Hoe het contextualiseren van onderwerpen kan leiden tot perswaardige inhoud voor uw merk

Leestijd: 5 minuten

Bron

Meer merken dan ooit investeren en produceren kwaliteitsjournalistiek om hun verdiende mediastrategie te stimuleren. Ze erkennen dat het een waardevol kanaal is om tegelijkertijd autoriteit op te bouwen en klanten te vinden en contact te leggen waar ze nieuws consumeren.

Maar geweldige content produceren en distribueren is geen sinecure.

Bij Stacker en ons merkpartnerschapsmodel Stacker Studio is ons team erin geslaagd om nieuwswaardige, gegevensgestuurde verhalen voor onze nieuwsdraad te creëren. Sinds 2017 hebben we duizenden verhalen geplaatst op de meest gezaghebbende nieuwsuitzendingen in het land, waaronder MSN, Newsweek, SFGate en Chicago Tribune.

Bepaalde benaderingen hebben een hoog slagingspercentage opgeleverd (dwz oppikken), en een van onze meest succesvolle tactieken is om context te geven aan wat er in de wereld gebeurt. (Ik noemde dit als tactiek in mijn Whiteboard Friday, How to Make Newsworthy Content: Part 2 .)

Het contextualiseren van onderwerpen, statistieken en evenementen vormt een essentieel onderdeel van ons contentideeproces. Vandaag ga ik onze strategie delen, zodat u inhoud kunt maken die echte nieuwswaarde heeft en die kan aanslaan bij redacties.

Maak een lijst met feiten en inzichten

U heeft waarschijnlijk een lijst met algemene onderwerpen die relevant zijn voor uw merk, maar deze onderwerpen zijn vaak te algemeen als startpunt voor productief brainstormen. Als u bijvoorbeeld begint met 'persoonlijke financiën', laat u bijna te veel witruimte over om verhaalideeën echt te verkennen en te verfijnen.

In plaats daarvan is het beter om in te zoomen op een aanstaande gebeurtenis, dataset of bepaalde nieuwscyclus. Wat is nieuwswaardig en gebeurt er specifiek dat is afgestemd op uw algemene publiek?

Op het moment van schrijven is Jack Dorsey onlangs teruggetreden als CEO van Twitter. Dat was het laatste nieuws en nauwelijks iets dat een merk zou verwachten te dekken.

Maar neem het evenement en probeer het te contextualiseren. Wat is in het algemeen de gemiddelde ambtstermijn van oprichters voordat ze aftreden? Wat is het verschil in succes op de openbare markt voor door oprichters geleide bedrijven? Wat is het percentage niet-blanke CEO's in Amerikaanse bedrijven met betrekking tot het feit dat Parag Agrawal de rol van CEO op zich neemt?

Zoals je kunt zien, ontgrendelt het veelbelovende wegen voor creatieve storyboarding wanneer je contextualiseert.

Hier zijn enkele vragen om dit proces te begeleiden.

Vraag 1: Hoe verhoudt dit zich tot vergelijkbare gebeurtenissen/statistieken?

Vergelijking is een van de meest effectieve manieren om te contextualiseren. Het is moeilijk om de ware impact van een feit te kennen wanneer het op zichzelf staat of in een vacuüm.

Laten we het orkaanseizoen als voorbeeld nemen. Er zijn een heleboel verhalen over de huidige orkaanseizoenen, of het nu gaat om het benadrukken van de ergste orkanen aller tijden of om een idee te krijgen van de omvang van de vernietiging of impact van een bepaalde orkaan op een gemeenschap.

Maar we besloten het op een andere manier te vergelijken. Wat als we de lezers zouden vragen na te gaan hoe orkaanseizoenen eruitzagen in het jaar waarin ze werden geboren ?

Deze benadering zorgt voor een persoonlijke ervaring voor de lezers om te vergelijken hoe orkaanseizoenen er nu uitzien in vergelijking met een meer specifiek "toen" – een die bijzonder relevant en herkenbaar aanvoelt.

In de volgende sectie zal ik meer vertellen over op tijd gebaseerde vergelijkingen, maar je kunt ook vergelijken:

  • Over sectoren/onderwerpen heen (Hoeveel schade richten orkanen aan in vergelijking met vloedgolven?)

  • Over geografische gebieden heen (welk deel van de oceaan is verantwoordelijk voor de meest vernietigende orkanen? Waar is de meeste schade aangericht in de wereld?)

  • Over de demografie heen (welke generatie is het meest bang voor orkanen?)

