Voeg een mooie sociale site toe aan je Instagram-link in bio

Leestijd: 8 minuten

Bron

Start en laat uw kleine bedrijf groeien met een universele link in bio die klanten verbindt met uw verschillende platforms, projecten en promoties. Introductie van Social Site door GoDaddy: een mooie, mobiel-first homepage voor uw merk.

De meeste alledaagse ondernemers zijn het erover eens dat sociale-mediaplatforms zoals Instagram, Facebook, Twitter en TikTok de grootste aanjagers zijn van verkeer naar hun website of online winkel. In termen van de traditionele verkooptrechter zijn sociale platforms fantastisch voor het vergroten van de naamsbekendheid , maar wanneer het tijd is om klanten naar overweging en conversie te bewegen (dwz de verkoop te doen), moet u ze naar uw site, winkel, catalogus, lookbook, menu of galerij. Of misschien van het ene sociale platform naar het andere. En wat te denken van blogposts, samenwerkingen, previews, reviews, podcasts, wedstrijden, virtuele workshops…?

Je bedrijf kan niet bestaan op een Instagram-eiland. Het is de moeite waard om alles te doen wat je kunt om je volgers en potentiële klanten op sociale media te verbinden met verschillende activeringszones of diepere betrokkenheid.

In dit artikel kijken we naar:

 • Wat een link in bio is en waarom het belangrijk is om te hebben.
 • Waar je link in bio een klant of volger naartoe brengt.
 • Hoe u in enkele minuten eenvoudig een mooie, merkgebonden sociale site kunt ontwerpen.
 • Hoe u een unieke, klikbare link naar een sociale site toevoegt in uw Instagram-bio.
 • Tips voor je link in bio en sociale site.
 • Hoe een sociale site kan helpen bij het starten en laten groeien van uw kleine bedrijf.

Wat is een link in bio?

Je hebt waarschijnlijk de uitdrukking “link in io” steeds vaker zien opduiken in sociale berichten, vooral van merken die een product of dienst willen verkopen. De reden hiervoor is dat platforms zoals TikTok en Instagram je slechts ruimte geven voor één kostbare link in je profielbio om andere delen van je online aanwezigheid te verbinden.

Je moet dus ofwel de uitgelichte link in je profielbio roteren, of je hebt tools nodig die zijn ontworpen om je online aanwezigheid samen te brengen en je te helpen groeien vanuit al je sociale profielen.

Een link in bio is daarom een enkele, universele link die u aan uw socialemediaprofiel kunt toevoegen en deze kunt gebruiken om klanten door te verwijzen naar een willekeurig aantal andere online platforms of websites.

Of het nu in je Instagram-, TikTok-, Twitter- of Facebook-bio, je e-mailhandtekening of zelfs maar een sms-bericht verschijnt, je kunt nu een enkel toegangspunt tot het universum van je merk creëren.

Link in bio voorbeeld

Wat is een sociale site?

Deze link in bio heeft geen zin, tenzij het verbinding maakt met een soort “schakelbord” dat alle omleidingen kan doen.

Het moet u ergens naartoe brengen en het moet ons vervolgens gemakkelijk maken om onze voortdurende verkenning van de contactpunten van uw merk te vergemakkelijken.

Dit is precies waarom GoDaddy Social Site heeft geïntroduceerd, gratis voor alle bestaande klanten. Binnen enkele minuten kun je een prachtige mobiele homepage voor je merk ontwerpen en publiceren, waardoor je link in bio een one-stop-bestemming wordt voor al je belangrijkste producten, profielen, nieuws en inhoud.

Met uw unieke link kunt u:

 • Maak snel en eenvoudig een professionele site van één pagina met aanpasbare sjablonen, lettertypen en kleuren die bij uw merk passen.
 • Consolideer aanbevolen producten, evenementen, promoties en andere relevante inhoud in volgorde van belangrijkheid, en link naar verschillende sociale-mediaplatforms om meer met uw publiek in contact te komen.
 • Gebruik de hulpprogramma’s voor het maken van afbeeldingen en video’s van GoDaddy Studio om uw sociale site bij uw publiek te promoten. Uw prachtig ontworpen inhoud kan nu meer verkeer en efficiënter genereren.

Gerelateerd: Hoe te verkopen op Instagram: een complete gids voor rechtstreeks verkopen op Instagram

Als slimme alledaagse ondernemer is uw online aanwezigheid meer dan waarschijnlijk gediversifieerd over een paar sociale en/of webplatforms.

Je kunt ook verschillende dingen tegelijk hebben: een seizoensuitverkoop, de komst van een opwindend nieuw product, een nieuwe blogpost, een project waaraan je werkt. Het stoken van al deze branden kan ongelooflijk tijdrovend zijn. Het is ook moeilijk om de collectieve impact van al uw doelgroepen en inhoud op verschillende profielen te benutten.

