Ask Buffer: moet ik persoonlijke inhoud op mijn zakelijke account plaatsen?

Leestijd: 5 minuten

Bron

Ask Buffer: moet ik persoonlijke inhoud op mijn zakelijke account plaatsen?

V: Ik zie zoveel influencers details over hun persoonlijke leven op sociale media posten en ik vraag me af of ik hetzelfde zou moeten doen. Ik ben het gezicht van mijn kleine bedrijf, dus moet ik persoonlijke berichten (kinderen, huisdieren, het dagelijks leven) op mijn zakelijke account delen of deze volledig gescheiden houden?

Veel influencers bouwen hun bedrijf op op basis van hun leven, dus natuurlijk delen hun sociale media-accounts alles, van hun nieuwste merksamenwerkingen tot video’s van hun huisrenovaties.

Maar voor eigenaren van kleine bedrijven is het een beetje anders. Je bent misschien het gezicht van het bedrijf, maar je bent ook niet het enige bepalende element ervan. In de meeste gevallen zouden uw zakelijke accounts waarschijnlijk precies dat moeten zijn: toegewijd aan bedrijven.

Dat betekent echter niet dat je jezelf volledig buiten beeld moet houden. Als u persoonlijke inhoud toevoegt die ook relevant is voor uw bedrijf, kunt u zelfs een authentieker, herkenbaarder merk opbouwen.

De te volgen aanpak hangt af van uw doelgroep, branche en doelen. Stel je de volgende situatie voor:

 • In hoeverre vertrouwt mijn bedrijf op mijn persoonlijke imago? Wil ik dat mijn bedrijf vertrouwt op mijn persoonlijke imago?
 • Hebben mijn persoonlijke merk en zakelijke merk een overlap in doelgroepen?
 • Waar zoekt mijn publiek naar op mijn zakelijke account en mijn persoonlijke account? Zijn ze vergelijkbaar of heel verschillend?
 • Heeft het zin om persoonlijke updates met mijn zakelijke publiek te delen?

Laten we in een aantal scenario’s duiken op basis van wat je mogelijk hebt geantwoord:

Het persoonlijke merk veranderde bedrijf

 • In hoeverre vertrouwt mijn bedrijf op mijn persoonlijke imago? Wil ik dat mijn bedrijf vertrouwt op mijn persoonlijke imago? Het is afhankelijk van een goed bedrag, en daar ben ik goed in.
 • Hebben mijn persoonlijke merk en zakelijke merk een overlap in doelgroepen? Ja.
 • Waar zoekt mijn publiek naar op mijn zakelijke account en mijn persoonlijke account? Zijn ze vergelijkbaar of heel verschillend? Ze lijken een beetje op elkaar.
 • Heeft het zin om persoonlijke updates met mijn zakelijke publiek te delen? Ja.

In dit geval is uw bedrijf waarschijnlijk een verlengstuk van uw persoonlijke merk. Misschien ben je een fitnessfanaat die een boetiekgymnastiek is begonnen, of misschien run je een community voor nieuwe ouders, een categorie waar jij en veel van je vrienden in vallen.

Uw zakelijke en persoonlijke merken hebben dus waarschijnlijk vergelijkbare doelgroepen, en hoewel ze op verschillende accounts naar iets andere dingen kunnen zoeken, zijn mensen eraan gewend u als het gezicht van het bedrijf te zien.

Door regelmatig aanwezig te zijn op de sociale accounts van uw bedrijf, helpt u bij het opbouwen van vertrouwen en authenticiteit bij uw publiek en voegt u een menselijk element toe aan uw werken. Uw bedrijf is niet zomaar een bedrijf, het is een product en service met een echt persoon en verhaal erachter.

Toch wilt u zich vooral beperken tot inhoud die op de een of andere manier verband houdt met uw bedrijf. Hier zijn een paar ideeën voor oprichters die hun eigen leven willen verweven met een zakelijk account:

 • Toon zakenreizen of evenementen die betrekking hebben op uw product of dienst. Vakantiefoto’s zouden niet voor elk bedrijf geschikt zijn om te delen, maar een recent bericht op het account van badkledingbedrijf Mara Hoffman toont de oprichter op een strand. Het werkt omdat ze een van de kostuums van het bedrijf draagt, waardoor haar ervaring teruggaat naar het merk.
Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Mara Hoffman 🐪 (@marahoffman)

