Hoe te verkopen op eBay: een beginnershandleiding voor online retailers In 2011 verloor Justin Dube, een motorliefhebber, zijn baan als manager van een supermarkt en had hij moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, dus begon hij een bijzaak om motorfietsen te demonteren en de onderdelen op eBay te verkopen

Leestijd: 11 minuten

Bron

Vrouw zet schoenen op om online te verkopen

In 2011 verloor Justin Dube, een motorliefhebber, zijn baan als manager van een supermarkt en had hij moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, dus begon hij een bijzaak om motorfietsen te demonteren en de onderdelen op eBay te verkopen. Hij deed zijn eerste verkoop op dezelfde dag dat hij zijn eerste vermelding plaatste, en in 2012 verscheepte hij elke maand voor meer dan $ 5.300 aan onderdelen naar mensen over de hele wereld.

“Zo zijn onze zaken op eBay ontstaan” , vertelde hij in 2013 aan eBay. “Elke maand vergroten we onze voorraad en verdienen we meer geld dan de vorige.”

Door op eBay te verkopen, kon Dube niet alleen doen waar hij van hield, maar hij kon er ook van leven, en zijn succes illustreert hoe gebruiksvriendelijk het systeem van eBay kan zijn – zelfs voor beginnende verkopers. Als je niet bekend bent met de markt, heb je alleen wat basiskennis nodig om items te gaan verkopen aan de 182 miljoen actieve kopers van eBay.

Alles wat u moet weten over succesvol verkopen op eBay

Verkopen op eBay hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet er wel voor zorgen dat je een paar stappen volgt, waaronder:

 • Hoe maak je een account aan
 • Een vermelding maken
 • Uw vermeldingen beheren en optimaliseren

Laten we erin duiken.

Deel 1: Stel een eBay-account in

U kunt uw eBay-account in slechts een paar stappen instellen.

Stap 1: Registreer voor een persoonlijk of zakelijk account

Registreer op Ebay voorbeeld

Ga naar ebay.com en klik op ‘registreren’ in de linkerbovenhoek van het menu om een account aan te maken.

De pagina is standaard ingesteld op registratie voor een persoonlijk account, wat ideaal is als u van plan bent af en toe kleine hoeveelheden artikelen te verkopen. Als u echter van plan bent regelmatig grote hoeveelheden te verkopen, kiest u voor een zakelijk account, zoals hieronder geïllustreerd.

Voorbeeld van een accountpagina maken op Ebay

Stap 2: Maak een gebruikers-ID aan

Vervolgens wordt u gevraagd een gebruikers-ID te kiezen. Uw ID wordt weergegeven aan elke gebruiker die uw vermeldingen bekijkt of met u communiceert, dus kies een professionele gebruikersnaam die bij uw bedrijf past. Twee van eBay’s topverkopers, thrift.books en musicMagpie , verkopen bijvoorbeeld respectievelijk boeken en compact discs.

Stap 3: Stel een automatische betalingsmethode in

Nadat u een gebruikers-ID heeft gemaakt, wordt u gevraagd een automatische betalingsmethode op te geven: PayPal, een betaalrekening of een creditcard of betaalpas.

Voorbeeld van automatische betalingsmethode op eBay

eBay gebruikt deze betaalmethode om kosten in rekening te brengen die verband houden met je verkopersactiviteiten, zoals terugbetalingen van kopers.

Deel 2: Verkopen op eBay: een aanbieding maken

Nu je een verkopersaccount op eBay hebt gemaakt, is het tijd om je eerste item te vermelden.

Een voorbeeld van een aanbieding maken op Ebay

Log in op uw account en klik op “Verkopen” in de rechterbovenhoek om te beginnen.

