Wat de nieuwe creatieve B2B-prijscategorieën van Cannes Lions betekenen voor marketeers

Leestijd: 5 minuten

Bron

B2B-marketeer die mobiele telefoon voor het grote beeld van het stenen leeuwbeeldhouwwerk houdt.

B2B-marketeer die mobiele telefoon voor het grote beeld van het stenen leeuwbeeldhouwwerk houdt. Het eerbiedwaardige Cannes Lions International Festival of Creativity bestaat al sinds de jaren vijftig in een of andere vorm en biedt merken over de hele wereld de mogelijkheid om hun topmarketingwerk en reclametalent te laten zien. Ze hebben echter geen specifieke B2B-marketingprijzen gehad. Tot nu. Wat moeten B2B-marketeers weten over de nieuwe Creative B2B Lions, die deze zomer tijdens Cannes Lions 2022 gelanceerd worden? Laten we eens kijken wat er bij de lancering op het programma staat en wat B2B-marketeers en andere creatieve professionals kunnen verwachten van het nieuwe B2B-awards-gedeelte van dit vooraanstaande evenement. Welkom bij de creatieve B2B-leeuwen Kleurrijk divers vingerafdrukkenbeeld. Het nieuwe Creative B2B Lions-evenement en de prijzen zijn in het leven geroepen in samenwerking met de B2B-gemeenschap, met name The B2B Institute, de door LinkedIn gefinancierde denktank in de sector die onderzoek doet naar de toekomst van B2B-marketing en besluitvorming. De directeur van marktbetrokkenheid bij The B2B Institute is Ty Heath , die we onlangs op onze jaarlijkse lijst van de beste vrouwen in B2B-marketing hebben vermeld, in " 25 Women of Color Who Rocked B2B Marketing in 2021 ", naast een krachtige reeks andere games – veranderende marketingleiders. Vorige maand kondigde The B2B Institute de komst van de nieuwe Creative B2B Lions aan en merkte in een LinkedIn-bericht op dat: "We zijn verheugd om aan te kondigen dat het Cannes Lions International Festival of Creativity een nieuwe Creative B2B Lions Award lanceert om creatieve effectiviteit en merk- bouwen in B2B-reclame. Het begin van deze zeer prestigieuze prijs markeert een nieuw LinkedIn-partnerschap met Cannes Lions, waarbij het B2B-instituut van LinkedIn de prijs ondersteunt als de strategische denkpartner.” Wat voor soort merkinspanningen zullen de eerste deelnemers van dit jaar zijn en wat zal de campagnes van de uiteindelijke winnaars stimuleren? Hoewel we het pas weten als de winnaars bekend zijn gemaakt, laten we eens kijken naar enkele van de elementen die de Creative B2B Lions zullen laten zien. [bctt tweet=""We zijn meer dan enthousiast om baanbrekende B2B-marketingcreativiteit te vieren en te eren! Dit gesprek en de investering van energie gaan over de effectiviteit, het langetermijnpotentieel en het welzijn van B2B-marketing in het algemeen." — @tyrona" username="toprank"] Presentatie van wereldwijde B2B-benchmarks in creatieve uitmuntendheid Enkele van de elementen die de nieuwe Creative B2B Lions wil laten zien, zijn de volgende, onderverdeeld in 11 servicegerichte categorieën en 11 categorieën die zijn opgebouwd rond B2B-producten::

 • Creatief en baanbrekend merkopbouwend werk in de B2B-industrie
 • Vier creativiteit en effectiviteit in het werk voor B2B-producten en -diensten
 • Een mix van kortetermijntactieken en strategieën voor merkopbouw op de lange termijn die contact maken met klanten, de gezondheid van het merk verbeteren en uiteindelijk de groei stimuleren

