Trefwoorden van concurrenten targeten: Mijn favoriete 3 goedkopere alternatieven

Leestijd: 6 minuten

Bron

Het targeten van zoekwoorden van concurrenten met Google As is effectief, maar kan duur worden. Daarom heb ik onlangs een aantal manieren gedeeld waarop u uw concurrenten op Google Ads kunt targeten zonder Zoeken te gebruiken. Deze suggesties bleven binnen Google Ads, dus in dit bericht wil ik het hebben over andere, minder dure manieren waarop u het publiek van uw concurrenten kunt bereiken zonder Google te gebruiken. We zullen ons in plaats daarvan concentreren op betaald sociaal. Deze omvatten:

  1. Quora-advertenties op onderwerp of interesse
  2. LinkedIn-ledengroepen
  3. Twitter-volger Look-alikes

3 goedkopere manieren om concurrenten te targeten op betaalde sociale media

Voor dit bericht ga ik doen alsof ik een klant heb die een CRM-merk is. Als ik zoekwoorden van concurrenten wil targeten op Google Zoeken, laten we dan eens kijken naar de prijzen die ik mogelijk moet betalen voor deze zoekwoorden in de Verenigde Staten.

$ 7,17 helemaal tot $ 69,61

voorbeeld van zoekwoordonderzoek van concurrenten

Laten we nu eens kijken of we goedkopere, maar toch effectieve manieren kunnen vinden om vergelijkbare gebruikers te targeten. Ik erken dat dit geen vergelijkingen tussen appels en appels zullen zijn in doelgroepen. Ik erken ook dat de gebruikersintentie voor zoekadvertenties anders is dan bij advertenties op sociale media, maar we kunnen nog steeds voor een relevant publiek komen dat interesse heeft getoond in uw concurrenten.

1. Quora adverteert onderwerpen of interesses

Quora is een vraag- en antwoordsite die verschillende manieren biedt om zijn gebruikers te targeten. De meest specifieke vorm van targeting met Quora-advertenties (maar ook het laagste volume) zou zijn om individuele vragen te targeten. Als u wilt dat uw advertentie alleen bij een zeer specifieke vraag wordt weergegeven, kunt u dat doen.

hoe concurrenten op sociale media te targeten - quora-vraag

Als mensen onderzoeken welke CRM de beste is, of in het bovenstaande voorbeeld wat de fouten zijn van bepaalde CRM's, kunt u uw advertentie bij die vraag plaatsen om te laten zien waarom uw product de betere optie is. Maar zoals ik hierboven al zei, zal vraagtargeting niet veel volume hebben, daarom raad ik aan om eerst Onderwerpen of Interesses te targeten.

Quora-vraagtargeting zal niet veel volume hebben, daarom raad ik aan om eerst onderwerpen of interesses te targeten.

Alle vragen in Quora zijn gecategoriseerd onder Onderwerpen. Als u een onderwerp target, kan uw advertentie worden weergegeven bij elke vraag binnen dat onderwerp, terwijl een gebruiker zich momenteel op de pagina bevindt. Interesses gebruiken dezelfde targetingopties als Onderwerpen, met het verschil dat het zich richt op mensen die in het recente verleden interactie hebben gehad met de vragen of antwoorden van een Onderwerp.

hoe u concurrenten kunt targeten op sociale - quora-onderwerpen

In dit geval kan ik mijn concurrenten vinden als Onderwerpen op Quora. Wat u niet op de afbeelding kunt zien, is dat deze vijf onderwerpen 200.000 tot 300.000 wekelijkse vertoningen hebben. Vrij goed volume. Wat is nu het aanbevolen bod voor deze onderwerpen?

hoe u zich kunt richten op concurrenten op sociale media - quora bid

$ 0,24 – $ 1,28. Zelfs aan de bovenkant van het biedingsbereik is het bedrag veel lager dan wat we zouden moeten betalen voor de bovenstaande zoekwoorden op Google. Ik ben er vrij zeker van dat je een paar gebieden in je accounts kunt vinden waar advertentie-uitgaven worden verspild en deze naar Quora kunt brengen om te testen.

>> Gebruik onze gratis Google Ads Grader of Gratis Facebook Ads Grader om verspilde uitgaven te vinden.

2. LinkedIn-ledengroepen

LinkedIn-advertenties hebben de reputatie duur te zijn, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Er zijn verschillende targetingopties die minder duur zijn dan de populaire Job Title of Company matchtargets. Ik gebruik Ledengroepen graag om gebruikers te vinden die geïnteresseerd zijn in mijn diensten, of in dit geval de diensten van mijn concurrenten.

