Merkvertrouwen opbouwen via digitale marketing

Leestijd: 10 minuten

Bron

Merkvertrouwen opbouwen

Als u nadenkt over manieren om merkvertrouwen op te bouwen, moet u zich ervan bewust zijn dat de manier waarop we vandaag zaken doen heel anders is dan tien jaar geleden. Het internet heeft een revolutie teweeggebracht in alles, met meer mensen die tijd online doorbrengen. Digitale marketing is de afgelopen jaren geëxplodeerd en er is geen teken van loslaten. Zolang mensen online gaan en online winkelen , kan digitale marketing alleen maar groter worden.

Mensen moeten uw merk voldoende vertrouwen om het te kopen en loyale klanten te worden.

De pandemie heeft merken gedwongen tot een nieuwe strategie, waarbij meer mensen online winkelen. De meesten zullen echter alleen winkelen bij merken die ze vertrouwen. Volgens het Edelman Trust Barometer Special-rapport in 2020 gelooft 70% van de consumenten dat merkvertrouwen belangrijker is dan ooit tevoren. Deze overtuiging gaat over alle geslachten, leeftijdsgroepen en inkomensniveaus.

Wat is merkvertrouwen?

Merkvertrouwen betekent hoeveel vertrouwen klanten hebben in uw producten, diensten of bedrijf als geheel . Het reflecteert op uw merk en of het consistent levert en trouw blijft aan zijn waarden. De manier waarop klanten over uw bedrijf denken, is essentieel. Het speelt een belangrijke rol bij het opbouwen van uw reputatie en uw bedrijfsresultaten.

De meeste mensen winkelen liever bij een winkel die ze kennen en die ze vertrouwen hebben opgebouwd.

Vooruitgang in technologie betekent dat klanten meer keuzes hebben over waar ze winkelen. Winkelen in een online winkel over de hele wereld is geen probleem. De vraag is, kunnen ze erop vertrouwen dat het bedrijf hun artikelen levert? Hoe kunnen ze er zeker van zijn dat hun probleem wordt opgelost en dat hun goederen geen vertraging oplopen?

Dit is waar je op zoek bent om merkvertrouwen op te bouwen. Als de klanten uw merk vertrouwen, heeft u in de loop van de tijd bewezen betrouwbaar en betrouwbaar te zijn.

Waarom is merkvertrouwen belangrijker dan ooit?

Er zijn miljoenen online winkels. Wanneer u een online winkel start, verkoopt u niets nieuws onder de zon, en uw concurrentievoordeel kan alleen komen door het opbouwen van merkvertrouwen. De Edelman Trust Barometer 2021 zegt dat mensen bedrijven nu meer vertrouwen dan de overheid, ngo's en de media.

Merkvertrouwen heeft verschillende voordelen voor uw bedrijf:

Beïnvloedt aankoopbeslissingen van klanten

Vertrouwen blijft klanten terugbrengen naar uw merk. Klanten die uw merk vertrouwen, zullen altijd voor u kiezen boven andere merken. Zodra u merkvertrouwen opbouwt, worden ze loyale en terugkerende klanten, wat hun levenslange waarde verhoogt.

Belangenbehartiging van het merk

Klanten die uw merk vertrouwen, zijn eerder geneigd anderen erover te vertellen. Mond-tot-mondreclame is een krachtig hulpmiddel dat meer klanten genereert. Tevreden klanten zullen hun best doen om anderen over uw merk en hun ervaring te vertellen. Dit type marketing is een eenvoudige maar krachtige reputatiebouwer die nieuwe klanten zal aantrekken. In het Edelman-rapport zei 78% dat ze hoogstwaarschijnlijk inhoud van hun vertrouwde merk zouden reposten of delen, het aan anderen zouden aanbevelen en het zouden verdedigen tegen critici.

Merkloyaliteit

Tevreden klanten blijven terugkomen. Ze zullen loyaal blijven en ongeacht de soorten stormen waarmee uw bedrijf wordt geconfronteerd, zullen ze het hoofd boven water houden door keer op keer terug te komen. 75% in het Edelman-rapport zei dat ze van het merk zouden kopen, zelfs als hun producten niet goedkoop waren. 46% zei dat ze de meeste merken die ze kochten, vertrouwden.

In de nasleep van de wereldwijde pandemie verwachten mensen dat merken een standpunt innemen en hoop voor de toekomst inspireren, pleiten voor meer verandering en hun merk gebruiken om de samenleving te verbeteren. Merken moeten snelle reacties vermijden en op de lange termijn denken. Het onderhouden van merkvertrouwen is een gesprek dat de komende vijf jaar elk kwartaal moet worden gevoerd.

