De 19 beste marketingstrategieën voor 2022: uw bruikbare gids

Leestijd: 9 minuten

Bron

Het is belangrijk om de digitale marketingtrends van 2022 te kennen ( hier zijn die van ons ). Maar het punt is dat, vanuit het oogpunt van een klein bedrijf, sommige van hen richtinggevende trends zijn die aangeven waar 'mainstream'-marketing naartoe gaat, maar niet waar de mainstream zich momenteel bevindt.

Ik kijk naar jou, NFT's.

meisje schouderophalend meme

Nu moet een deel van uw strategie voorbereiding op de toekomst en zelfs een vroege toepassing omvatten, maar u moet ook weten wat u nu resultaten gaat opleveren.

Zoals dit jaar.
Deze maand.
Misschien zelfs deze week

Daarom heb ik deze gids geschreven over de 19 beste marketingstrategieën voor 2022 – gebaseerd op de realiteit van vandaag – die nu resultaten zullen opleveren, voor elk bedrijf.

De 19 beste marketingstrategieën voor 2022

Hier is je inhoudsopgave:

Om naar een onderwerp te springen:

 • PPC
 • SEO
 • Sociale media
 • Contentmarketing

Om naar een strategie te springen:

PPC SEO sociaal E-mail Inhoud
Leadadvertenties MUMified inhoud Sociaal voor lokaal Geen open tarieven meer Betekenisvolle media
Paginatargeting Videoschema Live winkelen Voorkeurscentra Toegankelijkheid
ETA voorbereiding Passagerangschikking Nee, niet TikTok Platte tekst Canvas
Verbeterde conversies Technische SEO Gesprekskopie
Prestaties Max

De best betaalde advertentiestrategieën voor 2022

Het mag hier geen verrassing zijn dat elk van deze betaalde mediastrategieën gericht is op privacy. Maar vergeet de beproefde best practices hier niet, zoals het hebben van een sterke accountstructuur en het gebruik van een cross-channelstrategie (niet alleen multi-channel).

1. Gebruik Facebook-leadadvertenties om zero-party data te verzamelen

Cookies van derden, die in hun laatste dagen zijn, stellen advertentieplatforms in staat om veel verschillende gegevens samen te voegen tot inzichten – zowel over uw doelgroep als om aangepaste doelgroepen te bieden om te targeten – met betrekking tot hun hobby's, beroep, inkomen, burgerlijke staat, innerlijke gedachten en meer. Ik maak maar een grapje over dat laatste (maar ben ik dat?).

En als je denkt , dat lijkt veel op opties voor Facebook-advertentietargeting , je hebt gelijk.

Dit is informatie die mensen verstrekken in hun openbare profielen en activiteiten. En als zodanig zijn Facebook-leadadvertenties – waarbij het formulier automatisch kan worden ingevuld op basis van het profiel van de gebruiker, en waar een gebruiker misschien meer geneigd is om die informatie te geven – nu opeens aantrekkelijker.

Wanneer het rechtstreeks door de gebruiker wordt gegeven, worden het zero-party data genoemd – de puurste en meest ongerepte data in het hele land.

datameme van derden versus zero-party data

Je weet pas hoeveel je niet weet over je publiek als de cookies van derden zijn verdwenen, en dan is het te laat.

Dus begin nu met het verzamelen van eerste [en nul] partijgegevens . Om Facebook-leadadvertenties op deze manier te gebruiken in 2022:

 • Bekijk deze voorbeelden van Facebook-leadadvertenties om er vertrouwd mee te raken.
 • Maak aangepaste vragen om uw leads beter te kwalificeren. U hebt opties voor korte antwoorden, meerkeuzevragen, voorwaarden, winkelzoekers en afsprakenplanning.
 • Volg onze tips voor het maken van Facebook-leadadvertenties die converteren.

Je kunt ook onze gratis prestatiegrader voor Facebook-advertenties gebruiken om gemiste kansen te vinden en op te lossen.

2. Maak aangepaste doelgroepen voor Facebook-pagina's

Hier is nog een underdog-strategie.

Wanneer u een aangepaste doelgroep maakt in Facebook-advertenties, kunt u gebruikers targeten op basis van hun interactie met uw bronnen (zoals uw website, klantenlijst, app-activiteit, offline activiteit) nadat ze op een advertentie hebben geklikt, of met Facebook-bronnen (uw video's, leadformulieren, Facebook-pagina en meer).

