Hoe eigenaren van kleine bedrijven TikTok gebruiken om hun omzet te vergroten Hier is een leuk weetje voor jou: #TikTokMadeMeBuyIt is een van de meest populaire hashtags op het platform. Vanaf januari 2022 heeft het acht miljard views. Eigenaren van kleine bedrijven over de hele wereld hebben zich gerealiseerd dat producten op TikTok viraal kunnen gaan, net als liedjes, trends of filters. Dus wat doen we als kleine bedrijven met dat belangrijke stukje informatie? Ons blogteam vroeg Ecwid-verkopers hoe ze TikTok hebben gebruikt om hun bedrijf te laten groeien en welke tools hen hebben geholpen hun publiek en verkoop uit te breiden. Lees verder om meer te weten te komen over enkele van hun best practices en om enkele trucs te leren die u op uw winkel kunt toepassen. TikTok-hulpmiddelen voor bedrijfseigenaren TikTok biedt bedrijfseigenaren krachtige tools die hen helpen het meeste uit hun online aanwezigheid te halen. Waarom zou u zich beperken tot views en likes als u via de app daadwerkelijke verkopen nastreeft? Met TikTok Shopping kunnen geselecteerde verkopers in de VS en het VK: Upload hun productcatalogus naar TikTok en toon deze direct op hun profiel: Tag producten in video's zodat klanten met slechts een paar klikken kunnen verkopen: Adverteren op TikTok is beschikbaar voor verkopers in alle landen die door de app worden ondersteund . Het stelt verkopers in staat om: Voer verschillende soorten advertenties uit waarin uw producten of een link naar uw winkel worden weergegeven: Voer geavanceerde advertentiecampagnes uit om nieuwe potentiële klanten te bereiken met een profiel dat vergelijkbaar is met huidige kopers, of gebruikers die eerder contact hebben gehad met uw winkel. Ecwid maakt het opzetten en gebruiken van TikTok Shopping en adverteren een fluitje van een cent voor eigenaren van kleine bedrijven, ongeacht hun technische kennis. Nu is het tijd om het over te dragen aan een aantal verkopers die hun winkels al op TikTok hebben aangesloten en de vruchten plukken. Ecwid-verkopers over het gebruik van TikTok voor hun bedrijf TikTok Shopping is een aantrekkelijke tool voor online verkopers, omdat ze kijkers kunnen aanmoedigen om producten te kopen wanneer ze het meest betrokken zijn – terwijl ze hun video's bekijken of door hun profiel bladeren. Donna von Hoesslin, oprichter van het sieradenmerk Betty Belts , maakt verschillende soorten video's voor het profiel van haar winkel. Hun dynamische TikToks pronken met het proces van het maken van hun sieraden, kondigen winnaars van wedstrijden aan en geven toegang tot exclusieve content achter de schermen zodat kijkers de crew achter het merk kunnen leren kennen. Natuurlijk zet Betty Belts ook video-inhoud in de schijnwerpers die de sieraden van het merk uitlichten. Donna gebruikt TikTok Shopping zodat ze producten in deze video's kan taggen zodat kijkers kunnen winkelen terwijl ze kijken: Kijkers kunnen op productlinks klikken om meer te weten te komen over de sieraden die in de video zijn getagd en het item waarin ze geïnteresseerd zijn kopen zonder de app te hoeven verlaten: TikTok is een relatief nieuw platform voor veel bedrijfseigenaren, maar sommige Ecwid-verkopers zijn al hard aan het werk geweest om een thuis op het platform te maken – met behulp van de app om hun merk te promoten nog voordat de TikTok Shopping-functie werd geïntroduceerd. Toen ze het potentieel van de app zagen, aarzelden ze niet om nieuwe tools uit te proberen zodra ze beschikbaar kwamen. Antuana Winston, de oprichter van huidverzorgingsmerk FeeChi Body , over het gebruik van TikTok om een nieuw publiek te bereiken: "Ik besloot mijn merk op TikTok te promoten omdat ik er veel geruchten over hoorde en een jongere doelgroep wilde bereiken. Ik maakte voornamelijk video's met mijn producten. Ik gebruikte TikTok om mijn bedrijf te promoten voordat ik het integreerde met Ecwid, maar het was zeer beperkt. Vanwege mijn eerdere ervaring met het gebruik van Ecwid voor verkoop op sociale-mediaplatforms, had ik er vertrouwen in dat Ecwid de tools en middelen had om me te helpen mijn merk op TikTok uit te breiden. Ik gebruik momenteel TikTok Shopping, zodat alle producten die op mijn website beschikbaar zijn voor potentiële klanten worden weergegeven. Ik ben van plan mijn advertentie-uitgaven en