24 Voorbeelden van creatieve, concurrerende en klikwaardige advertenties (en hoe u ze kunt repliceren) Het is niet jouw taak om een kopie te schrijven. Het is jouw taak om je bezoekers, klanten en prospects zo goed te kennen dat je begrijpt in welke situatie ze zich nu bevinden, waar ze zouden willen zijn, en precies hoe jouw oplossing hen tot hun ideale zelf kan en zal brengen

Leestijd: 10 minuten

Bron

Copyhackers-oprichter Joanna Wiebe:

“Het is niet jouw taak om een kopie te schrijven. Het is jouw taak om je bezoekers, klanten en prospects zo goed te kennen dat je begrijpt in welke situatie ze zich nu bevinden, waar ze zouden willen zijn, en precies hoe jouw oplossing hen tot hun ideale zelf kan en zal brengen. ”

U:

voorbeelden van advertentieteksten - writer's block meme

Als je dit bericht leest, is de kans groot dat je moeite hebt om het met je advertentietekst te verwerken en wat inspiratie nodig hebt. Verplaats die bus naar het park en stap mijn kantoor binnen – ik heb 24 van de beste voorbeelden van advertenties verzameld van vijf verschillende kanalen, waaronder:

 • Zoekopdracht
 • Weergave
 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn” href=”https://zelfranken.nl/seo-cursussen/geavanceerde-seo/social-stacking/” data-wpil-keyword-link=”linked”>LinkedIn

Elk bevat tips en afhaalrestaurants die je kunt toepassen op je eigen advertentietekst, dus lees verder en bereid je voor om die strijdbus om te toveren in een sprinterbusje op weg naar succes.

Voorbeelden van Google Zoeken-advertentiekopieën

Zonder creatieve afbeeldingen om op te vallen (afgezien van beeldextensies) en met dezelfde blauwe tekst waarmee elke andere adverteerder moet werken, is advertentietekst (letterlijk) alles voor Google Ads. U moet een combinatie van zoekwoorden, functies, voordelen en logistieke informatie gebruiken om de advertentie op te laten vallen en aan te zetten tot actie.

Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden van Google-advertentieteksten voor verschillende typen zoekwoorden.

Concurrerende advertentietekst

Op zoek naar inspiratie voor concurrerende advertenties? Zoek een merkterm in Google en je wens wordt vervuld. Dit is bijvoorbeeld wat ik zag toen ik “wrike” typte:

 • Een Wrike-advertentie bovenaan, sterk gericht op autoriteit met woorden als krachtige beveiliging op bedrijfsniveau, toonaangevend en vertrouwd.
 • Een Smartsheet-advertentie die beweert te leveren wat andere tools beloven (coughWRIKEcough) met een focus op gebruiksgemak (gemakkelijk te leren, aan te passen en te schalen voor elk project).
 • Een monday.com-advertentie voor een objectieve vergelijking – waarin monday.com staat, is zoveel beter – ook gericht op gebruiksgemak (flexibel platform voor teams om projecten te beheren, op hun manier, waar dan ook!)
 • Een Coordinate-advertentie die technische problemen lijkt te hebben. (Begin klanten verantwoordelijk te houden).

google zoekadvertentie kopie voorbeeld - concurrerende advertentie kopie

Afhaalrestaurants

 • Bied op uw eigen merkvoorwaarden! Maar goed dat Wrike hier bovenaan staat met zijn EAT en ruimte- innemende advertentie-extensies. Meer informatie over bieden op merk termen hier .
 • Onderscheid uw bedrijf. Als u concurrerende advertenties maakt, bedenk dan wat uw product of dienst onderscheidt van uw concurrent . In dit geval is het duidelijk dat zowel Smartsheet als monday.com gebruiksgemak benadrukken, terwijl Wrike zich richt op beveiliging.
 • Concurrerende kopie is moordend! Alles is een spel, zelfs de meest flagrante.
 • Doe een beroep op pijnpunten. De vierde advertentie in het pakket doet dit goed, met “Laten ze de bal laten vallen?” en “Geen follow-up?” hoewel ‘Begin uw klanten verantwoordelijk te houden’ lijkt een fout of een fout in de responsieve advertentiebeschrijving.

