WooCommerce Wednesdays: Hoe WooCommerce en Facebook te verbinden om meer klanten te bereiken

Leestijd: 9 minuten

Bron

Facebook is een van de meest populaire sociale-medianetwerken en een krachtige manier voor e-commercebedrijven om contact te maken met hun publiek. Met meer dan 2,6 miljard actieve maandelijkse gebruikers, kun je WooCommerce en Facebook verbinden om de bekendheid van een merk te vergroten en producten te krijgen voor degenen die er het meest in geïnteresseerd zijn.

In dit bericht zullen we onderzoeken hoe je een Facebook WooCommerce-integratie kunt configureren. Hiermee kunt u advertentiecampagnes uitvoeren, producten automatisch naar uw Facebook-pagina pushen en Messenger op uw site gebruiken.

Krijg snel betaald en houd meer van wat je verkoopt

Houd meer van wat u verkoopt – of dat nu online of persoonlijk is – dankzij de laagste betalingsverwerkingspercentages in de branche. Met GoDaddy Payments krijg je de snelle en gemakkelijke manier om aan de slag te gaan, creditcardbetalingen te accepteren en te accepteren zonder opstartkosten, langetermijncontracten of verborgen kosten.

U betaalt slechts een lage vergoeding, beginnend bij 2,3% plus $ 0,30 per transactie, en krijgt uw geld de volgende werkdag.

En met de GoDaddy Payments Smart Terminal point-of-sale hardware kun je je persoonlijke en online transacties naadloos op één plek beheren.

Leer meer

Redenen om WooCommerce en Facebook te verbinden

Bereik meer klanten via Facebook Shopping

Met een Facebook Shop kan uw publiek uw producten rechtstreeks op Facebook en Instagram verkennen. Nadat je je producten aan Facebook Shop hebt toegevoegd, worden ze vindbaar vanaf het tabblad Facebook Shopping. U kunt uw producten taggen in uw berichten, zodat klanten gemakkelijk items in uw inhoud kunnen zien:

Facebook biedt flexibele manieren om je etalage te beheren. Met aanpasbare collecties en lay-outopties kun je kiezen welke producten je wilt laten zien en hoe je je merk wilt presenteren.

Verbeterde advertenties met dynamische productadvertenties

Een van de grootste voordelen wanneer u een WooCommerce-winkel met Facebook verbindt, zijn de uitgebreide advertentie-opties die het biedt, met name de mogelijkheid om dynamische productadvertenties weer te geven. Met deze advertenties kunt u remarketingcampagnes opzetten om producten aan uw eerdere sitebezoekers te adverteren op basis van hun interesses en koopgedrag.

U kunt bijvoorbeeld een campagne voeren die klanten retarget die een bepaalde categorie hebben bekeken.

Dynamische productadvertenties maken het gemakkelijk om uw volledige catalogus op de markt te brengen. In plaats van dat u voor elk item een advertentie hoeft te maken, kunt u eenvoudig een advertentiesjabloon voor een campagne gebruiken. De advertenties gebruiken automatisch de afbeeldingen en details voor het product waarvoor wordt geadverteerd.

Betere betrokkenheid met Messenger

Naast het helpen om meer klanten te bereiken, kun je Facebook verbinden met je WooCommerce-winkel om Facebook Messenger aan je etalage toe te voegen. Met het chatvenster kunt u de betrokkenheid en service aan klanten stroomlijnen door snelle antwoorden en geautomatiseerde antwoorden aan te bieden wanneer u weg bent.

Klanten kunnen hun ondersteuningsgesprekken van uw site halen en ze openen via Facebook of Instagram. Veel gebruikers geven de voorkeur aan Messenger als communicatiemiddel vanwege de flexibiliteit en het feit dat ze al ingelogd zijn.