aanwezigheid op dit platform te verhogen om winkelen met mijn bedrijf te promoten. Ik ben zeer tevreden met mijn ervaring. Het was een zeer eenvoudig en naadloos proces om te implementeren. Ik zou het gebruik van deze tool ten zeerste aanbevelen. In de korte tijd dat het geïmplementeerd is, zijn mijn meningen en volgers toegenomen. Dit is weer een geweldige tool om je kleine bedrijf te laten groeien en nieuwe potentiële klanten te bereiken." Voor andere ondernemers is de introductie van TikTok Shopping en Advertising een reden geworden om uit te breiden naar het nieuwe social media platform. Rhea Mellado, de oprichter van Yard Sign Company die borden en uitsnijdingen maakt voor evenementen, over het verkennen van het nieuwe verkoopkanaal: "Ik gebruik momenteel zowel de TikTok Shopping- als advertentietools. Ik begon TikTok actief te gebruiken toen Ecwid de shopping-tools beschikbaar maakte. Ik gebruik Instagram en Facebook Shopping via Ecwid, dus ik was al bekend met het gebruik ervan, omdat het erg op elkaar lijkt. Ecwid maakt het heel eenvoudig om uw producten en winkel te koppelen aan de sociale mediaplatforms. Ik heb andere websitebouwers geprobeerd. Ecwid is verreweg het gemakkelijkst te gebruiken wat betreft het maken van uw site en het koppelen van uw producten aan sociale media. Gezien de huidige populariteit van TikTok en het gebruiksgemak met Ecwid, dacht ik dat dit de perfecte gelegenheid zou zijn om ons bedrijf te promoten en bekendheid te krijgen. Onze producten zijn ook een beetje interactief omdat ze worden gebruikt voor speciale evenementen en vieringen. TikTok geeft ons de mogelijkheid om te laten zien hoe ze worden gebruikt en het is een extra bonus dat we onze producten aan onze berichten kunnen koppelen. Ik probeer dagelijks video's te plaatsen, met video's die laten zien hoe je producten in elkaar zet, nieuwe producten die we beschikbaar hebben of borden die we hebben opgesteld. Omdat ik mijn Ecwid-winkel heb gekoppeld aan mijn TikTok-account , koppel ik de producten in onze winkel die relevant zijn voor de berichten.
Ik zie een aanzienlijke stijging in de verkoop en ontvang meer interacties op de dagen dat ik post. Het is verbazingwekkend hoeveel views er worden ontvangen op een bericht dat wordt gepromoot, ik merk ook dat het verkeer naar mijn site ook met ongeveer 20% toeneemt. Rhea Mellado
Ik zou bedrijven zeker aanraden om TikTok Shopping en adverteren te gebruiken. Niet alleen is de exposure de moeite waard, maar het is ook heel leuk om video's te maken en de nieuwe trends te leren om een groter publiek te bereiken. Hoewel ik nog aan het leren ben, denk ik dat ik een heel eind ben gekomen vanaf mijn eerste bericht. Naast actief posten, geef ik ook commentaar op andere pagina's voor kleine bedrijven. Ik vind het leuk om te zien hoe andere kleine bedrijven zichzelf promoten en door hen te steunen en commentaar te geven op hun berichten, krijg ik ook meer verkeer. TikTok-reclame is betaalbaar en door te spelen met de kosten en dagen waarop je de post wilt promoten, kan ik altijd een manier vinden om binnen mijn budget te adverteren." Begin met verkopen op TikTok We zijn blij te zien dat Ecwid-verkopers nieuwe tools testen en ontdekken wat het beste werkt voor hun bedrijf. Als hun verhalen je hebben geïnspireerd om je producten ook op TikTok te gaan verkopen, klik dan op de onderstaande knop en we nemen je mee vanaf daar. Verkopen op TikTok Wil je meer weten voordat je in het nieuwe platform duikt? Lees onze artikelen die helpen bij het navigeren door de TikTok-wereld voor e-commerceverkopers: Hoe te verkopen en adverteren op TikTok – Leer alles over hoe u uw producten in video's kunt taggen, uw hele productcatalogus kunt uploaden naar uw TikTok-profiel en uw bedrijf kunt adverteren op 's werelds snelstgroeiende socialemediaplatform. TikTok gebruiken om interesse voor uw bedrijf te wekken — Als u niet weet hoe u moet beginnen met het maken van TikTok-video's met uw product, bekijk dan 12 soorten TikToks die u voor uw bedrijf kunt maken. En als je TikTok al gebruikt om je online winkel te promoten, deel dan gerust je ervaring in de reacties! Het bericht Hoe eigenaren van kleine bedrijven TikTok gebruiken om de verkoop te laten groeien verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

