Staat van SEO 2022: een gids voor SEO in de Filippijnen

Leestijd: 7 minuten

Bron

Staat van SEO 2022 omslagfoto

Digitaal gaan is onvermijdelijk. Bedrijven die voorheen puur fysiek waren, migreren nu online en betalingen gaan van puur contant naar digitaal. Dit wordt verwacht omdat de pandemie klanten ertoe heeft aangezet om meer dan ooit online te winkelen vanwege gezondheids- en veiligheidsproblemen en gemak. Om dit landschap te domineren, moet je de staat van SEO 2022 begrijpen.

Volgens de Conferentie van de Verenigde Naties over handel en ontwikkeling (UNCTAD) is er een "… een sterke opkomst van e-commerce in alle regio's, waarbij consumenten in opkomende economieën de grootste verschuiving naar online winkelen maken." Uit hun rapport blijkt bijvoorbeeld dat de e-commerce in China tussen augustus 2019 en 2020 is gestegen van 19,4% naar 24,6%, en dat shopping-apps in Thailand in maart 2020 een sprong van 60% hadden in downloads.

Hoewel de voorzitter van de Algemene Vergadering van de VN, Volkan Bokzir, zei dat "… de trend naar e-commerce zich waarschijnlijk zal voortzetten tijdens het herstel van COVID-19", hebben sommige landen nog steeds te maken met de verandering, aangezien de belemmeringen voor effectieve e-commerce zijn nog aanwezig.

Nu is de vraag: is het verstandig voor u en uw bedrijf om over te stappen op e-commerce? In dit artikel over de stand van zaken van SEO 2022, ziet u het zoeklandschap van de Filippijnen, de prestaties van mogelijke SEO-bureaupartners en de digitale trends waarop u zich moet voorbereiden.

  1. Zoek- en e-commercelandschap in de Filippijnen
  2. Staat van SEO 2022 in de Filippijnen
  3. Digitale trends om je op voor te bereiden
  4. Belangrijkste afhaalmaaltijden

DataReportal, 67% van de Filippino's was in januari vorig jaar internetgebruiker, met een stijging van 6,1% tussen 2020 en 2021. Statista heeft voorspeld dat er in 2022 ongeveer 84,75 miljoen Filippino's internetgebruikers zullen zijn.

Het grootste deel van onze tijd wordt ook besteed aan Google en Facebook, met in totaal 750 miljoen bezoeken op Google en 258 miljoen bezoeken op Facebook in de Filippijnen. Het is dan ook logisch dat winkels sociale media-accounts hebben aangemaakt om hun bedrijf verder te promoten.

Een ander onderzoek dat afgelopen december door Statista is gepubliceerd, heeft aangetoond dat Filippijnse consumenten e-commercewebsites hebben bezocht voor hun producten of diensten, wat ongetwijfeld heeft bijgedragen aan de 3,55 miljard Amerikaanse dollar aan e-commerce-inkomsten in het land.

Deze cijfers laten zien dat de digitale migratie van bedrijven en de oprichting van online bedrijven het komend jaar tot bloei kunnen komen. Zelfs de secretaris van het ministerie van Handel en Industrie (DTI), Ramon Lopez, voorspelde dat tegen 2022 het aantal geregistreerde online bedrijven naar verwachting een miljoen zal bereiken.

Als het om websites gaat, zijn er volgens Woorank 32.117 Filippijnse websites.* Deze zijn echter niet allemaal afkomstig van mkmo's of grote bedrijven.

*Toen ons rapport werd gepubliceerd, waren er 32.073 websites. Dat betekent dat er tussen de publicatie van het rapport en van dit artikel 44 nieuwe websites zijn gemaakt.

Waarom we een bedrijf dat serieus bezig is met digitale migratie aanraden een website te maken

Er zijn een aantal redenen waarom elk bedrijf dat het zoeklandschap wil domineren, een eigen website zou moeten hebben.