Stappen om WooCommerce en Facebook te verbinden 1. Installeer de WooCommerce Facebook-extensie

De eerste stap om uw WooCommerce-winkel met Facebook te verbinden, is door de Facebook for WooCommerce-extensie te installeren. Met de plug-in kunt u uw producten automatisch synchroniseren met uw Facebook-pagina en advertentiecampagnes maken en volgen vanuit uw WordPress-dashboard. De extensie geeft je ook de mogelijkheid om Facebook Messenger met slechts een paar klikken te integreren.

Nadat je de plug-in hebt geactiveerd, ga je naar Marketing > Facebook en klik je op Aan de slag . Als u dit doet, gaat u naar het instellingenvenster waar u wordt gevraagd om in te loggen op uw Facebook-account (als u nog niet bent ingelogd).

Nadat u bent aangemeld, wordt u gevraagd de zakelijke apps te selecteren die u met uw site wilt integreren. Facebook-advertenties, Shop en Instagram Shopping zijn standaard allemaal geselecteerd. Maak de selectie ongedaan als dat nodig is, maar u zult ze waarschijnlijk alle drie voor uw winkel willen gebruiken.

Vervolgens selecteert u het Bedrijfsmanager-account dat eigenaar is van de Facebook-pagina voor uw winkel en klikt u op Doorgaan .

De installatiewizard geeft dan een lijst weer van uw huidige Facebook-pagina's. Selecteer de pagina die u wilt verbinden met uw WooCommerce-winkel.

Als u nog geen Facebook-pagina voor uw winkel heeft, is er een link waarmee u snel een pagina kunt maken om te gebruiken.

Nadat je je Facebook-pagina hebt gekoppeld, vraagt de installatiewizard je om je Instagram-account te koppelen. Als je geen Instagram-account hebt, kun je deze stap overslaan.

Nu gaat u een catalogus verbinden. De catalogus wordt gebruikt als een feed om uw verzameling producten te beheren, zodat u wijzigingen kunt aanbrengen en uw artikelen kunt weergeven aan bezoekers op Facebook en Instagram. Zoals eerder is er een link waarmee u snel een catalogus kunt maken als u die nog niet heeft.

Vervolgens selecteert of maakt u de Facebook-pixel die wordt gebruikt om het gedrag van uw bezoekers te volgen.

Verbind nu uw Commerce-account of maak er een aan als u er nog geen heeft. Dit is een subaccount in je Bedrijfsmanager-account dat wordt gebruikt om je catalogus en Facebook-etalage te beheren.

Nadat u een Commerce-account heeft toegevoegd, bevestigt u uw eerdere selecties voordat u de definitieve instellingen configureert. Het laatste dat u moet instellen, zijn de machtigingen voor de integratie. U moet de integratie toestaan om advertenties, uw productcatalogus en uw bedrijfsextensies te beheren.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om het inhoud van de Facebook-pagina te laten lezen en toegang te krijgen tot statistieken voor je advertentiecampagnes. Kies welke u wilt inschakelen en klik op Volgende om de installatie te voltooien.

Als de integratie succesvol is, worden uw producten onmiddellijk gesynchroniseerd met uw Facebook-catalogus en worden ze zichtbaar via het tabblad Winkel van uw bedrijfspagina. Wijzigingen en aanpassingen aan de etalage en presentatie van producten kunnen worden aangebracht in je Commerce-account.

Bij het configureren van je winkel heb je de mogelijkheid om klanten hun afrekenproces via Facebook te laten voltooien of ze terug te sturen naar je site om de bestelling af te ronden. Als je ervoor kiest om shoppers terug te laten keren naar je site wanneer ze op een productlink klikken, zal Facebook gebruikers automatisch naar je winkelwagenpagina leiden met het item erbij.

