Websiterapportage en onderhoud voor klanten met ontwerp of ontwikkeling

Leestijd: 6 minuten

Bron

Het creëren van consistente en betrouwbare inkomstenstromen als freelancer kan een formidabele taak zijn. Zelfstandige freelancers worden geconfronteerd met de harde realiteit van soms trage zaken, dus het is van vitaal belang om waar mogelijk stabiliteit in te bouwen, bijvoorbeeld door websiterapportage en onderhoudsbehoud aan te bieden.

Hoewel terugkerende inkomsten een voor de hand liggend doel zijn voor alle freelancers, maken de steeds groter wordende concurrentie en de race naar de bodem dit een uitdagende onderneming. Het introduceren van provisieovereenkomsten in uw webbedrijf kan de pijn verlichten door ervoor te zorgen dat u altijd inkomsten heeft, zelfs als de zaken traag zijn.

Maar voorschotovereenkomsten zijn niet alleen gunstig voor freelancers.

Ze zijn ideaal voor klanten die regelmatig maandelijks onderhoud nodig hebben, maar niet per se genoeg werk hebben om het inhuren van consultants in-house fulltime te rechtvaardigen. Met Retainers kunnen uw klanten u in wezen van tevoren boeken voor een specifieke, terugkerende taak – wat tegelijkertijd de meest effectieve manier is voor u, als ontwerper of ontwikkelaar, om exact hetzelfde lopende werk uit te voeren.

Aangezien alle klanten uniek zijn, laten we u zien hoe sommige van uw voorschotovereenkomsten kunnen worden verpakt in bulkuren of in een handvol door de klant geselecteerde taken. In het bijzonder, als u een webdesigner of -ontwikkelaar bent die nieuw is in het verkopen van retainers, zult u ontdekken waarom websiterapportage en -onderhoud een geweldige plek is om te beginnen.

Efficiënt betere resultaten leveren

Wanneer je de Hub van GoDaddy Pro gebruikt, is er plotseling meer tijd in je dag om je te concentreren op wat het belangrijkst is. De Hub stelt u in staat om rapportage en onderhoud op zich te nemen, terwijl u elke dag uren bespaart. Win uw tijd terug en gebruik deze om klanten het gevoel te geven dat ze het middelpunt van uw universum zijn.

Gratis inschrijven

De financiële stabiliteit van houders

Freelancers zijn geen onbekende in de fluctuatie van het dagelijkse inkomen. Op je slechtste dagen breng je $ 0 mee naar huis, waardoor terugkerende rekeningen en uitgaven een levende nachtmerrie kunnen lijken. Maar freelancer zijn betekent niet dat financiële stabiliteit een onmogelijke taak is. Om terugkerende inkomsten te genereren, verkoopt u eenvoudig terugkerende taken van elke variëteit op provisie.

Het hebben van een basis van betrouwbare vasthouders als onderdeel van uw bedrijf zal die bottom-dollar-dagen veel minder stressvol maken.

Het maakt niet uit hoe u uw bedrijf runt, het bouwen van een model om de terugkerende inkomsten te maximaliseren (zonder het te overdrijven) is absoluut noodzakelijk voor succes. Sommige freelancers baseren een meerderheid van hun inkomen op provisies, vooral als de diensten maand na maand voor dezelfde klant kunnen worden herhaald. Pas op dat u niet te veel boekt of te veel belooft voor uren die niet beschikbaar zijn.

Klanten die u vast kunt krijgen, waarderen en respecteren uw vaardigheden eerder, verwijzen u door naar potentiële toekomstige zaken en besparen u ook tijd die u anders kwijt bent aan het zoeken naar nieuwe bronnen. Loyale klanten en doorverwijzingen zijn slechts enkele manieren waarop vasthouders kunnen bijdragen aan de blijvende financiële stabiliteit van uw bedrijf.

Hoe houders te identificeren?

Terugkerende inkomsten is het voor de hand liggende doel voor freelancers. Maar hoe verkoop je terugkerende klanten eigenlijk aan je klanten? Als u al voelt dat uw klant behoefte heeft aan een of andere vorm van doorlopend werk, heeft u zojuist een kans voor een provisie geïdentificeerd.

Alles wat u maar kunt bedenken dat een klant of zijn project op een terugkerende basis nodig heeft, kan een taak zijn. Stel uzelf enkele van deze algemene vragen uit deze lang niet-eindige lijst om te bepalen waar een provisie een goede zet kan zijn voor uw klant:

  • Heeft een van uw klanten al iemand in dienst om de reguliere taken uit te voeren?
  • Heeft de klant iemand oproepbaar als er een probleem is of als er iets kapot gaat?
  • Is het u opgevallen dat klanten maandelijks onderhoud of routine-updates verwaarlozen wanneer u incheckt voor ander werk?
  • Zijn er extra upsell-mogelijkheden met betrekking tot de SEO van uw klant?
  • Zijn er binnen uw huidige klantenportefeuille taken die u tegelijkertijd voor meerdere klanten kunt uitvoeren om uw totale tijd en moeite te minimaliseren?

Aanvullende identificatiegegevens zijn klanten die niet houden van onvoorspelbare uitgaven voor onvoorziene problemen onderweg, met name jonge bedrijven waar uw klant meestal meerdere petten op heeft, evenals klanten met beperkte technische kennis van de terugkerende taken die u uitvoert.

Hoewel het voor uw klanten een groot voordeel is om uw tijd vooraf te reserveren, heeft de manier waarop u vasthoudovereenkomsten structureert invloed op uw toekomstige werklast en beschikbaarheid om nieuwe of eenmalige projecten aan te nemen.

