De top 10 digitale marketingtrends van 2022

Leestijd: 10 minuten

Bron

Met elk komend jaar wordt digitale marketing ingewikkelder. Naast basisprincipes zoals SEO, PPC, branding en UX, moeten marketeers nu jongleren met opkomende sociale kanalen en veranderende regelgeving, samen met inhoud, automatisering en personalisatie, om er maar een paar te noemen.

Terwijl we vooruitkijken naar wat komen gaat in het nieuwe jaar, hebben we 30 marketeers gevraagd naar de belangrijkste strategieën die ze dit jaar gebruiken om hun bereik te vergroten, het bewustzijn te vergroten en de omzet te maximaliseren.

Hier zijn de top 10 digitale marketingtrends van 2022 waar het op neerkomt.

De top 10 digitale marketingtrends voor 2022

Van cryptocurrency tot adaptieve kleding, er is hier voor elk wat wils.

1. De metaverse

We hebben het hier dus niet [volledig] over Facebook. De metaverse verwijst naar de virtuele wereld van augmented reality, virtual reality, 3D holografische avatars en video – en niet alleen eenmalige ervaringen zoals bij gamen, maar een blijvende omgeving waar mensen werken, spelen en socialiseren.

digitale marketingtrends - voorbeeld van augmented reality-advertenties

Afbeeldingsbron

Volgens Patrick Casey, directeur groeimarketing bij het digitale gezondheidsmerk Felix Health , is er een goede reden dat de metaverse de laatste tijd zoveel buzz genereert – en merken zouden over deze virtuele ruimte moeten nadenken als onderdeel van hun marketingstrategieën voor 2022.

Dat komt deels omdat het de potentie heeft om een geheel nieuwe set prestatiestatistieken te bieden.

"Marketeers zullen kunnen experimenteren met hoe lang virtuele objecten worden vastgehouden, hoeveel ruimte ze innemen in de perifere visie van een gebruiker en zelfs waar gebruikers kijken wanneer ze een advertentie zien", zei hij. "Deze inzichten hebben het potentieel om wat je weet over je publiek volledig opnieuw in kaart te brengen, wat een onschatbare richting geeft in de toekomst."

Kent Lewis, president van digitaal marketingbureau Anvil Media , was het ermee eens dat veel merken in 2022 met virtuele werelden zullen spelen en hoewel consumenten "misschien een paar jaar niet meer om de metaverse kunnen geven", kunnen merken nog steeds profiteren van een first-mover-voordeel.

Digitale marketingtrends 2022 - citaat over metaverse

2. Non-fungible tokens (NFT's)

Beyond uitzoeken waar merken passen in de metaverse, zullen ze ook meer moeten experimenteren met blockchain technologie voor te bereiden op Web 3.0-de volgende evolutie van het web, die meer wordt gedecentraliseerd, toegevoegd Zach Passarella, marketing director van nutraceutical merk Supplement Productiepartners .

"Deze voorbereiding zal in de nabije toekomst zijn vruchten afwerpen wanneer het web na 2022 meer van dit soort domeinen wordt", zei hij.

Een trending aspect van blockchain zijn non-fungible tokens (NFT's). Non-fungible betekent dat het niet kan worden ingewisseld voor iets van gelijke waarde, omdat het geen gelijken heeft. De Amerikaanse dollar is bijvoorbeeld fungibel. U kunt een biljet van $ 100 inwisselen voor vijf biljetten van $ 20. Maar je kunt de trouwring van je grootmoeder – een niet-fungible – niet ruilen voor iets van gelijke waarde, omdat er een authenticiteitsfactor is.

NFT's zijn de digitale versie van non-fungibles (uniek gecreëerde digitale activa zoals een animatie, grafisch ontwerp, GIF, audio-/videobestand of meme) die op een blockchain bestaan.

Met merken als Campbell's, Charmin en Coca-Cola die vorig jaar NFT-verzamelobjecten uitbrachten , merkte Jeff Mains, CEO van adviesbureau Champion Leadership Group , op dat het een goed moment is voor andere merken om erachter te komen hoe ze deze digitale activa kunnen aanboren, zodat ze niet achtergelaten . Digitale marketingtrends 2022 - Charmin NFT

Aangezien merken zoals Adidas beginnen samen te werken met NFT-collecties zoals de Bored Ape Yacht Club , merkte Faizan Fahim, marketingmanager bij cloudhostingplatform Breeze.io , op dat we meer partnerschappen kunnen verwachten – en zelfs merken die hun eigen NFT's als een manier om een gemeenschap op te bouwen onder hun klanten .