Merkvertrouwen opbouwen via digitale marketing

Ooit was het enige dat een bedrijf nodig had om te gedijen een gemakkelijk herkenbaar merk. De consument van vandaag eist vertrouwen voordat hij iets kan kopen. Het internet heeft de kijk van de consument op dingen veranderd. Ze kunnen gemakkelijk online naar merkinformatie zoeken voordat ze iets kopen, en de meeste doen dat ook. Ze moeten op zoek gaan naar redenen waarom ze uw merk moeten vertrouwen voordat ze hun geld in uw producten of diensten investeren.

U kunt op verschillende manieren vertrouwen opbouwen via digitale marketing, waaronder:

Evalueer merksentiment

Merksentiment is een kritische statistiek die u in de gaten moet houden. Als je je op de cijfers concentreert, krijg je alleen een oppervlakkig perspectief op de dingen. Het feit dat uw merk veel vermeldingen online krijgt, betekent niet dat het het goed doet. Deze vermeldingen kunnen in werkelijkheid slechte recensies van klanten zijn.

Het evalueren van uw merksentiment bepaalt de houding of het gevoel ten opzichte van uw product, merk of diensten.

Het analyseren van merksentiment wordt eenvoudig gemaakt via tools voor mediamonitoring. Met deze tools hebben mensen de neiging om hun mening te uiten via sociale mediakanalen zoals Instagram, Facebook, Twitter, enz. Het is onmogelijk om alle vermeldingen handmatig te zoeken en te evalueren, waardoor mediamonitoringtools de beste manier zijn om merksentiment te beoordelen.

Deze tools analyseren al uw online merkvermeldingen. Dit geeft u waardevolle inzichten in hoe potentiële klanten uw merk waarnemen. De tools bepalen of het sentiment van de vermelding negatief, neutraal of positief is. Een computer kan echter geen nuances in een taal als sarcasme detecteren, dus de tool kan je geen 100% analyse geven. Het geeft u een algemeen overzicht van het sentiment.

Maak uw bedrijfsmissie duidelijk

Uw missieverklaring moet de activiteiten van uw merk, de doelstellingen en de manier waarop u van plan bent de gestelde doelen te bereiken, definiëren. De missie van uw merk is de basis van het bedrijf. Deze missie onderscheidt u van uw concurrenten en bepaalt hoe u uw klanten waardeert. Behalve dat je aangeeft wat je doet, heb je een goed geschreven en beknopte missie nodig.

Dit gaat een lange weg om uw merk authentieker te maken en het een menselijk gezicht te geven.

Consumenten zijn al vastgelopen met online advertenties. Het wordt een uitdaging om organisch in contact te komen met potentiële klanten. Uw missieverklaring moet uw marketingstrategieën leiden. Bouw een merkstem waar klanten zich mee kunnen identificeren.

Klantgedrag begrijpen

Als u uw klanten beter kent, kunt u meer klanten krijgen. Als je je klant begrijpt, weet je hoe je hem beter van dienst kunt zijn. Hierdoor bouw je goede klantrelaties op. Wanneer u het gedrag van klanten begrijpt, kunt u hun aankooppatronen of voorkeuren identificeren, waardoor u kunt anticiperen op hun verwachtingen en behoeften. U kunt dit doen door:

Het gedrag van klanten in realtime volgen

U kunt het gedrag van klanten alleen volgen met tools die u realtime inzicht kunnen geven in hun gedrag. U kunt investeren in een CRM-tool (customer relationship management) waarmee u hun activiteiten diepgaand kunt bekijken en analyseren.

Categoriseer uw klanten

Het taggen van de klanten in één algemene groep leidt tot cross-selling campagnes zonder tastbare resultaten. Begrijp hoe u de klanten kunt scheiden en op welke parameters. Groepeer ze op aankoopfrequentie, type producten dat ze kopen, geografische locatie, enz.

Zodra u de categorieën heeft, is het nu gemakkelijker om nauwkeurige cross-selling- en marketingcampagnes te maken. De berichten in de campagnes zijn gericht op specifieke categorieën en verhogen de waarde voor uw merk en de klanten.

Moedig door gebruikers gegenereerde inhoud of beoordelingen aan

Tegenwoordig zijn de meeste klanten millennials en praten ze op sociale media over hun favoriete merken. Dit is cruciaal voor elk bedrijf dat merkvertrouwen probeert op te bouwen. Door gebruikers gegenereerde inhoud is een uitstekende gelegenheid voor uw merk om te laten zien hoe echte mensen uw producten gebruiken en om merkvertrouwen op te bouwen.

Zorg ervoor dat u de aanbevelingen van klanten deelt op uw social media-handvatten. U kunt de inhoud ook weergeven op de testimonialspagina van uw website. Laat, behalve uw vaste klanten, andere vertrouwde bronnen voor u instaan. U kunt uw samenwerking met andere merken laten zien, foto's en video's van gerenommeerde bronnen delen en influencers in uw branche gebruiken om uw agenda te pushen.

