Anderhalf jaar later ziet de vierdaagse werkweek er als buffer uit

Leestijd: 6 minuten

Bron

Anderhalf jaar later, zo gaat de vierdaagse werkweek bij Buffer

Toen we experimenteerden met een vierdaagse werkweek was dat in eerste instantie voor een maand. Zoals onze CEO, Joel Gascoigne , schreef in mei 2020, toen we voor het eerst met het experiment begonnen: “Deze 4-daagse werkweek gaat over welzijn, geestelijke gezondheid en ons als mens en ons gezin op de eerste plaats stellen.”

Anderhalf jaar later, zo gaat de vierdaagse werkweek bij Buffer Joel’s aankondiging over de vierdaagse werkweek in april 2020.

Eind mei, terwijl we de gegevens verzamelden over het verloop van het experiment, gingen we door met een vierdaagse werkweek. In juni, nadat we zagen dat de resultaten over het algemeen goed voor ons waren, zijn we voor de rest van 2020 overgeschakeld naar een vierdaagse werkweek. Ons team was verrast door deze resultaten en had een natuurlijk verminderde productiviteit verwacht met minder werkdagen. Onze stafchef, Carolyn Kopprasch , schreef destijds:

“Omdat het de bedoeling was om teamgenoten tijdelijke verlichting te bieden van typische verwachtingen in een bijzonder moeilijke en ongekende tijd, hebben we geen doelen gesteld rond productiviteit of resultaten. We hadden zelfs een tastbare productiviteitsdaling verwacht als gevolg van minder uren.

Door meer rust en reflectie hebben velen van jullie echter verteld dat je het gevoel had dat je wekelijkse productiviteit in feite niet zo heel anders was, en dat je kwaliteit van het werk hoger was terwijl je een beter algemeen welzijn ervoer.”

Uiteindelijk zijn we eind 2020 voor de nabije toekomst overgestapt op een vierdaagse werkweek.

Nu zijn we drie maanden verwijderd van een vierdaagse werkweek gedurende twee jaar. We hebben onlangs een interne enquête gehouden om bij het Buffer-team na te gaan hoeveel dagen ze werken, of ze zich gelukkiger en productiever voelen, en tot slot, of ze in staat zijn om het werk dat van hen wordt gevraagd in vier dagen af te ronden.

Hier zijn de resultaten:

91% van ons team is gelukkiger en productiever door vier dagen per week te werken

Dit zijn geweldige gegevens voor ons: 91 procent van onze teamgenoten is het ermee eens of helemaal mee eens dat ze gelukkiger en productiever zijn nu ze een vierdaagse werkweek hebben, en de overige negen procent, op de schaal die ze allemaal hebben geselecteerd “neutrale.”

Dit was onze hoop toen we voor het eerst begonnen te experimenteren met een vierdaagse werkweek en we zijn verheugd dat dit bijna twee jaar later nog steeds het effect is.

Het grootste deel van ons team werkt maar vier dagen per week

Een van de meest voorkomende vragen die we krijgen is of we echt maar vier dagen per week werken, en nu hebben we de gegevens om vol vertrouwen te zeggen: ja, de meeste van ons team werken maar vier dagen per week, of ze kiezen ervoor om vijf te werken kortere dagen, wat een optie is, vonden verschillende ouders beter bij hun gezin passen.

In ons meest recente onderzoek werkt 73 procent van de Buffer-teamgenoten slechts een vierdaagse werkweek (of vijf kortere dagen, wat een optie is). De overige 27 procent zei dat ze meer dan vier dagen werken, meestal werken mensen vier en een halve dag en gebruiken ze de vrijdag om taken in te halen. Op vrijdag plannen we geen vergaderingen en wordt er geen communicatie via e-mail, Slack of Threads verwacht van ons team. Sommige mensen kiezen ervoor om het als een “overloop”-dag te gebruiken en dat is iets waar we als organisatie achter staan, ervan uitgaande dat dit niet overwerkt.

84% van ons team is in staat om al hun werk gedaan te krijgen in vier dagen per week

Ten slotte wilden we ook weten of teamgenoten het gevoel hebben dat ze al hun werk in vier dagen per week kunnen doen, en 84 procent van ons team is het ermee eens of helemaal mee eens dat ze in staat zijn om het vereiste werk in vier dagen af te ronden. .
Dit was een aanpassing omdat het niet gemakkelijk is om plotseling de werkweek te veranderen, dus elk team en teamgenoot heeft de afgelopen jaren geëxperimenteerd om hun werk, projecten, deadlines en verwachtingen aan te passen om realistisch te zijn met een vierdaagse werkweek. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar we zijn blij om te zien dat dit aantal zo hoog is als het nu is.

We hebben ons team laten weten dat we weten dat het tijd zal kosten om oude gewoontes en verwachtingen van een vijfdaagse werkweek te veranderen. We hebben tenslotte onze hele loopbaan gewerkt met een vijfdaagse werkweekparadigma.

