11 Trends en ideeën voor bestemmingspaginas die u moet proberen voor 2022 (met voorbeelden!) Ik zou er geen voorstander van zijn om op veel marketingtrends in te springen. In de meeste gevallen, tegen de tijd dat je hebt gemerkt dat elk marketingbureau een geanimeerde vakantie-e-mail stuurt of elke startup gekke fotos op hun teampaginas heeft, is het moment al voorbij

Leestijd: 8 minuten

Bron

Ik zou er geen voorstander van zijn om op veel marketingtrends in te springen. In de meeste gevallen, tegen de tijd dat je hebt gemerkt dat elk marketingbureau een geanimeerde vakantie-e-mail stuurt of elke startup gekke foto’s op hun teampagina’s heeft, is het moment al voorbij. Maar trends op bestemmingspagina’s zijn belangrijk om uit te proberen. U wilt opvallen ten opzichte van uw concurrenten en u wilt niet dat uw merk – en uw conversiepercentages – achterop raken. Om beide te kunnen doen, moet u uw bestemmingspagina’s consequent blijven testen om ervoor te zorgen dat u uw publiek aanspreekt en conversies aanmoedigt.

bestemmingspagina-ideeën en trends van 2022 - ab-teststat

Daarom hebben we de patronen afgerond die we al beginnen te zien op effectieve bestemmingspagina’s, inclusief interactieve ervaringen, speelse animaties en nog veel meer. Dit zijn de trends en ideeën voor bestemmingspagina’s die je moet proberen voor 2022.

11 ideeën en trends voor bestemmingspagina’s voor 2022

Als u besluit een van deze ideeën uit te proberen, vergeet dan niet om u aan de praktische tips voor bestemmingspagina’s te houden, zoals ze consistent houden met de bijbehorende advertenties, optimaliseren voor mobiel, een bedankpagina hebben en meer.

1. Interactieve, aanpasbare ervaring

Ik heb deze lijst niet op volgorde gezet en deze trends gerangschikt, maar deze eerste trend op bestemmingspagina’s is misschien wel mijn favoriet: interactieve bestemmingspagina’s voor een aanpasbare ervaring. Interactieve inhoud is een geweldige manier om de betrokkenheid en de tijd op de pagina te vergroten, beide goede dingen voor de prestaties van uw bestemmingspagina.

Wat nog belangrijker is, is echter dat het goed is om de bezoekers van uw bestemmingspagina de mogelijkheid te bieden om hun ervaring met uw merk op een leuke, aantrekkelijke manier aan te passen voor het opbouwen van klantrelaties. Dat komt omdat mensen gepersonaliseerde inhoud willen. In feite meldde 90% van de Amerikaanse klanten dat ze berichten die niet gepersonaliseerd of relevant waren, ‘irritant’ vonden. Jakkes. Gelukkig kun je dat voorkomen.

Bekijk dit voorbeeld van een landingspagina van monday.com.

bestemmingspagina-ideeën en trends van 2022 - interactieve inhoud

Afbeeldingsbron

Dit is de bestemmingspagina van een op software gerichte advertentie en de kopie weerspiegelt deze personalisatie al. Vervolgens kun je met de tool de sjablonen selecteren die je nodig hebt om beter te zien hoe Monday.com je team kan helpen – een leuke manier om je eerste introductie van het product aan te passen.

2. Gesprekskopie

De meeste trends op bestemmingspagina’s zijn gericht op het ontwerp. Dit is logisch: het ontwerp van een bestemmingspagina is meestal het eerste dat een bezoeker opmerkt, en het is meestal het eerste dat er ouderwets uitziet. (Of, erger nog, als je denkt aan iets waarvoor Flash nodig is.)

