Nieuwe updates van Google Zoeken en hoe B2B-marketeers ze kunnen gebruiken om hun inspanningen te vergroten

Leestijd: 6 minuten

Bron

Vrouw B2B marketeers springen afbeelding.

Vrouw B2B marketeers springen afbeelding. In 2022 heeft Google wijzigingen aangebracht die van invloed zijn op wat B2B-marketeers kunnen bereiken met zijn zoek- en advertentieaanbod, maar hoe kunnen deze soms subtiele veranderingen worden gebruikt om de marketinginspanningen in het komende jaar te verbeteren? De recente zoekupdates van Google – en de plannen voor het komende jaar – bieden B2B-marketeers nieuwe kansen en uitdagingen. Hier is een blik op vijf veranderingen en hoe ze kunnen helpen uw B2B-marketinginspanningen in 2022 te verbeteren. 1 — Google en de cyclische aard van de evolutie van inhoudslevering Gary Illyes, webmaster-trendanalist bij Google, trad onlangs toe tot collega-Google-medewerkers John Mueller, senior webmaster trendsanalist, en Martin Splitt, pleitbezorger van Google Search Relations-teamontwikkelaars, in een aflevering van Google's "Search Off the Record"-podcast, en het trio wierp een fascinerende blik op verschillende interessegebieden voor B2B-marketeers. Gary, John en Martin deelden enkele van de manieren waarop Google's Search Central-hulpbronnencentrum – voorheen bekend als Google Webmasters – in 2022 wil groeien, van inspanningen op het gebied van duurzaamheid en zoekrichtlijnen tot hoe Google van plan is om te gaan met de uitdagingen van evenementen in 2022 en meer. 2 — Gegevens verzamelen met een energiebesparend oog Gary onderzocht enkele van de voortdurende inspanningen van Google om het webcrawlproces te verfijnen met het oog op energiebesparing en verhoging van de duurzaamheid. Wat in eerste instantie een klein doel lijkt, wordt veel groter in reikwijdte en belang wanneer rekening wordt gehouden met de enorme omvang van het web in 2022 – en de frequentie waarmee Google het automatisch indexeert. Bovendien hebben steeds meer onderzoeken aangetoond dat consumenten in zowel de B2C- als de B2B-markt sinds het begin van de pandemie meer waarde hechten aan duurzaamheid als het gaat om de manier waarop ze naar merken kijken en ervoor kiezen om ermee om te gaan. Afbeelding van marketinggrafieken [bctt tweet=""We denken zeker meer na over de duurzaamheid van crawlen en indexeren. We gaan ons in 2022 nog meer op die onderwerpen richten." — Gary Illyes @methode" username="toprank"] 3 — Rijkdom aan richtlijndocumenten rijp voor updates Martin, John en Gary hebben ook gekeken naar de veranderingen die 2022 kan brengen in Google's webmasterrichtlijndocumenten — een schat aan informatie die gedurende vele jaren is vergaard die nieuwe voordelen zou kunnen bieden door te worden bijgewerkt. Veel B2B-marketeers – vooral degenen die zich bezighouden met de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van merkinspanningen – gebruiken deze richtlijndocumenten, maar het Google-trio merkte op dat ze op sommige gebieden misschien een beetje te ingewikkeld zijn geworden. Ze zouden in wezen kunnen worden opgesplitst in basis– en technische versies, merkten de drie op, zoals het scheiden van technische en kwaliteitsrichtlijnen, en sommige gebieden zouden ook kunnen profiteren van de toevoeging van meer voorbeelden. Met meer dan 15 jaar aan richtlijndocumenten, kunnen bepaalde oude inhoudsreferenties nu af en toe een verouderde vermelding bevatten, zoals diensten die van naam zijn veranderd of zelfs hun activiteiten hebben stopgezet, terwijl andere delen misschien niet zo duidelijk zijn als ze zouden kunnen zijn. De richtlijnen hebben mogelijk zelfs een naamsverandering in petto in 2022, speculeerden de drie. 2022 zou op deze gebieden veranderingen kunnen zien, en de manier waarop het probleem van het camoufleren van webpagina's in de richtlijnen wordt behandeld, werd dit jaar ook genoemd als een mogelijk doel voor verbeteringen. Dergelijke wijzigingen zouden waarschijnlijk ruim van tevoren worden aangekondigd, suggereerde Martin, om zowel webmasters als marketeers op de hoogte te houden van veranderingen in wat voor velen in de branche de belangrijkste zoekhulpdocumenten van Google zijn. [bctt tweet=""Het doel is om de richtlijnen voor webmasters duidelijker en specifieker te maken om mensen te helpen." — Martin Splitt @g33konaut" username="toprank"] 4 — Kleinere bijeenkomsten en evenementen aangezien Google veiligheid voorop houdt Als het gaat om 2022 evenementenplannen voor de Google-zoekafdeling, suggereerde Martin dat als gevolg van de pandemie, virtuele evenementen de hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden, terwijl we ook zoeken naar haalbare manieren om hybride evenementen te doen. Het kan ook een jaar zijn waarin kleine, lokale persoonlijke evenementen worden gebruikt, met name het " unconference "-formaat, merkte Martin op. Hoewel bezorgdheid over de veiligheid waarschijnlijk betekent dat B2B-marketeers in 2022 mogelijk geen massale persoonlijke Google-evenementen kunnen bijwonen, zullen kleinere