Doelgerichte advertentietekst

Laten we verder gaan met voorbeelden van Google Ad-copy voor een aan ‘strategieën’ gerelateerd zoekwoord dat een lagere commerciële intentie heeft . Een zoekopdracht naar ‘vakantiemarketingstrategieën’ onthult een paar verschillende benaderingen die u hier kunt volgen. voorbeelden van google-zoekadvertenties - zoekwoord met lage intentie

Afhaalrestaurants

 • Focus op voordelen. Als het gaat om functies versus voordelen , kan advertentietekst met commerciële intentie soms meer functie-zwaar zijn, terwijl advertentietekst met informatieve intentie vaak meer gericht is op voordelen. U kunt dit zien in de advertentietekst hierboven met woorden als beter presteren, verkopen veiligstellen, hun klantenbestand opbouwen en uw verkoop laten groeien.
 • Trek de aandacht met feiten. Probeer een stukje informatie uit de bron die u promoot, of een overtuigende statistiek om de aandacht te trekken.
 • Emotionele copywriting verkoopt. Let op de angstaanjagende make of break in de bovenstaande advertentie. We hebben 273 emotionele copywriting-woorden waaruit u kunt kiezen voor uw advertenties.
 • Gebruik werkwoorden. Merk op dat elk van deze koppen een werkwoord heeft: downloaden, beter presteren, laten vallen, winnen. Ik kan werkwoorden niet genoeg benadrukken!
 • Pas de sfeer aan. Alles laten vallen is een geweldige kopie voor urgentie en opwinding, daarom heb ik het in de schermafbeelding bewaard, maar het is niet geschikt voor deze term omdat strategieën meestal niet worden geassocieerd met snelheid. (Deze advertentie is niet relevant en maakt duidelijk verschillende kopieerfouten van Google-advertenties).

Gezaghebbende advertentietekst

Laten we tot slot eens kijken naar een advertentietekst voor een grootschalig zoekwoord met hoge inzetten voor commerciële bedoelingen, zoals ‘fraudeadvocaat’. De advertentietekst hier gaat over autoriteit, beschikbaarheid en snelheid.

Voorbeeld van Google Ad Copy voor zoekwoord met hoge intentie

Afhaalrestaurants

 • Win hun vertrouwen: terwijl beveiliging voor projectbeheersoftware misschien ondergeschikt is aan gebruiksgemak, heeft het de hoogste prioriteit voor andere industrieën. Als u zich in een van die sectoren bevindt, let dan op de vertrouwenssignalen in de advertentietekst hierboven, zoals we hebben geholpen meer dan 1.000.000 mensen, meer dan 1 miljoen advocatenreviews en meer dan $ 10 + miljard gewonnen voor klanten, samen met sterbeoordelingen.
 • Gebruik ijverige woorden: in tegenstelling tot onze advertentietekst in het vorige voorbeeld, zijn beschikbaarheid en snelheid de sleutel tot op service gebaseerde aanbiedingen. In de advertentietekst hierboven ziet u dat onze advocaten zijn voorbereid, ervaren procesadvocaten, 24/7 beschikbaar, en de advocaat zal binnen enkele minuten antwoorden.
 • Verminder het risico: help potentiële klanten zich op hun gemak te voelen bij het kiezen van u met zinnen als niets betalen tenzij we winnen, een best beoordeelde fraudeadvocaat vinden, geen kosten tenzij u wint, gratis case-evaluatie en dure eigen betalingen overslaan.
 • Werkwoorden! Let nogmaals op het gebruik van werkwoorden om de kenmerken en voordelen te benadrukken: zoeken, overslaan, betalen, enz.
 • Impliciete emotie: Emotionele marketing betekent niet noodzakelijkerwijs het gebruik van emotionele woorden en zinnen . In dit geval is het duidelijk dat deze advertenties zijn ontworpen om vertrouwen, geruststelling en verlichting van zorgen te wekken, maar u ziet deze woorden niet in de advertentietekst. U krijgt binnen enkele minuten antwoord, bent voorbereid om uw zaak te horen en krijgt de juridische vertegenwoordiging die ze verdienen.