In ons voorbeeld voor dit bericht zijn enkele ledengroepen die ik zou kunnen targeten die voor Salesforce, Zoho, Pipedrive, Agile en Zendesk:

hoe u zich kunt richten op concurrenten op sociale - linkedin-groepen

Dit waren slechts enkele van de ledengroepen waarop ik me kon richten. Maar het targeten van gebruikers die graag deelnemen aan actieve discussies over een product, kan een behoorlijk relevante doelgroep zijn. Ik geef toe dat als gebruikers toegewijd zijn aan een bepaald product, ze misschien moeilijker te overtuigen zijn om over te stappen, dus het is de moeite waard om elke groep te bezoeken en te kijken wat mensen bespreken. Als je klachten of pijnpunten opmerkt, of ziet dat je functies beter kunt bieden dan waar iedereen het over heeft, kun je je op deze groepen richten.

Wat zijn nu de kosten voor de ledengroepen die ik hierboven heb gekozen?

hoe u zich kunt richten op concurrenten op sociale - linkedin-biedingen

$ 12,65 – $ 27,87 met een aanbeveling van $ 17,24. Als ik handmatig bieden kies, is het laagste bod dat ik kan gebruiken $ 4,45, veel lager dan bij Google Zoeken. Zelfs als ik de biedingsaanbevelingen van vergelijkbare adverteerders gebruik, is het lager dan Google Zoeken. Een andere mogelijkheid die ik misschien wil testen als ik niet de gewenste prestaties krijg van campagnes in het zoeknetwerk van concurrenten.

Individuen in groepen gewijd aan productgebruikers zullen moeilijk te converteren zijn, dus bezoek de groep eerst om te zien of er klachten of pijnpunten zijn waarop u kunt profiteren.

3. Twitter-volger-look-alikes

Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat dit niet zo'n directe targetingoptie is als mijn andere voorbeelden, maar het kan werken. In Twitter-advertenties kunt u de volgers van andere accounts op Twitter niet targeten, maar u kunt wel adverteren voor mensen die hetzelfde gedrag vertonen als de volgers van een account. Hoe bepaalt Twitter dat een persoon binnen de lookalike past?

Dit is wat Twitter stelt: "We bepalen gebruikers die vergelijkbaar zijn met degenen die accounts volgen op basis van verschillende signalen, inclusief wat ze retweeten, klikken, tweeten en meer."

Ga bij het maken van uw advertentiegroep naar Targetingfuncties. Je zou gemakkelijk het gedeelte Follower-look-alikes moeten zien. Begin met het typen van elk van de Twitter-handles van uw concurrent en selecteer ze allemaal.

hoe u concurrenten kunt targeten op sociale volgers - lookalikes van volgers

Twitter gaat aanbevelen om ten minste dertig accounts te targeten voor look-alikes van volgers. Neem dat met een korreltje zout. Ik raad aan om alleen specifieke accounts te kiezen die bij je doelgroep passen, ongeacht hoeveel dat zijn. Laten we nu eens kijken naar de kosten.

hoe u zich kunt richten op concurrenten op sociale - twitter-biedingen

$ 0,70 – $ 3,80. Er zijn geen extra lagen toegevoegd aan de targeting voor deze advertentiegroep. We kunnen zien dat de biedingssuggesties opnieuw veel lager zijn dan die van Google. Hoewel de targetingoptie zeker niet zo relevant is als zoekwoordtargets, kunt u toch de merkherkenning van uw concurrenten gebruiken om een relevante doelgroep te bereiken.

Twitter raadt aan om ten minste dertig accounts te targeten voor look-alikes van volgers, maar ik raad aan om alleen specifieke accounts te kiezen die bij je doelgroep passen, ongeacht hoeveel dat zijn.

We hebben meer opties dan het targeten van zoekwoorden van concurrenten

Ja, gebruikers die trefwoorden intypen in een zoekmachine zoals Google of Bing zullen een diepere bedoeling hebben, maar mensen bezoeken veel meer websites dan zoekmachines. Betaalde sociale platforms kunnen effectieve en veel meer betaalbare opties bieden wanneer u concurrenten probeert te gebruiken voor uw targeting. Zoals ik eerder in de post al zei, ben ik er vrij zeker van dat elk account gebieden kan vinden om te pauzeren of op te ruimen. Gebruik deze nieuwe advertentie-uitgaven om verschillende strategieën in andere kanalen te testen. De resultaten zullen u misschien verbazen.

Het bericht Trefwoorden van concurrenten targeten: mijn favoriete 3 goedkopere alternatieven verscheen eerst op WordStream.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.