De professionele gids voor SEO: geavanceerde SEO-strategie Sneak Preview

Leestijd: 5 minuten

Bron

Als je Moz kent, ken je de Beginner's Guide to SEO. Het zijn de middelen die marketeers over de hele wereld hebben gebruikt om SEO te leren en een voorproefje te krijgen van het potentieel en de kracht ervan. En hoewel we een verrukkelijk buffet met gidsen aanbieden in ons content-smörgåsbord, is er niet één uitgebreide bron geweest om als follow-up te dienen voor degenen die het beginnersniveau onder de knie hebben. Daarom hebben we de Professional's Guide to SEO ontwikkeld : een gids die mensen helpt de volgende stap te zetten, door hen voor te bereiden met alle basiskennis die ze nodig hebben om SEO in een professionele hoedanigheid te oefenen.

In de komende weken zullen we hoofdstukken en/of hoofdstukuittreksels hier op de blog delen, met de volledige gids aan het einde. Ja, we willen je eetlust opwekken, maar we horen ook graag je feedback – als er iets is dat je diep in je hart weet dat we moeten behandelen, neem dan contact met ons op via Twitter (@moz) en laat het ons weten!

Ten eerste delen we een deel van ons hoofdstuk over geavanceerde SEO-strategie. Dit hoofdstuk, aangeboden door de onnavolgbare Kavi Kardos, Moz-alumni en SEO-manager bij Automox, gaat over hoe u aan de slag kunt gaan met een volgende stapstrategie, te implementeren tactieken en middelen om te nivelleren.

Eet smakelijk!

Geavanceerde SEO-strategie Aan de slag: SEO-prioriteiten en aannemelijkheid

In het beginstadium is het gemakkelijk om een site te controleren en lange lijsten met hemelse ideeën te bedenken voor inhoud, linkbuilding, technisch, enzovoort. De meeste sites, vooral diegene die nog nooit zijn behandeld door een geavanceerde SEO, hebben veel werk nodig, en de nieuwe strateeg die op het toneel verschijnt, wordt vaak in verschillende richtingen getrokken door verschillende teams die op zoek zijn naar hun expertise.

Prioritering van de taken die u onderneemt en de tactieken die u zult gebruiken, is een essentiële eerste stap bij het ontwikkelen van een geavanceerde SEO-strategie. En het is belangrijk om zorgvuldig aan deze stap te werken: stel vragen, wees realistisch en betrek zoveel mogelijk belanghebbenden bij het gesprek. Een misstap in de prioriteringsfase kan uw planning voor het hele kwartaal in de war sturen en ervoor zorgen dat belangrijke taken door de kieren vallen.

Probeer een SWOT-analyse

Het voelt misschien ouderwets aan, maar de klassieke SWOT-analyse (het identificeren van sterke, zwakke punten, kansen en bedreigingen) is een geweldige manier om uw eerste site-audit in te kaderen, omdat het u vertrouwd zal maken met zowel de website zelf als het concurrentielandschap waarin het zich bevindt. leeft. Terwijl u beide verkent, kunt u uw gedachten noteren in een Google-document waarnaar u kunt terugkeren wanneer u iets nieuws ontdekt.

  • Sterke punten: Wat werkt al goed? Voor welke waardevolle termen scoort de site al? Welke sites met een hoge autoriteit linken al naar u? Scoort de site al goed in paginasnelheid- en prestatietests of vermijdt hij andere veelvoorkomende technische snufjes?

  • Zwakke punten: Wat mist de site? Is het moeilijk om te navigeren? Zijn de sitemaps en het robots.txt-bestand rommelig? Ontbreekt het de organisatie aan inzicht omdat ze geen gebruik maakt van elementaire rapportagetools zoals Google Analytics? Heeft het een flauwe contentstrategie?

  • Kansen: wat staat er in het verschiet waarop u kunt profiteren als onderdeel van uw strategie? Is er een zeer waardevol bezit dat al is gecreëerd en nu smeekt om distributie? Loopt een taaie concurrent achter op een bepaald inhoudsgebied?

  • Bedreigingen: wat is er aan de horizon dat schadelijk kan zijn voor de zichtbaarheid van uw zoekopdracht? Is er een opkomende concurrent met een overduidelijke rijkdom aan SEO-bronnen? Is er een platformmigratie op komst? Wordt de site waarschijnlijk het slachtoffer van de volgende algoritme-update?