Gespreksadvertentie kopiëren

Dit laatste voorbeeld van een Google-advertentietekst helpt om de aandacht te trekken met twee tactieken: een vraag stellen en conversatietaal gebruiken. SpyFu’s Maak je een grapje? geeft aan dat onbeperkte gegevens, projecten en zoekwoorden voor de helft van de prijs een groot probleem is.

voorbeeld van google ad copy - conversatie ad copy

Afhaalmaaltijden: probeer een zin of woord te gebruiken dat uw ideale klanten hardop of tegen zichzelf zouden zeggen – u zou hier een manier kunnen vinden om te resoneren.

Bekijk deze zeven manieren om supereffectieve Google-advertenties te schrijven voor meer hulp bij uw Google-advertentietekst.

Voorbeelden van advertentietekst weergeven

Display-advertenties zijn de meest visuele van alle online advertenties, omdat er geen speciale secties voor tekst zijn, zoals u wel ziet bij advertenties op sociale media. De beste display-advertenties maken indruk met het minste aantal woorden.

Het gebruik van “nog”

“Toch” is een uitstekend woord om in uw vocabulaire voor advertentieteksten te houden. In het onderstaande voorbeeld biedt Mailchimp geavanceerde, maar gemakkelijke tools.

voorbeeld van advertentiekopie - display-advertentie "geavanceerd, maar eenvoudig"

Afhaalmaaltijden: gebruik “nog” om de “Ik wil dit maar zonder dat”-voorkeuren van uw klanten te communiceren. Je kunt ook soortgelijke variaties zoals X proberen zonder de Y of X, niet Y.

Rijmende advertentietekst

Deze advertentietekst luidt: Blijf werken en games blijven spelen.

Het is dus niet helemaal duidelijk wat hier wordt geadverteerd, maar nodigt deze advertentie niet uit tot een klik om erachter te komen?

voorbeelden van advertentiekopieën - toon advertentiekopie met rijmend

Afhaalmaaltijden: Minder kan meer zijn. Het grote lettertype, de aantrekkelijke afbeelding en de heldere CTA-knop in deze advertentie nodigen u uit om te klikken. Bovendien geeft het gebruik van rijmen hier deze zes woorden een gedenkwaardige kracht.

Opscheppen advertentietekst

Deze advertentie is veel tekst, maar het werkt. In plaats van te zeggen: “Bekijk ons succesverhaal met de California State University”, schrijft Unisys:

Het is niet eenvoudig om 400.000 studenten blij te maken.
Maar dat hebben we voor California State University gedaan met onze cloudoplossingen.
We zijn erg goed in de cloud.

voorbeelden van advertentiekopieën - advertentietekst weergeven

Afhaalrestaurants

 • Als je gaat opscheppen over je bedrijf in je advertentietekst, schep er dan op een klantgerichte manier over op, zoals Unisys doet in het bovenstaande voorbeeld.
 • Met een groot aantal, een emotioneel woord, een lachend gezicht en een strak ontwerp, kun je echt een saai aanbod veranderen in iets dat de aandacht trekt. We hebben hier veel ontwerptips voor display-advertenties .

Duidelijke en eenvoudige advertentietekst

Creatieve advertenties zijn leuk, maar niet altijd noodzakelijk. Deze advertentie van LinkedIn is rechttoe rechtaan en spreekt de beoogde doelgroep aan: virtuele verkopers.

Vind nieuwe manieren om virtueel in contact te komen met uw kopers. Begin.

eenvoudig voorbeeld van advertentiekopie

Afhaalmaaltijden: niet-creativiteit is ook een strategie voor copywriting! Probeer duidelijk uw waardepropositie te vermelden om uw publiek rechtstreeks aan te spreken. Bekijk voor meer informatie onze acht beste tips voor het schrijven van advertenties (ooit!).

Voorbeelden van het kopiëren van Instagram-advertenties

Oké, nu is het tijd om in de creatieve zone te komen. De beste Instagram-advertenties zijn voornamelijk visueel, maar er zijn opties om tekst aan de afbeelding en je bijschrift toe te voegen. Laten we enkele voorbeelden van het kopiëren van Instagram-advertenties bekijken om u te inspireren.

