Hoe u uw B2B-marketingcarrière kunt verbeteren: advies van leidinggevenden bij top B2B-merken

Leestijd: 8 minuten

Bron

B2B-marketingcarrière naar een hoger niveau tillen Terwijl het talent dat de B2B-marketingwereld drijft, de betekenis, het doel en de balans van hun werk en privéleven opnieuw evalueert, werken veel B2B-merken ook hard om de manier waarop ze zaken doen te verbeteren. Van het creëren van betere marketingervaringen voor klanten tot het verbeteren van de werknemerservaring, het verbinden van het werk aan een doel dat meer gaat dan winst en omzet, wordt steeds belangrijker. Maar hier is het ding, het is altijd tijd geweest voor B2B-merken om na te denken en te handelen naar kansen om kansen te verbeteren voor de mensen die het bedrijf aandrijven, van eerstelijnsmedewerkers in klantcallcenters tot ingenieurs en analisten tot senior executives. Hoewel veel B2B-merken het belang inzien van het optimaliseren van carrièremogelijkheden voor meer personeelsbehoud en aantrekkingskracht, hebben ze niet allemaal het voordeel van inzicht in wat opkomende of succesvolle leiders echt willen. Om te begrijpen wat er nodig is om de carrière van B2B-marketing in 2022 te verbeteren, heb ik contact gehad met topmarketingmanagers van de Women Who Rock in B2B Marketing-lijst die we onlangs hebben gepubliceerd. Deze diverse groep B2B-marketingleiders deelt hun beste advies over wat aanstormend marketingtalent kan doen om hun marketingcarrière te verbeteren. Deze inzichten zijn net zo nuttig voor de B2B-marketingleiders van morgen als voor business-to-business-merken die de werknemerservaringen willen optimaliseren. Als je je eigen B2B-marketingcarrière en zelfs de B2B-marketingindustrie naar een hoger niveau wilt tillen, neem dan dit advies ter harte: als marketingleiders hebben we allemaal een platform gekregen van waaruit anderen toestemming hebben gegeven om in hun leven te spreken. Elk gedeeld woord en elke foto wordt een platform dat – bewust of onbewust – de mensen aan de andere kant van het scherm zal beïnvloeden. Er is ook een verantwoordelijkheid die gepaard gaat met dat vermogen om te beïnvloeden. Je hebt een podium. Je carrière hoeft niet alleen een carrière te zijn – het kan een platform zijn voor transformatie. @tyrona Tyrona Heath Tyrona Heath Directeur, Marktbetrokkenheid Het B2B-instituut op LinkedIn Het maakt niet uit in welke marketingrol u zich bevindt, begrijp uw producten heel goed. Word een deskundige. Leer uw productmarketeers en uw productontwikkelaars kennen. Marketing wordt veel gemakkelijker als u de ins en outs kent van wat u op de markt brengt. Uw productkennis zal u helpen uw klanten en hun pijnpunten beter te begrijpen. Het zal u ook helpen uw zelfvertrouwen te ontwikkelen en geloofwaardigheid te verwerven bij anderen in uw team. @srijanaa Srijana Angdembey Srijana Angdembey Directeur, Social Media & Influencer Marketing Oracle We bevinden ons nu in een ander tijdperk waar onzekerheid constant is en de veranderingsagent zal je helpen evolueren als een effectieve en onverschrokken marketeer! Zoek altijd naar de mogelijkheid om nieuwe manieren te vinden om aan marketing te doen, want het vermogen, het vertrouwen om te draaien en zich aan te passen aan het onbekende zullen de meest waardevolle vaardigheden zijn die je ooit zult hebben. Terwijl je dat doet, vind je ruimte en ruimte om jezelf op te frissen en open te staan voor meer creativiteit en energie. Je hebt het nodig in deze nieuwe wereld! @sompny Som Puangladda Som Puangladda VP van Global Marketing GumGum Mijn advies is om een hype-bestand bij te houden over jezelf en over andere marketeers die je bewondert. Deel de prestaties die u onderweg opmerkt genereus in uw geschriften, gesprekken, gesprekken, enz. Iedereen houdt ervan om op te scheppen en het heeft het aureool-effect dat het hele marketingberoep naar een hoger niveau tilt. @ranimani0707 Rani Mani Rani Mani Head of Employee Advocacy Adobe Blijf