Bied waardevolle inhoud

In digitale marketing is inhoud alles. Kwaliteitsinhoud op uw blog, sociale media of bedrijfswebsite kan veel doen door u op te stellen als een thought leader en autoriteit in uw branche. Voordat u inhoud schrijft, moet u due diligence doen en controleren wat uw concurrenten posten. Vind hiaten in hun inhoud en schrijf inhoud die deze hiaten opvult. Uw inhoud moet boeiender, gedetailleerder en over het algemeen beter zijn dan die van uw concurrenten.

Houd je aan de 80/20-regel voor het maken van inhoud. 80% van de inhoud moet niet-promotie zijn en waardevolle informatie bevatten, en 20% moet over uw merk praten. Dit betrekt de klant en vertelt hen dat ze op de eerste plaats komen. Onthoud dit bij het maken van een video, het schrijven van een blogbericht of het posten op sociale media.

Zorg voor een solide, actieve aanwezigheid op sociale media om met klanten in contact te komen

Wanneer klanten een probleem hebben en dit melden op uw social media pagina of website, moet u bij de hand zijn om te reageren. Chatbots kunnen een deel van de oplossing zijn en klanten krijgen graag snel antwoord. Een aanwezigheid op sociale media is gunstig voor het projecteren van uw merkstem. Klanten zullen blij zijn dat iemand naar hun problemen luistert en zo snel mogelijk aan een oplossing werkt.

Reageer op uw beoordelingen

Wanneer u beoordelingen aanmoedigt, laat u zien dat u de mening van uw klanten waardeert. Je kunt niet iedereen tevreden stellen en er zullen negatieve beoordelingen zijn. Transparant reageren kan een potentieel lelijke situatie in een gunstige veranderen. Als je het verprutst, aarzel dan niet om het toe te geven en je verontschuldigingen aan te bieden. Klanten zullen blij zijn met uw eerlijkheid en uw bereidheid om de fout recht te zetten.

Initiëren en deelnemen aan branchegesprekken

Wanneer u gesprekken in de branche start en hieraan deelneemt, wordt u erkend als een autoriteit in uw vakgebied. Je wordt ook erkend als een thought leader in de sector. Zorg ervoor dat u goed geïnformeerd bent en uw onderzoek hebt gedaan om nuttige en nauwkeurige informatie te verstrekken.

Profiteer van getuigenissen van klanten

Zoals eerder vermeld, kunnen getuigenissen van klanten dienen als bewijs van uw betrouwbaarheid. Plaats de getuigenissen op de pagina met getuigenissen van uw website. De meeste klanten lezen getuigenissen voordat ze een merk volledig kunnen vertrouwen. Als ze onbevooroordeelde feedback op uw website vinden, is dit des te meer waarom ze uw merk moeten vertrouwen.

Betrouwbare links delen

Links zijn een cruciaal bezit. Ze verbinden uw bedrijf met de online community. De links die u deelt, moeten altijd naar gerenommeerde sites leiden. Uw inhoudsberichten moeten verwijzen naar bronnen die samengestelde inhoud bieden. Merklinks zullen u goed van pas komen op sociale media, omdat ze uw volgers een idee geven van waar ze op gaan klikken.

Branded links hebben een aangepaste domeinnaam met een trefwoord in de slash-tag. Wanneer u gerenommeerde links associeert met uw merk, weten uw volgers dat u ze nooit naar phishingsites of spam zult leiden. Dit vertrouwen kan uw klikfrequenties met een enorme marge verhogen.

Wees transparant en kom beloftes na

Klanten hebben merken nodig die eerlijk en transparant zijn in hun handelen. U kunt uw klanten laten zien hoe eerlijk u bent door potentiële klanten af te wijzen die niet goed bij uw merk passen. Dit toont uw integriteit en laat zien dat u niet alleen op geld uit bent, maar ook op service gericht bent. Eerlijkheid maakt een goede indruk op klanten.

Houd je aan je beloften aan klanten – ze zullen het onthouden en blijven terugkomen omdat ze al weten dat ze erop kunnen vertrouwen dat je je woord houdt.

Partner met gezaghebbende merken

Samenwerken met gezaghebbende merken is van grote waarde bij het opbouwen van merkvertrouwen. Het stuurt een krachtige boodschap naar uw klanten dat ze ook uw merk kunnen vertrouwen. Een merkpartnerschap is een overeenkomst tussen twee merken om beide merknamen in een alliantie te gebruiken.

Dit vertelt uw klanten dat u een autoriteit bent in uw vakgebied en dat ze erop kunnen vertrouwen dat u doet wat u belooft. Uw merk krijgt ook een uitgebreider klantenbestand van de alliantiepartner, die u zal vertrouwen omdat een merk dat zij vertrouwen in u gelooft.