Influencer-advertentiekopie

Dit type advertentietekst is misschien wel de eenvoudigste vorm van influencermarketing op Instagram. Deze Nike advertentietekst luidt:

Altijd $ 100 en minder
De Nike Reposto zijn waanzinnig veelzijdig.”- Beija Marie Velez

voorbeeld van advertentietekst - nike

Afhaalmaaltijden: Uiteraard is niet iedereen Nike, maar als je een bekende naam in je niche kunt krijgen om je product te beoordelen, zijn er maar een paar woorden nodig – de naam is waar de kracht ligt.

Speelse advertentietekst

De schattige afdeling op Instagram is een van de grootste, dus Halos is slim om zijn product te koppelen aan schattige dierenfoto’s met zijn Instagram-videoadvertentie . De tekst op de afbeelding luidt:

Wat is er zoeter dan zoet? Babygeiten zijn lief… Maar niet de liefste… Niets is zoeter dan Halo’s.

instagram advertentie kopie voorbeeld - halos

Het onderschrift luidt:

Babygeiten zijn lief, maar Halo’s barsten van de vitamine C (en ze zullen je favoriete shirt niet opeten). #WorldsSweetestMandarins

Afhaalmaaltijden: denk aan bijvoeglijke naamwoorden die je product of dienst beschrijven en wat voor soort aantrekkelijke, Instagram-vriendelijke afbeeldingen die woorden ook kunnen beschrijven – en misschien heb je gewoon een leuke serie om mee te werken, zoals deze! (Halos heeft ook variaties met pluizige eendjes en onverwachte dierenvriendschappen.)

Functie-voordeel advertentie kopiëren

Functies en voordelen zijn nietjes in zowat elke copywriting formule . Dit voorbeeld van een Instagram-advertentie leidt met het voordeel (gezonde, stralende huid in groot lettertype) en deelt vervolgens de functies die het voordeel mogelijk maken (hyaluronzuur, glycerine, pro-vitamine B5).

voorbeelden van advertentiekopieën - instagram-advertentie met kopie van functievoordeel

Afhaalmaaltijden: Consumenten weten waarschijnlijk niet wat die termen betekenen, zelfs niet met de uitleg, maar de specificiteit is wat verkoopt. Dit is tip #17 in mijn bericht over het schrijven van een exemplaar dat verkoopt.

Voorbeelden van kopiëren van Facebook-advertenties

Je Facebook-advertentieadvertentie is de ster van de show, maar dat betekent niet dat de andere componenten van de advertentie niet belangrijk zijn. Hier zijn enkele voorbeelden van het kopiëren van Facebook-advertenties om u ideeën te geven voor uw tekst, afbeeldingstekst, koppen en beschrijvingen.

Oogverblindende advertentietekst

De advertentietekst van Goodbuy valt in een paar categorieën: informatief, op waarden gebaseerd en verhalend. Laten we kijken. De advertentietekst luidt:

Meer dan 200.000 kleine bedrijven zijn permanent gesloten vanwege de pandemie, bovenop de 500.000+ die elk jaar sluiten. Al die tijd is de Amerikaanse e-commercemarkt een industrie van $ miljard dollar waar 70% van al die uitgaven rechtstreeks in de zakken van 15 mega-retailers gaat 😥

De tekst in de videoadvertentie zelf zegt:

 • Gek feit: 70% van alle online uitgaven in de VS gaat rechtstreeks in de zakken van 15 mega-retailers
 • Ondertussen komen 2,1 miljoen kleine bedrijven (die dezelfde producten verkopen) op pagina 10 van uw zoekresultaten
 • Zeg hallo tegen de easy-knop voor bewust winkelen.
 • Voeg goodbuy toe – het is gratis!

voorbeelden van advertentieteksten - verhalen vertellen in Facebook-advertentie

Bekijk hier de volledige videoadvertentie .

