5 manieren voor professionals om een WordPress-site te organiseren

Leestijd: 7 minuten

Bron

WordPress organiseren

Heb je de vervelende neiging om ervoor te zorgen dat alles wat je doet up-to-date is? Bent u een webontwikkelaar, webdesigner of onderhoudt u websites met dat probleem? Er zijn vaak zoveel dingen om bij te houden bij het maken en onderhouden van een WordPress-site, van plug-ins tot thema's en zelfs links in blogs en berichten, dat sommige ontwikkelaars een WordPress-site niet organiseren alleen omdat ze er genoeg van hebben ernaar te kijken.

Waarom porren in iets dat perfect werkt, toch?

Er zijn echter flagrante problemen met die aanpak, van beveiliging tot SEO-ranglijsten en meer. Oude, niet-geüpdatete thema's en plug-ins kunnen beveiligingsproblemen bevatten en SEO-ranglijsten kunnen schade oplopen door verbroken links op berichten en blogs. Op basis van mijn ervaring als webontwikkelaar en ontwerper bij Abstract Hub, zal ik vijf manieren doornemen om uw WordPress-site en het dashboard up-to-date, veilig en geoptimaliseerd te houden!

1. WordPress-plug-ins organiseren

Het probleem met veel plug-ins is dat ze buiten de boot kunnen vallen als je de WordPress-site die je aan het bouwen bent organiseert. Hoe organiseer je ze efficiënt in de backend om het jou als ontwikkelaar makkelijker te maken? Voer Plugin Groups in, een plug-in die zo simpel is als zijn naam. Beschouw plug-ingroepen als het inschakelen van categorieën voor uw plug-ins, zodat u ze in verschillende groepen (of categorieën als u wilt) kunt plaatsen en ze gemakkelijk rechtstreeks vanuit het paneel "Geïnstalleerde plug-ins" kunt openen.

Je hoeft alleen maar de plug-ins te selecteren, "Nieuwe groep" te selecteren in de vervolgkeuzelijst, de groep een naam te geven en deze verschijnt bovenaan. Je kunt zoveel groepen maken als je wilt en de volgende keer dat je moet weten welke plug-ins voor e-commerce of analyses zorgen (of welke andere groepen je ook maakt), worden de plug-ins gemakkelijk filterbaar en toegankelijk.

Zorg er niet alleen voor dat u ze organiseert, maar controleer ook al uw plug-ins en waar ze worden gebruikt. Als je een plug-in niet meer nodig hebt, deactiveer en verwijder ze dan altijd om ervoor te zorgen dat er geen onnodige wijzigingen op je site worden aangebracht, aangezien oude en ongebruikte plug-ins vaak het doelwit kunnen zijn van aanvallen en hacks die gemakkelijk te vermijden zijn.

2. WordPress-thema's bekijken en opschonen

De meeste webprofessionals zijn het erover eens dat thema's een van de meest bepalende aspecten van WordPress zelf zijn. Thema's en plug-ins helpen samen om WordPress-sites dynamisch, kleurrijk en extreem veelzijdig te maken. Hoe belangrijk het echter ook is om plug-ins up-to-date te houden, het is net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat geïnstalleerde thema's tot een minimum worden beperkt en regelmatig worden bijgewerkt.

De drie belangrijkste redenen waarom thema's en plug-ins (en WordPress zelf) worden bijgewerkt, zijn vanwege nieuwe functies, bugfixes en beveiligingspatches – de laatste is om uw sites te beschermen tegen mogelijke aanvallen.

In de afgelopen jaren hebben oude standaard WordPress-thema's – genaamd "Twenty Fifteen" of "Twenty Seventeen" – en zelfs oude populaire thema's van derden verschillende beveiligingsproblemen ontdekt die hackers hebben uitgebuit. Deze thema's blijven vaak onaangeroerd en worden niet bijgewerkt, wat voor kopzorgen kan zorgen bij ontwikkelaars die vervolgens te maken krijgen met gehackte sites.

Hoewel thema's, zoals hierboven beschreven, misschien gevaarlijk lijken, is het niets om je zorgen over te maken als ze regelmatig worden herzien en up-to-date worden gehouden. Mijn beste werkwijze voor thema's is om altijd het minimum aantal benodigde thema's te behouden en ze up-to-date te houden. WordPress beperkt het minimum aantal thema's dat u kunt hebben tot twee, een actieve en een andere inactieve.

Omdat ik bijna altijd aangepaste thema's gebruik, bewaar ik het nieuwste standaard WordPress-thema als mijn tweede (en enige) inactieve thema. Het nieuwste WordPress-thema wordt vaak bijgewerkt door WordPress, waardoor ik op de hoogte blijf van beveiligingspatches, terwijl ik met mijn aangepaste thema werk (en dat ook up-to-date houd). Op die manier ben ik op de hoogte van beveiligingsupdates wanneer ik WordPress organiseer, en hoef ik niet onnodig geïnstalleerde thema's te behouden die ik niet gebruik op mijn site.

3. De WordPress-database opschonen

Hoewel een nieuwe WordPress-installatie wordt geleverd met een nieuwe database, kan die database tijdens de ontwikkeling en in de loop van de maanden en jaren bij gebruik opzwellen en met veel informatie worden gevuld. Elk thema, elke plug-in, elk bericht gaat als tabellen of vermeldingen in tabellen en deze databases kunnen in omvang en complexiteit groeien. Zelfs oudere revisies van pagina's en berichten worden opgeslagen, evenals opmerkingen die als spam zijn gemarkeerd.