3. Cryptovaluta

In dezelfde geest zullen we de verspreiding van cryptocurrencies in 2022 blijven zien en slimme marketeers zullen deze trend naar gedecentraliseerde financiën in de gaten houden.

Hoewel het nog steeds alleen wordt gebruikt door een nichepubliek in de VS, kan het accepteren van cryptocurrency merken nu helpen om nieuwe klanten aan te trekken, maar alleen als de demografie de juiste match is , zegt Andrea Chapman, marketingmanager bij cannabissite Nature and Bloom .

digitale marketingtrends 2022 - citaat over cryptocurrency

"Met betrekking tot betalingen zorgen cryptocurrencies bijvoorbeeld voor enorme veranderingen met betrekking tot de grootste processors zoals Visa, PayPal en MasterCard", voegde Shaun Heng, vice-president groei en operaties bij de prijsvolgsite CoinMarketCap toe . "Dit heeft grote gevolgen voor de manier waarop producten en diensten omgaan met hun klanten en marketeers zullen zich graag willen aanpassen aan het potentieel voor een groter demografisch bereik."

Digitale marketingtrends voor 2022 - tijdlijn voor adoptie van cryptocurrency

4. Sociale handel

In 2021 experimenteerden retailers van Walmart tot Saks met social commerce op platforms als TikTok en Instagram. Ook dit zal in 2022 zo doorgaan, aangezien merken de afstand van ontdekking tot conversie willen verkorten.

"Het geeft marketeers een geheel nieuwe manier om hun artikelen onder de aandacht van potentiële klanten te brengen", zegt Steve Pogson, hoofd e-commercestrategie bij e-commercebedrijf FirstPier .

Maar deze marketingtrend van 2022 beperkt zich niet tot grote merken.

Volgens CEO Jena Joyce zag het schone huidverzorgingsmerk Plant Mother een omzetstijging van 100% en een toename van 1280% in verwijzingsverkeer na de lancering van een Instagram-winkel in november 2021.

Digitale marketingtrends 2022 - instagramshops

"Als nieuw merk dat niet kan concurreren met grote schoonheidsbedrijven met forse advertentiebudgetten , bleek Instagram-shopping een winstgevend alternatief voor betaalde advertenties", zei ze.

…in het bijzonder, Shoppable livestreams

Livestream-commerce biedt ook veel potentieel.

Rob Illidge, CEO van social media bureau Social Republic , merkte op dat consumenten drie keer langer besteden aan het bekijken van live video's dan aan vooraf opgenomen visuele content, wat deels de reden is waarom zoveel platforms een duwtje in de rug geven naar wat hij schatte een ruimte van $ 70 miljard te zijn .

Livestreams hebben ook een boost gekregen van de pandemie door een veilig alternatief te bieden voor winkelen in de winkel.

Volgens Jeff Moriarty, marketingmanager van Moriarty's Gem Art , begon het sieradenmerk in 2021 met het maken van shoppable Facebook- en YouTube-livevideo's , zodat kijkers producten kunnen zien, vragen kunnen stellen en natuurlijk merchandise kunnen kopen.

youtube live voorbeeld

"We krijgen nu elke keer ongeveer 1500+ kijkers naar onze show", zei hij. "Het heeft niet alleen geholpen om in contact te blijven met onze klanten via sociale media en YouTube, het heeft ons bedrijf ook veel verkopen opgeleverd."

Alleen al in november 2021 verdiende Moriarty $ 30.000 met zijn livestream-show.

5. Supply chain buffering

De feestdagen van 2021 zijn misschien voorbij, maar de krantenkoppen blijven loeien over knelpunten in de toeleveringsketen en hun negatieve impact op de klantervaring. Daarom raadt Chelsea Cohen, mede-oprichter van Amazon-voorraadbeheerplatform SoStocked , aan om marketingdoelen af te stemmen op de voorraadcapaciteit.

Bovendien zullen merken profiteren van het aanhouden van een buffervoorraad van 30 dagen.

"Uw buffervoorraad, of back-upvoorraad, beschermt u tegen voorraden tijdens onverwachte upsells", voegde Cohen eraan toe. "Het zorgt ervoor dat er altijd voldoende product beschikbaar is om de verzenddeadlines te halen, zodat klanten geen extra tijd hoeven te wachten op hun bestelling terwijl u de voorraad aanvult."

