Sam Schick: Neversink

Leestijd: 11 minuten

Bron

Sam Schick

Sam Schick exploiteert Neversink, een bureau in Coastal Maine dat een scala aan diensten aanbiedt, waaronder merkopbouw en webdesign. Volg Sam op Instagram.

De WHO:

De website die je hebt gebouwd voor de pizzeria van je neef is zo legitiem. Krijg je vaak de kans om zulke creatieve ideeën aan je klanten te pitchen? Hoe gaat het gesprek?

Ik denk dat we altijd die mogelijkheid hebben – vaak genoeg zijn die pitches misschien zelfs te verwachten, of in ieder geval te hopen – maar het is nog steeds een kwestie van plagen hoe goed ze passen bij de visie van de klant en hun eigen vermogen om het te doorzien .

In elk geval beginnen we allemaal met wat we zien als de "blauwe lucht"-vragen: waar proberen we echt naartoe te gaan? Zou het niet geweldig zijn als … ? We meten, SWOT, en proberen mogelijke breekpunten later te identificeren, maar we beginnen met het verkennen van de echt grote, unieke mogelijkheden, wat we de 'krijg dit'-ideeën noemen: concepten die enige uitleg, verkenning en stresstesten vergen , maar "hoor me uit", dit zou goed kunnen zijn …

Als ze zo opwindend voor ons zijn en een aantal conceptuele stresstests kunnen doorstaan, weten we dat ze plakkeriger en waardevoller voor de klant zullen zijn.

Dat concept moet nog steeds functionaliteit en uitbreidbaarheid opleveren, en het verkopen van de klant op verrukking de waarde van verrukking en schijnbaar gratis discours kan een uitdaging zijn, maar we moeten op zijn minst beginnen vanaf die meer ambitieuze plek.

Bij sommige merken is waar je vandaan kwam een belangrijk onderdeel. Is er iets over New Jersey (en de baas) dat bijdraagt aan uw eigen merk?

Alles over New Jersey (en Springsteen) draagt bij. Het New Jersey waar ik terechtkwam – bijna elke stad bij afrit 9 (van de Turnpike natuurlijk) – wemelde van de personages, zoals een mengelmoes van Bellow, Dickens, Stephen Crane en Springsteen, die kleurrijk en krachtig tot leven komen. Niemand werkte hetzelfde werk als zijn buurman en de banen die ze voor zichzelf konden krijgen, vinden of creëren, waren eindeloos fascinerend voor mij – de verschillende drukte, de manieren waarop sommigen in de maak waren (en moesten zijn), hoe iedereen probeerde om lopen veel fijne lijntjes.

Ik begon mensen lief te hebben en diep te waarderen die echte karakters waren, verhalen die onnavolgbaar en natuurlijk waren, en een bereidheid om te vragen, zoals mijn vriend Kostek zou doen als iemand een ander op haar scheen, "Maar wat zijn je redenen, man ??"

Springsteen past daar in. Ik vond de weg naar hem pas toen ik een tiener was, hoewel ik een eindje verderop opgroeide. Hij leek me een documentairemaker; De levens van zijn personages kwamen precies overeen met die om me heen, ze waren bang dat ze aan de verkeerde kant van dezelfde regels zouden worden betrapt. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik eroverheen spring. Ze dronken uit diezelfde mengeling van durf, wanhoop, vitale impuls en een ontnuchterende erkenning van de inzet.

Dat alles wordt een designideologie als het leidt tot een fascinatie voor verschillende beroepen, verschillende manieren en behoeften om je verhaal te vertellen, andere behoeften dan verhalen. Ik verliet mijn New Jersey met een blijvende voorkeur voor ernst en verlangen (als je wilt) boven 'cool' zijn. Ik wil geen tijd verspillen, maar er meteen mee aan de slag gaan. Om te genieten.

Hoe zou u uw professionele ervaring en achtergrond omschrijven?

Ik kwam in het ontwerp terecht via de zijdeur, zeker, en moest een aantal sloten breken om het te doen. Ik was niet zonder gereedschap – mijn briljante, sprankelend bekwame moeder heeft me praktisch opgevoed om handschrift, illustratie en hoe ik de maakprocessen moet doordenken te begrijpen.