Leestijd: 6 minuten

Bron

Hier is een leuk weetje voor jou: #TikTokMadeMeBuyIt is een van de meest populaire hashtags op het platform. Vanaf januari 2022 heeft het acht miljard views. Eigenaren van kleine bedrijven over de hele wereld hebben zich gerealiseerd dat producten op TikTok viraal kunnen gaan, net als liedjes, trends of filters. Dus wat doen we als kleine bedrijven met dat belangrijke stukje informatie?

Ons blogteam vroeg Ecwid-verkopers hoe ze TikTok hebben gebruikt om hun bedrijf te laten groeien en welke tools hen hebben geholpen hun publiek en verkoop uit te breiden. Lees verder om meer te weten te komen over enkele van hun best practices en om enkele trucs te leren die u op uw winkel kunt toepassen.

TikTok-hulpmiddelen voor bedrijfseigenaren

TikTok biedt bedrijfseigenaren krachtige tools die hen helpen het meeste uit hun online aanwezigheid te halen. Waarom zou u zich beperken tot views en likes als u via de app daadwerkelijke verkopen nastreeft?

Met TikTok Shopping kunnen geselecteerde verkopers in de VS en het VK:

  • Upload hun productcatalogus naar TikTok en toon deze direct op hun profiel:
  • Tag producten in video's zodat klanten met slechts een paar klikken kunnen verkopen:

Adverteren op TikTok is beschikbaar voor verkopers in alle landen die door de app worden ondersteund . Het stelt verkopers in staat om:

  • Voer verschillende soorten advertenties uit waarin uw producten of een link naar uw winkel worden weergegeven:
  • Voer geavanceerde advertentiecampagnes uit om nieuwe potentiële klanten te bereiken met een profiel dat vergelijkbaar is met huidige kopers, of gebruikers die eerder contact hebben gehad met uw winkel.

Ecwid maakt het opzetten en gebruiken van TikTok Shopping en adverteren een fluitje van een cent voor eigenaren van kleine bedrijven, ongeacht hun technische kennis.

Nu is het tijd om het over te dragen aan een aantal verkopers die hun winkels al op TikTok hebben aangesloten en de vruchten plukken.

Ecwid-verkopers over het gebruik van TikTok voor hun bedrijf

TikTok Shopping is een aantrekkelijke tool voor online verkopers, omdat ze kijkers kunnen aanmoedigen om producten te kopen wanneer ze het meest betrokken zijn – terwijl ze hun video's bekijken of door hun profiel bladeren.

Donna von Hoesslin, oprichter van het sieradenmerk Betty Belts , maakt verschillende soorten video's voor het profiel van haar winkel. Hun dynamische TikToks pronken met het proces van het maken van hun sieraden, kondigen winnaars van wedstrijden aan en geven toegang tot exclusieve content achter de schermen zodat kijkers de crew achter het merk kunnen leren kennen.

Natuurlijk zet Betty Belts ook video-inhoud in de schijnwerpers die de sieraden van het merk uitlichten. Donna gebruikt TikTok Shopping zodat ze producten in deze video's kan taggen zodat kijkers kunnen winkelen terwijl ze kijken:

Kijkers kunnen op productlinks klikken om meer te weten te komen over de sieraden die in de video zijn getagd en het item waarin ze geïnteresseerd zijn kopen zonder de app te hoeven verlaten:

TikTok is een relatief nieuw platform voor veel bedrijfseigenaren, maar sommige Ecwid-verkopers zijn al hard aan het werk geweest om een thuis op het platform te maken – met behulp van de app om hun merk te promoten nog voordat de TikTok Shopping-functie werd geïntroduceerd. Toen ze het potentieel van de app zagen, aarzelden ze niet om nieuwe tools uit te proberen zodra ze beschikbaar kwamen.

Antuana Winston, de oprichter van huidverzorgingsmerk FeeChi Body , over het gebruik van TikTok om een nieuw publiek te bereiken:

"Ik besloot mijn merk op TikTok te promoten omdat ik er veel geruchten over hoorde en een jongere doelgroep wilde bereiken. Ik maakte voornamelijk video's met mijn producten.

Ik gebruikte TikTok om mijn bedrijf te promoten voordat ik het integreerde met Ecwid, maar het was zeer beperkt. Vanwege mijn eerdere ervaring met het gebruik van Ecwid voor verkoop op sociale-mediaplatforms, had ik er vertrouwen in dat Ecwid de tools en middelen had om me te helpen mijn merk op TikTok uit te breiden.

Ik gebruik momenteel TikTok Shopping, zodat alle producten die op mijn website beschikbaar zijn voor potentiële klanten worden weergegeven. Ik ben van plan mijn advertentie-uitgaven en aanwezigheid op dit platform te verhogen om winkelen met mijn bedrijf te promoten.

