Vergroot uw aanwezigheid op sociale media in 12 stappen

Leestijd: 4 minuten

Bron

Meer dan ooit besteden kleine en grote bedrijven enorm veel aandacht aan hun aanwezigheid op sociale media.

Van de 17 sociale-mediaplatforms claimen er 6 meer dan een miljard actieve gebruikers per maand. Facebook neemt de eerste plaats in met zijn 2,8 miljard gebruikers wereldwijd.

Naast Facebook komt YouTube met 2,56 miljard gebruikers, Instagram met 1,78 miljard en TikTok met 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers (MAU).

Met 300 miljoen actieve gebruikers van het sociale-mediaplatform in januari 2022, is het moeilijk om de kans te laten liggen om gezien te worden en om uw bedrijf daar op de markt te brengen.

Laten we, om ons punt te bewijzen, rekening houden met hoe Facebook voor veel bedrijven een uitstekend platform voor sociale media is geworden.

Heb je jezelf afgevraagd wat de meerderheid van de Facebook-gebruikers op het platform doet? Bovenop het klikken op likes op berichten, zegt Oberlo dat Facebook-gebruikers gemiddeld op 12 advertenties per maand klikken.

Bovendien gebruiken 90 miljoen kleine bedrijven Facebook Groups, Pages en Messenger. Maar liefst 66 procent van de kleine bedrijven zei dat ze adverteren op Facebook.

Maar hier is het dilemma: 93 procent van de kleine bedrijven worstelt met hun aanwezigheid op sociale media.

Volgens Visual Objects hebben bijna alle kleine bedrijven moeite om meer leads te genereren en meer volgers te krijgen met hun sociale media-accounts.

Andere opmerkelijke uitdagingen op het gebied van sociale media waarmee kleine bedrijven worden geconfronteerd, zijn het vergroten van de betrokkenheid, vooral onder hun nieuwe volgers. Veel bedrijven vinden het ook moeilijk om consistent te zijn in het maken en plaatsen van hun inhoud.

Als bedrijven worstelen (en sommige falen) in hun inspanningen op sociale media, hoe groot is dan de kans dat u nog steeds uw aanwezigheid op sociale media kunt opbouwen? Heb je nog steeds de kans om tijd en moeite te steken in je aanwezigheid?

Het antwoord is een volmondig ja!

Doorloop deze 12 stappen en pas deze toe om uw zichtbaarheid op sociale media op te bouwen:

 • 1. Maak SMART, haalbare doelen
 • 2. Creëer je social media-strategie
 • 3. Weet wie je doelgroep is
 • 4. Bouw relaties op met je publiek
 • 5. Gebruik de juiste tools om je berichten in te plannen en te automatiseren
 • 6. Maak contact met influencers
 • 7. Vind de goede plek tussen verhalen vertellen en verkopen
 • 8. Creëer opvallende beelden
 • 9. Houd uw inhoud fris en consistent
 • 10. Focus op het juiste social media platform
 • 11. Monitor en luister naar je publiek
 • 12. Focus op het opbouwen van duurzame aanwezigheid
 • Belangrijkste afhaalmaaltijden

Opmerking: dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in januari 2017 en is in februari 2022 bijgewerkt met nieuwe tips en gegevens.

Als je een strategie voor sociale media wilt kennen en effectief wilt ontwikkelen, zijn er cursussen over sociale media en marketing waar je je voor kunt aanmelden. Skillshare en Hubspot bieden gratis marketingcursussen voor sociale media die u op elk moment van de dag kunt volgen.

Als u nog geen team heeft dat het beheer van de sociale media voor u kan doen, biedt SEO Hacker sociale media-marketingdiensten aan. SEO Hacker’s alomvattende benadering van social-mediamarketing houdt in dat je aanwezig bent op grote sociale-mediaplatforms, veel aandacht besteedt aan belangrijke statistieken en verzamelde gegevens analyseert om de sociale-mediastrategieën die al werden gebruikt te verbeteren.

5 tools voor het beheer van sociale media om u te helpen tijd te besparen.

In de loop van de tijd hebben onze socialemediamanagers hun productiviteit aanzienlijk verbeterd. Hootsuite heeft geweldig werk geleverd door ons te helpen bij het plannen van onze sociale berichten, waardoor we meer tijd hebben om met ons publiek te communiceren. Hootsuite heeft ons ook geholpen om te beheren en te controleren of onze strategie goed is of moet worden gewijzigd.

Een andere tool die me heeft geholpen om veel retweets te krijgen, is SocialOomph. Als je tijd hebt om te lezen hoe SocialOomph mij helpt meer verkeer naar mijn website te trekken, lees het dan hier.

Venngage toonde het rapport aan dat 32,5% van de bedrijven originele infographics en illustraties gebruikt, 29,5% stockfoto’s, 15,1% grafieken en datavisualisaties en 12,7% video’s en presentaties.

Facebook-levens krijgen zes keer zoveel betrokkenheid in vergelijking met andere soorten inhoud, terwijl grafische inhoud en video-inhoud op Twitter meer wordt gedeeld dan op tekst gebaseerde inhoud.

Als je je aanwezigheid op Facebook of Twitter serieus wilt vergroten, maar geen idee hebt waar je moet beginnen met het maken van opvallende beelden, maak je dan geen zorgen. Piktochart en Canva zijn de beste tools om te beginnen met het maken van je social media-visuals.

social monitoring en social listening zullen u helpen uw publiek beter te begrijpen.

Vergroot uw aanwezigheid op sociale media in 12 stappen verscheen voor het eerst op SEO Services Agency in Manilla, Filippijnen.

SEO cursus

Is het voor jou handig om alles over zoekmachine optimalisatie te leren? Wij bieden hier de beste cursussen seo met hoogstaande seo technieken.

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.