WooCommerce Wednesdays: WooCommerce-categoriepagina's aanpassen voor een betere winkelervaring

Leestijd: 9 minuten

Bron

Pas WooCommerce Categoriepagina's Jars aan

Wanneer iemand iets op uw e-commercesite wil vinden, gaan ze waarschijnlijk naar een van uw categoriepagina's. Deze archieven van uw productcatalogus zijn de sleutel tot naadloos winkelen en een waardevol hulpmiddel om meer bezoekers om te zetten in verkopen. In dit bericht zullen we bekijken hoe u uw WooCommerce-categoriepagina's kunt aanpassen om een geweldige ervaring voor uw klanten te creëren.

Bespaar tijd om online te gaan

Met GoDaddy Managed WordPress eCommerce Hosting bespaart u tijd om online te gaan. Het bevat de functies om u te helpen met de strategieën die we gaan behandelen — het gaat niet alleen om het verkrijgen van een domein en hosting.

Dit krachtige platform dat is geoptimaliseerd voor WordPress, bevat ook tools voor beveiliging, verzending, betalingen en siteprestaties.

Zodra uw WooCommerce-winkel operationeel is, is het eenvoudig om bestellingen te volgen met aanpasbare sequentiële ordernummering, de winstgevendheid in de gaten te houden met native COGS-tracking en de winkelprestaties te volgen met behulp van geavanceerde en geïntegreerde Google Analytics.

Leer meer

Waarom zijn categoriepagina's belangrijk?

Categoriepagina's zijn een van de belangrijkste onderdelen van een e-commerce winkel. Wanneer klanten uw winkel bezoeken op zoek naar een specifiek type artikel, hebben ze een manier nodig om te vinden wat ze willen, zonder dat ze moeten uitzoeken wat ze niet vinden.

Als je een T-shirt zou kopen, zou je tijdens het zoeken niet langs broeken willen scrollen.

Met categoriepagina's kunnen gebruikers gemakkelijk door uw site navigeren door items op type samen te voegen in één geconsolideerde vermelding. Dit leidt niet alleen tot een efficiënte productontdekking, maar helpt shoppers ook om vergelijkbare artikelen snel te vergelijken.

Door door een categoriepagina te bladeren, kunnen ze prijzen en functies bekijken om de beste optie te vinden. Afhankelijk van de functionaliteit van uw site kunnen categoriepagina's dienen als hulpmiddel voor snel afrekenen.

Het is om deze reden dat het merendeel van de verkopen op alle online winkels via categoriepagina's komt.

De homepage is goed om de toon te zetten voor uw merk. Het is ook handig om uw belangrijkste items of lopende promoties te presenteren. Voor productdetailpagina's klikken de meeste mensen alleen door wanneer ze geïnteresseerd zijn in het artikel en dicht bij de aankoop zijn.

Wat is een goede categoriepagina?

Categoriepagina's hebben meestal een eenvoudige, zeer gestructureerde lay-out. De beste pagina's zijn gebruiksvriendelijk en bieden tegelijkertijd een boeiende gebruikerservaring. Enkele van de meest voorkomende componenten van een e-commerce categoriepagina zijn:

 • Uitgelichte afbeeldingen
 • Sorteren
 • Filteren
 • Zoekopdracht
 • Nu kopen/toevoegen aan winkelmandje
 • Paneermeel
 • Categoriemenu

Laten we eens nader bekijken hoe een paar van deze van invloed zijn op de klantervaring:

Filteren

Hoewel het goed is om al uw items toegankelijk te maken voor bezoekers, kan de taak van het moeten doorzoeken van talloze items om te vinden wat u zoekt, mensen snel wegjagen van uw site. Met filters kunnen gebruikers de eigenschappen selecteren die ze in het product zoeken.

Items die niet aan de criteria voldoen, worden niet weergegeven.

