Hoe u het leven van een marketeer in 2022 gemakkelijker kunt maken

Leestijd: 4 minuten

Bron

Welke technologieën zullen in 2022 helpen om de effectiviteit van advertenties te vergroten, klanten te behouden en de gebruikersreis te verkorten? In dit artikel zullen we het daar precies over hebben. Nu leer je hoe je effectief marketing kunt bouwen, zodat je in de toekomst niet handmatig naar nieuwe klanten hoeft te zoeken en Instagram-volgers voor je bedrijf hoeft te kopen.

winkelbare media

We hebben het over inhoud die een product kan kopen zonder de site of applicatie te verlaten. Het belangrijkste idee is om te voldoen aan de onmiddellijke wens om het product te kopen terwijl u de inhoud bekijkt. Dezelfde functie wordt nu vaak gebruikt door accounts van verschillende bedrijven op Instagram. Ze koppelen een online winkel aan hun profiel en stellen gebruikers in staat goederen te kopen zonder hun favoriete sociale netwerk te verlaten. Dankzij deze technologie hoeven velen niet eens echte Instagram-volgers te kopen, omdat gebruikers zich graag abonneren op iets handigs en functioneels.

Laten we als voorbeeld een klassieke blog nemen. De gebruiker zag in het artikel een advertentie voor het product dat hij nodig had. Daarna volgt hij de link, registreert zich in de online winkel, voegt het product toe aan de winkelwagen en doet pas daarna een aankoop. Onderweg kan hij heel wat obstakels tegenkomen: traag laden van de site, een lange registratieprocedure, moeilijkheden bij het plaatsen van een bestelling, een onhandige manier van betalen. Hierdoor krijg je een afname van de kans op een aankoop en verlies van een klant.

Shoppable media verkorten de user journey en vergroten de kans op een ticket. Het enige dat de klant hoeft te doen, is op de knop te klikken, het product aan de winkelwagen toe te voegen en verder te gaan met het lezen van het artikel of het bekijken van de film. De technologie wordt al gebruikt door populaire platforms en grote merken.

Mobiele portemonnees

De afhankelijkheid van consumenten van apps en digitale diensten is enorm toegenomen sinds het begin van de COVID-19-pandemie. Volgens onderzoek gebruiken mensen nu 30% meer digitale diensten en applicaties dan voor de pandemie. Tegelijkertijd neemt het aantal mobiele betalingen met mobiele portemonnees op smartphones toe.

Met Wallet-apps kunt u bank- en bonuskaarten, tickets en reiskaarten op uw telefoon bewaren. Naast opslag en betaling hebben portefeuilles functies voor het melden van verlopen coupons en nieuwe promoties.

Vanuit marketingoogpunt kunnen mobiele portemonnees een ander kanaal zijn om de klantenloyaliteit te vergroten door het gemak van het opslaan van klantenkaarten en kortingsbonnen, evenals een meldingssysteem om u eraan te herinneren wanneer promoties verlopen.

Kunstmatige intelligentie

Misschien is dit wel een van de meest voor de hand liggende en besproken trends. Kunstmatige intelligentie (AI) dringt geleidelijk door in alle sectoren van het bedrijfsleven. Het wordt actief gebruikt door veel grote merken.

Kunstmatige intelligentie kan marketing sterk ten goede veranderen:

  • analyse van het gedrag, de voorkeuren en intenties van klanten die AI gebruiken, stelt u in staat om meer gepersonaliseerde advertenties te maken;
  • AI-aangedreven chatbots verbeteren de klantervaringen op alle kanalen in realtime. Ze herkennen de intentie en context van de gebruiker om een passend antwoord of aanbeveling te geven;
  • in combinatie met targetingtools en analysesystemen helpt kunstmatige intelligentie om de doelgroep nauwkeuriger te bepalen en de advertentiekosten te verlagen;
  • spraakanalyse (gebaseerd op spraakherkenningstechnologie) analyseert intonatie in een telefoongesprek, vindt problematische momenten in communicatie met een cliënt. Wanneer de telefoniste bijvoorbeeld de klant onderbreekt, zwijgt een van de gesprekspartners lange tijd of spreekt negatief. Met behulp van een dergelijke analyse kunt u snel een conflictsituatie detecteren en tijdig reageren.

AI helpt ook bij het oplossen van contentmarketingproblemen.

Platformen voor klantgegevens

Een klant behouden is goedkoper dan een nieuwe klant binnenhalen, heb je hier wel eens van gehoord? Van jaar tot jaar ontwikkelen en implementeren marketeers van verschillende bedrijven strategieën voor gebruikersbehoud. De moeilijkheid is dat dezelfde klant vanaf verschillende apparaten en via verschillende kanalen met het merk kan communiceren.

Voor elk van de kanalen ontvangt de marketeer het meest waardevolle type data (first-party data), first-person informatie die door de gebruikers zelf wordt aangeleverd. Dit zijn demografische gegevens, voorkeuren en interesses. Met behulp van first-party data formuleert het bedrijf relevante aanbiedingen en hoe deze worden doorgegeven aan de ontvanger. Maar zolang de informatie van verschillende kanalen verspreid en niet verenigd is rond één contactpersoon, helpt het niet om de klant te behouden.

Klantdataplatforms kunnen het probleem oplossen. Ze identificeren de gebruiker via elk interactiekanaal en verzamelen een gedetailleerd en nauwkeurig portret van de klant in één enkel profiel. Deze platforms combineren de voordelen van een datamanagementprogramma met een klantrelatiebeheersysteem.

Met deze technologie kun je realtime klantgegevens verzamelen en een zogenaamd klantprofiel maken.

Het platform past zich gemakkelijk aan specifieke zakelijke taken aan, of het nu gaat om het verhogen van het aantal herhalingsaankopen of het maken van een lijst met vergelijkbare producten.

conclusies

  • Koopbare of winkelbare media kunnen worden getest zonder je Instagram-account te verlaten. Ze verkorten de gebruikersreis en vergroten de kans op een aankoop;
  • Gebruikers gebruiken steeds vaker mobiele portemonnees om bank- en cadeaukaarten, coupons en tickets op te slaan. Voor merken is dit een extra tool om de klantenbinding te vergroten: door middel van notificaties in de applicatie kan je herinnerd worden aan acties en sales;
  • Kunstmatige intelligentie kan de marketing van een bedrijf naar een nieuw niveau tillen, de effectiviteit ervan vergroten en, in het algemeen, middelen besparen. Bijvoorbeeld om persoonlijke oproepen aan klanten in e-mailnieuwsbrieven en pushmeldingen te automatiseren, spraakanalyse te gebruiken om negatieve feedback van de klant tijdig te identificeren of de doelgroep nauwkeuriger te bepalen en advertentiekosten te verlagen;
  • Customer Data Platforms (CDP's) helpen bij het behouden van klanten door klantinformatie uit verschillende kanalen samen te voegen en u in staat te stellen verschillende communicatiescenario's aan te passen.

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het nadenken over uw volgende stappen om de effectiviteit van de digitale marketing van uw bedrijf te verbeteren. Met behulp van deze tips kunt u het inkomen van uw bedrijf in korte tijd meerdere keren verhogen. Mis uw kans niet om uw bedrijf tot grote hoogte te laten groeien. Lees elke dag onze artikelen om geen nuttige informatie uit de wereld van digitale marketing te missen!

Het bericht Hoe je het leven van een marketeer in 2022 makkelijker maakt verscheen eerst op HubsAdda.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.