Geloofwaardigheid

Door een website te hebben, kunt u uw leads en klanten laten zien dat u over de informatie beschikt die ze nodig hebben. Je mag een blog opzetten en antwoorden geven op hun vragen, je kunt jezelf onderscheiden van andere bedrijven in dezelfde niche als de jouwe (vooral als ze geen website hebben of een slecht uitgevoerde website), en u krijgt controle over de informatie over uw bedrijf die aan uw klanten wordt getoond.

Digitale marketing

Je website geeft je ook meer mogelijkheden als het gaat om digitale marketing. Ten eerste kun je SEO gebruiken om op de eerste pagina van de SERP's te verschijnen. Elke klant die op zoek is naar een product of dienst in uw niche, zal uw website vinden en u leren kennen en wat u aanbiedt.

U kunt ook een e-maillijst maken via uw website, retargeting-marketing gebruiken, geciteerd worden door mensen die uw aanbod promoten of bespreken, en nog veel meer.

Merk

Aangezien u de nodige informatie over uw bedrijf en uw producten of diensten op uw website kunt plaatsen, u de UX kunt beheren en u ook getuigenissen van klanten op uw website kunt plaatsen, betekent dit dat u uw merk kunt opbouwen.

Wanneer uw klanten uw producten of diensten opzoeken in de zoekmachines, zullen ze weten dat u te vertrouwen bent (ga terug naar ons eerste punt, geloofwaardigheid) omdat ze zien wie u bent, het werk dat u hebt gedaan en waar u voor staat voor. Vergelijk dat eens met het hebben van uw producten op Shopee of Lazada, waar mensen ook minder snel een risico op u nemen, vooral als uw producten premium zijn omdat ze (begrijpelijkerwijs) bang zijn om te kopen bij een bedrijf waar ze geen volledige informatie over hebben.

Leidt

Wanneer mensen zoeken naar een vraag die gerelateerd is aan jouw niche en ze een antwoord vinden omdat jij er iets over hebt geschreven, dan raken ze meer geïnteresseerd in wat je te bieden hebt. Dit geldt ook voor degenen die uw website hebben gevonden omdat ze op zoek waren naar producten in uw niche. Ze kunnen naar de contactpagina van uw website gaan en uw leads worden, of de mensen aan wie u e-mails kunt sturen of uw producten en diensten aan nog meer mensen kunt verkopen.

zwarte hoed tactiek. Helaas betekent dat dat het bedrijf boetes krijgt van zoekmachines zoals Google.

Misschien vraag je je af waarom SEO duur is. Dat komt omdat wanneer we onze diensten aanbieden, we aanbieden om u op de kaart te zetten (vooral als u een relatief nieuw bedrijf bent), uw concurrenten online te overtreffen en uw merk op te bouwen. We doen die dingen met een heel team dat zorgt voor je blog, het bouwen van links, het plaatsen van gasten en natuurlijk je website.

Bekijk hier ons SEO dienstenpakket.

Prestaties van top SEO-bureaus

Om vervolgens de beste keuze te maken met wie u wilt samenwerken bij uw digitale migratie, moet u de prestaties van de beste SEO-bureaus in het land vergelijken. Deze vergelijkingen worden gedaan via Semrush en Ahrefs.

Ik beschouw deze bureaus als de beste bureaus in het land, omdat zij degenen zijn die op de eerste pagina van Google verschenen toen ik naar 'SEO Filippijnen' zocht. Een goede indicator van de prestaties van een SEO-bureau is of ze in de eerste plaats voor hun eigen zoekwoorden ranken.

Dat gezegd hebbende, dit is Semrush:

Staat van SEO 2022 SEO Hacker vergelijking

Onze score voor domeinautoriteit is hoger dan die van onze concurrenten, wat betekent dat onze site de meest betrouwbare van alle bureaus is. We hebben ook de meest organische zoekwoorden en verwijzende domeinen. Verwijzende domeinen zijn de externe websites die teruglinken naar onze website (zie het als mond-tot-mondreclame; we hebben ongeveer 4.88K mensen die onze website citeren).

