Hoe TikTok Famous te worden

Leestijd: 3 minuten

Bron

Sluit je aan bij onze podcast-host RichE terwijl hij chat met Helen Polise, ook bekend als de TikTok-leraar. Ze gebruikte haar achtergrond in filmproductie om haar tijdens de lockdown in TikTok te helpen duiken. En het werkte, met 536K volgers op TikTok!

De inhoud van Helen ging viraal, maar haar strategie was eenvoudig: documenteerde gewoon haar interesses en leven en experimenteerde met de tools van het platform. Luister naar haar beste tips en trucs om je bedrijf op TikTok te laten groeien.

Contact maken met kijkers

Helen raadt bedrijven aan om hun mediastrategie op een specifiek publiek te richten. RichE moedigt iedereen aan om het platform te verkennen en te experimenteren.

Helen benadrukt dat het de taak van elk merk op TikTok is om waarde te bieden aan je kijker. U hoeft echter niet elke dag zelfstudies te maken om die waarde te bieden. Helen wijst erop dat het ook waardevol is om iemand te laten glimlachen of zich beter te laten voelen.

Authentiek zijn is de sleutel

Helen en RichE wijzen op de waarde van authenticiteit en transparantie bij het verbinden en relateren aan uw publiek.

Als je een actie gaat doen, maak er dan een TikTok-video van. Maak geen advertentie, maak iets authentieks.

Focus niet op verkopen in je TikTok-strategie. Nodig kijkers uit om verbinding te maken en meer inhoud te krijgen via uw andere platforms.

Een trend om te ontdekken op TikTok is ‘stikken’. Dit is een functie voor reactie- en reactievideo’s. Met Stitching kun je een deel van de TikTok-video van iemand anders gebruiken en deze in je eigen TikToks gebruiken. Stitching kan het gemakkelijker maken om uw eigen inhoud te maken. U kunt stitching ook gebruiken om nieuwe inhoud aan uw bestaande inhoud te koppelen.

Een ander inzicht dat Helen deelt, is om trends en memes te herkennen, maar verder te kijken om iets te creëren dat aanvoelt alsof het de identiteit van je individuele merk uitdrukt.

Uw TikTok-inhoud organiseren

Gebruik koppen op videocovers om je profiel te ordenen en om kijkers te helpen bij het navigeren op je TikTok-pagina.

Weet je niet zeker hoe vaak je op TikTok moet posten? Volgens Helen zal een nieuwe post om de één tot drie dagen de betrokkenheid behouden zonder overweldigend te voelen.

Het aantal kijkers kan eb en vloed zijn, dus probeer inhoud de moeite waard te maken om te delen, leuk te vinden, te reageren en opnieuw te bekijken, en je zou succes moeten vinden.

TikTok is nog steeds nieuw genoeg en snel genoeg om opgemerkt te worden en impact te hebben, als je bereid bent erin te duiken en inhoud te maken waar je trots op bent.

Meer weten? Maak contact met Helen op haar TikTok , Instagram of website .

Hoogtepunten:

  • “Het gaat erom waarde toe te voegen, of je nu een bedrijf bent of gewoon een persoon op TikTok. Wat voeg je toe aan iemands leven? Dat is wanneer je het spel kunt veranderen, het volgende kunt creëren en je publiek kunt laten groeien omdat je doet iets voor hen. Je hoeft niets te leren. Je kunt een meerwaarde zijn voor iemands leven door de manier waarop je ze elke dag laat voelen wanneer je komt.’
  • “Ik probeer niet per se iets op mijn kanaal te verkopen. Dus ik heb niet het gevoel dat ik een niche-account nodig heb. Voor een bedrijf wil je echter behoorlijk zwaar in je baan zijn en erop leunen, want dat is waar je’ zal sneller groeien.”
  • “Ik wil dat gewoon aanpakken: ‘maak TikTok, geen advertenties’, want dat was een heel goede uitspraak. Ik interpreteer dat alsof het een advertentie is, maak er een tiktok van. Ze zeggen niet ‘doe geen reclame of niet promoten’, zeggen ze dat als je de promotie gaat doen, het een herkenbare tiktok moet maken. Je wilt dat het niet als een advertentie aanvoelt. Je wilt dat het organisch aanvoelt.”
  • “Een van de dingen die ik persoonlijk op mijn eigen account merk, is wanneer mensen de neiging hebben om het te delen, naar mensen te sturen en op te slaan – die hebben op de een of andere manier bijna een hogere beoordeling in het algoritme. Dus als je waarde hecht aan die mensen wil terugverwijzen, dat lijkt het te helpen. Omdat ik veel berichten heb die heel veel reacties hebben, maar ze hebben niet echt veel views gekregen. Dus ik denk dat reacties niet echt misschien zijn noodzakelijkerwijs zo hoog gewaardeerd in vergelijking met opslaan en delen. Want op het moment dat mensen je inhoud opslaan, gaan je cijfers omhoog.”

Het bericht Hoe TikTok Famous te worden verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.