5 microschaal B2B influencer-marketingbewegingen die een monumentale impact kunnen hebben Kunnen schijnbaar minieme marketingmanoeuvres worden gecombineerd om een werkelijk monumentale impact te maken? Als je het hebt over de kracht van invloed in B2B-marketing, kunnen zelfs de kleinste digitale interacties – als ze slim worden uitgevoerd – leiden tot de grootste zakelijke successen

Leestijd: 6 minuten

Bron

Trekking-marketeer die Mount Everest-afbeelding nadert.

Trekking-marketeer die Mount Everest-afbeelding nadert. Kunnen schijnbaar minieme marketingmanoeuvres worden gecombineerd om een werkelijk monumentale impact te maken? Als je het hebt over de kracht van invloed in B2B-marketing, kunnen zelfs de kleinste digitale interacties – als ze slim worden uitgevoerd – leiden tot de grootste zakelijke successen. Deze kleine digitale details kunnen duurzame relaties creëren, talent versterken, de toenemende behoefte aan unieke B2B-contentervaringen voeden en zelfs onze connecties een boost geven met meer boeiende verhalen. Net zoals een enkele kleine steen zich bij andere voegt om enorme bergen te vormen, waaronder K2 en Mount Everest, zijn het soms de kleinste stappen die marketeers maken die eindigen op de hoogste toppen van B2B-marketingsucces. Laten we samen onze tocht beginnen en vijf micro-marketingbewegingen verkennen die een enorme impact kunnen hebben op uw B2B-influencermarketingsucces in 2022 en daarna. 1 — Kleine digitale aanrakingen creëren duurzame relaties Nu ik mijn achtendertigste jaar inga met online communicatie, valt het me op hoe belangrijk de kleine digitale aanrakingen die we met elkaar kunnen maken – hoe klein ze op dat moment ook lijken – deel uitmaken van een tapijt van verbinding, dat in de loop van de tijd kan uitgroeien tot het soort duurzame relaties die onze professionele zakelijke netwerken stimuleren. Het begint met de loutere handeling van het erkennen dat de focus uitsluitend op grote stappen de vele voordelen negeert die worden geboden door de vele kleine manieren te omarmen waarop we zakelijke relaties kunnen onderhouden. Of het nu gaat om reageren op, delen van of reageren op een bericht op sociale media van een medewerker, het sturen van een privébericht van steun of dankbaarheid, of het introduceren van gelijkgestemde mensen in uw netwerk aan elkaar, elke kleine stap werkt om onze professionele relaties te versterken, zoals ik beschreven in ” 5 manieren om uw marketing te inspireren met dankbaarheid .” Een miljoen kleine digitale aanrakingen kunnen een veel grotere impact hebben dan een eenmalige interactie. Daarom hebben B2B-marketeers steeds meer succes gevonden door te werken met altijd actieve programma’s, zoals programma’s die zijn gebaseerd op invloed, zoals onze CEO Lee Odden schetste in ” Hoe post-pandemische B2B-marketing naar een hoger plan te tillen met Always-On Invloed .” [bctt tweet=””Authenticiteit is een verzameling keuzes die we elke dag moeten maken. Het gaat over de keuze om te verschijnen en echt te zijn. De keuze om eerlijk te zijn. De keuze om ons ware zelf te laten zien.” @BreneBrown” username=”toprank”] 2 — Talent versterken om betekenisvolle verandering te stimuleren B2B influencer-marketing is ook een ideale manier om talent te versterken om zinvolle betrokkenheid te stimuleren en significante verandering teweeg te brengen, vooral als het gaat om talent dat ondervertegenwoordigd is in marketingtechnologie en aanverwante gebieden. Kijk maar naar het recente voorbeeld van onze eigen twaalfjaarlijkse viering van invloedrijke vrouwen in digitale marketing, die dient om krachtige maar ondervertegenwoordigde stemmen uit de industrie te versterken, in de vorm van ” 25 Women of Color Who Rocked B2B Marketing in 2021 “. Een van de voordelen van het basisniveau die invloed heeft op marketing, is het vermogen om de macht van één uit te breiden tot de macht van velen, in dit geval gericht op vrouwen van kleur in hogere functies en inspirerende inspanningen in de B2B-marketingindustrie. Als je meer wilt weten over de toenemende kracht van invloed in B2B, bekijk dan ons uitgebreide gratis nieuwe webinar ” B2B-marketingresultaten versnellen door met influencers te werken “, en leer hoe je met invloed een grotere impact op contentmarketing kunt creëren. 3 — Voed de behoefte aan unieke B2B-contentervaringen De meerderheid van de huidige B2B-kopers zijn digital-first, gedreven door het effect van de pandemie op de manier waarop de wereld zaken doet, en in de digitale wereld is er zeker meer concurrentie dan ooit om aandacht. Het is nu absoluut noodzakelijk om te voorzien in de groeiende behoefte aan unieke en boeiende B2B-contentervaringen, om te leveren wat de huidige B2B-kopers zoeken, waar ze het zoeken, en in de formaten die hen inspireren en informeren. Sommige marketeers hebben een van deze drie hoekstenen goed, of misschien twee, maar pas wanneer alle drie de elementen samenkomen, komen de marketinginspanningen echt tot bloei. Het is niet gemakkelijk om in 2022 een B2B-marketeer te zijn, met kopers die vaak uit het traditionele traditionele publiek komen en antwoorden zoeken uit dezelfde bronnen als tien jaar of langer in het verleden: bedrijfswebsites en de al lang bestaande giganten van sociale-mediaplatforms LinkedIn , Facebook, Twitter en Instagram – voor nieuwe kopers die op zoek zijn naar antwoorden in een breder scala aan formaten en digitale hangouts, van Reddit, Discord en TikTok tot Twitch, YouTube en talloze andere communicatiekanalen. Je publiek kennen is belangrijker dan ooit om ze te bereiken en de antwoorden te geven waarnaar ze op zoek zijn, maar dat is slechts één element, want het creëren van boeiende en unieke verhalen is ook nodig om echt waardevolle en langdurige verbindingen te leggen. 4 — Geef B2B-marketing een boost met boeiende verhalen Een belangrijk element van de best-antwoord B2B-inhoudservaringen komt in de vorm van het bouwen van verbindingen door het gebruik van meeslepende verhalen, die vaak het meest effectief zijn wanneer ze worden benaderd met een aanraking die veel menselijker en veel meer is minder zakelijk. Miri Rodriguez , senior storyteller bij Microsoft’s Future of Work, is een uitgesproken voorstander van de kracht van storytelling in B2B-marketing. “Verhalen vertellen is niet alleen het vertellen van een verhaal, het is het opzettelijk ontwerpen van een verhaalstructuur, attributen en elementen die emotie oproepen, inclusie stimuleren en leiden met empathie”, merkt Miri op. Miri Rodriguez-afbeelding. Volgens Carla Piñyero Sublett , senior vice president en chief marketing officer bij IBM, kan het vertellen van B2B-technologiemarketingverhalen en het creëren van relaties die waarde toevoegen, ook de sleutel zijn in nieuwe benaderingen van B2B-marketing. “Sinds de komst van advertentietechnologie zijn B2B-marketeers de weg kwijt”, vertelde Carla aan Campaign Asia. “We zijn vergeten dat het onze nummer 1 verantwoordelijkheid is om relaties te creëren en waarde toe te voegen. Dat gaat niet gebeuren door LinkedIn-inboxen te doorspitten, te jagen met banneradvertenties of overstromende e-mails. Ik wil meer een aantrekkingskracht dan een duw creëren door klanten op te leiden en te inspireren door middel van rijke verhalen, “voegde ze eraan toe. Duik dieper in Miri’s kijk op digitale storytelling in mijn stuk, ” Miri Rodriguez van Microsoft over hoe B2B-marketeers empathie omarmen voor betere klantverhalen #B2BMX “, en voor nieuwe ideeën over het inbrengen van de beste humaniserende elementen van storytelling in uw marketing, de de volgende artikelen die we hebben gepubliceerd, kunnen ook een nuttig startpunt zijn:

  • Waarom er behoefte is aan creatieve verhalen vertellen in B2B-technologie en hoe influencer-marketing resultaten kan versnellen
  • Uw gids voor effectieve verhalen vertellen in B2B-contentmarketing
  • Van tech naar mens: drie post-pandemische B2B-marketingtrends
  • 5 manieren om uw B2B-contentmarketing te humaniseren – en waarom het ertoe doet
[bctt tweet=””Merken willen zaken doen met mensen die veel empathie tonen.” — Miri Rodriguez @MiriRod #B2BMX” username=”toprank”] 5 — From A Single Stone To Mount Everest Het Amerikaanse volksmuziekicoon Pete Seeger vertelde decennialang een verhaal over de kracht van een enkele zandkorrel, wat een les biedt die geldt net zo goed voor digitale marketing als voor elke belangrijke uitdaging in het leven. “Ik geloof oprecht dat de toekomst zal bestaan uit miljoenen kleine dingen die ons zullen redden”, vertelde Pete. “Ik stel me een grote wip voor, en het ene uiteinde van deze wip ligt op de grond met een mand die halfvol grote stenen erin zit. Het andere uiteinde is in de lucht. Het heeft een mand voor een kwart vol zand. En sommigen van ons hebben theelepels, en we proberen zand op te vullen… Een dezer jaar zul je zien dat die hele wip de andere kant op gaat. En mensen zullen zeggen: ‘Goh, hoe is het zo plotseling gebeurd?’ Wij en al onze kleine theelepels,’ merkte Pete op. B2B influencer marketing gaat ook over de kracht van het samenbrengen van individuele stemmen om machtige resultaten te produceren die opwegen tegen de som van hun individuele delen. B2B-marketing die meer is dan de som van de influencer-ingrediënten via GIPHY Door kleine digitale details te gebruiken om duurzame relaties te creëren, talent te versterken om betekenisvolle verandering te bewerkstelligen en de behoefte aan unieke contentervaringen te voeden met boeiende verhalen, kunnen B2B-marketeers hun theelepel marketingzand omzetten in inspanningen die krachtig genoeg zijn om de wereld vorm te geven. We hopen dat je genoten hebt van onze blik op de kracht van marketingbewegingen op microschaal die samen een monumentale impact kunnen hebben, en dat je enkele van de suggesties die we hebben onderzocht, zult opnemen in je eigen 2022 B2B-marketinginspanningen. Hoe goed u ook in staat bent om zowel kleine als grote digitale inhoud te implementeren, het maken van bekroonde B2B-marketing kost veel tijd en moeite. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om samen te werken met een topbureau voor digitale marketing zoals TopRank Marketing. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we u kunnen helpen , zoals we al meer dan 20 jaar doen voor bedrijven variërend van LinkedIn, Dell en 3M tot Adobe, Oracle, monday.com en anderen.

De post 5 microschaal B2B influencer marketingbewegingen die een monumentale impact kunnen hebben verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.