geobsedeerd door uw klanten en denk door hun lens in elk aspect van uw B2B-marketing. Maar al te vaak raken we verstrikt in productkenmerken en voordelen in plaats van welke problemen we voor onze klanten oplossen en, nog belangrijker, welke waarde we toevoegen aan hun bedrijf. Dit zal ook helpen bij het vermenselijken van het merk, de inhoud die we creëren en de verhalen die we vertellen om de bekendheid en betekenisvolle betrokkenheid bij ons merk te vergroten. @priaramesh Priya Ramesh Priya Ramesh VP, Global Corporate Communications Informatica Er zijn drie aspecten waarop ik jonge B2B-marketeers zou aanmoedigen om zich op te concentreren: 1. Ontwikkel strategisch denken door goed afgeronde marketingplannen op te stellen 2. Bouw martech-inzicht op door inzicht te krijgen in workflows en platforms 3. Begrijp uw doelgroep door rechtstreeks contact met hen op te nemen, niet alleen door marketing naar hen te sturen. @PamDidner Pam Didner Pam Didner B2B en technisch marketingadviseur, auteur, spreker Meedogenloos streven Maak van Storytelling Excellence een van uw topdoelen in 2022. Waar u ook bent in het verhaal van uw merk, streef naar tastbare resultaten in uw storytellingstrategie als onderdeel van uw marketinginspanningen. Dit omvat het definiëren van een plan over hoe u uw merkverhaal het beste kunt ontwerpen en vertellen, rekening houdend met inclusie, markttrends, thought leadership en uw klanten, die allemaal voortdurend in ontwikkeling zijn. @MiriRod Miri Rodriguez Miri Rodriguez Senior verhalenverteller Future of Work Microsoft Het eerste advies dat ik aan opkomende marketeers zou willen geven, is om te houden van wat je doet. Als u enthousiast bent over uw branche en markt, wordt het gemakkelijker om enthousiast te zijn over uw baan. Ook belangrijk is het opbouwen van je netwerk, en wat ik graag de Circle of Influence noem: een collega waar je terecht kunt voor ondersteuning, een mentor die je kan coachen en begeleiden, en een sponsor die pleit voor jouw carrière. En tot slot: investeer in jezelf. Stop nooit met leren. @Luxythu Luxy Thuraisingam Luxy Thuraisingam Hoofd Global Partner Marketing Cisco Blijf uit de buurt van de val van 'harder werken'. De hardste werker slaagt niet altijd, maar ze zullen zichzelf waarschijnlijk opbranden en/of erg gefrustreerd raken. Een mentor keek eens naar de uren die ik bijhield en vroeg me letterlijk wat ik aan het doen was. De uren die ik maakte, toonden aan dat ik niet erg goed was in delegeren of werk gedaan krijgen via anderen. Hij vertelde me dat ik de kunst moest beheersen om "het er gemakkelijk uit te laten zien". Hij vertelde dat als het erop leek dat ik op mijn niveau worstelde, niemand me zou durven promoten. Dat is mij altijd bijgebleven. @LMcCadney Lauren McCadney Lauren McCadney Directeur, Marketing Delivery CDW "Probeer eerst te begrijpen voordat je begrepen wordt." Doe dit samen met je baas, je collega's en je publiek, en je zult zeer effectief zijn. De meeste mensen doen het in de omgekeerde volgorde. @judytian07 Judy Tian Judy Tian Senior Brand & Community Marketing Manager LinkedIn De meest effectieve, best converterende productinhoud die u kunt maken om te delen met potentiële klanten, zijn woordelijke gegevens van bestaande klanten. Vind manieren om uw klanten samen te brengen, in gesprek te gaan, gemeenschappelijke uitdagingen te bespreken en hoe ze deze aanpakken. Hun oplossingen zullen onvermijdelijk vermeldingen van uw producten bevatten, maar in plaats van te klinken als Marketing-speak, zullen uw productvoordelen worden uitgedrukt in de authentieke taal die door vakmensen wordt gebruikt, waardoor de vertrouwde relatie tot stand wordt gebracht die zo cruciaal is in B2B-verkoop. @gailmody Gail Moody-Byrd Gail Moody-Byrd Chief Marketing Officer Noodle.ai Benader uw leiderschapskader op een geïntegreerde manier door te focussen op de impact die u maakt op uw bedrijf, beroep en gemeenschap. Verbreed uw begrip van de