Dit jaar is conversational copy echter een trend die je echt moet proberen. Bekijk hier de spraakzame landingspagina van PayPal.

bestemmingspagina-ideeën en trends van 2022 - gesprekskopie

Afbeeldingsbron

Openen met een vraag is een effectieve manier om uw bezoeker uit te nodigen om deel te nemen, en de informele toon van “Wil je wat?” maakt dat deze meer als een aanbod dan als een kans klinken. Uitstekende manier om conversies te stimuleren met uw bestemmingspagina. Probeer een gemoedelijk gevoel toe te voegen aan uw kopie van uw bestemmingspagina en kijk wat er van komt.

3. Uitlegvideo’s

Ik zal eerlijk zijn, ik aarzelde om video op de lijst te zetten (het kan geen trend zijn als het op dit moment meer een verwachting is, toch?), maar als je naar de beste voorbeelden van bestemmingspagina’s kijkt, zie dat het niet zomaar video’s zijn. Het zijn uitlegvideo’s die het product en het gebruik ervan illustreren.

Explainer-video’s zijn korte clips, vaak met een productweergave en voice-over, die de gebruiker door het product of de dienst van uw bedrijf leiden. Hier is een voorbeeld van Miro, een visualisatietool die deze trend op bestemmingspagina’s al gebruikt.

bestemmingspagina-ideeën en trends van 2022 - uitlegvideo

Afbeeldingsbron

Het opnemen van video’s is geweldig voor het verhogen van de conversies op uw bestemmingspagina . Uitlegvideo’s lijken nog beter te presteren. Volgens HubSpot meldt 94% van de mensen dat ze naar uitlegvideo’s kijken om meer over een product te weten te komen, en 84% meldt dat ze worden beïnvloed om een aankoop te doen .

4. Klantrecensies

Als u op dit moment een klein bedrijf heeft, weet u dat uw online beoordelingen belangrijk zijn. Of het nu gaat om een shout-out op sociale media, een Google Mijn Bedrijf-review of een suggestie op Reddit, een ongevraagde positieve kijk op uw goederen of diensten is waardevol sociaal bewijs . Het laat u weten wat uw huidige klanten leuk vinden en, meer nog, het geeft uw potentiële klanten een gepersonaliseerde aanbeveling. En we vertrouwen allemaal meer op gepersonaliseerde aanbevelingen dan zelfs de beste advertenties of afbeeldingen.

Daarom is het niet verwonderlijk dat een van de trends op de bestemmingspagina voor dit jaar het gebruik van klantrecensies is, zodat elke bezoeker ze meteen ziet. Chameleon doet dit heel goed – bekijk hier de kopweergave.

bestemmingspagina-ideeën en trends van 2022 - voorbeeld van kameleon

Afbeeldingsbron

Hier gebruikt Chameleon persuasive copy gericht op productmanagers en productmarketeers met enkele geïllustreerde voorbeelden van in-app messaging. Als u vervolgens naar beneden scrolt, ziet u echte beoordelingen van G2 die verband houden met de in-app-berichtenmogelijkheden van Chameleon.

bestemmingspagina-ideeën en trends van 2022 - klantrecensies

G2 is een gerespecteerde site voor beoordelingen, en het gebruik van het logo en de recensies hier maakt duidelijk dat deze betrouwbaar zijn van andere productmanagers die waarschijnlijk weten wat ze doen. Met deze gerichte, betrouwbare recensies en de gepersonaliseerde kopie is de landingspagina van Chameleon aantrekkelijk voor zijn specifieke doelgroep.

5. Formulieren voor alleen e-mail

Niemand wil meerdere velden invullen om zich aan te melden voor een nieuwsbrief of een gratis proefperiode te starten. Jij niet, ik niet, jouw leads niet. Daarom zullen we in 2022 nog meer formulieren voor alleen e-mail op bestemmingspagina’s zien.

Als u de conversieratio’s van uw bestemmingspagina wilt verhogen, moet u deze trend op bestemmingspagina’s ook proberen. Uit onderzoek van Omnisend bleek dat de meeste bestemmingspagina’s slechts één veld gebruiken en dat de conversieratio’s na drie velden zelfs dramatisch dalen.

ideeën en trends voor bestemmingspagina's van 2022 - gemiddeld aanmeldingspercentage versus formuliervelden En nu we het toch over formulieren hebben, neem een pagina uit ons boek met de beste tips voor bestemmingspagina’s en test de positie van het formulier op uw bestemmingspagina.