Ik ben zeer tevreden met mijn ervaring. Het was een zeer eenvoudig en naadloos proces om te implementeren. Ik zou het gebruik van deze tool ten zeerste aanbevelen. In de korte tijd dat het geïmplementeerd is, zijn mijn meningen en volgers toegenomen. Dit is weer een geweldige tool om je kleine bedrijf te laten groeien en nieuwe potentiële klanten te bereiken."

Voor andere ondernemers is de introductie van TikTok Shopping en Advertising een reden geworden om uit te breiden naar het nieuwe social media platform.

Rhea Mellado, de oprichter van Yard Sign Company die borden en uitsnijdingen maakt voor evenementen, over het verkennen van het nieuwe verkoopkanaal:

"Ik gebruik momenteel zowel de TikTok Shopping- als advertentietools. Ik begon TikTok actief te gebruiken toen Ecwid de shopping-tools beschikbaar maakte.

Ik gebruik Instagram en Facebook Shopping via Ecwid, dus ik was al bekend met het gebruik ervan, omdat het erg op elkaar lijkt. Ecwid maakt het heel eenvoudig om uw producten en winkel te koppelen aan de sociale mediaplatforms. Ik heb andere websitebouwers geprobeerd. Ecwid is verreweg het gemakkelijkst te gebruiken wat betreft het maken van uw site en het koppelen van uw producten aan sociale media.

Gezien de huidige populariteit van TikTok en het gebruiksgemak met Ecwid, dacht ik dat dit de perfecte gelegenheid zou zijn om ons bedrijf te promoten en bekendheid te krijgen. Onze producten zijn ook een beetje interactief omdat ze worden gebruikt voor speciale evenementen en vieringen. TikTok geeft ons de mogelijkheid om te laten zien hoe ze worden gebruikt en het is een extra bonus dat we onze producten aan onze berichten kunnen koppelen.

Ik probeer dagelijks video's te plaatsen, met video's die laten zien hoe je producten in elkaar zet, nieuwe producten die we beschikbaar hebben of borden die we hebben opgesteld. Omdat ik mijn Ecwid-winkel heb gekoppeld aan mijn TikTok-account , koppel ik de producten in onze winkel die relevant zijn voor de berichten.

Ik zie een aanzienlijke stijging in de verkoop en ontvang meer interacties op de dagen dat ik post. Het is verbazingwekkend hoeveel views er worden ontvangen op een bericht dat wordt gepromoot, ik merk ook dat het verkeer naar mijn site ook met ongeveer 20% toeneemt. Rhea Mellado

Ik zou bedrijven zeker aanraden om TikTok Shopping en adverteren te gebruiken. Niet alleen is de exposure de moeite waard, maar het is ook heel leuk om video's te maken en de nieuwe trends te leren om een groter publiek te bereiken. Hoewel ik nog aan het leren ben, denk ik dat ik een heel eind ben gekomen vanaf mijn eerste bericht.

Naast actief posten, geef ik ook commentaar op andere pagina's voor kleine bedrijven. Ik vind het leuk om te zien hoe andere kleine bedrijven zichzelf promoten en door hen te steunen en commentaar te geven op hun berichten, krijg ik ook meer verkeer.

TikTok-reclame is betaalbaar en door te spelen met de kosten en dagen waarop je de post wilt promoten, kan ik altijd een manier vinden om binnen mijn budget te adverteren."

Begin met verkopen op TikTok

We zijn blij te zien dat Ecwid-verkopers nieuwe tools testen en ontdekken wat het beste werkt voor hun bedrijf. Als hun verhalen je hebben geïnspireerd om je producten ook op TikTok te gaan verkopen, klik dan op de onderstaande knop en we nemen je mee vanaf daar.

Verkopen op TikTok

Wil je meer weten voordat je in het nieuwe platform duikt? Lees onze artikelen die helpen bij het navigeren door de TikTok-wereld voor e-commerceverkopers:

  • Hoe te verkopen en adverteren op TikTok – Leer alles over hoe u uw producten in video's kunt taggen, uw hele productcatalogus kunt uploaden naar uw TikTok-profiel en uw bedrijf kunt adverteren op 's werelds snelstgroeiende socialemediaplatform.
  • TikTok gebruiken om interesse voor uw bedrijf te wekken — Als u niet weet hoe u moet beginnen met het maken van TikTok-video's met uw product, bekijk dan 12 soorten TikToks die u voor uw bedrijf kunt maken.

En als je TikTok al gebruikt om je online winkel te promoten, deel dan gerust je ervaring in de reacties!

Het bericht Hoe eigenaren van kleine bedrijven TikTok gebruiken om de verkoop te laten groeien verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.