Historisch gezien was "Your Sources" de populaire keuze, maar nu de Facebook-pixel kracht verliest en websitegegevens minder nauwkeurig worden, komen "Facebook Sources" binnen voor de privacyvriendelijke overwinning op Facebook-advertentietargeting.

hoe de rollen zijn veranderd meme

Onthoud dat iOS-gebruikers kunnen voorkomen dat Facebook ze buiten de app volgt, dus de gegevens die je in Advertentiebeheer ziet, zijn onvolledig. En onvolledige gegevens kunnen zelfs erger zijn dan helemaal geen gegevens als het u in de verkeerde richting leidt.

Onvolledige gegevens kunnen erger zijn dan helemaal geen gegevens als het u in de verkeerde richting leidt.

Uw beste gok met Facebook-advertenties dit jaar is om over te schakelen naar de bronnen van Facebook.

U kunt zelfs gebruikers retargeten die uw leadformulier hebben ingevuld. Maar vooral de Facebook-pagina-activiteitsoptie is de sleutel. Hier kunt u paginabezoekers op dezelfde manier behandelen als uw websitebezoekers, door ze bepaalde advertenties te laten zien op basis van:

 • Heb je je pagina leuk gevonden, gevolgd of betrokken bij je pagina
 • Betrokken bij een bericht of advertentie
 • Op een CTA-knop geklikt
 • Heeft je een bericht gestuurd
 • Je pagina of een bericht opgeslagen.

Ga om te beginnen meteen naar strategie #3 in dit bericht over minder gebruikte Facebook-advertentiestrategieën die u een concurrentievoordeel geven en begin verkeer naar uw Facebook-pagina te leiden .

3. Bereid je voor op de start van uitgebreide tekstadvertenties

De ETD voor ETA's is 30 juni 2022 ✈️

Na deze dag kunt u geen nieuwe uitgebreide tekstadvertenties (ETAS) bewerken of maken, en responsieve zoekadvertenties (RSA's) zijn de enige standaard zoekadvertenties die u kunt maken. We behandelen het verhaal hier .

Wat dit niet betekent, is dat u nu moet stoppen met het maken van ETA's en tot juni moet wachten om responsieve zoekadvertenties (RSA's) weer te geven.

Wat dit wel betekent, is dat je deze dingen nu moet doen:

 • Test en maak ETA's die u na 30 juni wilt blijven gebruiken (ze blijven actief, u kunt ze alleen pauzeren of uitvoeren).
 • Maak gebruik van de gedetailleerde rapportage met ETA's zolang het kan.
 • Start nu met het uitvoeren van RSA's, zodat u nieuwe benchmarks kunt instellen.
 • Leer strategisch pinnen

beste marketingstrategieën voor 2022 - uitgebreid scherm voor het maken van tekstadvertenties in Google Ads

Als u verwachte aankomsttijden wilt maken, start u een nieuwe responsieve zoekadvertentie en klikt u op de plaats waar staat 'Gebruik in plaats daarvan uitgebreide tekstadvertenties'.

Dit is niet het moment om achterover te leunen en te kijken! Bereid u voor op de zonsondergang van ETA's, zodat u dat kunt doen wanneer ze voorgoed van start gaan. We behandelen hier alle manieren om u voor te bereiden op de zonsondergang van ETA's.

Dit is niet het moment om achterover te leunen en toe te kijken. Zet het werk nu in, zodat u dat kunt doen wanneer ETA's voorgoed van de grond komen.

4. Voer Performance Max-campagnes uit

Performance Max-campagnes zijn eind 2021 uit de bètafase gesprongen en in handen van alle adverteerders. Deze campagnetypen bieden de automatiseringsvoordelen van slimme campagnes, het dynamische karakter van responsieve advertenties en de targeting op meerdere plaatsingen van sociale advertenties. een.

De reden waarom ze in 2022 belangrijk zullen zijn om bekend mee te zijn, is dat Smart Shopping en Lokale campagnes dit jaar worden samengevoegd tot Performance Max (om nog maar te zwijgen van de richting die we onvermijdelijk opgaan met automatisering in Google Ads).