Met een link in bio die is verbonden met een sociale site, hoeft u zich geen zorgen te maken over het toevoegen van verschillende links op verschillende kanalen of het geven van gedetailleerde instructies aan volgers hoe ze uw inhoud kunnen vinden. Nu heb je nog maar één link nodig voor al je platformen; een universele link die elke klant logisch doorverwijst naar precies waar hij naartoe wil.

Waarom een sociale site en geen website?

Het is zeker niet het een of het ander. Uw sociale site kan een belangrijke schakel zijn tussen uw sociale kanalen en uw website. Maar steeds meer beginnende eigenaren van kleine bedrijven beginnen en groeien hun bedrijf voornamelijk op sociale-mediaplatforms, omdat hun klantenbestand steeds meer mobiel wordt.

Terwijl ze evolueren naar directe verkoop, zijn Instagram, Facebook, twitter, Pinterest en TikTok vaak de lanceerplatforms voor nieuwe kleine bedrijven – zelfs vóór een eenvoudige website, zoals het traditionele draaiboek suggereert.

Een eenvoudige, mobielvriendelijke startpagina met al uw belangrijkste links op één plek functioneert in wezen op dezelfde manier als een website: een kruising van alle verschillende wegen waaruit uw online aanwezigheid bestaat. Maar het is veel eenvoudiger.

Om te beginnen kunt u uw sociale site binnen enkele minuten operationeel hebben, zonder enige ontwerp- of websitebouwvaardigheden. Websites kunnen wat tijd nodig hebben om te navigeren en om specifieke producten of informatie te vinden, terwijl een sociale site in één weergave wordt uitgekleed tot de meest essentiële informatie. Het is ontworpen om uw klanten snel om te leiden naar precies datgene waarnaar ze op zoek zijn.

Kan ik mijn sociale site aanpassen?

Absoluut.

Een geweldig ontwerp onderscheidt Social Site van andere vergelijkbare toepassingen. Omdat deze functie is geactiveerd in de mobiele GoDaddy Studio-app, heb je toegang tot alle afbeeldingen, grafische afbeeldingen en ontwerptools die Studio biedt.

Dit geeft u de mogelijkheid om uw sociale site niet alleen functioneel te maken, maar er ook ongelooflijk goed uit te laten zien. Gebruik het logo, de kleuren en afbeeldingen van uw merk om van uw sociale site een baken van uw professionele identiteit te maken; iets waar je trots op kunt zijn.

link in bio voorbeeld

Hoe het werkt:

 • Kies uw favoriete sjabloon voor sociale sites.
 • Personaliseer je sjabloon met je profielfoto.
 • Voeg uw bedrijfsnaam, logo en een beschrijving toe.
 • Kies uw merkkleuren.
 • Selecteer achtergrondafbeeldingen.
 • Link naar al uw sociale profielen en webplatforms.
 • Maak een gratis .go.studio-subdomein aan en publiceer.

U kunt ook een unieke URL kiezen voor uw gratis subdomein, zodat de naam van uw merk in de link kan verschijnen (mybrand.go.studio). Het is wat het bescheiden visitekaartje altijd wenste dat het zou kunnen zijn.

Hoe activeer en creëer ik mijn gratis sociale site?

Sociale site is een functie in de GoDaddy Studio-app op iOS en Android, dus om te beginnen moet je de app downloaden en een account aanmaken (als je er nog geen hebt).

Volg na het inloggen deze instructies:

 1. Tik in de hoofdnavigatiebalk (onder aan het scherm) op Sociale site .
 2. Tik op Een gratis site maken .
 3. Tik op de sjabloon waarmee u wilt beginnen.
 4. Pas uw sociale site aan. Jij kan:
 • Upload en voeg uw eigen afbeeldingen toe, of kies afbeeldingen uit onze bibliotheken.
 • Verander de achtergrondkleur.
 • Verander de tekst.
 • Verander de letterkleur. U kunt het lettertype of de grootte nog niet wijzigen, maar houd hier rekening mee in toekomstige versies van de app.
 1. Voeg uw sociale media en andere links toe. U kunt maximaal 12 sociale-mediaprofielen en zoveel andere links toevoegen als u wilt.
 2. Als je tevreden bent met je sociale site, tik je op het pictogram Publiceren in de rechterbovenhoek.
 3. Kies een unieke link door uw aangepaste URL-naam in te voeren binnen het .go.studio-domein
 4. Tik op Doorgaan . Als de link die je hebt gekozen al wordt gebruikt, laten we je dat weten en moet je een andere link kiezen.

Om elke wijziging die u aanbrengt op te slaan, tikt u op het vinkje in de rechterbovenhoek.

Toptip: Gebruik een 9:16- achtergrondsjabloon of canvas, misschien wilt u proberen een unieke achtergrond met afbeeldingen te ontwerpen in GoDaddy Studio.