Dus als we reacties in onze enquête zien over mensen die niet het gevoel hebben dat ze al het werk dat ze moeten doen in vijf dagen gedaan kunnen krijgen, roept dit ons op om een paar belangrijke dingen in twijfel te trekken:

  • Is de werkdruk redelijk voor een 4-daagse werkweek?
  • Zijn deze gevallen constant of eenmalig vanwege dringende deadlines of grote projecten?
  • Is er feedback die we kunnen geven aan het individu of het team om te helpen stroomlijnen of efficiënter te werken?

We willen dat de vierdaagse werkweek voor iedereen in gelijke mate van toepassing is, en aangezien we dit op unieke wijze toepassen op verschillende teams ( zoals ons advocacy-team ), staan we open voor creatieve oplossingen en herhalen we een flexibel schema.

Een vierdaagse werkweek, zoals werken op afstand in het algemeen, vereist dat teamgenoten erop vertrouwen dat ze eerlijk zijn over hun werkeisen en werkdruk. Het is een dialoog tussen manager en teamgenoot en iets wat we ons bedrijf aanmoedigen om door te gaan.

Wat we aanpakken in 2022

Een vraag die veel opkomt bij de vierdaagse werkweek is of er onverwachte nadelen of uitdagingen zijn.

We hebben met één in het bijzonder geworsteld: hoe verbonden we ons als team voelen als je minder uren in de werkweek hebt om informele gesprekken en teambuildingactiviteiten mogelijk te maken.

In 2020, toen we de pilot lanceerden, hebben we bewust het aantal hangouts en informele evenementen verminderd om ruimte te laten voor productief werk in de week. We hebben nog steeds elk kwartaal 1-2 teambrede evenementen zoals All Hands of Town Halls met ons Executive-team en die worden opgenomen voor iedereen die niet aanwezig kan zijn.

Onze betrokkenheidsscores zijn vanaf begin 2021 gedaald (de netto-promotorscore van de werknemer ging van 33 naar 19), wat verband houdt met vele, vele factoren, waaronder teamverloop, productrichting en externe invloeden. Een ding dat in onze enquêtes naar voren is gekomen, is de vermindering van teambuildingevenementen zoals Zoom-hangouts, gastsprekers en persoonlijke evenementen zoals onze retraite.

Voor 2022 duiken we terug in meer opzettelijke teambuilding, zowel asynchroon, synchroon als af en toe een persoonlijke ontmoeting, indien beschikbaar.

We willen nog steeds een balans tussen productief werk behouden tijdens onze 32-urige werkweek, maar hebben ook een aantal doelgerichte evenementen die deel uitmaken van de grotere bouwsteen van teamverbondenheid.

We zullen volgen met toekomstige blogs over dingen die we in het verleden hebben gedaan en initiatieven die we proberen voor 2022!

Waar begin je?

Veel bedrijven verkennen nu een vierdaagse werkweek en moedigen hun werknemers aan om flexibel en efficiënt in hun werkweek te zijn. Veel bedrijven hebben ons gevraagd om zelfs maar te beginnen met experimenteren met een vierdaagse werkweek – en hier zijn onze beste bronnen en stappen om een discussie of test op gang te brengen!

  • We hebben het op kleine schaal getest (een maand), met een paar belangrijke enquêtevragen om het succes te meten.
  • We hebben het vervolgens uitgerold naar een proefproef van 6 maanden , waarbij we ons team voortdurend ondervroegen en objectieve productiviteitsstatistieken verzamelden (zoals geschreven coderegels, klanttevredenheidscijfers, enz.)
  • Met ons klantenserviceteam hebben we verduidelijkt en verfijnd hoe we een vierdaagse werkweek aanpakken. (We wisselen vrije dagen af onder ons ondersteuningspersoneel, zodat we nog steeds 24/7 in onze inbox voor klantenondersteuning hebben.)
  • Aan het einde van zeven maanden van een vierdaagse werkweek voelden we genoeg momentum en positieve reactie om ons nog een jaar van een vierdaagse werkweek te binden, met toegevoegde verduidelijkingen over het gebruik van de 5e dag als “overloop” en prestatieverwachtingen hiervoor als extraatje.
  • Na bijna twee jaar hebben we meer vertrouwen dan ooit in onze nieuwe systemen, hoewel we verschillende gewoonten zullen blijven bevragen, onderzoeken en testen om efficiënt te werken en toch als bedrijf een band te behouden. We werken nog steeds aan de ideale balans tussen teambetrokkenheid en evenementen in het midden van een kortere werkweek.

Zelfs nu we bijna twee jaar verder zijn, moeten we nog veel leren over vier dagen per week werken. We blijven delen terwijl we bezig zijn, en we horen graag van je! Welke vragen heb je over werken in een vierdaagse werkweek? Stuur ons een tweet !

SEO cursus

Is het voor jou handig om alles over seo te leren? Hier geven we je de beste zoekmachine optimalisatie cursussen met onbekende zoekmachine optimalisatie technieken. Wil je ook onze zoekmachine optimalisatie opleidingen volgen? Maak nu jouw gratis account aan.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.