Wanneer de winnaars van de nieuwe B2B-awards en de andere traditionele categorieën worden bekendgemaakt tijdens het evenement, dat zowel in Cannes, Frankrijk als online van 20 tot en met 24 juni in hybride vorm plaatsvindt, zal dit het resultaat zijn van de jurering van meer dan 400 wereldwijde marketingexperts die alle inzendingen in een tabel moeten rangschikken en rangschikken. Belangrijkste nieuwe B2B-categorieën voor prijsdeelnemers De nieuwe Creative B2B Lions-awards bieden een brede selectie van diensten en productcategorieën, elk bestaande uit de volgende 11 gebieden:

 • Cross-channel verhalen vertellen
 • Merk ervaring
 • Innovatief gebruik van uitzending en inhoud
 • Targeting en betrokkenheid
 • Effectiviteit en meting
 • Merkopbouw op lange termijn
 • Doorbraak met een beperkt budget
 • Challenger-merk
 • Bedrijfsdoel en sociale verantwoordelijkheid
 • Marktverstoring
 • Ambacht in B2B

Met een goed afgeronde lijst van categorieën, zouden B2B-merken die dit jaar de nieuwe Creative B2B Lions betreden, geen moeite moeten hebben om de juiste te vinden voor het inzenden van hun beste werk dat in de periode tussen maart 2021 en eind april 2022 is uitgevoerd. in aanmerking komen. De Creative B2B Lions bieden B2B-marketeers de unieke kans om deel uit te maken van de allereerste Cannes Lions-viering van B2B-specifiek werk, met inzendingen die opengaan op 20 januari 2022. Philip Thomas , voorzitter bij LIONS, heeft kennis genomen van de aanstaande inaugurele Creative B2B Lions zijn al enkele jaren in ontwikkeling en hebben de afgelopen jaren een toename waargenomen in het aantal B2B-advertentie-inspanningen die winnende inzendingen opleveren. "We begonnen al in 2013 met het bespreken van een leeuw die B2B-werk erkent, maar we proberen altijd de timing goed te krijgen, zodat onze Awards een afspiegeling zijn van de branche en in overeenstemming zijn met haar behoeften", vertelde Thomas bij de aankondiging van de bijgewerkte 2022. onderscheidingen . “Na het zien van een toename in B2B-werk dat bij de Lions wint, en met velen in de industrie die geloven dat een gespecialiseerde leeuw op dit gebied de creatieve lat hoger zal leggen en de discipline zal verhogen, denken we dat dit nu het moment is voor B2B om zijn eigen schijnwerpers te hebben op de wereldwijde creatieve fase,” Thomas toegevoegd. Bekroonde B2B-marketingmogelijkheden in overvloed Hoewel de toevoeging van B2B-specifieke prijzen op het Cannes Lions International Festival of Creativity dit jaar zeker een hoogtepunt zal zijn voor veel B2B-marketeers en merken over de hele wereld, zijn er gelukkig vele andere gewaardeerde evenementen die ook prijzen uitreiken aan topmarketinginspanningen. We hebben onderzocht hoe bekroonde B2B-marketinginspanningen eruitzien en hebben gezaghebbende lijsten met wereldwijde B2B-marketingevenementen gepresenteerd, waaronder de volgende handige artikelen voor meer informatie:

 • Inside Influence 5: Jen Holtvluwer van Spiron over bekroonde B2B Influencer Marketing
 • Hoe ziet bekroonde B2B Influencer Marketing eruit?
 • 6 onthullingen in Cannes over B2B-marketing in 2020
 • De BIGLIST van 50 top B2B-marketingconferenties 2021

Hoe goed je ook in staat bent om kleine en grote digitale content te implementeren, het maken van bekroonde B2B-marketing kost veel tijd en moeite. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om samen te werken met een topbureau voor digitale marketing, zoals TopRank Marketing. . Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we u kunnen helpen , zoals we al meer dan 20 jaar doen voor bedrijven variërend van LinkedIn, Dell en 3M tot Adobe, Oracle, monday.com en anderen. * LinkedIn is een klant van TopRank Marketing.

Het bericht Wat de nieuwe creatieve B2B- prijscategorieën van Cannes Lions betekenen voor marketeers verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.