Digitale marketingtrends 2022 - quote over supply chain

6. Duurzaamheid & DEI

Merkwaarden zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden voor consumenten en ook in 2022 zal dit zo blijven.

Volgens Laurel Mintz, CEO van marketingbureau Elevate My Brand , omvat dit zowel transparant zijn over duurzaamheid als DEI-inspanningen binnen merkboodschappen .

2022 digitale marketing trends - google trends resultaten voor duurzame merken

"Als gevolg hiervan zullen kernwaarden alle niveaus van een bedrijf moeten doordringen om legitiem te lijken en een echte impact te hebben", zei ze.

Het kan zelfs zo ver gaan als een samenwerking met een non-profitorganisatie. Dat is volgens David Bitton, CMO van verhuurbeheerplatform DoorLoop , die zei dat merken zowel hun klantenbestand kunnen vergroten als een positieve impact kunnen hebben door samen te werken met een relevante non-profitorganisatie.

"Het is een win-winsituatie waarin je een belangrijke bijdrage kunt leveren aan humanitaire inspanningen en tegelijkertijd je merk en bereik kunt verbeteren", zei hij. "Het is echter niet voldoende om alleen uw steun uit te spreken voor specifieke NGO'soverweeg affiliate marketing , waarbij u een deel van uw inkomsten of winst aan de organisatie en bedrijfsfinanciering schenkt als onderdeel van uw marketingstrategie."

digitale marketingtrends 2022 - quote over merkwaarden

Inderdaad, Talyah Regusters, assistent-accountmanager bij digitaal marketingbedrijf LMR Marketing, wees op Google's 2021 Year in Search-rapport , waarin interesse werd getoond in "hoe te besparen", "impact van klimaatverandering" en "duurzaamheid" die recordhoogten bereikten .

"Als uw bedrijf of product een van deze problemen kan aanpakken, is 2022 het moment om het met trots te bezitten", zei ze.

Onderzoek toont aan dat consumenten anders bereid zijn om met hun portemonnee te stemmen en over te stappen op merken die hun waarden weerspiegelen. Of, zoals Kevin Froehlich, betaald mediamanager bij het bureau Duckpin , het uitdrukte: "Wat een bedrijf gelooft, is net zo belangrijk geworden als wat een bedrijf doet ."

Hij wees op Lego's recente donatie aan het Duitse Rode Kruis om te helpen bij de bouw van kleuterscholen en een centrum voor gezinshulp in een door overstromingen geteisterde regio van Duitsland. "Het is fijn om te weten dat al mijn ongegeneerde uitgaven aan speelgoed helpen om een deel van de wereld een betere plek te maken", voegde hij eraan toe.

7. Genderneutraliteit

In 2021 zagen we merken als Old Navy en Pacific Sunwear genderneutrale kledingcollecties uitbrengen. Deze trend naar inclusiviteit zet zich voort.

Digitale marketingtrends 2022 - genderneutrale producten

Damien Buxton, directeur van webdesignbureau Midas Creative , verwacht zelfs dat meer merken traditionele genderrollen zullen schuwen in hun marketinginspanningen om te voorkomen dat klanten van zich vervreemden.

"De dynamiek van huishoudens en mensen is veranderd en blijft veranderen", zei hij. "Marketing zal meer genderneutraal worden en minder gericht op vooropgezette ideeën over wat voor seks een persoon is en wat hij zou moeten zien."

Stewart McGrenary, directeur van de vergelijkingssite voor mobiele recycling Freedom Mobiles , was het ermee eens dat het nu van vitaal belang is "voor merken om op authentieke wijze een reeks achtergronden in hun marketingboodschappen weer te geven", aangezien de bevolking steeds meer diversifieert.

Dat komt deels omdat klanten andere individuen laten zien die eruitzien en leven zoals ze doen, consumenten zich vertegenwoordigd voelen en zich daardoor aangetrokken voelen tot dat merk, voegde Nathalie Walton, CEO van wellness-app Expectful eraan toe .

8. Toegankelijkheid

We kunnen ook meer toegankelijkheid verwachten van merken, zoals warenhuis JCPenney, dat vorig jaar een inclusieve lijn kinderkleding uitbracht, inclusief stukken voor kinderen met een handicap.