Afhaalrestaurants

 • Verhalen vertellen is makkelijker dan je denkt. We horen deze suggestie de hele tijd, maar wat betekent het eigenlijk? Hier betekent het boeiende informatie presenteren in de vorm van een korte video. Er is weinig tot geen beeldmateriaal – alleen een aantrekkelijk lettertypeontwerp en animatie om u betrokken te houden.
 • Gebruik “gratis” vrij. Dit is een van de beste woorden om in uw advertentietekst te gebruiken , zelfs als het al duidelijk is dat uw aanbod gratis is.
 • Er zijn verschillende manieren om je publiek aan te spreken. Terwijl de bovenstaande LinkedIn-display-advertentie zijn publiek aanspreekt door te verwijzen naar ‘uw kopers’, doet goodbuy dat met bijvoeglijke naamwoorden (sociaal bewust).

Emojional advertentie kopie

Ja, ik heb daar een woord verzonnen. Maar het staat voor advertentietekst die emotie oproept en ook emoji’s heeft. in het onderstaande voorbeeld lezen we:

Eindelijk een agendatool voor sociale media waar je team ECHT dol op zal zijn 😍
Meld u vandaag nog aan voor een gratis proefperiode

voorbeelden van advertentieteksten - emoji en gevoel van opluchting

Afhaalrestaurants

 • Gebruik emoji’s. Blader door je Facebook-feed en je zult zien dat veel, zo niet alle advertentieteksten die je ziet emoji’s bevatten (tenzij ik de enige ben). Emoji’s zijn perfect voor gemoedelijke copywriting en geven uw tekst de pop die het nodig heeft. En het hoeven geen emotionele emoji’s te zijn. Als je een restaurant bent, geef de aubergine-moji dan een draai. Aannemers, die helm is moeilijk te missen. Veel adverteerders gebruiken ook emoji’s in plaats van opsommingstekens in hun tekst.
 • Gebruik ‘eigenlijk’. Dit woord heeft kracht. Gebruik het om iets aan de oppervlakte te brengen dat u weet over uw publiek (het werknemershandboek dat u daadwerkelijk zult lezen), om een gesprek te voeren (hoe u een huis koopt (zoals eigenlijk)), of in dit geval om uw vertrouwen te tonen dat wat u’ opnieuw aanbieden is echt uniek.

Voorbeelden van Linkedin-advertentiekopieën

En last but not least hebben we voorbeelden van advertentieteksten op LinkedIn. Als je nog niet op dit kanaal adverteert, bekijk dan onze LinkedIn-cheatsheet voor advertenties – het bevat alles wat je nodig hebt om te beginnen.

Succesverhaal advertentietekst

FICO’s LinkedIn advertentietekst luidt:

Mercury-verzekeringen hadden slimmere, meer geautomatiseerde beslissingen nodig, maar hun verzekeraars zijn geen technische experts. FICO Platform was het antwoord.

Het advertentiemateriaal zelf bevat een klantcitaat van “Samenwerken met FICO heeft Mercury getransformeerd” en een blauwe knop Nu downloaden. Dan zien we voor elke carrouselkaart een andere kop:

 • Het FICO-platform stelt bedrijven in staat … (wordt afgesneden)
 • Gebruikers kunnen regels maken en aanpassen zonder IT.
 • FICO verbeterde de resultaten van Mercury en maakte IT vrij.
 • Download de case study voor meer informatie!

voorbeelden van advertentie-exemplaren - linkedin succesverhaal ad Afhaalrestaurants

 • Denk resultaat! De formule voor een succesverhaal is niet alleen een probleemoplossing. Het is het probleem (het pijnpunt van de klant), de oplossing (wat je hebt gedaan om het op te lossen), het resultaat (wat voor extra succes de klant ziet nu zijn probleem weg is).
 • Blijf in uw rijstrook. Om het meeste uit uw exemplaar te halen, moet u binnen het aantal tekens blijven, zodat er niets wordt afgebroken.

Medelevende advertentietekst

In deze advertentie van Eversource staat de kopie:

New England: Naarmate de temperaturen dalen, drijft de toegenomen vraag naar energie de kosten van aardgas op.

Dan zien we een illustratie van een koud persoon gevolgd door een kop van:

Eversource is er om klanten te helpen hun rekeningen te beheren.

advertentie kopiëren..</body></html>

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.