Geef toe aan je fouten

Geen enkel merk is perfect. Wanneer uw merk een fout maakt, erken dan de fout en bied uw excuses aan aan uw klanten. Uw trouwe klanten zullen niet wegrennen. In plaats daarvan zullen ze met je meeleven en waarderen dat je je fout hebt toegegeven. Je merk proberen te verdedigen als er een fout is gemaakt, maakt het alleen maar erger.

Zorg ervoor dat uw site veilig is

Websitebeveiliging is cruciaal bij het opbouwen van merkvertrouwen. In dit tijdperk van cyberaanvallen is het eerste dat u moet doen ervoor zorgen dat uw website HTTPS (hypertext Transfer Protocol Secure) is. Een HTTP-URL stuurt een signaal dat het niet veilig is. Onthoud dat klanten gevoelige gegevens via uw site indienen, vooral wanneer ze aankopen doen. Als ze beseffen dat je site niet veilig is, zullen ze je niet vertrouwen

Gebruik vertrouwensbadges op uw site om deze betrouwbaarder te maken. Vertrouwensbadges zijn symbolen op uw site die bezoekers vertellen dat uw site legitiem is. Het verzekert hen ook dat alle gegevens worden verzameld via veilige en gerenommeerde externe providers. Als u de PayPal-, Visa-, MasterCard-, enz.-badges als betalingsopties op uw site heeft, kan dit het vertrouwensniveau van bezoekers verhogen.

Gun je team even de tijd om in de spotlight te staan

In een poging om uw merk menselijker te maken, loont het om uw team te laten schitteren. Laat de consumenten uw teamleden kennen en stel hen in staat om gezichten bij de namen te plaatsen. Dit bevordert een goede relatie. Voeg een "Meet the Team"-pagina toe en laat het team in de schijnwerpers schitteren. Plaats de goede recensies die klanten over elk teamlid hebben achtergelaten. Het bouwt vertrouwen op en stimuleert het moreel onder uw team.

Gebruik social proof op je website

Sociaal bewijs komt in de vorm van getuigenissen en positieve klantrecensies. Dit gaat een lange weg in het aantrekken van nieuwe klanten voor uw merk. Zoals eerder vermeld, vertrouwen klanten beoordelingen en meningen van andere klanten dan uw inhoud.

De meeste consumenten lezen minstens tien recensies voordat ze een merk vertrouwen. Ongeveer 70% van de consumenten onderzoekt door naar verschillende beoordelingssites te kijken, dus het loont de moeite om meerdere sites voor uw merk te gebruiken als sociaal bewijs.

Houd uw merk consistent

Ga nooit van het bericht af. Het zal het merk vernietigen waar je hard aan werkt om op te bouwen. Houd uw merkkleuren, log, persoonlijkheid en toon consistent vanaf de eerste dag. Consistentie is belangrijk bij het opbouwen van naamsbekendheid en naamsbekendheid.

Mensen zouden uw merk onmiddellijk moeten herkennen als ze het zien. Zo is de Apple signatuur van een gebeten appel overal herkenbaar. Wanneer u wereldwijd naar een land gaat, krijgt u dezelfde productkwaliteit als het land van herkomst. Dit is consistentie. Ze hebben nooit iets aan hun merk veranderd en het is overal gemakkelijk herkenbaar.

Gevolgtrekking

In een steeds technologischer wordende wereld is het opbouwen van merkvertrouwen een cruciaal onderdeel geworden van online bedrijven. Een consument moet uw merk vertrouwen voordat hij afstand doet van zijn geld, en het is aan u om hun vertrouwen in u op te bouwen. Uw merk is niet wat u beweert dat het is. In plaats daarvan is het wat consumenten zeggen dat het is.

Als u alleen maar negatieve recensies krijgt, gaat uw bedrijf failliet.

Bedenk strategieën die het merkvertrouwen zullen cultiveren. Positieve klantervaringen zorgen ervoor dat uw klanten loyale en terugkerende klanten worden die u doorverwijzen naar anderen. Bevorder relaties door een authentiek en menselijk gezicht te creëren waar klanten zich mee kunnen identificeren. Als je eenmaal dat vertrouwen hebt opgebouwd, zorg er dan voor dat je het behoudt door eerlijk te zijn en te erkennen wanneer je fouten maakt.

Het bericht Merkvertrouwen opbouwen via digitale marketing verscheen eerst op GoDaddy Blog .

SEO cursus

Is het voor jou van toepassing om alles over zoekmachine optimalisatie te weten te komen? Hier bieden we je de beste zoekmachine optimalisatie opleidingen met onbekende seo technieken. Koop ook onze zoekmachine optimalisatie cursussen om bovenaan in Google te staan.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.