Drie trends om in de gaten te houden in 2022 Creators, ook wel influencers genoemd, zijn professionele internetproducenten. Het zijn beeldende kunstenaars, komieken, gamers, dansers, muzikanten, bedenkers, journalisten en iedereen voor wie internet hun medium is, en internetcultuur hun manier van leven. Het zijn vaak gewone mensen die iets te delen hebben

Bron

30 seconden samenvatting:
  • De verbinding tussen beïnvloeders en kopersbeslissingen zal zich blijven verdiepen naarmate de scheppende economie zich uitbreidt tot voorbij de grens van $ 104 miljard
  • Sociaal winkelen zal vorm geven aan online winkelervaringen en strategieën met personalisatie als sleutelwoord
  • De metaverse zal 2022 markeren met een aanzienlijke technologische verschuiving voor het decennium, met gevolgen voor regeringen, de industrie en de academische wereld
  • Exclusief advies over hoe merken dit jaar gebruiken om zich voor te bereiden op de metaverse van morgen

Merken hebben december zeker gebruikt om de balans op te maken van hun prestaties voor 2021. Nu senior marketeers beginnen met plannen, denk ik dat deze drie hoofdthema’s in 2022 bijzonder belangrijk zullen zijn:

1. Liefde voor makers

Creators, ook wel influencers genoemd, zijn professionele internetproducenten. Het zijn beeldende kunstenaars, komieken, gamers, dansers, muzikanten, bedenkers, journalisten en iedereen voor wie internet hun medium is, en internetcultuur hun manier van leven. Het zijn vaak gewone mensen die iets te delen hebben.

De makerseconomie is booming en wordt nu geschat op meer dan 50 miljoen makers over de hele wereld. Van 2019-2020 groeide het aantal makers van inhoud dat meer dan $ 10.000 per maand verdiende met maar liefst 88 procent.

We zien dat makers gemeenschappen en diep persoonlijke en inspirerende relaties met hun volgers opbouwen, evenals interessante relaties met merken.

Ze hebben een steeds sterkere invloed op wat consumenten kopen. Nu wordt geschat dat ongeveer tweederde van de shoppers sociale media gebruikt als onderdeel van hun winkelstrategie. Bovendien vertrouwt 63 procent van de 18- tot 34-jarigen wat een influencer over een merk zegt meer dan wat het merk over zichzelf zegt in zijn advertenties.

In 2022 zal de scheppende economie nog groter worden.

Er ligt hier een grote kans voor merken, maar om hiervan te kunnen profiteren, moeten merken begrijpen hoe makers werken, welke tools ze gebruiken en hoe ze samenwerken. Meting zal ook van cruciaal belang zijn, omdat merken moeten begrijpen wat wel en niet werkt.

2. De zoektocht naar naadloze winkelervaringen

De uitbraak van het coronavirus heeft verschillende trends versneld die we al zagen voordat de pandemie toesloeg:

Ten eerste gaan shoppers online om inspiratie op te doen en producten te ontdekken in plaats van alleen een specifiek artikel te kopen. In feite zegt bijna de helft van alle shoppers dat ze door internet spontaner zijn in hun aankopen. Een op de vier mensen die als eerste een nieuw product op een van onze platforms ontdekte, was niet actief aan het winkelen toen ze het tegenkwamen.

Ten tweede is er een groeiende vraag naar gepersonaliseerd winkelen. Producten te zien krijgen die we willen is natuurlijk veel beter dan een spervuur van items te zien krijgen waar we gewoon niet in geïnteresseerd zijn. Het is ook een veel effectievere bedrijfsstrategie. Drie op de vier kleine bedrijven vinden gepersonaliseerde advertenties belangrijk voor het succes van hun bedrijf.

Dit zal ook in 2022 het geval blijven. Bij Meta zijn we van mening dat het van cruciaal belang is om een gepersonaliseerde en naadloze klantreis te creëren waarin u meer te weten kunt komen over een product, kunt besluiten het te kopen, ervoor te betalen en het vervolgens op uw drempel.

