Definieer het ontwerp: Stijlen configureren in WordPress

Leestijd: 3 minuten

Bron

Stijlen > Kleuren > Aangepast > Gedetailleerde invoer weergeven

Een nieuwe website bouwen? Als je merkactiva klaar hebt om te implementeren, wil je de nieuwe Styles-optie in WordPress eens bekijken. Met een blokthema kunt u nu stijlen zoals typografie, kleur en lay-outopties aan de hele site tegelijk toewijzen. Bovendien kunt u bepalen hoe blokken worden opgemaakt, ongeacht waar ze op uw site worden gebruikt.

Voordat we beginnen, is er één heel belangrijk ding om te onthouden. Wijzigingen die u in de stijlen aanbrengt, hebben invloed op uw hele site. Wijzigingen zijn van toepassing op berichten, pagina’s en sjablonen.

Hoe stijlen te definiëren

Nadat je een blokthema hebt geïnstalleerd en geactiveerd, ga je naar Uiterlijk > Editor . In de rechterbovenhoek kunt u de knop Stijlen selecteren (tussen het pictogram Instellingen en het kebabmenu) om de zijbalk Stijlen weer te geven.

Eenmaal in de Editor kunt u Stijlen selecteren om het stijloptiepaneel weer te geven.

Uiterlijk > Editor > Globale stijlen weergegeven

1. Typografie

Binnen de optie Typografie hebt u toegang tot opties voor tekst– en linkstijl.

Stijlen > Typografie

Binnen deze kunt u de stijl selecteren die u voor uw hele site wilt.

Stijlen > typografie > opties > tekst

om terug te gaan naar het hoofdstijlenscherm, selecteer je de terug-optie bovenaan het paneel

2. Kleuren

Binnen de kleurenopties kunt u kleuren definiëren die u op uw hele site wilt gebruiken.

Stijlen > Kleuren

Binnen de paletoptie kunt u de bestaande kleuren overschrijven en deze door uw eigen kleuren vervangen. Om een aangepaste kleuroptie toe te voegen, selecteert u toevoegen en selecteert u vervolgens de knop Gedetailleerde invoer weergeven om uw eigen hexadecimale of andere kleurwaarde in te voegen.

Stijlen > Kleuren > Aangepast > Gedetailleerde invoer weergeven

Als u de verloopoptie selecteert, kunt u uw eigen aangepaste verlopen toevoegen.

Stijlen > Kleuren > Palet > Verloop

Nadat u de kleuren voor uw site hebt gedefinieerd, gaat u door de kleuropties Achtergrond, Tekst en Links.

3. Lay-out

Met de lay-outoptie kunt u opvulling rond uw hele site gebruiken, met behulp van een verscheidenheid aan meetopties.

Stijlen > Lay-out > Opvulopties weergegeven

4. Blokken

Wilt u een stijl geven aan hoe een specifiek blok op uw hele site wordt weergegeven? U kunt binnen de Blokkeren opties. Elk blok zal zijn eigen opties bevatten.

Opmerking: op dit moment beginnen veel plug-ins van derden te integreren met deze instellingen. Als u een plug-in gebruikt die instellingen in de Customizer bevat, wordt de Customizer nog steeds weergegeven.

Stijlen > Blokken

In het blok Sociale pictogrammen kunt u bijvoorbeeld de afstand aanpassen. Andere blokken kunnen kleuropties en meer bevatten.

Gevolgtrekking

Stijlen, of algemene stijlen zoals ze voor het eerst werden genoemd, zijn een nieuwe manier om de stijlen die bij uw thema horen, aan te passen. U kunt de exacte look krijgen die u wilt in Editor > Stijlen . Wilt u een meer gecodeerde manier om deze instellingen te definiëren? Bekijk het gedeelte met het handboek voor ontwikkelaars over Global Styles, inclusief theme.json.

Het bericht Definieer het ontwerp: stijlen configureren in WordPress verscheen eerst op GoDaddy Blog.

SEO cursus

Vind je het interessant om het beste over seo te leren? Wij bieden hier de beste seo cursussen met onbekende zoekmachine optimalisatie technieken. Volg ook onze seo opleidingen om hoog in Google te staan.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.