B2B-marketeers: het is tijd om van inclusieve taal een prioriteit te maken. Hier is hoe.

Leestijd: 5 minuten

Bron

Divers marketingteam werkt samen aan inclusieve taal

Divers marketingteam werkt samen aan inclusieve taal Als je in de marketingwereld zit, hoef ik je niet te vertellen dat woorden kracht hebben. Ze hebben de macht om invloed uit te oefenen. De kracht om geliefd te zijn. De kracht om te vervreemden. Als je in de marketing zit, hoef ik je niet te vertellen hoe ongewenst dat laatste effect is. Het is het risico dat hedendaagse merken lopen als ze er niet in slagen om van inclusieve taal een prioriteit te maken. De woorden die in inhoud en communicatie worden gebruikt, spreken boekdelen over de waarden van een bedrijf. Het volgen van een paar eenvoudige leidende principes kan een groot verschil maken bij het uitstralen van een merkcultuur en gemeenschap die voor iedereen welkom is, zowel extern als intern. Definitie van "Inclusieve taal" in Marketing Inclusieve taal, zoals gedefinieerd door onze vrienden en klanten bij LinkedIn, is taal die "mensen niet uitsluit of stereotypeert op basis van ras, seksuele geaardheid, leeftijd, genderidentiteit, bekwaamheid, sociaaleconomische status of enige andere karakteristiek.” Voorbeelden van inclusieve taal omvatten een breed scala aan zichtbare en onzichtbare vormen. Er is geen vast draaiboek om te volgen, omdat de aanbevolen richtlijnen en best practices vloeiend zijn, net als taal. LinkedIn-diagram (Bron: LinkedIn-gids voor inclusieve taal voor marketeers ) Inclusieve cultuur is een reis, geen bestemming. Maar het is een uiterst belangrijke taak voor B2B-organisaties om te ondernemen. Opkomende generaties zijn diverser dan ooit tevoren , en de moderne wereld is meer wereldwijd met elkaar verbonden. Uw toekomstige klanten en medewerkers willen zichzelf weerspiegeld zien in de marketing van uw merk. De inzet is hoog. "Het vermogen om met alle doelgroepen te communiceren is een teken van respect en laat potentiële connecties zien wat ze van je bedrijf kunnen verwachten", zegt Rachel Douglas , influencer marketeer. "Inclusieve taal kan relaties verdiepen en toonaangevende merken begrijpen de noodzaak om een authentieke, inclusieve stem te hebben als onderdeel van hun kernidentiteit." Waarom er "zoveel werk aan de winkel is" Vorig jaar voerde het AI-aangedreven softwarebedrijf Creative X een analyse uit van meer dan 3.500 beeld- en videoadvertenties in de VS van populaire merken op het gebied van CPG, beauty en alcohol, waarbij de representaties van leeftijd, geslacht werden beoordeeld , huidskleur en instelling. De studie leverde enkele grimmige bevindingen op :

  • Hoewel meer dan de helft (55%) van de advertenties vrouwelijke karakters bevat, is de kans 1,5x groter dat mannelijke karakters worden weergegeven in professionele omgevingen.
  • Personages met lichte tot medium huidskleuren werden twee keer zo vaak getoond in professionele omgevingen. Personages met een donkere huidskleur kwamen ongeveer de helft vaker voor dan hun tegenhangers met een lichtere huid: 18% vergeleken met 8%.
  • Slechts 1% van de advertenties bevatte mensen ouder dan 60, en daarvan was minder dan 2% te zien in fysieke omgevingen (dwz kantoren).

"Vrouwelijke personages zijn historisch gezien vier tot zes keer meer geseksualiseerd en minder afgeschilderd als leiders", aldus Madeline Di Nonno, president en CEO van het Geena Davis Institute on Gender in Media, in het bovengenoemde artikel. “En gemarginaliseerde gemeenschappen, LGBTQIA+, mensen met een handicap, ze komen niet eens in de buurt van de basispopulatie. Er is vooruitgang, maar er is nog zoveel werk aan de winkel.” B2B-merken en marketeers spelen hierin een sleutelrol. Op weg naar een inclusieve cultuur De allerbelangrijkste stap die marketingleiders vandaag de dag kunnen nemen, is om openlijk van inclusieve taal een prioriteit te maken . Praat er regelmatig over in teamvergaderingen. Bouw het in in je creatieve proces. Zoek verschillende standpunten over hoe een bericht of stuk inhoud door verschillende doelgroepen zal worden ontvangen. Bovendien zijn hier enkele specifieke acties die u zullen helpen om inclusieve taal in uw B2B-marketingstrategie in te bedden:

