Discovery-advertenties instellen (en er ook een maken!)

Leestijd: 3 minuten

Bron

Discovery-advertenties

In ons vorige bericht over Google Discovery-advertenties hebben we het gehad over wat het is en over de voordelen voor gebruikers en bedrijven. Vandaag laten we u zien hoe u uw Discovery-advertenties instelt.

Om uw kennis op te frissen, zijn Discover Ads zeer visuele, gepersonaliseerde, voor mobiel geoptimaliseerde advertenties. Machine learning van Google beantwoordt de vraag van een gebruiker voordat deze in de zoekbalk verschijnt, in plaats van afhankelijk te zijn van waar de gebruiker naar zoekt.

U kunt Discover-advertenties vinden in Google Discover, het tabblad Gmail Social en Promoties en de YouTube-feed voor stacaravans.

In tegenstelling tot display-advertenties kunt u met Discovery-advertenties tot 3 miljard mensen bereiken op de Google Discover-, YouTube- en Gmail-tabbladen. Als adverteerder of bedrijfseigenaar is het uw doel om ontdekt te worden.

Bovendien moeten uw campagnes de actie van zeer betrokken doelgroepen stimuleren. U moet gebruikers dus helpen vertrouwd te raken met uw merk en dit te vertrouwen.

Discovery-advertenties in YouTube, Discover App en Gmail-promotiestabblad

Foto: Ontdek advertenties in de mobiele home-feed van YouTube, de Google Discover-feed en het tabblad Gmail-promotie. Van Google-ondersteuning.

U kunt campagnes met Discover-advertenties maken als enkele statische afbeelding OF afbeeldingen met meerdere carrousels.

Bedrijven kunnen het meeste uit carrouselbeeldadvertenties halen omdat ze een betere betrokkenheid hebben. Met carrouseladvertenties kunt u uw producten of relevante inhoud van uw website onder de aandacht brengen.

 • Discovery-advertenties instellen
 • Ontdekkingscampagnes maken
 • De meest cruciale stap bij het opzetten van Discover Ads
 • Belangrijkste afhaalmaaltijden

Nu we weten wat Discovery-advertenties zijn en hun vele voordelen, volgen hier enkele opmerkingen die u moet maken bij het maken van uw campagnes:

 • Discovery-campagnes zijn visueel aantrekkelijk, dus verzamel alle volgende creatieve middelen, waaronder:
 1. Uw koppen en logo's
 2. Hoogwaardige afbeeldingen met een hoge resolutie die met minimale tekst intriges of interesse wekken. U kunt ook een merk- of lifestyle-thema opnemen om merkvertrouwen op te bouwen.
 3. Uw beschrijving moet een effectieve kopie hebben zodat uw publiek actie kan ondernemen. In Discover-advertenties mag u geen CTA-elementen (call-to-action) toevoegen, behalve teksten van Google.
 • U kunt uw goed presterende advertenties en afbeeldingen hergebruiken om tijd te besparen en optimaal gebruik te maken van de feeds van Google.
 • De Discovery-campagnes van Google zijn geautomatiseerd, wat betekent dat u geen controle heeft over:
 1. Handmatige biedstrategieën
 2. Advertentieroulatie
 3. Leveringsmethode:
 4. Frequentielimiet
 5. Apparaattargeting
 6. Contexttargeting
 7. Plaatsingstargeting

Dit campagnetype heeft geautomatiseerde instellingen voor targeting en bieden. Met dit in gedachten kunt u zich in plaats daarvan concentreren op het optimaliseren van de prestaties van uw campagnes.

 • Stel uw dagbudget hoog genoeg in om ten minste tien keer uw doel-CPA-bod te dekken.
 • Schakel in uw Google Ad-account tagging voor de hele site en het bijhouden van conversies in .
 • Discover-advertenties zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, dus zorg ervoor dat u afbeeldingen en inhoud van hoge kwaliteit gebruikt.

ads.google.com en log in op uw account.
Stap 2: Klik op het tabblad 'Campagnes' aan de linkerkant van het Google Ads-menu.
Stap 3: Klik op de knop '+' en selecteer nieuwe campagne.
Stap 4: Kies uw marketingdoelstelling. Uw opties zijn "Verkoop", "Leads", "Webverkeer", "Product- of merkoverweging" of "Lokale winkelbezoeken en promoties". U kunt desgewenst ook uw eigen campagne maken zonder begeleiding.
Stap 5: Wanneer u wordt gevraagd uw campagnetype te selecteren, kiest u 'Ontdekking'.
Stap 6: Kies uw geografische en taaltargeting voor uw campagne.
Stap 7: Kies uw doelgroepen met de volgende doelgroepinformatie: aangepaste intentie, uw gegevens en in-marketingdoelgroepen.
Stap 8: Stel uw biedstrategie en uw gemiddelde dagbudget in. Google haalt het zware werk uit het voeren van uw campagnes met automatisch bieden. Geautomatiseerd bieden neemt het giswerk weg bij het instellen van biedingen om uw campagnedoelen te behalen.
Stap 9: Opslaan en doorgaan.

Nu u uw Discover Ad-campagne heeft ingesteld, kunt u vervolgens uw advertenties maken.

Ga naar Google Ads Help voor meer informatie over specificaties van advertentie-items ontdekken.

zoekadvertenties voor uw doelgroep te maken.

Het bericht Discovery-advertenties instellen (en er ook een maken!) verscheen eerst op SEO Services Agency in Manilla, Filippijnen .

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.