Er zijn tientallen mogelijkheden, dus sta jezelf toe om alle mogelijke hoeken vrij te verkennen.

Vraag 2: Wat zijn de implicaties op lokaal niveau?

In sommige gevallen worden evenementen of onderwerpen online besproken zonder de details van de impact die ze hebben op individuele mensen of gemeenschappen. We weten misschien wat iets betekent voor een algemeen publiek, maar is er een diepere impact of implicatie die niet wordt onderzocht?

Een van de beste manieren om dit te doen is door middel van lokalisatie, waarbij een nationale trend wordt genomen en geëvalueerd hoe deze wordt weerspiegeld en/of invloed heeft op specifieke gebieden. Kranten doen dit constant, maar merken kunnen het ook.

Er zijn bijvoorbeeld talloze verhalen over klimaatverandering, maar een lokale aanpak kan ertoe bijdragen dat het fenomeen 'dichter bij huis' voelt.

We hebben een stuk samengesteld dat de significante manieren illustreert waarop klimaatverandering elke staat heeft beïnvloed (toegenomen overstromingen in Arkansas, het opdrogen van de Colorado-rivier, stijging van de zeespiegel bij South Carolina, enz.). Je zou een stap verder kunnen gaan en naar een bepaalde stad of gemeenschap kunnen kijken als je ondersteunende gegevens of onderzoek had.

Als u bepaalde markten bedient, is het eenvoudig om deze strategie te implementeren. Orchard doet bijvoorbeeld uitstekend werk door trendrapporten over de vastgoedmarkt te publiceren in de gebieden die ze bedienen.

Maar als je een nationaal of internationaal merk bent dat zich niet op specifieke regio's richt, probeer dan datasets te gebruiken die informatie bevatten voor alle landen, staten, steden, postcodes, enz. datapunten die voor hen belangrijk zijn. Wanneer lezers gegevens kunnen filteren of interactie kunnen hebben met uw inhoud, kunnen ze een meer persoonlijke leeservaring hebben.

Vraag 3: Welke kanten van het gesprek hebben we nog niet helemaal gehoord?

De beste manier om de ontbrekende stukjes van een verhaal aan te boren, is na te denken over de interactie van andere onderwerpen/onderwerpen met dat verhaal.

Ik blijf bij ons thema klimaatverandering. We hebben het bovenstaande verhaal gedaan over hoe klimaatverandering elke staat heeft beïnvloed, dat veelomvattend is over het onderwerp, maar er is meer om in te duiken.

Naast het nadenken over de gevolgen van klimaatverandering voor geografische gebieden, vroegen we ons af: welke invloed heeft dit op verschillende industrieën?

Nu kijken we naar een meer specifieke invalshoek die fascinerend is – hoe klimaatverandering de wijnindustrie heeft beïnvloed .

Als je een onderwerp hebt en minder onderzochte invalshoeken wilt ontdekken, stel jezelf dan een reeks vragen die vergelijkbaar zijn met het vergelijkings-/contrastmodel:

  • Welke impact heeft dit onderwerp op verschillende regio's? (Bijv. Wat is de culturele rol van wijn in verschillende landen?)

  • Welke invloed heeft dit onderwerp op verschillende demografische gegevens van mensen? (Bijv. Wie profiteert het meest van het maken van wijn?)

  • Welke impact heeft dit onderwerp op verschillende industrieën? (Bijv. Hoe hebben wijnmakerijen/wijngaarden het toerisme beïnvloed?)

  • Hoe wordt dit onderwerp beïnvloed door deze verschillende dingen? (Bijv. Hoe wordt de smaak van wijn beïnvloed per regio? Wie koopt de meeste wijn en waar wonen ze?)

Dit zou een goede basis voor brainstormen moeten creëren om interessante hooks te identificeren die niet vaak worden onderzocht over een echt veelvoorkomend onderwerp.

Gevolgtrekking

Niet alleen zal de benadering van contextualisering je verhaal onderscheiden van al het andere dat er is, het zal je ook in staat stellen om het opnieuw te promoten wanneer een soortgelijke gebeurtenis plaatsvindt of de onderwerptrends in de toekomst opnieuw. Gecontextualiseerde inhoud is vaak deze perfecte mix van tijdigheid en groenblijvendheid die anders heel moeilijk te bereiken is.

SEO cursus

Is het voor jou handig om alles over zoekmachine optimalisatie te weten te komen? Wij bieden hier geweldige seo trainingen met hoogstaande seo technieken. Koop ook onze zoekmachine optimalisatie opleidingen om hoog in zoekmachine Google te staan.

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.