  • Maak een inclusieve taalstijlgids , markeer woorden en zinsdelen die moeten worden vermeden, evenals aanbevolen alternatieven. Om u op weg te helpen, heeft de American Psychological Association een lange lijst met richtlijnen . Idealiter is uw gids afgestemd op uw bedrijf en zijn specifieke waarden; het moet ook een levend, ademend document zijn dat in de loop van de tijd voortdurend evolueert.
  • Maak van diversiteit een centraal punt bij het aannemen van personeel , met verschillende identiteitskenmerken. Het op authentieke wijze inbrengen van verschillende wereldbeelden en ervaringen in het creëren van uw marketing is de beste manier om het te laten resoneren met diverse doelgroepen.
  • Stel de norm van bovenaf in . Wanneer leidinggevenden en leiders er een punt van maken om inclusief taalgebruik te gebruiken en mogelijkheden daartoe aan te spreken, is dat een voorbeeld voor anderen om te volgen. Overweeg om managers gratis trainingen te geven over inclusief taalgebruik en de principes ervan.
  • Beoordeel en evalueer eerdere teksten en inhoud. Vind gevallen van niet-inclusief taalgebruik uit eerdere inhoud of advertenties (van uw merk of anderen) en identificeer als team betere alternatieven die hadden kunnen worden gebruikt. Het is handig om concrete, praktijkvoorbeelden te zien om meer inclusief denken te demonstreren.
  • Zorg voor een open en eerlijke communicatie. Zoals we eerder zeiden, is inclusieve taal vloeiend en voortdurend in verandering. Daarom mag het nooit een 'set-and-forget'-initiatief zijn. Moedig teamleden aan om hun mening te geven en ideeën te delen over hoe uw richtlijnen in de loop van de tijd kunnen en moeten veranderen.

Welk bericht verstuurt u? Schijnbaar kleine woordkeuzes en taalkundige beslissingen kunnen een dramatische impact hebben op hoe hun bron wordt waargenomen door lezers of luisteraars. Houd er rekening mee dat van niemand wordt verwacht dat hij perfect is, en dat je publiek misstappen waarschijnlijk zal vergeven als de bedoelingen duidelijk en oprecht zijn. De reis is de moeite waard. Zoals Maysa Akbar, Chief Diversity Officer voor de APA, uitlegt : “Door inclusieve taal te omarmen en anderen aan te moedigen hetzelfde te doen, zijn we er vast van overtuigd dat we niet alleen effectief met meer mensen zullen communiceren, maar ons ook beter zullen aanpassen aan een diversifiërende samenleving en wereldbol. Er is werk aan de winkel, maar B2B-marketeers zijn uniek toegerust om hun bedrijven te helpen dit te bereiken. Als u klaar bent om inclusieve taal een prioriteit te maken in uw strategie, maar niet weet waar u moet beginnen, zijn hier enkele waardevolle bronnen:

  • Vorig jaar heeft LinkedIn niet alleen een zakgids gemaakt , maar ook een volledige leercursus waarin belangrijke marketinggerichte elementen worden behandeld, zoals het maken van een businesscase voor inclusief taalgebruik.
  • Deze uitgebreide verzameling marketingbronnen van Search Engine Land bevat links naar een hele reeks nuttige materialen, zoals de Implicit Association Test van Harvard om uw eigen vooroordelen te evalueren, en richtlijnen voor de toegankelijkheid van websites.

TopRank Marketing CEO Lee Odden schreef op onze blog hoe marketeers inclusiever kunnen worden met content en influencers .

Het bericht B2B-marketeers: het is tijd om van inclusieve taal een prioriteit te maken. Hier is hoe. verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank® .

SEO cursus

Vind je het interessant om meer over seo te leren? Hier geven we je geweldige zoekmachine optimalisatie opleidingen met hoogstaande seo technieken. Wil je ook onze cursussen zoekmachine optimalisatie volgen? Maak nu jouw gratis account aan.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.