Dat en mijn New Jerseyaanse neiging om in de maak te zijn, zag me met mijn eerste visitekaartje in de hand, ik was 13.

Aan de andere kant streefde ik elke "carrière" na, behalve voor design. Ik deed altijd opdrachten, van evenementenposters tot identiteitswerk, maar het kwam nooit bij me op dat dit mijn carrière zou kunnen worden. In plaats daarvan stortte ik me op non-profitbeleid en outreach, beheerde boekwinkels van Seattle tot Krakau, werkte in oceanografie op volle zee. Zelfs mijn formele studies waren louter design-aangrenzend; van mijn majors, Retorica & Discourse (in wezen toegepaste taalkunde) was ongeveer zo dichtbij als ik kon.

Op een gegeven moment, na jaren reizen, was ik terug in Seattle, waar ik een paar non-profitorganisaties hielp en bedrijven in ontwikkeling adviseerde toen een klant vroeg of ik hun ontwerper wilde vervangen. Dat project was nog meer een 'get this'-concept dan dat van Dino, maar het pakte zo goed uit dat de opdrachten uit de lucht kwamen vallen. Het duurde meer dan twee jaar voordat ik het vertrouwde, maar al snel had ik een funky kleine kiezelsteen opgehangen en was ik fulltime.

Kunt u de omvang van uw operatie beschrijven?

Mijn steno voor dit alles is 'ervaringsontwerp', hoewel het vertellen van merkverhalen waar genoeg is. Meestal komen wij (Neversink) of ik in een project terecht nadat een klant iets anders ziet dat we hebben gedaan, het hem of anderen erg leuk vond, en denkt dat het waarschijnlijk geweldig zou zijn als hun project in staat zou zijn om de waarde ervan op een authentieke manier over te brengen. resonantie, impact en verdiende beminnelijkheid

Wat dat inhoudt, het is alles geweest, van verpakkingsontwerp tot het ontwerpen en ontwikkelen van wild op maat gemaakte e-commerceplatforms, architecturale bewegwijzering en bewegwijzering, of systemen voor verantwoorde AI-documentatie en toolkits.

We voelen ons net zo op ons gemak met en zijn enthousiast over het met de hand schilderen van bewegwijzering of het maken van aangepaste lettertypen, terwijl we website-audits uitvoeren en praten over platformontwikkeling. Het voelt allemaal als het werk dat komt kijken bij het te water laten van een nieuw schip en is (bijna) even bevredigend als een oefening in 'maken'.

Je websitevaardigheden zijn duidelijk, maar daarvoor was je inlichtingenanalist en werkte je op een oceanografisch onderzoeksschip. Kunt u uw professionele reis beschrijven? Wat kunnen nieuwkomers ervan leren?

Het is in ieder geval een reis door verschillende beroepen geweest: in plaats van een duidelijk pad door een enkele carrière uit te stippelen, bleef ik, ten goede of ten kwade, doorgaan naar kansen waar ik van kon leren, die een of andere nieuwsgierigheid bevredigden, of gewoon mijn honger naar en interesse in verhalen. Ik zou arm zijn geworden, en op slechte scholen, zonder enige loopbaanbegeleiding; "Goede verhalen" en ervaringen waren het geheel van mijn concept of verwachting van rijkdom, misschien nog steeds wat ik het meest waardeer, dus ik verlichtte die vele, vele richtingen.

Die hedonistische honger naar verhalen in combinatie met een wanhopig verlangen om te voorkomen dat ik aan de verkeerde kant van die regels betrapt werd, leidde ertoe dat ik bijna elk 'avontuur' zag als een aanwijzing die het waard was om te volgen. Ik werkte in theaters, non-profit woningbouw, op de een of andere manier zelfs cryptografie, allemaal voordat ik eindelijk mijn weg vond naar een geweldige universiteit.

Op de een of andere manier begreep ik dat elke nieuwe en meestal onvoorspelbare wending op mijn pad mijn toolset enorm uitbreidde.

