Hoe marketeers weergegevens kunnen gebruiken als strategische rugwind

Leestijd: 4 minuten

Bron

30 seconden samenvatting:
 • Door de impact van het weer op het gedrag en de beslissingen van de consument te begrijpen, kunnen marketeers holistisch werken in alle functies van hun organisatie om unieke kansen te vinden
 • Van het anticiperen op de vraag naar producten, het optimaliseren van de personeelsbezetting in de winkel tot het maximaliseren van de efficiëntie van de toeleveringsketen – weergegevens bieden een belangrijke indicator van hoe merken hun activiteiten kunnen stroomlijnen en verspilling van middelen kunnen voorkomen
 • Door AI toe te passen, kunnen marketeers diepgaande inzichten benutten die van invloed zijn op de omzetgroei

Met potentiële wetgeving rond hoe marketeers in de toekomst data kunnen gebruiken, blijven merken betrouwbare, hoogwaardige, privacy-forward data nodig. Bovendien moeten deze ook gemakkelijk toegankelijke datasets zijn die betrokkenheid, omzet en groei stimuleren. Weergegevens zijn en zijn altijd een bewezen voorspeller van consumentengedrag geweest zonder gebruikers-ID's. Gezien de complexiteit van weergegevens kan het parallel toepassen van kunstmatige intelligentie (AI)-technologie het potentieel maximaliseren en het bruikbaar maken voor marketeers.

Door gebruik te maken van de relatie tussen weer en consumentengedrag met AI, kunnen marketeers diepgaande inzichten verkrijgen en berichten afleveren die tijdig en intuïtief zijn. In totaliteit kunnen bedrijven genieten van een sterke positie om zelfverzekerde datagedreven beslissingen te nemen en meer conversiewaardige marketingmomenten te activeren.

Operationeel succes binnen een organisatie stimuleren

Inmiddels weten we allemaal dat het weer bijna alles in het dagelijks leven kan beïnvloeden – hoe we ons voelen, wat we doen en zelfs wat we kopen. Met merken die patronen en mogelijk obscure datasets willen ontdekken om deel te nemen aan de aandachtseconomie, moet de functie van een marketingafdeling voorop staan bij alle organisatorische beslissingen. Marketeers kunnen niet langer in hun silo zitten en operationele beslissingen laten nemen zonder hun afweging.

Marketeers moeten AI-gestuurde oplossingen gebruiken voor realtime besluitvorming. Maar deze mogelijkheden passen niet meer alleen in de marketingemmer. Ze gaan verder en kunnen ook helpen bij het definiëren van personeelsbeslissingen, de supply chain-strategie en het voorspellen van de productvraag voor zowel in-store als digitale platforms.

De sleutel tot het stroomlijnen van gegevens met besluitvorming

Zoals we allemaal op de harde manier hebben geleerd in 2021, hebben de ommuurde tuinen een bijzonder sterke greep op de gegevens van onze branche en op welke oplossingen kunnen worden vertrouwd in de toekomst. Op elk moment kunnen de ommuurde tuinen onze industrie volledig op zijn kop zetten en de inkomstenprognoses in een opwelling veranderen.

Dit is de reden waarom marketeers moeten denken als pleitbezorgers van het open web. Het is van cruciaal belang dat marketeers als ras dubbel werken met gegevens die prioriteit geven aan de privacy van de consument. Maar deze gegevens moeten ook nauwkeurig en effectief zijn, zodat marketeers hun beslissingen echt kunnen baseren op het weer.

Ons 'Winter Seasonal Outlook 2021-22-onderzoek' heeft aangetoond dat marketeers die weergegevens gebruiken, mediaverspilling met maar liefst 35 procent hebben kunnen verminderen en de campagneprestaties met meer dan 1000 procent hebben verbeterd.

Hier zijn nog enkele inzichten uit ons rapport:

 • 45 procent van de consumenten gebruikt weersinformatie om een dag van tevoren aankoopbeslissingen te nemen
 • 52 procent van de consumenten gebruikte weergegevens om hun aankopen de komende twee tot tien dagen te beslissen
 • 51 procent van de mensen was socialer tijdens seizoensovergangen
 • 84 procent van de gezondheidsbewuste consumenten gebruikte weergegevens om hun gezondheidstoestand actief te beheren

Marketeers die de impact van weersvoorspellingen kunnen begrijpen en gebruik kunnen maken van hun bevindingen, kunnen daarop volgende consumentenreacties bouwen, weergegevens gebruiken om risico's te beperken en daarom – anticiperen en het consumentengedrag beïnvloeden.

AI en weer zijn sterke componenten voor bruikbare data-architectuur

Ongeacht hoe goed de datasets zijn, marketeers zullen nog steeds technologie nodig hebben om te begrijpen wat er voor hen ligt. Met behulp van AI kunnen marketeers steeds grotere en complexere datasets aggregeren en analyseren. Dit zijn krachtige tools om ROI te ontgrendelen door efficiënte targetingmogelijkheden die advertenties relevanter maken en resoneren met uw consumenten.

De unieke combinatie van weergegevens en AI kan marketeers in staat stellen om:

 • Behaal campagnedoelen en -doelstellingen door relevante advertenties aan hun consumenten te tonen op basis van de verwachte impact van aanstaande weersomstandigheden in een bepaald gebied
 • Verbeter berichtrelevantie en resonantie om ervoor te zorgen dat advertentieberichten resoneren door advertenties alleen aan te sturen wanneer optimale omstandigheden aanwezig zijn
 • Verbeter de merkperceptie door compliant te blijven door middel van advertentiecampagnes, aangezien deze oplossing geen cookies, identifiers of andere persoonlijk identificeerbare informatie van derden vereist
 • Verminder verspillende media-uitgaven om ervoor te zorgen dat advertentiedollars worden besteed op de momenten die de meeste impact hebben

Marketeers kunnen deze kracht aanboren en kansen in hun organisaties vergroten.

2022 vereist dat marketeers wendbaar zijn en openstaan voor het testen van nieuwe gegevensbronnen

Het is geen geheim dat het advertentie-ecosysteem snel verandert en voor marketeers kan deze constante evolutie ontmoedigend aanvoelen. Door alternatieve vormen van data, zoals het weer, te vertrouwen en te testen, kunnen merken hun consumenten en concurrentie een stap voor blijven om consequent waarde te leveren.

Laten we als marketeers de wind van verandering in ons voordeel gebruiken en onderzoeken hoe het aanboren van alternatieve data de industrie een broodnodige verschuiving van richting kan geven, vooruit.

Lauren Lee is hoofd productmarketing bij IBM Watson Advertising.

Abonneer u op de ClickZ-nieuwsbrief voor inzichten in het veranderende marketinglandschap, prestatiemarketing, klantervaring, thought leadership, video's, podcasts en meer.

Praat met ons mee op LinkedIn en Twitter.

Het bericht Hoe marketeers weergegevens kunnen gebruiken als strategische wind in de rug verscheen eerst op ClickZ.

SEO cursus

Is het voor jou van toepassing om alles over zoekmachine optimalisatie te leren? Wij bieden hier geweldige seo opleiding met onbekende zoekmachine optimalisatie technieken. Volg ook onze zoekmachine optimalisatie cursussen om bovenaan in de resultatenpagina’s te staan.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.