Dit is op zijn beurt direct van invloed op het vertragen van WordPress-sites, aangezien de WordPress-engine de database moet doorzoeken en, zoals verwacht, een complexere database meer tijd nodig heeft om te doorzoeken.

Het opschonen van een database zelf is echter ook geen gemakkelijke taak, vooral gezien het feit dat één verkeerde tabel die in een database wordt verwijderd, ertoe kan leiden dat de hele site uitvalt. Dit is waar WP Optimize te hulp komt. Deze plug-in voor WordPress-prestaties helpt bij het opschonen van databases en het optimaliseren van WordPress-sites zonder de database zelf aan te raken.

Met WP Optimize kunt u onnodige gegevens verwijderen en uw databases en tabellen binnenin comprimeren. Als je een WordPress-site inricht, krijg je een goed overzicht van wat er in de database wordt geoptimaliseerd en wat er precies wordt verwijderd/gecomprimeerd. U kunt ook een schema instellen voor periodieke optimalisaties en op maat selecteren wat wel of niet moet worden verwijderd.

Om veiligheidsredenen slaat het ook een bepaald aantal databasegegevens uit het verleden op voor het geval u terug moet keren. Bovendien voldoet de plug-in aan de "optimalisatie" in zijn naam door ook opties te hebben om afbeeldingen op de site te comprimeren, evenals cachepagina's en code te verkleinen. Optimalisatie op zijn best!

4. Vervelende meldingen uitschakelen

Als je net zo kieskeurig bent als ik over welke waarschuwingen je ziet wanneer je aan een site werkt, en vooral een hekel hebt aan die ene melding die altijd bovenaan het dashboard staat, dan is deze plug-in iets voor jou! Intuïtief en uiterst eenvoudig te gebruiken, WP-melding uitschakelen stelt u in staat om die vervelende spammeldingen van plug-ins en thema's te verbergen, en geeft u controle over of u ze voor alle gebruikers of alle gebruikers wilt verbergen, behalve voor beheerders.

Dit is uiterst handig als u een schoon dashboard wilt en geen meldingen wilt ontvangen die u bombarderen om u aan te melden voor premium plug-ins of om ze te beoordelen. Bovendien, als meldingen belangrijk zijn maar u niet wilt dat alle gebruikers ze zien, kunt u meldingen voor iedereen verbergen, behalve voor beheerders, wat ook kan helpen vanuit veiligheids- en privacyoogpunt. De pagina met plug-ininstellingen toont alle verborgen meldingen voor het geval u wilt zien wat ze zijn, en u kunt ze altijd met een klik op de knop in- of uitschakelen wanneer dat nodig is.

5. Controleren op verbroken links

Gezien de omvangrijke taak van het bouwen en onderhouden van een WordPress-site, lijken verbroken links misschien geen groot probleem, maar ze zijn voor iedereen lastig om mee om te gaan. Links die u mogelijk hebt geplaatst, kunnen vaak "breken" of de gevreesde "404 niet gevonden"-melding geven, en dit veelvoorkomende probleem leidt niet alleen bezoekers van uw site af, maar schaadt ook de positie van uw site in de zoekmachines, aangezien dit iets wordt gecontroleerd door grote zoekmachines, waaronder Google.

Maar elke dag of week een site in de gaten houden en berichten en pagina's doorzoeken op dode links is geen triviale taak.

Gelukkig kunnen we Broken Link Checker gebruiken, een extreem robuuste en aanpasbare plug-in om precies dat te helpen! Broken Link Checker helpt bij het controleren van alle interne en externe links op een site, of ze nu op pagina's of berichten of opmerkingen staan, en waarschuwt als een link wordt verbroken of een 404-uitzondering genereert. U kunt intervallen instellen om te controleren (bijvoorbeeld elke 72 uur controleren), en een e-mail en dashboardmelding ontvangen van de gedetecteerde verbroken links en alternatieve suggesties.

Als er een link is waar de plug-in niet zeker van is, kunnen deze ook worden gemarkeerd als "waarschuwingen" in plaats van als verbroken, wat een handmatige controle oproept. Dankzij de aanpasbaarheid van de plug-in kun je bepalen waar naar links moet worden gezocht, wat voor soort links je moet controleren en zelfs regels instellen voor wat wordt gedefinieerd door een "gebroken" link (hoe lang moet worden gewacht tot de site een time-out heeft).

Dit alles wordt ook geleverd met een nette dashboardwidget die u meteen vertelt wanneer u inlogt welke links zijn ontdekt als verbroken, indien aanwezig. U kunt ook voorkomen dat zoekmachines kapotte links volgen, wat uw SEO ten goede komt, en de links rechtstreeks vanuit de plug-in bewerken, zodat u niet eens naar de specifieke pagina of post hoeft te gaan, wat u tijd bespaart en uw site up-to-date en SEO-vriendelijk houdt !

Klaar om die WordPress-site te organiseren?

Deze tips en plug-ins helpen je niet alleen om een site en het dashboard georganiseerd te houden, maar helpen bezoekers ook een geweldige gebruikerservaring te hebben en de SEO-ranglijst van klanten hoog te houden. U kunt ook andere periodieke opschoningen uitvoeren, zoals af en toe naar uw website gaan om onnodige pagina's of berichten te verwijderen, of oude plug-ins eens per maand of twee maanden deactiveren.

Het bericht 5 manieren voor professionals om een WordPress-site te organiseren verscheen eerst op GoDaddy Blog.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.