lokale bijeenkomsten die op korte termijn worden gehouden – drie of vier weken van tevoren aangekondigd – waarschijnlijk nog steeds mogelijk zijn. Grote evenementen zullen meer tijd nodig hebben om weer op het goede spoor te komen, en Martin drong aan op geduld terwijl teams bij Google een veilige weg zoeken naar de grote persoonlijke conferentie-ervaringen van pre-pandemische tijden. Google staat niet alleen voor de uitdagingen van het houden van evenementen tijdens de wereldwijde gezondheidscrisis, aangezien Microsoft en andere grote organisaties ook worstelen met het veilig houden van persoonlijke conferentiebijeenkomsten. Ik heb onlangs enkele van de manieren onderzocht waarop B2B-marketingevenementen en de mensen die ze bijwonen met deze problemen omgaan, in 'Persoonlijk, virtueel en hybride: hoe u het meeste uit B2B-marketingevenementen haalt in 2022'. [bctt tweet=""We gaan dit jaar zeker door met virtuele unconferences. Ik kijk er echt naar uit." — Martin Splitt @g33konaut" gebruikersnaam="toprank"] 5 — Bulletinboards en de cyclische aard van de evolutie van inhoudslevering Tijdens het verkennen van mogelijke nieuwe formaten die de Google Search-teams zouden kunnen gebruiken voor het leveren van nuttige nieuwe inhoud in 2022, werden verschillende ideeën genoemd. Er werden twee inhoudsformaten met vrij diepe wortels opgemerkt, in de vorm van nieuwsbrieven en blogposts, die het afgelopen jaar beide een opleving hebben gezien. Ik heb onlangs de blijvende kracht van het nieuwsbriefformaat onderzocht in "Aanmelden: hoe B2B-marketeers in 2022 eersteklas nieuwsbrieven zullen maken." Een ander inhoudsformaat met nog diepere digitale wortels werd luchthartig genoemd door Martin – het prikbord, dat een grote goedkeurende glimlach op mijn gezicht toverde, want zo begon ik 38 jaar geleden mijn eigen online reis in 1984, toen ik een 300- baud computer bulletin board systeem op een Commodore 64 computer. Omdat dit drietal Google-professionals deze formaten uit een digitaal verleden noemde, begon ik na te denken over de cyclische aard van de evolutie van online contentlevering sinds de jaren tachtig. Maakt de aard van online-informatie het onvermijdelijk dat de formaten waarin het wordt gepresenteerd niet alleen zullen veranderen en evolueren door de jaren en decennia, maar uiteindelijk ook cyclisch zullen worden, en natuurlijk een langzame maar onvermijdelijke terugkeer zullen maken naar enkele van de puurste en meest meest duidelijke vormen van inhoudslevering, zoals de prachtige rechtlijnigheid van platte tekst, om vervolgens opnieuw door de volgende te gaan in een eindeloos evoluerende reeks formaten? Nu ik bijna 40 jaar in online communicatie zit, lijken dit soort vragen over cyclische veranderingen in inhoudsformaten steeds relevanter, en ik denk dat het over het algemeen overwegend positieve bewegingen zijn. B2B-marketeers kunnen maar al te gemakkelijk verstrikt raken in het verpakken van inhoud in de sociale platform- of app-opmaak van de maand, waardoor het handig is om soms een stap terug te doen en ervoor te zorgen dat de daadwerkelijke berichtgeving net zo relevant en krachtig is voor uw publiek als de nieuwste spetterende manier waarop het is gepubliceerd. [bctt tweet=""B2B-marketeers kunnen maar al te gemakkelijk verstrikt raken in het verpakken van inhoud in de sociale platform- of app-opmaak van de maand. Het is goed om een stap terug te doen en ervoor te zorgen dat de eigenlijke berichtgeving relevant is." — @lanerellis" gebruikersnaam="toprank"] B2B-zoeksucces is een lange en bochtige weg via GIPHY Leren van enkele ideeën en plannen van Google voor 2022 kan B2B-marketeers helpen zich beter voor te bereiden op aanstaande veranderingen, en we hopen dat de vijf gebieden die we hier hebben onderzocht, u goed van pas zullen komen bij het creëren van nieuwe publiekservaringen in het komende jaar. Om meer te weten te komen over meer B2B-zoekmarketingtactieken, tips en strategieën, vindt u hier verschillende nuttige gerelateerde artikelen die we hebben gepubliceerd:

  • Het beste van B2B-zoekmarketing: optimaliseer uw 2022 met onze top 10 SEO-berichten
  • 6 tijdloze SEO-tips die contentmarketeers nu kunnen doen
  • 5 tips voor het versterken van SEO-succes van bedrijven
  • SEO Harmony: waarom B2B-marketeers zoeken moeten integreren met contentstrategie

Het maken van bekroonde B2B-marketing die talent verheft, stem geeft en authenticiteit vermenselijkt, kost veel tijd en moeite. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om samen te werken met een topbureau voor digitale marketing zoals TopRank Marketing. Neem contact met ons op om te zien hoe we u kunnen helpen, zoals we al meer dan 20 jaar doen voor bedrijven variërend van LinkedIn, Dell en 3M tot Adobe, Oracle, monday.com en anderen.

Het bericht Nieuwe updates van Google Zoeken en hoe B2B-marketeers ze kunnen gebruiken om hun inspanningen te vergroten verscheen eerst op B2B Marketing Blog – TopRank®.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.