Met Performance Max levert u één set items (afbeeldingen, video's, logo's, koppen, enz.) en Google zal die items mixen en matchen om advertenties weer te geven op al zijn kanalen, inclusief Zoeken (inclusief Shopping en Lokaal), Display , Ontdekken, Kaarten, Gmail en YouTube.

Gebruik om te beginnen Google's Performance Max-campagnegids (die we hebben opgenomen in ons overzicht van de beste Google Ads-trainingen voor alle niveaus).

Maakt u fouten in Google Ads? Ontdek het met de gratis Google Ads Grader.

5. Verbeter het bijhouden van conversies met verbeterde conversies van Google Ads

Google werkt aan FLoC , maar in de tussentijd heeft Google Ads ons voorzien van verbeterde conversies. Deze functie biedt het cookievoordeel van derden van het bijhouden van conversies via verschillende apparaten, zonder de cookies van derden. Hoezo dat? Uw first-party gegevens over uw websitebezoekers (zoals hun e-mailadressen en telefoonnummer) worden naar Google verzonden (in gehashte vorm). Google zoekt dan naar Google-accounts die overeenkomen met die informatie en verzamelt zijn first-party [dit zijn apparaatoverschrijdende] gegevens over die gebruikers en stuurt deze naar u terug in gehashte, geaggregeerde en anonieme vorm. Nu heeft u inzicht in het gedrag van uw advertentieklikkers (tenminste hun ingelogde Google-accountgedrag) voor en na uw Google-advertenties.

beste marketingstrategieën 2022 - hoe verbeterde conversies werken in Google Ads

U kunt verbeterde conversies handmatig instellen met Tag Manager of tagging voor de hele site, of via API. Google geeft hier instructies.

De beste SEO-strategieën voor 2022

Gewoon wat algemene huishouding: het creëren van nuttige, EAT- en frisse inhoud die de vragen van uw publiek beantwoordt, is en zal altijd de beste SEO-strategie zijn. Periode.

6. MUMify uw inhoud

In mei 2021 heeft Google ons kennis laten maken met MUM —Multitask Unified Model. Het doel van deze zoektechnologie is om het aantal zoekopdrachten dat een persoon moet uitvoeren te verminderen. Dus in plaats van meerdere zoekopdrachten uit te voeren , zoals:

 • "Hoe bereid je je voor op de beklimming van Mount Fuji," en dan
 • "Mount Adams vs Mount Fuji wandelen," en dan
 • “Weer in mt Fuji in de herfst”

…een persoon kan Google een vraag stellen op dezelfde manier als een mens.

"Ik heb de berg Adams beklommen en wil nu volgend najaar de berg Fuji beklimmen, wat moet ik anders doen om me voor te bereiden?"

Google zal dan een resultaat bouwen dat dit allemaal beantwoordt, dat uit verschillende bronnen en media-indelingen kan bestaan. Bovendien kent MUM 75 verschillende talen, dus als het beste antwoord op die vraag in het Russisch is, kan Google die informatie nu koppelen aan de zoeker.

beste marketingstrategieën voor 2022 - google mum zoekresultaatmodel

Best gek, toch?

En totaal niet iets dat in 2022 zal gebeuren.

Dus waarom staat het in dit bericht? Want voor MUM betekent het volgen van dezelfde SEO-best practices waar we al jaren op hameren. Dus eigenlijk is dit gewoon een coole nieuwe manier om je te vertellen dat je:

 • Schrijf lange inhoud die is gericht op zoekwoorden met een lange staart. Nee, richt u niet op complexe vragen zoals hierboven. Deze hulpprogramma 's voor trefwoordonderzoek zullen u helpen. lange vorm inhoud meme
 • Organiseer uw inhoud. Organiseer uw H2's en H3's dienovereenkomstig, zodat Google resultaten kan weergeven (hierover binnenkort meer).
 • Diversifieer uw inhoud. MUM kan antwoorden halen uit tekst, afbeeldingen, video's en meer, dus creëer verschillende media voor groenblijvende onderwerpen die nu kunnen beginnen met het opbouwen van verkeer en autoriteit.
 • Gebruik gestructureerde gegevens. Schema-opmaak helpt Google de informatie en informatietypes die u verstrekt duidelijk te begrijpen.
 • Optimaliseren voor [ 😬 ineenkrimpen 😬 ineenkrimpen 😬 ineenkrimpen] gesproken zoekopdrachten. Ik weet het. Het staat de afgelopen drie jaar in elke lijst met marketingtrends. Maar het is waar. Niemand gaat die lange vraag hierboven in een zoekbalk typen. Ze gaan het uitspreken. U moet dus optimaliseren voor gesproken zoekopdrachten.