hele onderneming, zodat u weet hoe het bedrijf wint, behalve marketing. Terwijl u groeit in uw carrière, neemt u deel aan organisaties die het beroep en uw branche vooruit helpen. Zorg ervoor dat je je passies volgt en help de gemeenschappen waarin je leeft, werkt en speelt te verbeteren. @CSteeleFlippin Candace-Steele-Flippin Dr. Candace Steele Flippin SVP en Chief Communications Officer Acuity Brands Wees bewust om je heen en leer van mensen die anders zijn dan jij. Omarm diversiteit in al zijn vormen, wees nieuwsgierig, houd rekening met vooroordelen en luister naar en waardeer de verhalen en ervaringen van anderen. Als u dit doet, wordt u niet alleen een betere marketeer. Naarmate je carrière vordert, zul je merken dat het omarmen van diversiteit je een sterkere leider maakt en iemand die in staat is mensen samen te brengen om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Dat is vandaag ongelooflijk krachtig en zal ongetwijfeld cruciaal zijn voor succes in de toekomst! @anavillegas Ana Villegas Ana Villegas Chief Marketing Officer National Instruments Aangezien bedrijven besturen hebben, zou je er dan niet een moeten hebben om je carrière te begeleiden? Vraag de mensen van wie je wilt leren om je mentor te zijn en te dienen als je onofficiële groep gidsen of loopbaancoaches terwijl je door je carrière gaat vanaf je eerste rol en hoger – in feite een handvol mensen bij wie je terecht kunt met vragen of zorgen . Je hebt inzicht nodig van mensen met verschillende perspectieven om je carrière te begeleiden, van het vinden van een baan tot het vinden van een balans tussen werk en privé, het leren van nieuwe marketinggebieden, het verbreden van je horizon of het binnenhalen van belangrijke promoties, dus vraag het aan verschillende mensen. @AmishaGandhi Amisha Gandhi Amisha Gandhi SVP Marketing Tipalti Enorm DANK aan deze top B2B-marketingprofessionals voor het delen van hun advies voor opkomende B2B-marketingleiders en hun collega's over hoe ze hun carrière naar een hoger niveau kunnen tillen! Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat de B2B-marketingwereld op veel gebieden wel wat verbetering kan gebruiken, van het humaniseren van B2B met authenticiteit tot het creëren van meer betekenisvolle en minder mechanische marketingervaringen. Met name de B2B-marketingindustrie zou kunnen profiteren van het wegnemen van systemische belemmeringen voor inclusie, gelijkheid en diversiteit. Van keuzes die worden gemaakt bij het inhuren van marketingteams en het promoten van leiders tot hoe klanten worden vertegenwoordigd in marketinginhoud, er zijn talloze mogelijkheden voor ons om de B2B-marketingindustrie te verbeteren door meer diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit . In tijden als deze is er veel inspiratie te vinden onder degenen die het werk doen, impact creëren en anderen verheffen als een manier om zakelijk succes te behalen. In die geest om anderen op te vrolijken, zei MLK het goed: "De meest hardnekkige en dringende vraag van het leven is: 'Wat doe je voor anderen?'" – Dr. Martin Luther King Jr. Verder dan het volgen van het wijze advies van deze B2B-marketingprofessionals , een andere manier om je carrière in marketing naar een hoger niveau te tillen, is door te werken met TopRank Marketing. We zijn momenteel op zoek naar een Director of Agency Marketing en een Senior Account Director. Bekijk alle openstaande functies hier op onze B2B-marketingcarrièrepagina .

Het bericht Hoe u uw B2B-marketingcarrière kunt verbeteren: advies van leidinggevenden bij de beste B2B-merken verscheen eerst op B2B-marketingblog – TopRank® .

SEO cursus

Is het voor jou handig om alles over zoekmachine optimalisatie te weten te komen? Hier geven we je geweldige cursussen seo met onbekende zoekmachine optimalisatie technieken. Volg ook onze zoekmachine optimalisatie trainingen om hoger in zoekmachine Google te komen.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.