Filters worden vaak gebruikt voor productkenmerken zoals maat, kleur, materiaal en specificaties. Er zijn ook handmatige filters waarmee gebruikers een bepaalde prijsklasse kunnen specificeren.

Waar u uw filter plaatst, kan van invloed zijn op de klantervaring. Het is gebruikelijk om de filters in het navigatiemenu van de zijbalk te plaatsen. Omdat de meeste shoppers het meest vertrouwd zijn met deze lay-out, is deze vaak het handigst voor mensen die artikelen snel willen vinden.

Door de filters standaard zichtbaar te maken, vergroot u de kans dat ze de aandacht van de klant trekken. Als uw pagina's echter veel filters nodig hebben, kan het handig zijn om ze samen te vouwen om de pagina niet te verstoppen.

Informatieve kopie

Beschrijvende tekst kan je categoriepagina's meer leven geven. Het is algemeen gebruikelijk om een korte beschrijving van één tot twee zinnen op te nemen in de buurt van de kop van de pagina.

Content is ook belangrijk vanuit een SEO-perspectief. Als u meer tekst aan uw pagina toevoegt, verhoogt u het totale aantal woorden en het gebruik van gerelateerde zoekwoorden. Omdat Google de meest informatieve pagina's wil rangschikken, kan dit helpen uw positie te verbeteren ten opzichte van concurrenten die geen inhoud toevoegen.

Als u ervoor kiest om uitgebreide kopie aan uw pagina's toe te voegen, kunt u deze vaak het beste onder het productassortiment plaatsen. Mensen komen naar je site om te winkelen. En hoewel het handig is, doet het moeten scrollen langs tekstblokken om producten te zien afbreuk aan het uiteindelijke doel om de verkoop te stimuleren.

Pas WooCommerce-categoriepagina's aan met native instellingen en thema-editor

Het platform zelf biedt een paar opties om WooCommerce-categoriepagina's aan te passen. Ze zijn echter niet uitgebreid. U kunt alleen de categorienaam, beschrijving, URL-slug, weergavetype en miniatuur wijzigen.

De standaardlay-out voor uw WooCommerce-categorieën wordt bepaald door de sjabloon van uw thema.

Afhankelijk van uw thema kunnen er veel opties zijn om uw pagina's aan te passen of heeft u beperkte controle. Sommige hebben thema's met een drag-and-drop-builder die u volledige flexibiliteit geeft bij het rangschikken van uw pagina's.

Er zijn ook enkele eenvoudige plug-ins die u kunt gebruiken. Een voorbeeld is de Category Editor-plug-in. Nadat je de plug-in hebt gedownload, kun je naar Producten > Categorieën gaan om de productcategorie te selecteren die je wilt aanpassen.

Met de plug-in ziet u nu dat het gedeelte Beschrijving een uitgebreid editorveld heeft. U kunt dit gebruiken om het lettertype en de stijl van de tekst bovenaan de pagina aan te passen. Met de editor kunt u ook afbeeldingen of andere elementen toevoegen door code aan de editor toe te voegen.

Dit is nog steeds een vrij beperkte methode, maar het geeft u de mogelijkheid om uw pagina's naar uw behoeften te ontwerpen zonder dat u een speciale paginabuilder-oplossing hoeft te kopen of uw WordPress-thema hoeft te vervangen.

Pas WooCommerce-categoriepagina's aan met behulp van een paginabuilder

Als u onbeperkte controle wilt over het uiterlijk en de functie van uw categoriepagina's, kunt u het beste een WordPress-paginabuilder gebruiken. Ze bieden de meest robuuste functionaliteit en zijn ook gemakkelijk te gebruiken als je eenmaal de weg hebt gevonden.

Enkele van de meer populaire plug-ins voor het bouwen van pagina's om WooCommerce-categoriepagina's aan te passen, zijn Elementor, Divi en Thrive Architect. Hieronder zullen we een voorbeeld doornemen van hoe u snel een aangepaste pagina voor uw categorieën kunt maken met Elementor en Divi.

