Volgers op TikTok laten groeien: best practices en tools

Leestijd: 11 minuten

Bron

Als je op zoek bent naar nieuwe manieren om je bedrijf te promoten, heb je misschien wel eens gehoord van TikTok, 's werelds snelstgroeiende platform voor sociale media. TikTok is niet voor niets erg populair: het biedt niet alleen veel mogelijkheden om betrokken te raken bij je publiek, maar stelt gebruikers ook in staat om nieuwe content en merken te ontdekken.

Als de app op je telefoon is geïnstalleerd, ben je waarschijnlijk goed op de hoogte van de virale kracht van TikTok. Dus waarom zou u het niet gebruiken om uw bedrijf te promoten? In dit artikel zullen we enkele bewezen manieren delen om volgers op TikTok te laten groeien. Hoe meer mensen over uw bedrijf weten, hoe groter uw kansen om uw producten te zien die zijn getagd met #TikTokMadeMeBuyIt.

Verken je niche op TikTok

Authenticiteit staat centraal op TikTok. Bedrijven van elke omvang kunnen succes hebben op het platform als ze een duidelijk idee hebben van wie hun publiek is en wat hen uniek maakt in vergelijking met vergelijkbare merken. Door inhoud te delen die nauw aansluit bij hun boodschap, kunnen bedrijven het volgende op TikTok creëren.

Daarom is stap nul inzicht hebben in je doelgroep. U kunt dat doen door klantprofielen te maken of door sociale media te gebruiken om uw doelgroep te identificeren.

Kun jij raden wat stap één is? Hint: het is geen video opnemen. Voordat je dat daadwerkelijk doet, moet je in je niche op TikTok duiken, wat betekent dat je moet zien wat makers en kijkers in jouw branche bespreken, delen en grappen maken over TikTok.

Als je bijvoorbeeld breibenodigdheden verkoopt, ga dan naar #knittok. Ben je een leraar? #edutok is de plek die je zoekt.

Zoek naar uw niche op de pagina Ontdekken en verken gerelateerde video's, hashtags, geluiden en gebruikers

Zoek video's in uw niche door gerelateerde hashtags op te zoeken en kijk wat andere videomakers in uw branche doen. Bekijk de populairste video's in die branche om te zien welke onderwerpen de meeste weergaven krijgen. Als je er echt op in wilt gaan, moet je opmerkingen doornemen om erachter te komen wat potentiële klanten bespreken of vragen over stellen.

Dit onderzoek geeft je een veel beter inzicht in wat je doelgroep graag bekijkt op TikTok, wat je geweldige ideeën geeft voor je toekomstige video's.

Maak TikTok-specifieke inhoud

De grootste fout die mensen die nieuw zijn bij TikTok maken, is het plaatsen van dezelfde inhoud die ze op andere platforms publiceren. Het opnieuw gebruiken van bestaande inhoud is prima, maar je moet het niet alleen repliceren. TikTok-inhoud heeft zijn eigen flair – dat is wat gebruikers urenlang aan de app houdt.

Om die reden is het essentieel om je content aan te passen voor TikTok. Begin met kortere video's, maximaal een minuut, zodat je gemakkelijker de aandacht van kijkers kunt trekken. Gebruik trending nummers en audio indien van toepassing (daarover later meer). Probeer, zelfs als je aan populariteit wint, kortere video's te gebruiken, bij voorkeur minder dan drie minuten, die vermakelijk of educatief van aard zijn.

Hoe meer tijd u besteedt aan het onderzoeken van TikToks in uw niche en het testen van verschillende videoformaten, hoe gemakkelijker het voor u zal zijn om inhoud te creëren die authentiek is voor het platform. Hoe meer je video's op TikTok zijn afgestemd, hoe meer mensen je video's bekijken. Ga naar TikTok's Creative Center om creatieve inspiratie op te doen en te zien wat trending is.

Zo deelt Isabel Kanaan acteertips op haar TikTok-pagina. Om haar publiek te betrekken, leest ze de opmerkingen van haar volgers voor als een leesoefening.

@isabelkanaan Reageer op @channie100397 Reageer wat je wilt dat ik hierna zeg! ❤️ #acting #actor #HaventSeen ♬ Bijna idyllisch — Eindelijk slapen

Let op uw videokwaliteit

TikTok staat bekend om zijn For You-feed, die gepersonaliseerde inhoud aan elke gebruiker levert. Deze video's zijn waarschijnlijk het meest interessant voor bepaalde gebruikers.

Om nieuwe volgers te bereiken, is het belangrijk om duidelijk te maken waar je video over gaat. Dit is moeilijk te doen als een clip korrelig is en bij slecht licht is opgenomen. Maak dus je video's met een kwaliteitstelefooncamera en zorg voor goede verlichting. Je wilt niet dat je video's verloren gaan in de massa!