Als u zich bewust bent van de huidige status van de site, zowel in de SERP's als in termen van de algehele gezondheid, kunt u prioriteit geven aan tactieken op basis van urgentie. De meest ernstige bedreigingen moeten meestal eerst worden aangepakt, terwijl kleine zwakke punten vaak naar uw "leuk om te hebben"-lijst kunnen worden verplaatst.

De zoekvolwassenheid van de organisatie beoordelen

Ongeacht hoe dringend de behoefte is of hoe eenvoudig een taak u lijkt, de moeilijkheid om uw SEO-aanbevelingen geïmplementeerd te krijgen, verschilt van organisatie tot organisatie. De aannemelijkheid van het uitvoeren van uw strategie hangt grotendeels af van de zoekvolwassenheid van de organisatie, of hoe volledig zij SEO begrijpen en integreren op alle niveaus van het bedrijf.

Het concept van zoekvolwassenheid is ontwikkeld door Heather Physioc van VMLY&R, en haar begeleiding bij het diagnosticeren van waar uw organisatie binnen het volwassenheidsspectrum valt, is een absolute must-read in deze fase van het strategische planningsproces. Niet alleen helpt het gebruik van dit model u om uw aanbevelingen te verstevigen; het maakt het ook waarschijnlijker dat die aanbevelingen het daglicht zien, omdat je op hun niveau kunt communiceren met belanghebbenden.

Hoeveel buy-in kunt u verwachten van uw afdeling, uw directe manager of klantcontact, en de rest van het grotere team tot aan de C-suite? Als SEO door de hele organisatie is gesocialiseerd en al deel uitmaakt van de bedrijfscultuur, kunt u waarschijnlijk verwachten dat uw aanbevelingen enthousiast worden ontvangen. Als dat niet het geval is, kunt u enige tegenwerking ervaren wanneer u om de benodigde middelen vraagt. Bij een bureau heb je te maken met de beperkingen van bestaande SEO-pakketten en met de hoeveelheid tijd die je elke maand aan elke klant moet besteden. Als interne SEO heb je misschien meer autonomie, maar moet je vaak verantwoording afleggen aan meer belanghebbenden en meer bureaucratie.

Hoe moeilijk zal het zijn om aanbevolen wijzigingen door te voeren? Als het inhoudsteam een bestaande agenda heeft die vaak vol zit, worden nieuwe middelen mogelijk niet zo snel ingelast als u zou willen. Als de webontwikkelaars worden belaagd, kan het een uitdaging zijn om back-endfixes in hun sprintcyclus te verwerken.

Welke middelen zijn beschikbaar voor SEO? Hulpbronnen zijn er in vele vormen, en de meest schaarse daarvan zijn meestal personeel en hulpmiddelen. Zijn er schrijvers in het personeel die in staat zijn om de beste inhoud te creëren? Heeft het marketingteam toegewijde ontwikkelaars of zitten de mensen met toegang tot de code van de site op een totaal aparte afdeling? Welke gereedschapsabonnementen zijn er al en hoeveel budget is er beschikbaar om toe te voegen aan uw gereedschapskist?

Creëer een impact vs. inspanningsmatrix

Als je eenmaal weet welke delen van de site het snelst de meeste hulp nodig hebben, is het tijd om een lijst met aanbevolen tactieken te maken en die lijst verder te prioriteren op basis van de waarschijnlijke impact, afgewogen tegen de vereiste inspanning, op basis van wat je in de vorige stap hebt geleerd.

Geavanceerde SEO-doelentabel

Maak een matrix zoals hierboven, misschien in een vergadering met relevante belanghebbenden. De waarschijnlijke impact van een tactiek kan klein, middelgroot of groot zijn, en dezelfde schaal is van toepassing op de inspanning die nodig is om deze te voltooien. Zet elke geplande tactiek in zijn eigen cel. Uw lijst met tactieken voor het kwartaal, het jaar of welk tijdsbestek dan ook dat door uw organisatie wordt bepaald, kan zowel gedetailleerde taken als grotere projecten bevatten. verhaallijn.

Rekening houdend met de urgentie, pak eerst de tactieken aan die de meeste impact hebben en de minste inspanning vergen. Misschien wil je bij de aftrap ook wat meer veeleisende, impactvolle tactieken in gang zetten als ze tegelijkertijd kunnen worden afgebroken. Tactiek met een lage impact en veel inspanning kan vaak opnieuw worden geëvalueerd.

Wilt u meer nieuws over de Professional's Guide to SEO? Mis geen van onze toekomstige sneak peeks – zorg ervoor dat je bent aangemeld voor Moz Blog e-mailupdates!

Hou me op de hoogte!

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.