Pas WooCommerce-categoriepagina's aan met Elementor

Met de Elementor-paginabuilder kunt u elk gebied van uw WordPress-site aanpassen. Om uw WooCommerce-categoriepagina's aan te passen, hebt u de Pro-versie van de software nodig. Dit geeft je de Theme Builder-functie die nodig is om de pagina's te bouwen.

Nadat u de plug-in hebt geïnstalleerd en geactiveerd, wilt u beginnen met het maken van een sjabloon voor uw aangepaste categorieën.

Ga naar Sjablonen > Theme Builder > Archief en selecteer Nieuwe toevoegen .

Voer een naam in voor uw sjabloon en klik op Sjabloon maken .

Nu heb je de mogelijkheid om de sjabloon helemaal opnieuw te bouwen of om een vooraf gebouwde sjabloon uit de Elementor-bibliotheek te gebruiken. Nadat je een keuze hebt gemaakt, kun je beginnen met het maken of bewerken van de nieuwe sjabloon.

Als je helemaal opnieuw bouwt, bepaal dan welke elementen je nodig hebt om je beoogde ontwerp te realiseren. Elementor biedt een solide aantal WooCommerce-elementen die u kunt gebruiken bij het maken van pagina's:

 • Producttitel
 • Woo broodkruimels
 • Product afbeelding
 • Productbeoordeling
 • Korte beschrijving
 • Product prijs
 • Voeg toe aan winkelmandje
 • Productmeta
 • Tabbladen met productgegevens
 • Product-gerelateerd
 • Upsells

U kunt de andere Elementor-widgets gebruiken om uw pagina's verder te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld extra banners en calls-to-action toevoegen of uw Instagram-feed toevoegen aan door gebruikers gegenereerde inhoud.

Nadat u alle wijzigingen in de sjabloon hebt aangebracht, klikt u op Publiceren . Hierdoor wordt de sjabloon live op uw site. Standaard wordt het voor alle categorieën weergegeven. Als u wilt dat het alleen voor bepaalde categorieën wordt weergegeven, kunt u dit doen door weergavevoorwaarden in te stellen.

Klik na publicatie op Voorwaarde toevoegen om de weergaveregels op te geven.

Als u wilt dat de sjabloon voor alle categorieën wordt weergegeven, selecteert u Categorieën en stelt u het veld rechts in op Alle . Om specifieke categorieën te selecteren, klikt u in het veld en selecteert u de gewenste. Opslaan en sluiten als u klaar bent.

Nadat u de wijzigingen hebt opgeslagen, kan het handig zijn om een voorbeeld van de sjabloon met verschillende van uw categorieën te bekijken om ervoor te zorgen dat alles consistent is. Zoek het oogsymbool in het linkerdeelvenster en klik op Instellingen . Kies onder Voorbeeldinstellingen de categorie waarvan u een voorbeeld wilt nemen en pas de wijzigingen toe. U kunt de sjabloon bekijken om te zien hoe alles eruit ziet.

Pas WooCommerce-categoriepagina's aan met Divi

Vervolgens zullen we bekijken hoe u WooCommerce-categoriepagina's kunt aanpassen met behulp van de Divi-paginabuilder. Zoals, Elementor moet je je aanmelden voor een abonnement om de paginabuilder te gebruiken.

Nadat je ze van de Divi-website hebt gedownload, ga je naar Uiterlijk > Thema's > Nieuw toevoegen om het thema te uploaden en te activeren.

Als u het thema installeert, wordt ook de Divi Builder geïnstalleerd, die u zult gebruiken om uw productcategoriepagina's aan te passen.

Nadat u het thema en bij uitbreiding de paginabuilder hebt geïnstalleerd, gaat u naar Divi > Theme Builder om te beginnen met het samenstellen van uw categoriepaginasjabloon.