Gebruik populaire nummers in je video's

Wanneer een nieuw trending nummer of audio viraal gaat op TikTok, veroorzaakt dat een kettingreactie. Het platform moedigt mensen aan om populaire audio te gebruiken, dus als je meer weergaven van je inhoud wilt krijgen, negeer dan geen populaire nummers of audio.

Hoe weet je welk nummer trending is? Het is eigenlijk best simpel! Wanneer u uw video maakt, toont de app u voorgestelde nummers om te gebruiken. Het enige dat u nog hoeft te doen, is degene te kiezen die bij uw video past.

Houd er rekening mee dat als je een zakelijk account hebt, je alleen eerder gelicentieerde nummers kunt gebruiken. Merken kunnen met toestemming door gebruikers gegenereerde geluiden gebruiken of toegang krijgen tot royaltyvrije muziek via de commerciële muziekbibliotheek. U kunt nummers vinden die zijn goedgekeurd door Commercial Music Library op basis van trends via de Trend Discovery-tool.

Trending hashtags toevoegen aan video-onderschriften

Hashtags helpen je video's beter vindbaar te maken, dus maak er een regel van om een aantal branchegerelateerde hashtags toe te voegen aan je videobijschriften.

Net als bij liedjes, zal de app je helpen en mogelijke tags voorstellen om op te nemen. Wanneer je een bijschrift schrijft, begin dan met het typen van je hashtags, of druk gewoon op de # en er verschijnen suggesties.

Voeg naast algemene (en de meest gebruikte) hashtags ook een aantal specifiekere hashtags toe. Ze zijn misschien niet zo populair, maar ze helpen gebruikers wel om meer inhoud over specifieke onderwerpen te vinden. Zo vergroot je de kans dat je wordt opgemerkt door je doelgroep.

Wees creatief met de trends

TikTok-trends zijn een van de hoofdbestanddelen van het platform. Een trend is een populair type video dat door andere gebruikers kan worden nagemaakt. Een TikTok-trend kan bijvoorbeeld een geluid, hashtag of uitdaging zijn.

Een van de meest voorkomende adviezen om je TikTok-aanhang te laten groeien, is om op trends te springen. Hoewel het creëren van inhoud die de huidige trends volgt een goede tactiek is, vergeet niet dat authentiek zijn de sleutel is.

Niet alle trends passen bij uw niche, branche of uw merkimago – en dat is helemaal prima. Spring niet op elke trend die je ziet om de massa te volgen. Maar als je een trend ziet die perfect is om een video herkenbaar te maken voor je publiek, ga er dan zeker voor.

Een ander advies is om een onverwachte wending te gebruiken in je trendvideo's. Zo staat Duolingo op TikTok bekend om comedyvideo's met hun mascotte. Onlangs sprongen ze op de trend over "een domme wandeling maken voor mijn domme mentale gezondheid", maar maakten het over hun mascotte.

@duolingo KUNNEN JULLIE DIT GEWOON LIKEN, ZODAT IK VROEG NAAR HUIS KAN #Duolingo #comedy #trend #DuaLipa #workplace #milennials #gamergoals ♬ оригинальный звук — _malifisenta007_

Om opkomende trends te vinden, ga je naar de Discover-pagina om te zien welke hashtags en geluidsclips op dit moment hot zijn. Voor een meer geavanceerde zoekopdracht, bekijk de tools voor trenddetectie aan het einde van dit artikel.

Post op het juiste moment

Posten op momenten dat er meer gebruikers in de app zijn, kan ervoor zorgen dat je video's sneller meer weergaven krijgen. TikTok vertelt je gelukkig wanneer je publiek actief is, een van de beste features van de app.

Als je wilt zien wanneer je publiek het meest actief is, ga je naar je profiel, tik je op de drie stippen, kies je 'Creatortools' en selecteer je 'Analytics'. Zoek het tabblad 'Volgers' en scrol omlaag om activiteit van volgers te vinden. Kijk op welke dagen en tijden je volgers het meest actief zijn en publiceer je video's net voor de meest populaire tijd.

Om volgers op TikTok te laten groeien, moet je regelmatig nieuwe en diverse inhoud delen. Post 1-4 keer per dag om te testen hoe verschillende soorten content worden ontvangen en pas je contentplan aan.

Verwijder je TikTok-video's niet

Soms, als je je video ziet floppen, is het verleidelijk om deze voorgoed te verwijderen, zodat het geen schaduw werpt op je meer succesvolle TikToks. Hoewel we allemaal willen overkomen als populaire makers, moet u uw inhoud een tweede kans geven als deze niet zo goed presteert als u had verwacht.

Je kunt gemakkelijk meer weergaven van je video's krijgen, zelfs als ze weken geleden zijn gepubliceerd. Video's "leven" langer op TikTok dan bijvoorbeeld tweets of berichten op Facebook. Als je video een paar weken geleden is geüpload, maar relevant is voor een gebruiker, zal de app deze waarschijnlijk aan hen laten zien.