Stap 1: Identificeer uw product

Er zijn twee verschillende manieren waarop u een item te koop kunt aanbieden: de tool voor snelle aanbiedingen van eBay of het geavanceerde aanbiedingsformulier. De tool voor snelle aanbiedingen kan een goede keuze zijn voor uw eerste aanbieding, omdat deze u richtlijnen geeft over hoe u uw item kunt prijzen en verzenden op basis van eerdere verkopen van dezelfde of vergelijkbare items. Als u echter veel voorraad heeft of vaak op eBay gaat verkopen, wilt u misschien het geavanceerde aanbiedingsformulier gebruiken vanwege de extra functies.

Om uw product te identificeren met de tool voor snelle vermeldingen, voert u eenvoudig woorden in die uw artikel of de UPC- of ISBN-code beschrijven in de zoekbalk. eBay geeft automatisch aanbiedingen voor aanbiedingen op basis van vergelijkbare items die zijn verkocht. Als u bijvoorbeeld een paar Nike herenschoenen te koop aanbiedt, begint de tool voor snel aanbieden informatie voor u in te vullen, zoals hieronder wordt geïllustreerd.

Vertel ons wat u op Ebay verkoopt

Als u een aanbieding ziet die overeenkomt met het product dat u verkoopt, klikt u op ‘selecteren’ zoals hieronder afgebeeld.

Vertel ons wat je op Ebay verkoopt met schoenen

Hierdoor wordt uw vermelding gevuld met informatie uit de geselecteerde vermelding en heeft u de mogelijkheid om velden te bewerken om uw specifieke product aan te passen.

Maak uw vermelding op Ebay met schoenen

Om een product te identificeren via de geavanceerde tool, typt u de trefwoorden voor uw product in de zoekbalk en klikt u op ‘Aan de slag’. Als u niet zeker weet welke trefwoorden u moet invoeren, identificeert u uw product door op ‘Bladeren door categorieën’ te klikken en de categorie en subcategorieën te selecteren die het beste bij uw artikel passen. Als u bijvoorbeeld een boek verkoopt, kunt u het genre van het boek selecteren.

Vertel ons wat je op Ebay verkoopt met boeken

Nadat u uw selecties heeft gemaakt, wordt er een formulier gegenereerd met een verscheidenheid aan velden om over uw item in te vullen.

 • De titel is de eerste regel tekst die mensen over uw product zien. Neem de belangrijkste, boeiende informatie over het item op in de titel – dit maakt de aanbieding gemakkelijk te vinden en verleidt kopers om erop te klikken.
 • eBay vereist ook dat je product-ID’s invult, zoals UPC’s en ISBN’s.
 • Vul de artikelspecificaties of het merk en de fysieke details in van wat je verkoopt, zoals maat, merk, model en kleur. Met deze informatie kunnen kopers uw product gemakkelijk vinden via de zoekfunctie.
 • Voeg maximaal 12 foto’s in hoge resolutie toe van het item dat je verkoopt. De minimale en maximale afbeeldingsafmetingen zijn 500×500 pixels en 9000×9000 pixels, maar 1600×1600 pixels wordt aanbevolen. Fotografeer uw product voor een witte achtergrond in een goed verlichte ruimte om de aanbieding er professioneel en overzichtelijk uit te laten zien. Het opnemen van kwaliteitsafbeeldingen is niet alleen visueel aantrekkelijk voor kopers, maar er zit ook een wetenschap achter, zoals beschreven in dit FollowUp-artikel .
 • Schrijf een itembeschrijving die duidelijk en beknopt is. De kopie moet eventuele vragen van een koper over het artikel beantwoorden (afmetingen, afmetingen, specificaties, enz.). Houd de opmaak eenvoudig en overweeg het gebruik van opsommingstekens om de beschrijving snel, gemakkelijk leesbaar en mobielvriendelijk te maken.

Nu uw productinformatie compleet is, kunt u doorgaan naar de volgende stap.

Gerelateerd: Productbeschrijvingen schrijven om de verkoop te verhogen

Stap 2: Kies tussen verkopen in veilingstijl en verkopen tegen een vaste prijs

Vervolgens moet je selecteren welk type verkoop je op eBay wilt gebruiken: veiling of vaste prijs.