 • Film achter de schermen content. De oprichter van wellness-voedingsbedrijf Golde plaatste onlangs een informele insider-blik op een fotoshoot, een benadering die klanten kan helpen zich extra geïnvesteerd te voelen in hoe de producten van het bedrijf tot leven komen.
Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door GOLDE (@golde)

 • Breng uw hond of kind onder de aandacht op kantoor. Deze aanpak werkt perfect voor Sonshine Baths, dat is gestart omdat oprichtster Tuanieha Simms geen huidverzorgingsoplossing voor haar zoon kon vinden. Hij verschijnt regelmatig op Sonshine’s Instagram, maar zelfs persoonlijke berichten als deze zijn op de een of andere manier verbonden met het bedrijf.
Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Sonshine Bath LLC (@sonshinebath)

Het zelfstandige bedrijf

 • In hoeverre vertrouwt mijn bedrijf op mijn persoonlijke imago? Wil ik dat mijn bedrijf vertrouwt op mijn persoonlijke imago? Ik wil dat ze grotendeels gescheiden zijn.
 • Hebben mijn persoonlijke merk en zakelijke merk een overlap in doelgroepen? Niet echt.
 • Waar zoekt mijn publiek naar op mijn zakelijke account en mijn persoonlijke account? Zijn ze vergelijkbaar of heel verschillend? Ze zijn op zoek naar verschillende dingen.
 • Heeft het zin om persoonlijke updates met mijn zakelijke publiek te delen? Heel soms.

In dit geval zijn u en uw bedrijf afzonderlijke entiteiten. Er is geen grote overlap in het publiek en u wilt uw persoonlijke merk grotendeels gescheiden houden van dat van het bedrijf.

Om uw bedrijf apart van u te vestigen, moet u er een op zichzelf staand merk voor bouwen in plaats van uw persona uit te lenen. Creëer en gebruik een andere persoonlijkheid en stem die uniek is voor het merk.

Uiteraard is er nog ruimte voor uw aanwezigheid, zolang het maar direct betrekking heeft op uw werk.

Hier zijn een paar voorbeelden van inhoudsideeën die gericht blijven op het bedrijf:

 • Praat over je oprichtingsverhaal. Shawn Askinosie veranderde van carrière en nam zijn dochter mee toen hij Askinosie Chocolate begon. De meeste sociale media van het bedrijf zijn gericht op chocolade, maar hier deelt hij het inspirerende oorsprongsverhaal van het bedrijf.
Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Askinosie Chocolate (@askinosie)

 • Laat zien hoe u uw product als klant gebruikt. Olijfoliebedrijf Brightland heeft een eigen merk, maar het ‘Founder’ Story Highlight laat zien dat oprichter Aishwarya Iyer een paar van haar favoriete recepten maakt.

Ask Buffer: moet ik persoonlijke inhoud op mijn zakelijke account plaatsen? Bron

 • Film een teaservideo waarin je vertelt over een nieuw product of lancering. De sociale accounts van Farmgirl Flowers zijn meer gewijd aan hun bloemen dan aan hun oprichter, maar ze verschijnt hier met een van de Thanksgiving-arrangementen van het bedrijf.

Voor elk bedrijf

Houd er rekening mee dat iemand uw zakelijke account volgt om meer over uw bedrijf te weten te komen. Neem de tijd om na te denken over waar uw volgers naar op zoek zijn en welke rol u wilt dat uw bedrijf in hun leven speelt. Door uw merk als zijn eigen persoonlijkheid te beschouwen, wordt het gemakkelijker om te beslissen welke persoonlijke inhoud relevant is.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door farmgirlflowers (@farmgirlflowers)

Vraag uzelf bij twijfel het volgende af:

 1. Heeft dit betrekking op mijn bedrijf?
 2. Zal mijn publiek erom geven of er baat bij hebben?
 3. Is het authentiek voor mijn bedrijf?

En tot slot, onthoud dat uw publiek altijd uw beste indicator is. Houden ze van meer persoonlijke berichten, of scrollen ze liever voorbij? Houd uw statistieken in de gaten om te zien met welk type inhoud uw publiek zich het meest bezighoudt, en pas vanaf daar uw strategie aan.

SEO cursus

Vind je het interessant om het beste over zoekmachine optimalisatie te leren? Wij bieden hier de beste zoekmachine optimalisatie cursussen met hoogstaande zoekmachine optimalisatie technieken. Neem ook onze trainingen zoekmachine optimalisatie om bovenaan in zoekmachine Google te staan.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.