7. Videoschema

Sprekend over schema… Google heeft in 2021 twee nieuwe typen opmaak voor videoschema's laten vallen: klik-opmaak en zoek-opmaak. Met de eerste kun je je eigen tijdstempels in je video's maken en doorgeven aan de zoekresultaten van Google.

Je hebt Clip-opmaak waarschijnlijk in actie gezien als je een "how to"-query hebt gegoogeld en een waanzinnig specifiek videoresultaat hebt gekregen, zoals hieronder:

beste marketingstrategieën van 2022 - videoclipopmaak in de SERP

We weten dat YouTube een van de meest populaire social media platforms is . We weten dat video de juiste keuze is. En we weten dat dat schema MUM-vriendelijk is. Dus videoschema zou in uw SEO-strategie voor 2022 moeten staan. Geen Als, en of maar. (Misschien wil je ook deze YouTube SEO-tips bekijken. )

8. Optimaliseer voor passagerangschikking (soort van)

Dit komt uit Brian Deans' Guide to SEO in 2022 en eerlijke waarschuwing: het is weer een coole nieuwe manier om je in 2022 te vertellen dat je iets moet doen wat we je al jaren zeggen te doen.

Met de update van de passagerangschikking kan Google nu niet alleen de relevantie van een pagina, maar ook een gedeelte van de inhoud binnen een pagina, in overweging nemen voor een bepaalde zoekopdracht. Dus alle reguliere Google-rangschikkingsfactoren zijn nog steeds van toepassing , maar uw pagina's hebben nu nog meer mogelijkheden om te verschijnen op de goede oude [en met oud bedoel ik aan de voorkant van de zoektechnologie] eerste pagina van Google.

De beste manier om te optimaliseren voor passagerangschikking? Gebruik je H2's en H3's om je bericht in kristalheldere secties te organiseren. Elk van uw H2's moet een specifiek subonderwerp behandelen (wat natuurlijk zou moeten gebeuren als uw H2's verschillende long-tail-varianten op het doelzoekwoord zijn).

beste marketingstrategieën 2022 - h2 en h3s voor passage ranking seo-optimalisatie

Illustratie geïnspireerd door die van Brian.

In mijn bericht over Hoe kom ik op de eerste pagina van Google , heb ik bijvoorbeeld verschillende afzonderlijke secties, aangegeven met H2s (niet allemaal weergegeven in de bovenstaande afbeelding).

 1. Waarom is de eerste pagina van Google belangrijk
 2. Voordelen van op de eerste pagina van Google komen
 3. Hoe u uw website gebruikt om op de eerste pagina van Google te komen
 4. Hoe u uw bedrijfsvermeldingen gebruikt om op de eerste pagina van Google te komen
 5. Hoe kom je op de eerste pagina van Google [recap]

Dus in plaats van slechts één H2 met 10 H3's, heb ik vijf H2's met 10 H3's. Dit geeft me niet alleen verschillende mogelijkheden om het trefwoord in een H2 te plaatsen, maar het maakt ook 1) de inhoud beter verteerbaar en 2) creëert die discrete secties die Brian aanbeveelt.

Als u de basisprincipes van SEO kent, zou u dit al moeten doen. Maar misschien wilt u een SEO-audit doen om mogelijkheden te vinden om dit elders te doen.

MUM en passagerangschikking geven ons gewoon coole nieuwe manieren om je te vertellen dat je dingen moet doen waar we al jaren op hameren.

9. Technische SEO [de gemakkelijke soort]

De inhoudskant van SEO is superieur, maar met de pagina-ervaringsupdate en mobile-first indexing van 2021 en de tools die we vandaag beschikbaar hebben, is er genoeg dat je zelf kunt doen op het gebied van

SEO cursus

Is het voor jou van toepassing om meer over zoekmachine optimalisatie te weten te komen? Wij bieden hier geweldige zoekmachine optimalisatie cursussen met onbekende zoekmachine optimalisatie technieken. Volg ook onze zoekmachine optimalisatie cursussen om hoger in Google te staan.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.