Selecteer in de bouwer Nieuwe sjabloon toevoegen . Als u een sjabloon voor al uw categoriepagina's wilt maken, zoekt u naar het gedeelte Archiefpagina's en selecteert u Alle productcategoriepagina's . Als u een sjabloon voor een specifieke categorie wilt maken, selecteert u Specifieke categoriepagina's .

In de sjabloonbouwer selecteert u vervolgens Aangepast hoofdgedeelte toevoegen en vervolgens Aangepast hoofdgedeelte bouwen om te beginnen met het ontwerpen van het blok dat voor de sjabloon zal worden gebruikt.

U hebt de mogelijkheid om de sjabloon helemaal opnieuw te bouwen, een vooraf gebouwde sjabloon uit de Divi-bibliotheek te gebruiken of een van uw bestaande pagina's te klonen. In ons voorbeeld laten we zien hoe u de sjabloon helemaal opnieuw kunt maken.

Vervolgens kunt u beginnen met het opmaken van de structuur van de pagina door nieuwe rijen toe te voegen. Klik op Nieuwe rij en selecteer het aantal kolommen dat u wilt opnemen. U kunt zoveel rijen en kolommen hebben als nodig is. Als u een eenvoudige categoriepagina wilt, kunt u een lay-out met twee kolommen selecteren, één voor de zijbalk en de andere om de koptekst en productcatalogus te bevatten.

Terwijl u uw rijen aan de sjabloon toevoegt, kunt u beginnen met het vullen van de secties met de Divi-modules die worden gebruikt om de benodigde inhoud en functionaliteit aan uw categoriepagina's toe te voegen.

Begin met het maken van de koptekst voor de pagina. U wilt op zijn minst de paginatitel toevoegen. Het kan ook handig zijn om broodkruimels toe te voegen, omdat uw klanten hierdoor gemakkelijker door uw site kunnen navigeren.

Om de tegel toe te voegen, klikt u op het pictogram + en zoekt u Titel van bericht . U hoeft de titel niet in te voeren, omdat de dynamische posttitel automatisch wordt weergegeven. Je hebt ook de mogelijkheid om de meta en de uitgelichte afbeelding onder de titel toe te voegen.

Om de breadcrumb-navigatie toe te voegen, klikt u op het + -pictogram en zoekt u naar Woo Breadcrumb.

Om uw WooCommerce-producten weer te geven, wilt u de winkelmodule gebruiken. Nadat u de module hebt toegevoegd, klikt u op Inhoud om de weergave-opties op te geven. Standaard zal de module de producten op naam bestellen.

Door het weergavetype te wijzigen, kunt u de volgorde aanpassen waarin uw producten worden weergegeven. U kunt ook de instellingen voor het aantal producten en de kolomlay-out gebruiken om te bepalen hoeveel items op de pagina worden weergegeven en hoe ze zijn gerangschikt.

Bovendien kunt u met de secties Ontwerp en Geavanceerd van de winkelmodule veel meer aspecten van de weergave van de collectie bewerken. Net als Elementor kun je de niet-WooCommerce Divi-modules naast je producten gebruiken om een nog meer geoptimaliseerde pagina te maken.

Afsluitende gedachten over het aanpassen van WooCommerce-categoriepagina's

Dit bericht schetste de oppervlakte van wat u met uw producten kunt doen met behulp van WooCommerce en andere oplossingen van derden. Bekijk de tools en inzichten uit dit bericht om te zien hoe u uw categoriepagina's kunt optimaliseren. U zult een geweldige ervaring voor uw klanten creëren en daardoor meer verkopen.

Het bericht WooCommerce Wednesdays: WooCommerce-categoriepagina's aanpassen voor een betere winkelervaring verscheen eerst op GoDaddy Blog .

SEO cursus

Vind je het interessant om alles over seo te weten te komen? Hier bieden we je de beste seo cursussen met hoogstaande zoekmachine optimalisatie technieken. Volg ook onze zoekmachine optimalisatie cursussen om bovenaan in Google te komen.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.