6. Genderneutrale kopie en genderinclusieve formulieren

Als u om aanvullende informatie gaat vragen, zorg er dan voor dat u dit op de juiste manier doet. Genderinclusiviteit is belangrijk om in gedachten te houden voor het ontwerpen en kopiëren van uw bestemmingspagina, en in het algemeen. Bij WordStream, bijvoorbeeld, schetst de stijlgids dat ‘zij’ wordt gebruikt voor een enkelvoudig voornaamwoord voor hypothetische termen in plaats van standaard een hij of zij te zijn. Het is belangrijk om dit ook voor uw bestemmingspagina’s in gedachten te houden, aangezien genderneutrale teksten snel een verwachting worden voor het ontwerp van 2022.

Facebook doet dit al jaren voor gebruikers die sociale profielen opzetten, tientallen genderopties aanbieden en meer toevoegen als dat nodig is. Snapchat daarentegen vraagt zijn gebruikers niet om een geslacht.

Dit zijn nu twee sociale platforms, maar het is nog steeds goed om dit in gedachten te houden voor het kopiëren van uw bestemmingspagina en uw opties voor het invullen van formulieren. Als je een titel nodig hebt, zorg er dan voor dat je Mx. opneemt. Als je een geslacht nodig hebt, zorg er dan voor dat je meerdere geslachtsidentiteiten aanbiedt, evenals een optie ‘Liever niet zeggen’.

ideeën en trends voor bestemmingspagina's - genderinclusieve vormen

Afbeeldingsbron

7. Animatie met beweging

Video en interactieve inhoud kunnen uw bestemmingspagina aantrekkelijker maken voor uw publiek – en we weten nu al dat we dit het komende jaar meer gaan zien bij het ontwerpen van bestemmingspagina’s. Een andere trend op bestemmingspagina’s die we zullen zien: animatie met beweging.

Hier is een goed voorbeeld van Podcorn van hoe subtiele beweging effectief kan zijn:

ideeën en trends voor bestemmingspagina's - animatie

Afbeeldingsbron

De beweging is hier licht, de beelden zijn speels en het effect is perfect.

8. Speelse beelden

Speelse beelden nog een ontwerptrend voor bestemmingspagina’s om dit jaar uit te testen, vooral als het werkt voor uw merk. Dit betekent veel lijn-zware animatie (zoals in het vorige voorbeeld van Podcorn), abstracte elementen (zoals de achtergrond van het Chameleon-voorbeeld hierboven) en veel gedurfde kleuren. Het kan ook betekenen dat je animatie moet mixen met foto’s of productafbeeldingen.

Kijk eens naar ContentCal gebruikt deze laatste tactiek voor speelse beelden.

bestemmingspagina-ideeën en trends van 2022 - speelse ontwerpelementen

Afbeeldingsbron

Hier combineert ContentCal gedurfde, klassieke kleuren met abstracte ontwerpen met geanimeerde productafbeeldingen en foto’s van echte mensen. Samen zorgen deze elementen voor een speelse, aansprekende landingspagina.

9. Vroeg ontwerp

Voor het geval je het nog niet gehoord hebt, de early-aughts zijn terug. Dat betekent jeans met een lage taille, haarclips, grafische shirts, glitterlipgloss – in feite veel van de redenen waarom ik blij ben dat Instagram niet bestond om een paar waardeloze outfits vast te leggen tijdens de middelbare school of de middelbare school. Het betekent ook de ontwerpesthetiek in het algemeen: glanzende afbeeldingen, glitter, bubbellettertypen, felle kleuren.

