Twenty Twenty Two: First WordPress Default Block Theme

Leestijd: 4 minuten

Bron

Twenty Twenty Two is het nieuwe standaardthema van WordPress 5.9 en het eerste blokthema. Sinds 2010 wordt bijna elk jaar een nieuw standaardthema uitgebracht met WordPress. Het thema van dit jaar is ontworpen om flexibel te zijn, zodat u precies de aanpassing krijgt die u verwacht. Met Twenty Twenty Two kun je gebruik maken van de nieuwe Full Site Editing-functies, zoals globale stijlen, en je thema op nieuwe manieren configureren.

In dit bericht zullen we de nieuwste functies van Twenty Twenty Two doornemen en u helpen het uiterlijk van uw site aan te passen.

Eerste blik op Twenty Twenty Two Twenty Twenty Two preview. Afbeeldingsbron WordPress Nieuws

Hoewel thema-ontwikkelaar Kjell Reigstad sterk geïnspireerd was door vogels kijken, kun je afbeeldingen snel vervangen door unieke inhoud. Met bijna 70 verschillende blokpatronen om uit te kiezen, kunt u beginnen met verschillende lay-outs en uw eigen inhoud invoegen.

Met Twenty Twenty Two kun je lettertypen, afbeeldingseffecten, stijlspecifieke blokken en meer wijzigen. Deze nieuwe instellingen creëren een drastisch andere manier om websites aan te passen.

Twenty Twenty Two installeren

Standaardthema's worden als zodanig genoemd, omdat wanneer een nieuwe WordPress-installatie plaatsvindt, het meest recente standaardthema automatisch wordt geïnstalleerd en geactiveerd. Bedenk dat nieuwe WordPress-gebruikers nu blokthema's zullen ervaren als hun eerste themaconfiguratieproces en mogelijk verwachten dat andere thema's op dezelfde manier werken.

Het is nog steeds een goede gewoonte om Twenty Twenty Two te installeren, zelfs als je op dit moment niet van thema hoeft te wisselen. Het geeft je een plek om te oefenen met het gebruik van de nieuwe functies van Full Site Editing.

Op het moment van dit bericht is het thema nog niet helemaal live. Je kunt de nieuwste versie van GitHub pakken.

Nadat WordPress 5.9 is uitgebracht, gaat u naar Uiterlijk > Thema's > Nieuwe toevoegen en zoekt u naar Twenty Twenty Two.

Installeer Twenty Twenty Two door naar Uiterlijk> Thema's> Nieuw toevoegen . te gaan

Het thema configureren

Laten we het opzetten van uw site eens doornemen. Begin door naar Uiterlijk> Editor te gaan.

stijlen

Vanaf hier kunt u uw stijlen configureren.

Hier kunt u uw lettertypestijlen, kleuren en lay-outopties wijzigen.

Uiterlijk > Editor > Twenty Twenty Two Styles

Lijstweergave

Pas de blokken die je gebruikt aan. Blokken toevoegen, invoegen, verplaatsen of verwijderen in deze startpaginalay-out.

Uiterlijk > Editor > Twenty Twenty Two-lijstweergave

Sjablonen

Vervolgens configureren we de sjablonen. Dit zijn een manier om lay-outs te wijzigen met behulp van de blokeditor. Vanaf hier kun je aanpassen wat je ziet op afzonderlijke berichten, zoals het verwijderen van het opmerkingenblok.

Uiterlijk > Editor > Navigatie wisselen > Sjablonen in Twenty Twenty Two

U kunt vanaf hier ook lay-outs terugzetten naar de standaard.

Twenty Twenty Two-sjablonen > Eén bericht > aanpassingen wissen

Sjabloononderdelen

Sjabloononderdelen lijken veel op sjablonen. Dit zijn kleinere onderdelen zoals kop- en voetteksten.

Uiterlijk > Editor > Navigatie wisselen > Sjabloononderdelen

Inhoud creëren

Nu u uw site heeft geconfigureerd, bent u klaar om inhoud aan uw site toe te voegen. Vanaf hier kunt u doorgaan met toegang tot die vele blokpatronen. Ga terug naar je dashboard om toegang te krijgen tot berichten, pagina's en meer.

Inleiding tot het maken van een kinderthema

Wilt u liever een code-optie om de stijl op uw site aan te passen? Net als het negeren van andere WordPress-thema's, is het gebruik van een kindthema de beste manier om code te negeren. Wanneer uw thema wordt bijgewerkt, blijft uw child-themacode behouden.

Zie de ontwikkelaarsdocumentatie voor een diepere duik in theme.json. Laten we eens kijken naar het Twenty Twenty Two theme.json-bestand:

{ "versie 2, "instellingen": {}, "stijlen": {}, "customTemplates": {}, "templateParts": {}
}

Binnen elk van deze zijn andere stijlen voor u beschikbaar. In het stijlengebied gebruikt Twenty Twenty Two bijvoorbeeld:

{ "instellingen": { "appearanceTools": waar, "kleur": { "duotoon": [ { "kleuren": [ "#000000", "#ffffff" ], "slug": "voorgrond-en-achtergrond", "name": "Voorgrond en achtergrond"
}

Net als bij klassieke onderliggende thema's, moet je dit uploaden met een style.css-bestand dat je header-info als volgt bevat:

/*
Themanaam: Twenty Twenty Two Child
Thema-URI: https://example.com/
Auteur: Uw naam
Auteur-URI: https://example.com/
Beschrijving: Twenty Twenty Two Child-thema
Vereist minimaal: 5.8
Getest tot: 5.9
Vereist PHP: 5.6
Versie: 0.1
Licentie: GNU General Public License v2 of hoger
Licentie-URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Tekstdomein: Twentytwentytwo-child
Sjabloon: Twentytwentytwo
Tags: aangepaste kleuren, aangepast menu, aangepast logo, editor-stijl, aanbevolen afbeeldingen, volledige site-editing, blokpatronen Twenty Twenty-Two Child WordPress Theme, (C) 2021 WordPress.org
Twenty Twenty-Two Child wordt gedistribueerd onder de voorwaarden van de GNU GPL.
*/

Zip style.css- en theme.json-bestanden samen en upload ze naar uw oefensite.

Gevolgtrekking:

Twenty Twenty Two, en Block-thema's in het algemeen, wijken sterk af van klassieke thema's. Nieuwe WordPress-sites gebruiken nu standaard Block-gebaseerde thema's. Het is de moeite waard om deze functies op oefenwebsites te testen en om onderliggende thema's voor blokkeringen te maken.

Het bericht Twenty Twenty Two: First WordPress Default Block Theme verscheen eerst op GoDaddy Blog.

SEO cursus

Is het voor jou interessant om alles over zoekmachine optimalisatie te leren? Hier bieden we je de beste cursussen seo met onbekende zoekmachine optimalisatie technieken. Wil je ook onze zoekmachine optimalisatie opleiding volgen? Schrijf je nu gratis in.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.