Vul je bio in

Net als bij elk sociaal platform, is het belangrijk om je TikTok-profiel er benaderbaar en leuk uit te laten zien. Een goed opgezet profiel moedigt je videokijkers aan om op je te tikken en je te volgen. Schrijf een kort en lief bio-bijschrift en aarzel niet om een link naar uw website toe te voegen voor degenen die meer over u willen weten.

Een professionele tip om uw profielfoto te laten opvallen: gebruik in plaats daarvan een korte video (hier leest u hoe u dat doet). Waarom, vraag je je misschien af? Het antwoord ligt in de menselijke natuur: mensen letten eerder op als ze iets zien bewegen, vooral waar ze geen beweging verwachten.

Experimenteer met nieuwe tools

TikTok rolt regelmatig nieuwe tools uit voor het maken en samenwerken van content. Enkele voorbeelden zijn filters, tools voor dueting en het samenvoegen van video's van andere gebruikers.

Probeer als eerste nieuwe tools, filters of maskers in de app, omdat dit helpt om uw publiek te betrekken. Hoe meer mensen interactie hebben met je video's, hoe groter de kans dat ze deze met hun vrienden delen, wat helpt om meer weergaven van je video's te krijgen.

Werk samen met andere TikTok-makers

Samenwerken met andere TikTok-makers kan een geweldige manier zijn om bekendheid te geven aan uw profiel en uw bedrijf. Maak je samenwerkingen echter, net als bij content, TikTok-specifiek.

Vind populaire videomakers die relevant zijn voor je bedrijf en stel een samenwerking voor. Probeer in plaats van Instagram-achtige verhalen met unboxing een video te maken die past bij de reguliere inhoud van de maker en die je TikTok-profiel of bedrijf in de schijnwerpers zet. Zorg ervoor dat ze je taggen in het video-onderschrift.

Zo staat Kris Collins (@KallMeKris) op TikTok bekend om haar komische sketches over een moeder met een peuter. Vessi verschijnt in sommige van haar video's, en het is soepel gedaan zonder moeilijk te verkopen. Terwijl de maker van de inhoud de kijkers vermaakt, laat de maker van de inhoud gebruikers kennismaken met dat merk, zonder haar kenmerkende stijl op te offeren.

@kallmekris "Hoe ik me voorstel dat het is om een peuter te hebben, zou je niet kunnen vertellen ( @vessi-editie ) #nomorewetsocks #ad #mom #kids #fyp ♬ origineel geluid — Kris HC

Ga naar TikTok Creator Marketplace om samen te werken met makers op basis van je branche- en bedrijfsdoelen.

Betrek je publiek

Gemeenschappen maken een groot deel uit van TikTok, dus aarzel niet om contact op te nemen met je doelgroep. Als je volgers op TikTok wilt laten groeien, is een van de manieren om dit te doen, door te communiceren met andere video's in je niche.

Vind je een video die relevant is voor jouw merk? Reageer, naai of duet het om de ideeën van anderen te ontwikkelen of uw mening over het onderwerp te delen.

Maak je video's af met CTA's

Mensen op TikTok zijn gewend om een stroom van samengestelde inhoud te zien, zelfs als ze niet veel profielen volgen. Het kan geen kwaad om ze eraan te herinneren dat als ze je TikTok-video leuk vonden, ze je met een enkele klik kunnen volgen.

Voeg een duidelijke call-to-action (CTA) toe aan het einde van je video's. U kunt een korte tekst, een voice-over of een clip toevoegen die kijkers uitnodigt om uw profiel te volgen.

Opvoeden en entertainen

De beste TikTok-content voor merken is zowel educatief als vermakelijk. Mensen installeren de app om plezier te hebben en ze vinden het niet erg om iets nieuws te leren als het in een boeiende vorm wordt gepresenteerd.

Bedenk wat u uw doelgroep kunt leren. Stel, u verkoopt sieraden en haaraccessoires. Waarom deel je niet een paar trucs voor het matchen van kettingen met verschillende outfits? Of maak je een grapje over haarspelden die altijd zoekraken? De beste manier om TikTok te gebruiken, is door een leuke manier te vinden om je merk te vertegenwoordigen die niet alleen je volgers amuseert, maar ze ook inspireert om je product te kopen.

Meet uw videoprestaties

Je kunt geen content maken die relevant is voor je publiek als je niet begrijpt met welke video's ze het meest bezig zijn. Gelukkig biedt TikTok bedrijven uitgebreide analyses van hun videoprestaties. Een paar van deze analyses zijn:

  • Overzicht: je videoweergaven, profielweergaven en volgers tellen mee.
  • Inhoud: totale videoposts, trending video's en individuele postanalyses.
  • Volgers: totaal aantal volgers, hun geslacht, topgebieden, volgersactiviteiten.
  • LIVE: live videoweergaven en volgersinzichten.