U kunt kopers rechtstreeks naar de productpagina sturen in plaats van naar de winkelwagenpagina door het volgende codefragment te gebruiken:

/**
* Wijzig afreken-URL's in product-URL's voor Facebook-producten
*/function sv_fbw_checkout_url_to_product( $product_data, $id ){$product_data['checkout_url'] = $product_data['url']; retourneer $product_data; }
add_filter( 'facebook_for_woocommerce_integration_prepare_product', 'sv_fbw_checkout_url_to_product', 100, 2);

2. Productsynchronisatie inschakelen

Nadat u de eerste installatie hebt voltooid, is de volgende stap het configureren van de instellingen voor productsynchronisatie tussen WooCommerce en Facebook. Ga naar Marketing > Facebook > Productsynchronisatie en schakel de synchronisatie in.

Hiermee worden al je WooCommerce-producten naar je Facebook-catalogus gepusht. Alle volgende updates van uw WooCommerce-producten activeren een productsynchronisatie met Facebook.

Als u wilt voorkomen dat bepaalde producten aan uw Facebook-catalogus worden toegevoegd, kunt u categorieën en tags markeren voor uitsluiting van de productsynchronisatie.

Terwijl je op de pagina bent, is het ook handig om een standaard Google-productcategorie in te stellen voor de items in je WooCommerce-winkel. Door een Google-categorie toe te passen op uw items, kan Facebook ze nauwkeurig classificeren voor belastingen. Wanneer u de categorie instelt, moet u ten minste twee categorieniveaus definiëren.

Nadat u de wijzigingen heeft opgeslagen, past de integratie deze waarden automatisch toe op producten in uw catalogus. Als u de Google-productcategorie (GPC) voor een afzonderlijk product wilt overschrijven, kunt u dit doen vanaf de productpagina bewerken.

Zoek het nieuwe tabblad met het label Facebook in het blok Productgegevens om toegang te krijgen tot de velden om de GPC te wijzigen.

Op de pagina Product bewerken kunt u ook beslissen of u Facebook-synchronisatie voor dat specifieke product wilt inschakelen. Wanneer u een nieuw product maakt, wordt dit automatisch ingesteld op "Synchroniseren en weergeven in catalogus", dus u moet specifieke items die u niet wilt opnemen handmatig uitschakelen.

Terwijl u op de pagina Product bewerken bent, kunt u het productvalidatievak in de zijbalk gebruiken om te controleren of het artikel correct is gesynchroniseerd met uw Facebook-catalogus. De doos bevat links naar het product in je Facebook-winkel en geeft details weer over eventuele problemen die optreden bij het synchroniseren van het product.

Organiseer uw producten met collecties

Het maken van collecties voor uw artikelen is een geweldige manier om klanten te helpen uw producten te ontdekken. Met Facebook Shop kun je je artikelen groeperen met Product Sets.

Om een set producten aan te maken ga je naar Producten > FB Product Sets .

Voer een naam en beschrijving in en kies vervolgens de productcategorieën die u in de set wilt opnemen. Alle nieuwe producten die in de categorie zijn gemaakt, worden automatisch toegevoegd aan de productset. Zodra je de set hebt opgeslagen, verschijnt er een bijbehorende verzameling op je Facebook-pagina.

Problemen met productsynchronisatie oplossen

Het is belangrijk dat uw productsynchronisatie actief blijft, zodat uw Facebook-publiek de meest actuele informatie over uw artikelen heeft. In de meeste gevallen zal de integratie probleemloos synchroniseren, maar soms kunnen er fouten optreden.

Als dit gebeurt, kan je dwingen sync uw producten door te gaan naar Marketing> Facebook> Product sync en te klikken op Sync producten. Dit zou al uw producten moeten synchroniseren. Als dat niet het geval is, moet u dieper in uw catalogus graven om het probleem te vinden.