Ik leerde over curatie en hoe belangrijk het was om 'nee' te zeggen tijdens een periode in literaire redactie. Een minuut lang onderhield ik de projectieapparatuur voor de Wachowski's en zag ik de professionele waarde in om mezelf te verliezen in het bouwen van onmogelijk gedetailleerde kleine werelden. Ik leerde over improvisatie vanuit een korte carrière als souschef. En als publicist voor een opwindend en bruisend educatief centrum, leerde ik hoe cruciaal het is om met potentieel te spreken. Ik leerde HTML, CSS en JavaScript voor de lol, en merkte dat ik die eerste wilde website ontwierp die uiteindelijk mijn leven veranderde.

Het zou een eeuwigheid duren om al die ervaringen (nu 40+ banen) te verbinden met verschillende ontwerpprojecten, maar ontwerp – en het runnen van mijn eigen studio – leek de perfecte synthese en gebruik van al die ervaringen: ik ging in bijna elk project met een persoonlijke connectie, reeds bestaande waarden, in ieder geval een bescheiden aantal tools en een verdiend enthousiasme om mogelijkheden te verkennen.

De wat:

Niet elk project kan een hommage zijn aan de begintijd van internet… Hoe zou je het soort werk omschrijven dat de lichten aanhoudt?

Ik was niet de eerste analoog geneigde "visuele" ontwerper die ontdekte dat het het digitale werk was, het UI-ontwerp, platformontwikkeling, systeemontwerpen – de meer complexe projecten die misschien geen lange startbaan vrijmaken voor "krijg dit" dromen – dat hield de lichten aan, en de volgende klanten die ons vonden, trouwens.

Maar dat is maar half waar. Onze reputatie werd gemaakt door en we kregen zichtbaarheid voor onze meer karakteristieke, eigenzinnige, sympathieke, vaak genoeg lagere of niet-betalende projecten.

De beter betalende projecten die ons in bedrijf hielden en houden? In bijna alle gevallen zijn ze onze kant op gekomen, gedragen door de rimpelingen van de eigenzinnigere, meer onnavolgbare projecten. Elk project van ons dat aanvoelt alsof er zoveel meer ontbijtgranen in de doos zitten, zal uiteindelijk een overwinning zijn, en direct en indirect houden de lichten aan, inktpotten vol, apparaten opgeladen. Gewoon iets waar ik op moet vertrouwen.

Hoe vinden mensen je en hoe evalueer je potentiële klanten?

Zeventien van de twintig keer vond onze klant ons nadat hij iets anders had gezien dat we deden, hij reageerde er onverwachts op en was verheugd te ontdekken dat we evenveel technische faciliteit als creatieve drive hadden.

Wat betreft hoe we evalueren, het is meestal een doorloop van drie hoofdproblemen:

  • Ideologisch: is dit het soort dingen waar we meer van willen zien in de wereld, of is het in tegenspraak met het soort wereld dat we willen?
  • Budget: Ervan uitgaande dat we ons goed genoeg voelen over de klant en hun werk, helpt dit dan om die lichten aan te houden, misschien zelfs om andere projecten te subsidiëren?
  • Is het interessant? Brengt het ons ergens waar we nog niet eerder zijn geweest, of geeft het ons de kans om nieuwe vragen te stellen, iets nieuws te proberen?

Soms bevinden we ons in een situatie waarin het nodig is om projecten af te wijzen. Hoe zien die situaties er voor jou uit en hoe ga je ermee om?

Ik heb eerlijk gezegd altijd moeite gehad om projecten af te wijzen, meer ervaring te willen hebben, de studio / het bedrijf te willen zien groeien en groeien, en eerlijk gezegd er niet op vertrouwend dat er altijd genoeg werk om de hoek zou zijn. De eerste jaren waren de enige projecten die ik afwees met bedrijven of zelfs industrieën waarvan ik voelde dat ze net buiten de schijnwerpers stonden, moreel en uiteindelijk gewoon slechte acteurs wiens rol in en effect op de samenleving we niet wilden inschakelen.