Uw site wordt onmiddellijk gepubliceerd. Die kun je dan bekijken, of delen via social media. U kunt uw link ook handmatig kopiëren en in uw sociale media-bios plakken, of op Gereed tikken als u nog niet klaar bent om deze te delen.

Voorbeeld link in bio

Waarschuwing: u kunt de link naar uw sociale site later niet meer wijzigen. Om een andere link te krijgen, moet u uw sociale site verwijderen en een nieuwe maken.

Welke informatie moet ik toevoegen aan mijn sociale site?

Wanneer u uw sociale site voor het eerst instelt, begeleiden we u door belangrijke informatie over uzelf of uw bedrijf toe te voegen en vervolgens te linken naar al uw inhoud. U kunt koppelingen toevoegen aan maximaal 12 sociale-mediaprofielen en zoveel andere koppelingen als u wilt.

Sommige links zijn altijd groen (dwz altijd relevant), zoals de link naar uw website of Twitter-feed.

Maar uw sociale site is ook een ruimte om actuele gebeurtenissen in uw wereld te promoten: uw nieuwste video op YouTube, of blogpost op Medium, een tijdelijke aanbieding op een product, een nieuwe release of uw recente interview op een podcast.

We raden u aan de meest relevante en belangrijke links bovenaan uw lijst te houden, waar het menselijk oog altijd als eerste zal landen. Gebruik duidelijke call-to-actions (CTA’s) voor uw links, zodat klanten doorklikken.

Dus, in plaats van ‘Online Shop’, probeer ‘Nu Kaarsen Kopen’. Evenzo nodigt “Ontdek mijn werk” ons uit om meer te bekijken dan “Galerij” doet, en “Boek een afspraak met Jenny” motiveert een actie veel meer dan “Contact”.

Houd dingen zo relevant en gericht mogelijk: probeer in plaats van een linkknop met “Blog” “On the Blog: 5 Rules for Investing in Crypto” en ons met dat verhaal te verbinden.

Als er deze week een specifiek artikel in de uitverkoop is, markeer dit dan duidelijk in de link (“15% korting op jassen”) en breng ons er rechtstreeks naartoe. Dit werkt vooral goed in combinatie met sociale berichten die hetzelfde nieuws promoten. Maak ons op de hoogte van de sale op jassen met een mooie Instagram-post, en als we dan op je link in bio klikken, kunnen we gemakkelijk direct naar de jassen in je winkel navigeren.

Door uw verkooptrechter op deze manier te stroomlijnen, vermindert u het aantal drop-offs van klanten, zodat ze niet verdwalen of afgeleid worden ergens tussen de Instagram-post en de winkelwagen.

U kunt deze links op elk moment bijwerken, wat een goed idee is om ervoor te zorgen dat uw sociale site een dynamisch onderdeel is van uw inhoudsstrategie.

Het duurt slechts enkele minuten om deze links aan te passen of opnieuw te ordenen wanneer er iets nieuws gebeurt. Omdat het zo gemakkelijk te ontwerpen en opnieuw te ontwerpen is, kunt u overwegen de achtergrond of kleuren van tijd tot tijd bij te werken — misschien in overeenstemming met de seizoensgebonden marketingkalender of eventuele campagnes die u uitvoert.

Wat moet ik doen nadat ik mijn sociale site heb gemaakt en gepubliceerd?

U kunt uw unieke koppeling naar een sociale site overal waar u online actief bent, toevoegen. Enkele logische uitgangspunten zijn in al uw sociale media-bios, op uw website of in uw e-mailhandtekening. Je kunt het ook naar iemand sturen via sms of WhatsApp.

Iedereen die op de link tikt, kan gemakkelijk meer over u te weten komen en uw nieuwste inhoud bekijken.

Wie heeft toegang tot een sociale site?

Iedereen, in principe. De nieuwe functie Sociale site is beschikbaar voor alle GoDaddy Studio-gebruikers in alle markten.

Een grotere selectie van sjablonen, afbeeldingen en andere inhoud om uw site aan te passen is beschikbaar voor GoDaddy Studio Pro-gebruikers.

Als je de GoDaddy Studio-app nog niet hebt, kun je nu een gratis versie downloaden voor iOS of Android. Voor bestaande GoDaddy Websites + Marketing-gebruikers is GoDaddy Studio + Social Site inbegrepen bij alle gratis en betaalde abonnementen.

maak vandaag nog uw sociale site

Het bericht Voeg een mooie sociale site toe aan je Instagram-link in bio verscheen eerst op GoDaddy Blog.

SEO cursus

Vind je het interessant om alles over zoekmachine optimalisatie te leren? Hier bieden we je geweldige trainingen zoekmachine optimalisatie met onbekende seo technieken. Wil je ook onze seo opleiding volgen? Schrijf je nu gratis in.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.