De meest traditionele manier om vaste klanten in uw freelancebedrijf te bouwen, is door uren in bulk te verkopen, op maand- of kwartaalbasis. U hebt ermee ingestemd om een bepaalde hoeveelheid werk over een X aantal uren per maand te voltooien, en u communiceert met uw klant langs diezelfde tijdlijn al uw updates en voltooide werk.

Naast bulkuren, zijn productized retainer-pakketten gestructureerd met meerdere prijsniveaus op basis van de inbegrepen services, of volledig op maat gemaakt door de klant die alleen de services selecteert die ze nodig hebben. Klanten kennen de exacte kosten van de terugkerende taken en kunnen kiezen uit welke producten en diensten u met de hand hebt geselecteerd en verpakt om elkaar aan te vullen.

Hoe uw aanbetalingsovereenkomst ook is gestructureerd, het contract dat tussen u en uw klant is gemaakt, zal duidelijk de volledige reikwijdte van het werk schetsen, eventuele verwachtingen voor beide partijen, evenals een vooraf bepaald salarisschema.

Websiterapportage en onderhoudsvoorschotten verkopen

Onderhoudskosten zijn simpelweg niet te omzeilen. Het verkopen van rapportage en onderhoud als voorschotovereenkomsten zal veel efficiënter en betaalbaarder zijn voor uw klanten in plaats van dit soort projecten het hele jaar door afzonderlijk te prijzen wanneer dat nodig is. Zelfs als uw klant geen complete beginner is met een eigen website, hebben ze misschien nog steeds niet het vertrouwen dat als er iets misgaat, ze het probleem snel kunnen oplossen met weinig tot geen impact op de website.

Er zijn enorme voordelen voor klanten die op de hoogte blijven van het goed onderhouden van hun websites, en even nivellerende gevolgen voor degenen die ervoor kiezen om het te negeren.

Het is eerlijk om te zeggen dat de meeste klanten de waarde van een dienst niet begrijpen totdat ze de gevolgen zien van het niet gebruiken ervan. Wanneer u het belang van onderhoud aan klanten verkoopt, leert u hen gewoon dat het geen bijzaak moet zijn.

Het goed onderhouden van een website is absoluut noodzakelijk, dus het is een onfeilbare invalshoek om terugkerende inkomsten in uw bedrijf te laten groeien. Bovendien minimaliseert het verkopen van routineonderhoudsservices de risico’s van uw klant die gepaard gaan met een slecht onderhouden website aanzienlijk, terwijl ze in de goede gratie van Google blijven. We zien geen keerzijde.

Wanneer u berekent hoeveel het kost om uw retainer voor uw klant te bouwen, moet u rekening houden met de tools die u nodig heeft in verhouding tot de waarde van uw tijd die u besteedt aan het uitvoeren van de taken. Onderhoudsprojecten worden steeds eenvoudiger naarmate u efficiëntere systemen ontwikkelt voor meerdere klanten.

Communicatie is de sleutel

Communicatie met uw klanten is een noodzakelijke pijler van de terugkerende inkomsten. Door hun aard zijn routinetaken vrij rustig werk, vooral back-endonderhoud. Naar alle waarschijnlijkheid zal uw klant niet eens merken dat u onderhoud uitvoert. Daarom is het belangrijk om hen te laten weten dat u het doet met consistente, gedetailleerde rapportage voor alle benchmarks en mijlpalen.

Op welke tijdlijn u uw provisie ook hebt gepland, zorg voor een communicatieschema dat bij u past.

Traditioneel zijn maandelijkse of driemaandelijkse rapporten voldoende voor het detailleren van eventuele opmerkingen of updates voor wat u voor uw klant bijhoudt. Voeg al uw ondersteunende gegevens en analyses toe en laat uw klant weten wanneer elke fase is voltooid in hun deliverables. Consistente, open communicatie is alles wat uw klant nodig heeft voor gemoedsrust, aangezien uw provisie elke maand opnieuw wordt geladen.

Afsluitende gedachten over websiterapportage en onderhoudsvoorschotten

De schok om plotseling geen vast inkomen te hebben, kan nogal brutaal zijn bij de overgang van werken in een traditionele baan naar fulltime freelancen. Maar alleen omdat je nu een freelancer bent, wil dat nog niet zeggen dat je niet dezelfde stabiliteit verdient in je nieuwe carrièrestijl.

Voor klanten zijn vasthouders kosteneffectief, brengen ze minder papierwerk met zich mee en kweken ze bekendheid door de details tussen hun bedrijf en hun expert – u – te stroomlijnen.

Vind de structuur die het beste bij uw klantrelatie past, of creëer uw eigen structuur door vasthouduren in specifieke tijdsblokken te verkopen, of door vasthoud-achtige producten te verkopen uit een aangepaste lijst. Hoe dan ook, je zult je bedrijf wederzijds laten groeien als een echte partner van de klant, terwijl je je zuurverdiende, bescheiden status als zelfstandige, onafhankelijke freelancer behoudt.

Door terugkerende diensten aan uw klanten aan te bieden in voorschotovereenkomsten, kan de basis worden gelegd voor uw freelancenbedrijf terwijl u doorgaat met het aannemen van nieuwe klantprojecten. Door een balans tussen beide te vinden, zul je veel meer goede dan slechte maanden beleven.

Het bericht Websiterapportage- en onderhoudsvoorbehouden voor ontwerp- of ontwikkelingsklanten verscheen eerst op GoDaddy Blog.

SEO cursus

Vind je het interessant om meer over zoekmachine optimalisatie te weten te komen? Wij bieden hier de beste trainingen seo met hoogstaande seo technieken.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.