2022 digitale marketingtrends - aanpasbare kledinglijn

Consultant Svetlana Kouznetsova , die samen met bedrijven werkt aan het verbeteren van hun toegankelijkheidsstrategieën, merkte op dat er wereldwijd bijna twee miljard mensen met een handicap zijn, die een besteedbaar inkomen van $ 1,9 biljoen hebben.

"Als onze behoeften worden genegeerd, zullen bedrijven niet alleen ons verliezen, maar ook onze familie, vrienden en collega's, die samen nog eens 3,4 miljard potentiële klanten vormen", zei ze. "Samen controleren we $ 13 biljoen."

Carter Seuthe, CEO van Credit Summit Payday Loan Consolidation , was het ermee eens dat de drang naar toegankelijkheid "uw publiek vergroot en mensen die normaal gesproken uw producten niet zouden overwegen, de kans geeft om eraan te worden blootgesteld."

Digitale marketingtrends 2022 - quote over toegankelijkheid

9. Nul & first-party data

Marketeers hebben nog een jaar voordat Google cookies van derden uitfaseert, wat betekent dat 2022 het belangrijkste jaar voor data en privacy tot nu toe wordt.

"Veel echt goede marketeers realiseren zich nog steeds niet dat je publiek in werkelijkheid eigendom is van Facebook, Twitter, Instagram of een ander sociaal medianetwerk dat je gebruikt", zegt Brian Snedvig, CEO Jofibo , die werkzoekenden helpt bij het maken van cv's en begeleidende brieven. “Je hebt geen controle over ze. Daarom zou 2022 het jaar moeten zijn waarin je je publiek begint te bezitten.”

Dat betekent dat merken gegevensverzamelingsmethoden moeten integreren die prioriteit geven aan de privacy van de consument.

"Zorg ervoor dat uw campagnes in 2022 u helpen bij het creëren van first-party data, zodat u niet zo veel op de gegevens van anderen hoeft te vertrouwen", zegt Dan Close, CEO van vastgoedbedrijf We Buy Houses in Kentucky .

Opties zijn onder meer e-mail, nieuwsbrieven , sociale media en CRM-tools.

Zero-party data, of data die rechtstreeks door de consument wordt gegeven via online interacties zoals enquêtes , is ook belangrijk, zegt Michelle Ebbin, oprichter van kledingmerk Jettproof .

"Hoewel het vooraf meer inspanning zal vergen, kunnen de datamarketeers die rechtstreeks van hun consumenten kunnen verzamelen, een grote rol spelen bij het creëren van meer gepersonaliseerde en op maat gemaakte campagnes", zegt Justin Smith, CEO van digitaal bureau OuterBox .

digitale marketingtrends - citaat van justin smith

Bovendien moeten merken ervoor zorgen dat hun bureaus " een duidelijk plan hebben voor het plaatsen en meten van advertenties na de verschuiving [weg van cookies van derden] ", voegde Close eraan toe.

Marketeers kunnen ook experimenteren met Google's Privacy Sandbox om nieuwe manieren te vinden om toegang te krijgen tot consumenteninformatie zonder de privacy in gevaar te brengen, zei Ebbin.

10. Eenvoudige inhoud

Ten slotte, hoewel contentmarketing lange tijd een hoeksteen van digitale marketing is geweest, zal 2022 het jaar zijn waarin marketeers eenvoud en duidelijkheid in content omarmen.

“Het internet wordt nu overspoeld met content”, zegt Hilda Wong, oprichter van contentbureau Content Dog . "Uw klanten hebben een lange lijst met inhoud om uit te kiezen en die van u moet opvallen om in de eerste plaats opgemerkt te worden."

Hoe doen merken dit? Hint : Ze hebben niet veel bloemrijk proza nodig.

"Je moet duidelijkheid houden met je inhoud", voegde ze eraan toe. “Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het moet begrijpelijk zijn voor het grote publiek. Met heldere content heb je een effectiever bereik.”

digitale marketingtrends 2022 - citaat over eenvoudige inhoud

Tim Clarke, directeur verkoop en marketing bij SEOBlog.com , was het ermee eens dat merken zich moeten concentreren op het bieden van betekenisvolle ervaringen aan gebruikers – en ze willen eenvoudige inhoud.

“In 2022 zal alles algoritmegestuurd zijn en moeten merken een gebruikerservaring bieden die klanten willen, of hun ..

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.