Formulier voor verkoopdetails op Ebay

Bij aanbiedingen in veilingstijl bieden kopers op items tot de door u ingestelde einddatum. U kunt ook de optie ‘Beste aanbiedingen accepteren’ opnemen, waarmee kopers een bod kunnen doen op een item dat u vervolgens kunt kiezen of u het wilt accepteren. Hoewel u een vaste prijs kunt instellen voor aanbiedingen in veilingstijl, moet u er rekening mee houden dat deze 30 procent hoger moet zijn dan de startprijs.

Het is het beste om aanbiedingen in veilingstijl te gebruiken in omstandigheden waarin u niet zeker bent van de waarde van het item, wanneer u een item snel wilt verkopen of wanneer uw item zeldzaam of uniek is.

In aanbiedingen met een vaste prijs, ook wel Nu kopen-lijsten genoemd, stelt u de prijs voor het item in. Deze verkoopmethode kunt u het beste gebruiken wanneer u de prijs weet die u voor een artikel wilt krijgen, wanneer u veel voorraad heeft of wanneer u wilt dat uw vermelding langer dan 10 dagen in de zoekresultaten wordt weergegeven.

Nu u uw verkoopformaat heeft geselecteerd, kunt u beslissen hoe lang uw vermelding zal duren.

Stap 3: Stel de duur van uw aanbieding in

Vervolgens wordt u gevraagd een startdatum en tijdsduur voor uw vermelding in te stellen.

Verkoopdetails op Ebay-duur

Houd rekening met de volgende factoren bij het bepalen van de startdatum en duur van uw vermelding:

 • Uw type verkoop:
  • Vermeldingen in veilingstijl kunnen één, drie, vijf, zeven of tien dagen duren.
  • Aanbiedingen met een vaste prijs worden beschouwd als “Goed tot geannuleerd”, wat betekent dat ze elke maand opnieuw worden aangeboden totdat het item is verkocht of je de aanbieding annuleert.
 • Wanneer kopers online zijn: denk na over wanneer gebruikers de meeste kans hebben om op uw item te bieden, en onthoud dat hoe meer mensen online zijn wanneer uw veiling sluit, hoe meer biedingen u waarschijnlijk zult ontvangen. Als u bijvoorbeeld een item op zaterdag om 03.00 uur te koop aanbiedt en een aanbiedingsduur van drie dagen selecteert, eindigt het op dinsdag om 03.00 uur wanneer uw aanbieding niet voor zoveel potentiële kopers zal verschijnen, dus in In dit scenario kunt u uw vermelding het beste op een later tijdstip plannen.

Nu kunt u doorgaan met het daadwerkelijk op prijs stellen van uw product.

Stap 4: Prijs uw artikel

De velden voor het prijzen van uw item verschijnen net onder de aanbiedingsduur.

Prijs uw item voorbeeld op Ebay

Het belang van prijsstelling kan niet worden overschat op eBay. Het instellen van een concurrerend tarief heeft niet alleen invloed op de betalingsbereidheid van kopers, maar ook op hoe zichtbaar het item is in de zoekresultaten van eBay .

Prijzen zijn geen gokspel, dus doe een beetje marktonderzoek om een concurrerend tarief voor uw product te vinden door de voltooide aanbiedingen van eBay te doorzoeken om te zien hoeveel vergelijkbare items zijn verkocht en tegen welke tarieven. Om dit zoekfilter te zien, scrolt u in het linkerdeelvenster op een pagina met zoekresultaten naar beneden totdat u het gedeelte Voorkeuren bereikt. Vink onder ‘Alleen weergeven’ het vakje aan voor ‘Voltooide items’.

Voorbeeld voltooide items op Ebay

Aanbiedingen met een groene prijs zijn items die zijn verkocht, terwijl aanbiedingen met een rode prijs items zijn die zijn geëindigd zonder een verkoop.

