Persoonlijk, virtueel en hybride: hoe u het meeste uit B2B-marketingevenementen haalt in 2022

Leestijd: 7 minuten

Bron

B2B-marketeers die video van evenementen op afstand bekijken.

B2B-marketeers die video van evenementen op afstand bekijken. Hoe kunnen B2B-marketeers het meeste halen uit evenementen in 2022, of ze nu persoonlijk, volledig virtueel of in een van de verschillende combinaties van hybride formaten zijn? Het landschap van marketingevenementen in 2022 is misschien niet zo chaotisch en onzeker als in 2021, maar er is geen gebrek aan vragen waar veel evenementen nog steeds mee te maken hebben. Sommigen hebben ervoor gekozen om hun weddenschappen zo lang mogelijk af te dekken, wachtend om te zien of een persoonlijk formaat voor hun publiek zal werken. Anderen zijn all-in gegaan met een of ander format, in de hoop dat hun evenement geen last-minute formatwijzigingen hoeft door te voeren als de wind van de pandemie verschuift. Na een daling van bijna 98,1 procent in de prestaties van de B2B-beurssector op jaarbasis in het derde kwartaal van 2020, wijst de meest recente daling van 56 procent in de index van het Center of Exhibition Industry Research (CEIR) op enige vooruitgang. op de langzame weg terug naar pre-pandemische, persoonlijke B2B-evenemententotalen. Afbeelding van marketinggrafieken Wat de opzet van een evenement ook is, B2B-marketeers kunnen hun professionele kennis en netwerk nog steeds verrijken met de vele echte voordelen die het bijwonen van conferenties met zich meebrengt. Mijn eerste betrokkenheid bij technologieconferenties vond plaats in de jaren tachtig, toen het Commodore hardware- en softwarebedrijf waar ik voor werkte – Progressive Peripherals and Software – zou deelnemen aan wat gewoonlijk 's werelds grootste computergerelateerde vakbeurs was, het jaarlijkse COMDEX-evenement in Las Vegas, met maximaal 225.000 deelnemers. Later, in 1993, verkende ik mogelijkheden om het computerprikbordsysteem dat ik sinds 1984 had gebruikt naar een nieuw terrein te brengen, toen het gerommel van het ontluikende World Wide Web begon, en ik woonde een van de eerste online communicatieconferenties bij, ONE BBSCON. Dr. Vinton Cerf, die in 1973 het TCP/IP-protocol dat internet gebruikt mede-ontwikkelde, en die sinds 2005 voor Google werkt als vice-president en hoofd internetevangelist, sprak tijdens de conferentie, en ik heb nog steeds het doek ONE BBSCON deelnemerstas die ik tijdens het evenement heb gekregen. U kunt meer te weten komen over Dr. Cerf en de geschiedenis van marketing op internet in mijn blik op 'Klassieke marketinginzichten om de 50e verjaardag van internet te vieren'. Gedurende een decennium, beginnend in 2007, was ik betrokken bij de operationele kant van het evenementenlandschap, als hoofdredacteur voor sociale media, digitale marketing en zoekmachineconferentiebedrijf Pubcon. In de vele decennia dat ik deelneem aan technologieconferenties, heb ik een paar handige tips geleerd om het meeste uit evenementen te halen. Laten we eens kijken hoe B2B-marketeers het meeste kunnen halen uit de drie belangrijkste soorten evenementen die in 2022 worden gehouden: persoonlijk, virtueel en hybride. [bctt tweet=""Hoe beter je iets bekijkt, hoe complexer het lijkt te zijn." — Vinton Cerf @vgcerf" username="toprank"] 1 — Profiteer van persoonlijke kansen Persoonlijke evenementen hebben een bepaalde unieke magische sfeer die niet helemaal kan worden omgezet in een digitaal formaat met hetzelfde zelfvertrouwen, en voor B2B-marketeers Gelukkig genoeg om in 2022 persoonlijke evenementen bij te wonen, zijn er een paar belangrijke voordelen om op te focussen:

 • Mens-tot-mens interacties
 • Diepere, persoonlijke connecties smeden
 • Het herenigen en versterken van langdurige professionele relaties
 • Nieuwe zakelijke relaties opbouwen

De mens-tot-mens interacties die real-world evenementen bieden, behoren tot de grootste voordelen van het formaat, en slimme B2B-marketeers zullen ervoor zorgen dat ze profiteren van de mogelijkheid om persoonlijke cohorten, bestaande en potentiële klanten te ontmoeten, keynote van het evenement en sessiesprekers, en anderen. Het humaniseren van B2B-marketing met hernieuwde authenticiteit is in feite een van de grootste kansen van het jaar voor marketeers, zoals onze CEO Lee Odden onlangs heeft uiteengezet in "Drie van de grootste kansen om B2B-marketing in 2022 te verbeteren." Persoonlijke evenementen stellen bezoekers zeker in staat diepere verbindingen te smeden, op soms subtiele manieren die tijdens een volledig digitaal evenement moeilijk te simuleren kunnen zijn. Echte evenementen staan bekend om hun 'conferentiefamilie'-atmosfeer, aangezien meerjarige aanwezigen banden aangaan die bij elke volgende persoonlijke conferentie worden versterkt. Elke conferentie straalt zijn eigen unieke sfeer uit, en tijdens mijn tijd bij Pubcon hadden we het geluk een aantal vroege zoekmachine-pioniers aan te trekken die geen andere evenementen bijwoonden. Het kan handig zijn om een ranglijst te maken van wie u het liefst wilt ontmoeten tijdens een persoonlijk evenement. Het opbouwen van nieuwe zakelijke relaties is vaak een ander voordeel van persoonlijke evenementen, aangezien de hele ervaring doorgaans is gebaseerd op het samenbrengen van mensen die elkaar niet kennen om te netwerken — verder gaan dan de traditionele leerelementen die worden geboden door keynotes en breakout-sessies. 2 — Leer meer van virtuele evenementen Tijdens de pandemie zijn virtuele evenementen veranderd van soms onhandige bijzaken tot zeer gepolijste en volledig uitgeruste eersteklas digitale ervaringen. Gevestigde evenementen hebben een nieuw publiek gevonden en nieuwe evenementen zijn ontstaan naarmate virtuele conferenties zich vermenigvuldigden. B2B-marketeers kunnen profiteren door een paar dingen in gedachten te houden wanneer ze deelnemen aan virtuele evenementen:

 • Volledig virtueel hoeft niet alleen digitaal te betekenen
 • Profiteer van de unieke aspecten van virtuele aanbiedingen
 • Vergeet niet uw digitale leerervaringen te delen met teamgenoten en medewerkers

Alleen omdat je een virtueel evenement bijwoont, wil nog niet zeggen dat het een digitale ervaring hoeft te zijn, aangezien de meeste evenementen een groot aantal handige manieren bieden om te communiceren met medebezoekers, sprekers en sponsors. De sleutel hier is om van tevoren conferentiemateriaal te bestuderen, zodat u weet waar de afterparty's, sociale uren of interactieve één-op-één-sessies van het evenement plaatsvinden. Een goed voorbereide deelnemer heeft niet alleen – afhankelijk van de grootte van het evenement – de eerste, tweede en derde keuze van gelijktijdige sessies om bij te wonen, maar weet ook wanneer en in welke online hangouts de bonusnetwerkmogelijkheden van de conferentie zullen worden benut plaats. Virtuele evenementen bieden speciale voordelen, waaronder vaak de mogelijkheid om terug te gaan en sessies terug te spelen waar je deel van uitmaakte en die je in meer detail wilt bestuderen, of om alle sessies die je niet live kon zien, opnieuw te bekijken. Het terugbrengen van wat je hebt geleerd naar je organisatie en collega's is een andere manier waarop B2B-marketeers extra waarde kunnen halen uit het bijwonen van conferenties, en met de digitale evenementen van vandaag is het gemakkelijker dan ooit. 3 — Verdubbeling van inzicht met hybride evenementen Het hybride evenement kwam pas echt tot zijn recht in het laatste deel van 2021, en dit jaar zal het format waarschijnlijk alleen maar blijven groeien, omdat het het beste van zowel de echte wereld als de digitale ervaringen. Bij het bijwonen van hybride evenementen kunnen B2B-marketeers het meeste halen uit de ervaring die is voorbereid om:

 • Profiteer van zowel persoonlijke als virtuele elementen
 • Ervaar het beste van elk formaat
 • Respecteer beslissingen van medewerkers met betrekking tot persoonlijk of virtueel

B2B-marketeers die het geluk hebben om in 2022 hybride evenementen bij te wonen, moeten deelnemen aan ten minste enkele evenementelementen persoonlijk en andere in volledig digitale formaten. Hybride evenementen bieden een unieke mogelijkheid om te netwerken, omdat deelnemers kunnen communiceren met nieuwe medewerkers, zowel in de gangen of tentoonstellingshallen tussen sessies, maar ook in de online ervaringen die de conferentie heeft opgesteld. Het is een een-tweetje in een netwerk dat zelfs meer kan opleveren dan bij volledig digitale of uitsluitend persoonlijke evenementen. Niet alle aanwezigen zullen echter om verschillende redenen kunnen profiteren van het echte deel van een hybride conferentie. Dit is nog een motivatie om jezelf te positioneren om deel te nemen aan elk van de formaten van het evenement als je in staat bent, zodat je de mogelijkheid hebt om degenen die aanwezig zijn in slechts één formaat te ontmoeten. Initiële uitdagingen kunnen ons uiteindelijk sterker maken via GIPHY In 2022 zullen sommige B2B-marketeers aanwezig zijn, spreken op of exposeren tijdens evenementen die plaatsvinden in alle drie de formaten die we hebben onderzocht, terwijl anderen slechts één vorm van evenement zullen ervaren. Welke vorm van marketingevenement je ook bijwoont, de tips die we hier hebben bekeken, kunnen je Popeye-achtige kracht geven bij het plannen, waardoor je een voorsprong hebt terwijl je je voorbereidt, bijwoont en vervolgens de kennis toepast die je hebt opgedaan tijdens het komende jaar. Zorg ervoor dat onze eigen CEO en mede-oprichter Lee Odden op 23 maart 2022 om 15:35 uur CEST op 23 maart 2022 om 15:35 uur CEST op Content Marketing World Europe 365-evenement, en blijf op de hoogte voor informatie over extra TopRank Marketing-evenementpresentaties gedurende het hele jaar. Als bonus wilden we aanvullende bronnen delen over hoe B2B-marketeers kunnen profiteren van de doorlopende leermogelijkheden die evenementen bieden. Hieronder staan verschillende artikelen die we hebben gepubliceerd over evenementen die B2B-marketeers kunnen bijwonen en hoe ze er het meeste uit kunnen halen.

 • 13 Topstrategieën voor B2B-marketeers om live virtuele evenementen te hosten en te promoten
 • Autumn of Search: persoonlijke en virtuele SEO-evenementen voor B2B-marketeers
 • De BIGLIST van 50 top B2B-marketingconferenties 2021
 • Hoe B2B Influencer Marketing merken een ideaal alternatief biedt voor persoonlijke evenementen
 • Break Free B2B-serie: Stephanie Stahl van CMI over datagestuurde evenementenplanning en promotie
 • Goudkoorts voor contentmarketing: hoe je contentgoud kunt vinden op evenementen in de marketingindustrie

Het maken van bekroonde B2B-marketing die talent verheft, stem geeft en authenticiteit vermenselijkt, kost veel tijd en moeite. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om samen te werken met een topbureau voor digitale marketing zoals TopRank Marketing. Neem contact met ons op om te zien hoe we u kunnen helpen, zoals we al meer dan 20 jaar doen voor bedrijven variërend van LinkedIn, Dell en 3M tot Adobe, Oracle, monday.com en anderen.

Het bericht Persoonlijk, virtueel en hybride: hoe haal je het meeste uit B2B-marketingevenementen in 2022 verscheen eerst op B2B-marketingblog – TopRank®.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.