Nu de esthetiek terug is, is deze trend openlijk een erfenis en dat nostalgie geweldig is om emoties aan te spreken en klanten aan te trekken. Dit is wat het ontwerp van de bestemmingspagina van Glossier geweldig maakt.

ideeën en trends voor bestemmingspagina's van 2022 - vroege jaren

Afbeeldingsbron

Het rood en roze is dik en de spiegel is speels en geeft glans die overeenkomt met het tweede deel van deze landingspagina. In die afbeelding zijn de flessen helder of glitterachtig, zijn ze speels gekanteld en zitten ze op een glanzend reflecterend oppervlak. Sterker nog, de gestapelde afbeeldingen coördineren de kleuren met de andere afbeeldingen en overlappen elkaar op sommige plaatsen, net als de logostickers. Goed gedaan.

10. Dromerige achtergronden

We hebben tot nu toe veel elementen van bestemmingspagina’s besproken, waaronder de kopie, afbeeldingen, video en ontwerp. Maar over één groot element hebben we het nog niet gehad: de achtergrond. Dit jaar kunnen we nog meer dromerige gradiënten verwachten in de achtergronden van bestemmingspagina’s.

Google maakte eerder dit jaar van Core Web Vitals een zoekrangschikkingsfactor en er wordt begin 2022 weer een update verwacht. Dat betekent dat een snelle laadtijd belangrijker is dan ooit. Ervoor zorgen dat uw afbeeldingen zijn gecomprimeerd en dat uw pagina ‘lazy-load’ heeft ingeschakeld, is een goede plek om te beginnen. Een dromerige, gradiëntachtergrond kan ook diepte aan uw ontwerp toevoegen zonder de laadtijd te verlengen.

Hier is een goed voorbeeld hiervan in actie van Starry Internet.

bestemmingspagina-ideeën en trends van 2022 - dromerige achtergrond

Afbeeldingsbron

Ook al is dit blauw helder, het is licht en de perzik waar het aan de onderkant in vervaagt, draagt bij aan het dromerige gevoel, zonder meer designelementen toe te voegen.

11. Koraal

Pantone maakte zijn voorspellingen voor 2022 bekend: warme, vertrouwde, geruststellende kleuren. Bovenaan de lijst voor komend voorjaar? Koraal . Dit wordt ook een trend op de bestemmingspagina.

Deze kleur past bij een aantal grotere thema’s die we hier hebben gezien: dromerig, benaderbaar speels, eenvoudig. De kleur is warm en licht, wat hem ideaal maakt voor een achtergrond of accenten op je pagina. Of je kunt all-in gaan, zoals de Recess doet op de landingspagina hieronder.

bestemmingspagina-ideeën en trends van 2022 - de kleur koraal

Afbeeldingsbron

Ik ben dol op deze monochrome look: het achtergrondverloop, de productkleuren, de reflectie op de doos en in de wolken, en zelfs de knopkleuren. Het is een uitstekend gebruik van deze trend op de bestemmingspagina – en wat zou op dit moment meer trendy kunnen zijn dan een CBD-seltzer?

Probeer deze bestemmingspagina-trends in het nieuwe jaar

Dat was veel: animatie, video’s, achtergronden, formulieren. Maar dat komt omdat er zoveel manieren zijn om effectieve landingspagina’s te maken . Hier volgt een samenvatting van de trends op de bestemmingspagina’s die u in 2022 moet proberen:

 1. Interactieve ervaringen
 2. Gesprekskopie
 3. Uitlegvideo’s
 4. Klanten-reviews
 5. Formulieren voor alleen e-mail
 6. Genderneutrale formulieren
 7. Animatie met beweging
 8. Speelse beelden
 9. Vroeg ontwerp
 10. Dromerige achtergronden
 11. Koraal kleur

En onthoud dat wanneer u nieuwe bestemmingspagina’s uitprobeert, u deze elementen moet testen om te zien wat het beste werkt voor u en uw publiek. Wie weet kunnen deze trends op de bestemmingspagina’s binnenkort veranderen in de must-haves voor uw merk op de bestemmingspagina’s!

De post 11 trends en ideeën voor bestemmingspagina’s die je moet proberen voor 2022 (met voorbeelden!) verscheen eerst op WordStream .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.