Winkels met een grote catalogus kunnen te maken krijgen met problemen met het genereren van feeds vanwege het beperkte servergeheugen. Hieronder staan enkele van de andere veelvoorkomende redenen waarom uw producten mogelijk niet worden gesynchroniseerd met uw Facebook-catalogus:

  • Het product valt in een uitgesloten categorie
  • Het product heeft uitgesloten tags
  • De productbeschrijving is in hoofdletters
  • De producttitel is meer dan 150 tekens
  • De productbeschrijving is meer dan 5.000 tekens
  • Het product is niet op voorraad en de WooCommerce verberg niet op voorraad optie is geselecteerd

3. Stel Facebook Messenger in

Met de Facebook for WooCommerce-extensie heb je ook de mogelijkheid om Facebook Messenger in je site te integreren. Dit geeft u een snelle en gemakkelijke manier voor bezoekers om contact met u op te nemen met vragen.

Ga naar Marketing > Facebook > Messenger om de Messenger-toepassing in uw winkel in te schakelen.

Zodra u de wijzigingen opslaat, verschijnen er aanvullende instellingen. Als u op de link klikt om uw kleuren te beheren, gaat u naar uw Facebook-account waar u de configuratie van de berichten-app kunt voltooien.

Klik op Bekijken en selecteer de optie om de plug-in bij te werken. U kunt dan een welkomstbericht instellen voor het interactieve chatvenster en de kleur van de pictogrammen wijzigen.

Klik op Volgende en sla de updates op. Als de verbinding is ingeschakeld, verschijnt de chatwidget op uw site. Klanten kunnen dan met u chatten op uw site en hun berichten worden overgebracht naar hun Facebook-accounts.

Als u tijden wilt instellen waarop u als "afwezig" wordt vermeld in het chatvenster, kunt u dit doen binnen de instellingen voor uw Facebook-pagina. Door jezelf als afwezig in te stellen, zal Messenger klanten automatisch laten weten dat je niet beschikbaar bent

Ga naar je Facebook-bedrijfspagina en selecteer Inbox in het linkermenu. Klik op de volgende pagina op Geautomatiseerde reacties .

Selecteer Afwezigheidsbericht en voer de tekst in die klanten moeten zien wanneer u niet beschikbaar bent. Je moet dan je afwezigheidstijden instellen door blokken toe te voegen in het gedeelte Timing. Hieronder ziet u een voorbeeld van een pagina die in het weekend weg is.

Nadat je de wijzigingen hebt opgeslagen, zal het Messenger-venster voor zowel je Facebook-pagina als WooCommerce je nu als afwezig weergeven gedurende de door jou ingestelde tijden. Als je jezelf handmatig wilt instellen als afwezig buiten je normale tijden, kun je dit doen vanaf de Inbox-pagina.

4. Dynamische productadvertenties maken

Nu uw producten correct zijn gesynchroniseerd met uw Facebook-account, kunt u beginnen met het maken van dynamische productadvertenties om uw websitebezoekers opnieuw te targeten. Er zijn een paar soorten remarketingcampagnes die goed werken met dynamische productadvertenties:

  • Gebruikers targeten die producten hebben bekeken zonder ze aan hun winkelwagentje toe te voegen
  • Gebruikers targeten die aan winkelwagen hebben toegevoegd maar niet hebben gekocht
  • Producten met een hogere prijs verkopen aan eerdere klanten
  • Cross-selling van gerelateerde producten om uw aanbod aan bestaande klanten uit te breiden

Met de Facebook voor WooCommerce-extensie kunt u een dynamische productcampagne starten vanuit uw WordPress-dashboard door naar Marketing > Facebook > Adverteren te gaan . Selecteer het doel dat het beste past bij wat u van de campagne wilt. Dit opent een nieuw venster met de Advertentiebeheer-interface waar u kunt doorgaan met het maken van de campagne.

Zodra het live is, kunt u de prestaties van uw recente advertenties bekijken in het gedeelte Advertentieoverzicht op de..

SEO cursus

Vind je het interessant van toepassing om meer over seo te leren? Wij bieden hier de beste zoekmachine optimalisatie opleiding met onbekende zoekmachine optimalisatie technieken.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.