We zullen dit op verschillende manieren doen: we zullen doorgaan met het ontwikkelen van winkels op Instagram en Facebook, waarmee bedrijven gratis hun eigen online winkels op onze platforms kunnen creëren. We zijn van plan door te gaan met het werk aan zakelijke berichten en ervoor te zorgen dat onze platforms de beste plek blijven om te adverteren.

De merken die in 2022 zullen gedijen, zullen degenen zijn die van begin tot eind een naadloze en persoonlijke online winkelervaring bieden.

3. De metaverse

Mark Zuckerberg heeft hier veel over gesproken. In wezen is de metaverse een internet waar je binnen zit in plaats van naar te kijken. In de metaverse kun je rondhangen met vrienden, werken, spelen, leren, winkelen, creëren en meer.

Elke 10-15 jaar is er een belangrijke technologische verschuiving. De laatste was van desktop naar mobiel, en deze volgende zal de verschuiving zijn van mobiel naar het metaverse.

Het tot leven brengen van de metaverse is nog ver weg. We staan nog maar aan het begin van een reis van vijf tot tien jaar, en samenwerking met verschillende mensen en bedrijven, maar ook met overheden, de industrie en de academische wereld, zal van cruciaal belang zijn om dit goed te krijgen.

De metaverse biedt grote kansen voor mensen, makers en merken. Stelt u zich eens voor dat u van uw Facebook- of Instagram-winkel een virtuele ruimte in de Metaverse kunt maken waar mensen uw producten kunnen uitproberen? Of wat dacht je van het organiseren van een groot evenement met een maker in de Metaverse op een locatie die veel groter en verbazingwekkender is dan je ooit zou kunnen verhuren in je plaatselijke stad? Of wat dacht je van het kunnen verkopen van dingen die in de fysieke wereld niet bestaan, zoals digitale kleding?

Merken kunnen op drie manieren helpen bij de voorbereiding op de metaverse van morgen:

Ten eerste door door te gaan met hun bestaande marketingstrategie. Dat komt omdat de producten en tools die tegenwoordig worden gebouwd waarschijnlijk belangrijke toegangspoorten zijn tot de metaverse.

Ten tweede door te experimenteren met vroege glimmers van de toekomst. Probeer Horizon Workrooms uit, speel een spelletje Beat Saber op Quest, probeer Sephora-make-up met hun virtuele try-on-functie in hun Instagram-winkel. Overweeg personeelstraining met VR zoals Hilton heeft, of gebruik AR om te zien hoe een Hyundai-auto op uw oprit staat.

Stel ten derde deze belangrijke vraag: wat zou u doen als alle bestaande fysieke beperkingen van de wereld zouden worden verwijderd? Denk hier eens over na en je denkt aan het potentieel van de metaverse.

Naarmate we 2022 ingaan, moeten merken zich steeds meer bewust zijn van de scheppende economie, de opkomst van naadloos en ontdekkingswinkelen en de metaverse – met het oog op hoe deze trends hen kunnen helpen om beter contact te maken met klanten, te groeien en te bloeien.

Nicola Mendelsohn CBE

Nicola Mendelsohn CBE is VP Global Business Group bij Meta. The Daily Telegraph heeft haar “de machtigste vrouw in de Britse technologie-industrie” genoemd en ze werd ook genoemd in de ‘Power 100 2020’-lijst van topmarketeers van Campaign magazine.

Ze is te vinden op Twitter @nicolamen .

Abonneer u op de ClickZ-nieuwsbrief voor inzichten in het veranderende marketinglandschap, prestatiemarketing, klantervaring, thought leadership, video’s, podcasts en meer.

Praat met ons mee op LinkedIn en Twitter .

Het bericht Drie trends om in de gaten te houden in 2022 verscheen eerst op ClickZ .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.