Hoewel enkele grote veranderingen in de industrie hebben geleid tot veel meer hete en koude golven dan in mijn eerste jaren zelfs maar werd gesuggereerd, begon ik me beter te realiseren dat het voor iedereen gezonder was om op mijn knokkels te bijten en werk af te wijzen dat, vanwege tijdschema, budget, complexiteit of verwachtingen, zou ik met vertrouwen kunnen zeggen dat niemand er blij mee zou zijn.

Kun je een project beschrijven waarvan je denkt dat het je op je best is?

Wauw, ik zou de bocht om kunnen gaan en weer terug om dit te beantwoorden, maar ik zou ook gewoon de website voor Dino's Tomato Pie kunnen zeggen: het is levendig, lief, totaal onverwacht, serieus maar brutaal, door en door gemarkeerd, en zo zeer bevestiging van het instinct om onbekende wateren in te gaan, een idee door te werken en er gewoon op te vertrouwen dat het anderen zou aanspreken.

Het hoe:

Het lijkt erop dat je zoveel coole dingen hebt gedaan (en nog steeds doet). Wat drijft jou professioneel? Is er veel overlap met uw persoonlijke voorkeuren en antipathieën?

De overlap is bijna absoluut! Ondanks dat ik in feite handel in retoriek, heb ik een sterke afkeer van wat oneerlijk is, dus ik probeer altijd zelfs de meest stuurloze projecten naar iets te sturen dat resoneert. Dat is misschien wel wat mij het meest motiveert: het verlangen om te ervaren, resonantie te voelen, en een enthousiasme, dankbaarheid en verantwoordelijkheidsgevoel om in een positie te zijn om het te creëren.

Zijn er bronnen (bijv. apps, processen) die u aan een nieuwkomer zou aanraden?

Sinds ik een kleine ik was, ben ik gecharmeerd van processen en leer ik verschillende manieren waarop verschillende processen kunnen zorgen voor of leiden tot verschillende resultaten, producten, ervaringen. Zelfs als reizen op zichzelf, het zijn verschillende manieren om van het eigenlijke werk te genieten. Dat wil zeggen dat ik een beetje sletterig ben als het gaat om het verwerken en omarmen van alles, van volledig digitale tools (Kanban-achtige projecttickets via Trello) tot analoog (ik schrijf vijf keer per dag lijsten met de hand). Dat gezegd hebbende, enkele dingen die in me opkwamen:

  • Een tijdregistratie-app ( Harvest , Toggl , etc.) en een neiging om de verschillende, aanvankelijk op zichzelf staande elementen die nodig zijn voor een effectief creatief proces te begrijpen, zullen een lange weg gaan. Ook als de projecten van u zijn, niet per uur gefactureerd, etc.
  • Procreate , iPad Pro , Apple pencil : blijf lang in staat om losse ideeën te ontwikkelen tot aanpasbare, geleidelijk verbeterde beelden. Ik gebruik nog steeds tekenpapier, linialen, potloden en honderd andere analoge tools voor elk project, maar meer en meer wend ik me tot deze digitale tools, niet alleen voor daadwerkelijke illustratie, maar om snel door te denken en verschillende visuele "wat als"-tools te herhalen, van typografie tot kinderboeken tot app design.
  • Boeken over creatieve bedrijven en praktijken: Eli Altman's Run Studio Run, Hoodpah Design's Freelance, Business en Stuff, Lisa Congdons Find Your Artistic Voice.
  • Miro , een digitaal whiteboard dat goed is voor collaboratieve design thinking-sessies, het in kaart brengen van reizen en het visueel organiseren van systemen in hun ontwerp.
  • Elke app waarmee je kunt creëren, of het nu Adobe's Character Animator of een code-editor zoals Nova is : leer hoe je nieuwe dingen tot leven kunt brengen, ze kunt aanpassen en aan het praten kunt krijgen. Je zult manieren vinden om die ervaringen samen te brengen, of op zijn minst om van toepassing te zijn op bepaalde projecten, maar op dit moment is het van het grootste belang om ze als hulpmiddelen te leren kennen.
  • Hulpprogramma's voor webontwikkelaars die eigen zijn aan browsers zoals Firefox, helpen u onder de motorkap te kijken en uiteindelijk een beter inzicht te krijgen in geavanceerde CSS of scripts, het gebruik van variabele lettertypen, SVG's of animaties in webontwerp. Echt van onschatbare waarde.
  • Een bibliotheekpas. Zelfs met twee jonge kinderen lees ik meer dan 160 boeken per jaar, waarvan slechts een fractie uit mijn eigen collectie, en veel (de meeste?) van hen vinden hun weg naar mijn werk.