Bekijk de prijzen voor zowel verkochte als onverkochte artikelen en bedenk hoe de prijsstelling van de artikelen een rol kan hebben gespeeld. Waren de niet-geslaagde aanbiedingen uitzonderlijk hoger geprijsd, of kan een andere factor, zoals hoge verzendkosten of slechte feedback van verkopers, hebben verhinderd dat een item werd verkocht? U kunt deze informatie ook gebruiken om te bepalen voor hoeveel een item gemiddeld wordt verkocht en om te zien of andere verkopers meer succes hadden met het verkopen van het item met een vaste prijs of veilingformaat.

Houd er rekening mee dat als u een duur item, een antiek of een verzamelobject verkoopt, het handig kan zijn om een professionele taxatie of authenticatiepapieren op te nemen om de hoge prijs van het item te rechtvaardigen en bieders aan te trekken. U kunt een afbeelding van dergelijk papierwerk opnemen in de aanbiedingsfoto’s.

Nu je de perfecte prijs hebt bepaald om de aandacht van kopers te trekken, kun je verzendopties voor je item selecteren.

Gerelateerd: Producten prijzen – 7 concurrerende prijsstrategieën om winst te maken

Stap 5: Verzendopties instellen

Nadat u uw prijs heeft ingesteld, moet u verzendopties voor uw product instellen. Probeer uw verzendbeleid zo aantrekkelijk mogelijk te maken, of dat nu tweedaagse verzending is of gratis retourneren.

In de wereld van Amazon Prime is gemakkelijke verzending een verwachting van online kopers die u moet waarmaken om winstgevend te blijven.

Naast het voldoen aan de verwachtingen van kopers, vergroot het aanbieden van een sterk verzendbeleid de zichtbaarheid van uw producten op eBay. Met de zoekmachine van de marktplaats kunnen kopers producten sorteren met korte verzendtijden die voldoen aan de richtlijnen voor gegarandeerde levering (EGD) van eBay. Om voor EGD in aanmerking te komen, moet een vermelding een verwerkingstijd van dezelfde dag of een dag hebben.

Vul de volgende informatie in de aanbiedingstool in om uw verzendbeleid in te stellen:

 • Tarieftype: selecteer een vast tarief voor alle kopers, een berekend tarief op basis van de locatie van de koper, vrachtverzending voor grote artikelen die meer dan 150 pond wegen, of ‘Geen verzending: alleen lokale afhaling’.
 • Vervoerdersdiensten: u kunt kiezen uit verschillende vervoerders en hun diensten, waaronder USPS, FedEx en UPS.

Voorbeeld van berekende verzending op Ebay

Als je internationale verzending aanbiedt, moet je ook een soort tarief kiezen, maar je hebt maar twee opties: vast tarief of een berekend tarief op basis van de locatie van de koper.

Voorbeeld van verzending met vaste kosten op Ebay

Als je hulp nodig hebt bij het op tijd verzenden van bestellingen, overweeg dan om je aan te melden voor eBay’s Global Shipping Program (GSP). Met dit programma verzenden verkopers verkochte artikelen naar het wereldwijde verzendcentrum van eBay in Kentucky. Van daaruit handelt eBay alle douanepapieren af en verzendt de producten naar kopers over de hele wereld.

Omdat eBay de verzending voor haar rekening neemt, is eBay verantwoordelijk voor eventuele leveringsproblemen.

Er zijn geen kosten om lid te worden van GSP. Er zijn echter standaard eBay-verkoop- en PayPal-kosten van toepassing, inclusief PayPal-transactiekosten voor grensoverschrijdende betalingen. De uiteindelijke vergoeding wordt berekend op basis van het totale bedrag van de verkoop van het artikel, inclusief eventuele binnenlandse verzendkosten.