Om je video-analyse te bekijken, open je de TikTok-app op mobiel en klik je op de drie stippen in de rechterbovenhoek. Zoek het tabblad Analyse en tik om alle statistieken en statistieken te vinden:

Geef je best presterende TikToks een boost

Door uw videoprestaties bij te houden, kunt u niet alleen meer video's maken die uw publiek leuk vindt, maar kunt u ook bepalen welke inhoud perfect is voor betaalde promotie.

Een optie is om Spark-advertenties te gebruiken, die zijn gericht op het benutten van organische berichten en hun functies. Simpel gezegd, met dit formaat kun je je bestaande video's omzetten in advertenties. U kunt ook een call-to-action-knop toevoegen aan uw Spark-advertenties:

Laten we doen alsof je op een recente trend sprong en je video explodeerde. Yay, dat betekent dat je doelgroep het geweldig vond! Waarom haalt u niet het meeste uit deze video door uw bedrijf te promoten? Geef het een boost met Spark Ads om het aan meer mensen te laten zien en laat je volgers groeien op TikTok.

Als u online verkoopt met Ecwid, kunt u uw online winkel verbinden met TikTok en uw producten in uw advertenties laten zien. Ecwid biedt u een lichte versie van TikTok Ads Manager die u rechtstreeks vanuit uw Ecwid-beheerder kunt bereiken. Het is een vereenvoudigde ervaring om in een mum van tijd een advertentiecampagne te maken. Ideaal voor beginners!

Benadruk het niet

Last but not least: focus niet zo veel op het aantal volgers. Klinkt contra-intuïtief? Luister naar ons.

TikTok is niet zoals andere platforms. Natuurlijk, hoe meer volgers je hebt, hoe groter de kans dat je video's door mensen worden bekeken. TikTok-gebruikers hoeven u echter niet te volgen om uw inhoud in hun feeds te zien.

Het beste wat je kunt doen als je je volgers op TikTok organisch (zonder betaalde promotie) wilt laten groeien, is je te concentreren op je inhoud. Experimenteer met effecten, geluiden, trends en onderwerpen. Blijf op de hoogte van je community op TikTok en maak video's die aansluiten bij hun interesses.

Het belangrijkste is: veel plezier! Niet elke video zal bijdragen aan een resultaat, en dat is helemaal prima. Wees consistent met posten en probeer verschillende tools en formaten. Binnenkort zul je de stem en toon vinden die zullen resoneren met je publiek.

Tools om je merk te laten groeien op TikTok

Uw merk laten groeien op een nieuw platform kan lastig zijn, maar we hebben een aantal kaarten in petto om u te helpen. Hier zijn tools en bronnen voor het plannen en maken van je TikTok-video's, en meer:

  • Trend Discovery: gebruik deze tool om nieuwe TikTok-trends en populaire hashtags te identificeren.
  • Creative Insight: deze inzichten helpen je de best presterende TikTok-advertenties te maken, maar sommige ervan kunnen ook worden toegepast op organische video's (zoals optimale videoduur en manieren om meer vertoningen te krijgen).
  • TikTok-tutorials: deze korte tutorials leggen enkele van TikTok's meest populaire creatieve technieken uit.
  • TikTok-winkelen en adverteren: deze tools helpen je om van je TikTok-volgers klanten te maken. Voeg een winkelprofiel toe aan je pagina, voeg producttags toe aan je video's, voer slimme advertentiecampagnes uit en meer. (TikTok Shopping is momenteel beschikbaar voor geselecteerde verkopers in de VS en het VK.)

Met TikTok Shopping kun je producten taggen in video's, zodat klanten ze met een paar klikken kunnen kopen

Begin met het laten groeien van je TikTok-pagina

Laten we eerlijk zijn: je kunt TikTok niet meer negeren. Dit platform groeit elke dag en het is de perfecte plek voor een kleine ondernemer om innovatieve manieren te vinden om meer klanten te bereiken. Mis dus geen enorme kans! Gebruik de bovenstaande tips om je volgers op TikTok te laten groeien.

Denk er niet te veel over na: begin met een paar korte, leerzame en vermakelijke video's. Als het moeilijk is om direct ideeën te genereren, geeft dit artikel je 12 ideeën voor TikTok-video's die bij bijna elk klein bedrijf passen.

Het bericht Hoe volgers op TikTok te laten groeien: beste praktijken en tools verscheen voor het eerst op Ecwid | E-commerce winkelwagen.

SEO cursus

Vind je het interessant interessant om meer over zoekmachine optimalisatie te leren? Hier bieden we je geweldige seo opleiding met onbekende zoekmachine optimalisatie technieken.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.