Page Experience is een blijvertje: Moz lanceert Performance Metrics Suite

Leestijd: 5 minuten

Bron

Lang geleden, in april 2021, had ik de eer om een nieuw bèta-Moz-product aan te kondigen: Performance Metrics. Het kwam net op tijd voor SEO's om hun sites te volgen en te verbeteren via de verwachte lancering van Google's Page Experience-update in mei. We boden op unieke wijze tracking op schaal en identificatie van problemen op basis van Core Web Vital-statistieken voor honderden URL's per campagne, in plaats van het handjevol URL's dat op dat moment beschikbaar was in concurrerende tools.

Destijds verwachtten we (terecht) een minimale initiële impact van de update, maar zelfs we hadden niet voorzien dat Google de volledige uitrol pas in augustus zou uitstellen. Sites zien nu echter een reële impact van Core Web Vitals, zoals onze recente studie in oktober aantoonde. Google heeft het over het uitbreiden van die impact naar desktop vanaf februari of maart 2022 (iets waarmee je met onze tool altijd samenhangend kunt vergelijken in één campagne), en het lijkt waarschijnlijk dat het belang van deze rangschikkingsfactoren alleen maar zal toenemen.

Dit is dus het moment voor ons om prestatiestatistieken uit de bètafase te halen en onze klanten te helpen zich voor te bereiden op de volgende fase van Google's Page Experience-update dit voorjaar. Vandaag kondigen we de volledige lancering van Performance Metrics aan, inclusief een groot aantal nieuwe functies en verbeteringen op basis van de feedback die we hebben ontvangen van early adopters, evenals onze eigen experts en gegevens.

Meld u aan voor Moz Pro om toegang te krijgen tot de suite!

Bent u al Moz Pro-klant? Log in om toegang te krijgen tot de suite!

Wat is er nieuw

Veel gebruikers hebben al genoten van de bulkanalyse, probleemidentificatie en op maat gemaakt tactisch advies dat we bieden in Performance Metrics. Sinds de lancering van de bèta hebben klanten echter consequent gevraagd om geautomatiseerde, geplande tests van lijsten met URL's en weergave van paginaprestaties in de loop van de tijd. Dit is volkomen logisch voor ons – het bijhouden van verbeteringen om de vruchten van uw inspanningen te zien en het identificeren wanneer er problemen optreden, zijn beide geweldige toepassingen van de tool. Daarom hebben we beide functies in de volledige lancering opgenomen.

Natuurlijk is de on-demand analyse die je misschien al in de bèta hebt genoten er nog steeds, maar met onderweg enkele UI-verbeteringen. U kunt nu met name dezelfde pagina meerdere keren per dag opnieuw testen, als u snel wat nieuwe wijzigingen wilt aanbrengen.

Last but not least, aangezien deze tool niet langer in bèta is, kunt u dit nu ook allemaal volgen naast statistieken zoals zichtbaarheid, DA, spamscore en alle andere Moz Pro-gegevens in aangepaste geplande rapporten.

Waarom nu?

Core Web Vitals zijn voor het leven, niet alleen voor Kerstmis. Ja, de update arriveerde uiteindelijk in augustus 2021, maar dat was nog maar het begin van de reis – we kunnen en mogen verwachten dat Google het belang van deze statistieken opvoert naarmate ze meer vertrouwen krijgen in de kwaliteit en dekking van hun eigen gegevens, en in de gezondheid van getroffen websites.

Er is ook de desktop-uitrol dit voorjaar die ik hierboven noemde. Ten slotte kunnen er twee nieuwe statistieken komen – die we natuurlijk in ons product zullen integreren zodra ze zijn bevestigd – waarschijnlijk met betrekking tot soepelheid en reactievermogen . Google heeft eerder een jaarlijkse cadans van updates voor Core Web Vitals aangegeven, dus als branche zouden we hier niet verbaasd over moeten zijn.

Ter herinnering: eind vorig jaar zagen we al tragere pagina's lijden in de rankings, en Google's methodologie voor het gebruik van CrUX-gegevens betekent dat sites vaak worden beoordeeld op hun meest bezochte pagina's.

Onze Performance Metrics-tool, zelfs in bèta, is ontworpen om marketeers te helpen prioriteit te geven aan pagina's om aan te werken, en vervolgens problemen aan te pakken, binnen dit paradigma – we laten u pagina's sorteren op verkeer of rangschikking of PA, analyseren of volgen welke u interesseren zonder u beperken tot één pagina per keer, kijk dan welke pagina's op welke gebieden falen en welke specifieke problemen en elementen deze problemen veroorzaken. Waardoor je je misschien afvraagt…

Prestatiestatistieken gebruiken in Moz Pro

Wanneer u zich aanmeldt bij Performance Metrics (Moz Pro -> Campagnes -> Sitecrawl), ziet u nu dat er twee tabbladen zijn in het overzicht:

Het tweede tabblad toont URL's die in de loop van de tijd automatisch worden bijgehouden. Je kunt aan deze lijst toevoegen met dezelfde filters en hetzelfde menu dat je misschien kent van de bèta. Scroll gewoon naar beneden op het eerste tabblad en je ziet een tabel zoals deze:

Hier kunt u URL's in bulk of afzonderlijk toevoegen om te analyseren, volgen of andere acties uit te voeren.

Om het nog gemakkelijker te maken, kun je de tabel en grafieken nog verder filteren, zodat alleen je toppositie, topverkeer of toppagina-autoriteiten worden weergegeven:

Op het bijgehouden tabblad zul je dan geleidelijk grafieken zien zoals deze:

En wanneer u de afzonderlijke URL's inspecteert, kunt u hun eigen prestaties in de loop van de tijd zien, evenals specifieke wijzigingen in individuele statistieken en advies op maat over wat u kunt verbeteren – tot individuele bronnen of elementen die moeten worden aangepakt, en jargon- gratis tips van het Moz-team.

Er is meer gedetailleerde begeleiding beschikbaar in de help-sectie , en natuurlijk staat ons klantenserviceteam voor je klaar als je vragen hebt.

Focus voor 2021

SEO is meer dan Core Web Vitals, maar dat betekent niet dat u uw ogen van de bal kunt houden. Richt u op een holistische gebruikerservaring die robuust is voor toekomstige statistieken en tweaks van Google, en met name op uw pagina's met veel verkeer die waarschijnlijk de basis zullen vormen voor een oordeel over uw site. Onthoud ten slotte dat uw concurrenten niet stilzitten – ze kunnen zelfs deze blogpost lezen en onze Performance Metrics-suite gebruiken. De doelpalen marcheren onverbiddelijk voort.

Meld u aan voor Moz Pro om toegang te krijgen tot de suite!

Bent u al Moz Pro-klant? Log in om toegang te krijgen tot de suite!

SEO cursus

Is het voor jou interessant om meer over zoekmachine optimalisatie te weten te komen? Wij bieden hier geweldige trainingen seo met hoogstaande zoekmachine optimalisatie technieken. Wil je ook onze cursussen seo volgen? Schrijf je nu gratis in.

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.