Deel 3: Beheer je eBay-aanbieding

Zodra uw vermelding live is, ontvangt u een e-mail met de mededeling dat deze is geplaatst, maar uw rol als verkoper is nog lang niet voorbij. U moet nog steeds contact opnemen met kopers die vragen hebben, mogelijk uw vermelding promoten en de transactie voltooien als uw item wordt verkocht

Hoewel eBay je een e-mail stuurt als een koper een vraag stelt, kun je je aanbieding ook in de gaten houden door in te loggen op eBay en op ‘Mijn eBay’ in de rechterbovenhoek van het menu te klikken. Hier kunt u uw actieve vermeldingen bekijken, zien hoeveel mensen uw vermelding bekijken of hebben geboden, en eventuele vragen van kopers beantwoorden.

Bouw een positieve verkopersreputatie op

Het is belangrijk om een positieve verkopersreputatie te behouden. Dit verhoogt uw geloofwaardigheid als verkoper, moedigt kopers aan om bij u te winkelen en verbetert zelfs uw positie in de zoekresultaten.

Hoe een positieve verkopersreputatie te ontwikkelen:

 • Bied concurrerende prijzen en verzending
 • Beantwoord vragen van kopers snel!
 • Uitstekende klantenservice bieden
 • Houd de voorraad bij om te voorkomen dat verkopen worden geannuleerd
 • Verzonden artikelen volgen en klanten voorzien van leveringsdatums
 • Meld eventuele problemen met een koper direct
 • Laat positieve feedback achter voor kopers en vraag hen om ook feedback voor u te geven

Zoals u kunt zien, houdt het opbouwen van een positieve verkopersreputatie in dat u bij elke stap actie moet ondernemen, van het maken van uw vermelding tot het verzenden van een gekocht artikel.

Een transactie voltooien

Wanneer een item wordt verkocht, stelt eBay de verkoper onmiddellijk op de hoogte. Zodra u dat bericht ontvangt, voltooit u de transactie snel en nauwkeurig om een positieve verkopersreputatie te behouden.

Hier zijn een paar tips voor het voltooien van transacties op een manier die zowel veilig als attent is voor de koper:

 • Verzend het product zodra de betaling is geverifieerd. eBay zal u informeren zodra de betaling is ontvangen. Soms kan het langer duren voordat betalingen binnenkomen op basis van het type betaling dat een koper gebruikt, maar je kunt de betalingsstatus altijd controleren via ‘Mijn eBay-account’. Als u ziet dat een betaling in behandeling of in de wacht staat, heeft PayPal of eBay deze mogelijk tijdelijk ingehouden . Dit is gebruikelijk als u een nieuwe verkoper bent die nog geen verkooprecord heeft gevestigd. Je wordt een gevestigde verkoper nadat het meer dan 90 dagen geleden is sinds je eerste succesvolle eBay-verkoop of als je meer dan 25 transacties hebt gehad en $ 250 aan verkopen hebt gedaan.
 • Onderneem actie als u binnen een paar dagen geen betaling ontvangt. Begin door contact op te nemen met de koper om te bevestigen wanneer hij van plan is de betaling te verzenden. Als de koper niet reageert op je bericht of factuur, meld het onbetaalde item dan aan eBay . U moet uw zaak binnen 32 dagen na het einde van uw aanbieding melden. Zodra een zaak is geopend, heeft de koper vier dagen de tijd om te reageren of het item te betalen. Nadat er vier dagen zijn verstreken, gaat u naar het Resolutiecentrum van eBay om de zaak te sluiten door op de volgende pagina ‘tegoed ontvangen’ en vervolgens ‘zaak sluiten’ te selecteren. Het onbetaalde item wordt dan geregistreerd op de rekening van de koper, de vergoeding wordt aan u teruggestort en u kunt uw item opnieuw aanbieden.

Als u echter merkt dat uw vermelding niet veel belangstelling wekt, kunt u deze door middel van een eenvoudige promotie onder de aandacht van meer potentiële kopers brengen.

Promoot uw vermeldingen

Verkopen op eBay kan een uitdaging zijn, simpelweg vanwege de miljarden aanbiedingen die op de markt aanwezig zijn.

Door uw vermelding te promoten via eBay-advertenties, heeft uw product een grotere kans om…

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.