Stel je voor dat iemand die je begeleidt op een schip kan stappen voor een lange zeereis of een lucratief optreden kan nemen bij een topbedrijf. Welk advies geef je ze?

Wow, dat is een moeilijke beslissing. Voor mij was het antwoord om op een schip te springen, maar ik weet niet zeker of ik ooit een keuze heb gehad. Om te beginnen las ik al sinds ik een jongen was boeken over Londen, Melville en Conrad, en uiteindelijk merkte ik dat ik een gebrek aan wat een gezonde aarzeling had kunnen zijn om op een potentieel avontuur te springen. Ten tweede kreeg ik die lucratieve, langetermijnsalarissen niet aangeboden.

Mijn cv had acht pagina's lang kunnen zijn, maar had misschien niet de juiste combinatie van vaardigheden voor die banen, en dus … bleef ik vrij om als het ware mijn eigen ticket te ontwerpen en te printen.

Dat gezegd hebbende, al die beslissingen – het beheren van boekwinkels in Europa, de Stille Oceaan bevaren als oceanograaf, een meisje opzoeken, 25.000 mijl per jaar afleggen door de VS, adressen opzetten in vier andere landen – voedden een stroom van nieuwsgierigheid, perspectief, empathie en ervaring die mij professioneel hebben ondersteund. Het is moeilijk voor te stellen dat mijn interesses in ethische AI-ontwikkeling, bedrijfsontwerp en -strategie, of onderwijs, beter gediend zouden zijn als ik stil had gezeten, in afwachting van mijn kans, wat veel van mijn collega's deden. Net als Augie March had ik echt geen andere keuze dan mijn eigen weg te gaan.

Mijn enige echte advies is om ervoor te zorgen dat je niet stil zit, maar leert (kennis, ervaring, vaardigheid) en beweegt, of dat nu in-house is (misschien zelfs goed betaald) of door op elke volgende trein te springen die echt interessant lijkt .

Wat is je afscheidsschot voor mensen die willen zijn zoals jij als ze groot zijn?

Ach, op welke manier?! De enige manier waarop ik me een ander gevoel kan voorstellen, is om dingen te maken als een echte baan, namelijk het leven van de droom van een bepaald type persoon. Het is niet het enige beroep dat me bij lange na niet echt tevreden heeft gesteld, maar het prikkelt wel dat deel van mij dat houdt van puzzelen en puzzelen, nieuwe manieren bedenken waarop dingen kunnen werken en het bespreken van deze wereld waarin we samen leven.

Als dat is wat je wilt als je "opgroeit" (niet zeker wanneer dat zou moeten gebeuren / ik wacht nog steeds), blijf dan maar leunen en kantelen in de richting van datgene waar je meer over wilt leren. Hoe dat leren samenkomt, zorgt er niet voor dat je mij leuk gaat vinden (en goed!), maar het kan je misschien ergens brengen dat niet alleen authentiek voor je is, maar ook actualiseert.

Heb je feedback of opmerkingen over GoDaddy Pro?

Alleen dat het een verrassend, opmerkelijk goed doordacht, georganiseerd en nuttig systeem is. Het dashboard heeft me geholpen bij het onderhouden, beheren en aanpassen van zoveel verschillende projecten met zulke verschillende behoeften, dat ik begon te vergeten hoeveel hoofdpijn het vroeger allemaal was.

Het bericht Sam Schick: Neversink verscheen eerst op GoDaddy Blog.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.