De reden is dat u ze niet spamt, maar ze waarde geeft.

Via e-mails kunt u uw doelgroep ook informeren over uw merkverhaal, waar u in gelooft en wat uw motto is. Hierdoor klink je authentieker en kun je je onderscheiden van de massa.

Helpt bij het behouden van klanten

Strategische e-mailmarketing is ook een effectieve manier om klanten te behouden. Als u een op abonnementen gebaseerde service of een SaaS-bedrijf bent, is e-mailmarketing voor u onvermijdelijk. Want in deze business moet je ze na afloop van het abonnement er weer van overtuigen dat je diensten het geld waard zijn.

Om deze reden kan e-mailmarketing u helpen door herbetrokkenheidscampagnes op te zetten met uw klanten. Voor het informeren over het aflopen van een abonnement of het versturen van aanmaningsmails bent u constant op de hoogte van uw klanten. Er zijn veel SaaS-e-mailvoorbeelden waarmee bedrijven hun klanten kunnen behouden.

Succespercentage e-mailmarketing

Een andere reden waarom e-mailmarketing nog steeds relevant is, is het slagingspercentage. Er zijn meer dan 4,1 miljard e-mailgebruikers , daarom is het het gemakkelijkst om uw potentiële klanten te bereiken met e-mails. De meeste merken sturen welkomstmails naar hun klanten wanneer ze zich abonneren op hun nieuwsbrieven. Deze e-mails hebben een hoge open rate van 91,43%, wat betekent dat de kans groter is dat de prospect uw loyale klant wordt.

Bovendien ben je niet afhankelijk van de algoritmen van verschillende sociale platformen om je marketingcampagnes succesvol te maken. U hebt alleen een onberispelijke e-mailmarketingstrategie nodig. Bovendien kunt u het succespercentage van uw marketingcampagnes direct en gemakkelijk beoordelen met behulp van e-mailautomatiseringstools.

Laatste gedachten

Aangezien er tegenwoordig talloze mogelijkheden zijn voor digitale marketing, gaan mensen ervan uit dat e-mailmarketing dood is. Daarentegen is de realiteit precies het tegenovergestelde. Het is nog steeds relevant en een effectieve manier om meer omzet te genereren.

Er zijn tal van redenen voor de effectiviteit van e-mailmarketing. Ten eerste is het de ideale manier om direct in contact te komen met uw doelgroep. Ten tweede zorgt het niet alleen voor omzet, maar krijgt u ook het beste rendement op uw investering. Daarom is het kosteneffectief in vergelijking met de meeste strategieën.

Bovendien ben je door directe toegang tot je publiek in staat om een trouwe klantenkring op te bouwen. Daarnaast neemt je geloofwaardigheid als merk toe door e-mailmarketing. Ten slotte kunt u ook uw klantretentie verhogen als u strategisch re-engagementcampagnes creëert. Dus als u e-mailmarketing nog steeds niet als uw primaire marketingstrategie gebruikt, moet u deze nieuw leven inblazen.

Het bericht Is e-mailmarketing nog steeds relevant en een effectieve strategie? verscheen eerst op HubsAdda .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.