Vergelijk dat eens met de concurrent vlak onder ons. Ze hebben een enorme hoeveelheid backlinks, maar ze komen alleen van dezelfde 614 domeinen.

Hier is onze organische verkeersvergelijking. Organisch verkeer verwijst naar de gebruikers die onze website hebben gevonden via onbetaalde bronnen zoals zoekmachines.

Vergelijking van SEO Hacker-verkeer

Zoals je kunt zien, kan ons organische verkeer maar een beetje vergelijkbaar zijn met een andere concurrent. We werken actief aan het verbeteren van ons verkeer, dat rond juni een hit kreeg, hoogstwaarschijnlijk als gevolg van het aannemen en promoveren van medewerkers.

Nu, voor Ahrefs. Dit is onze grafiek met verwijzende domeinen:

Ahrefs verwijzende domeinen

Zoals u kunt zien, hebben we de meeste verwijzende domeinen van de beste SEO-bureaus in de Filippijnen.

En tot slot, hier is ons profiel van dezelfde tool:

Ahrefs staat van SEO 2022 SEO Hacker

Onze domeinclassificatie hier is 75 – wat erg hoog is – en je kunt zien dat we onze concurrenten behoorlijk constant overtreffen.

Last but not least, hier zijn we op de SERP's:

SEO Filipijnen

En zo kan ik met een gerust hart zeggen dat wat we doen werkt.

twee keer over Google MUM, en dat is omdat ik oprecht geloof dat elk bedrijf met een website zich moet voorbereiden op de uitrol. Google zal veel visueler worden en hun niveau van gebruikersbegrip zal nog dieper worden dan hoe het nu is.

Voor SEO Hacker en onze partners bereiden we de uitrol voor door ons te concentreren op semantisch zoeken en segmenteren, en ervoor te zorgen dat onze afbeeldingen altijd alt-teksten hebben. Het gaat erom ervoor te zorgen dat we uit onze eigen schoenen komen en denken en gedragen zoals onze gebruikers doen, zodat we ze kunnen geven wat ze echt nodig hebben, niet wat we denken dat ze nodig hebben.

Spraaksgewijs zoeken

Vervolgens wordt verwacht dat voice shopping tegen 2022 een kanaal van $ 40 miljard zal zijn. Ik raad niet aan al uw bronnen te besteden aan gesproken zoekopdrachten, maar ik raad u aan te optimaliseren voor semantisch zoeken en ervoor te zorgen dat uw website altijd mobielvriendelijk is.

De opkomst van gesproken zoekopdrachten leert ons immers dat steeds meer mensen mobiel zoeken en winkelen.

Digitaal gaan

Ten slotte hebben bedrijven een digitale marketingstrategie nodig. Maar eerst moet u de sprong wagen en uw bedrijf online migreren. Als u in 2022 geen digitale strategie heeft, zult u moeite hebben om uw bedrijf overeind te houden.

Ten eerste zal Google niet verdwijnen. Zoals ik al schreef in het gedeelte over zoeklandschap, genereert zoeken in de Filippijnen alleen al zo'n 750 miljoen bezoeken op Google. Dus wanneer uw doelgroep op zoek is naar antwoorden, is het in uw eigen belang om ervoor te zorgen dat u hen antwoorden geeft.

En natuurlijk, aangezien digitaal gaan onvermijdelijk is, is SEO onvermijdelijk.

Staat van SEO 2022 rapport

Het bericht State of SEO 2022: A Guide to SEO in the Philippines verscheen eerst op SEO Services Agency in Manilla, Filippijnen.

SEO cursussen

Is het voor jou interessant om alles over seo te leren? Hier geven we je de beste seo cursussen met onbekende seo technieken. Neem ook onze seo opleidingen om hoger in zoekmachine Google te komen.

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.