Een kassasysteem gebruiken dat verder gaat dan het verwerken van transacties

Leestijd: 5 minuten

Bron

persoon die een verkooppunt gebruikt

Eigenaren van fysieke winkels zullen bekend zijn met de fysieke versie van het verkooppunt of POS, terwijl e-commerceverkopers online kassa's als hun belangrijkste POS zullen zien. Het verkooppunt is echter geëvolueerd en de evolutie ervan heeft geleid tot een verbeterde bruikbaarheid voor beide soorten handelaren.

POS-systemen kunnen intimiderend en niet-intuïtief aanvoelen, wat betekent dat winkeleigenaren vaak kostbare tijd moeten besteden aan het uitzoeken hoe ze werken.

Verkopers van e-commerce die fysieke contactpunten buiten hun online winkels willen toevoegen, moeten echter ook vertrouwd raken met een POS en de manieren waarop het de detailhandel kan helpen groeien. Het is de moeite waard om de tijd te nemen om de extra functies van een POS te begrijpen. Op de lange termijn zal de tijd die winkeleigenaren besteden om deze extra functies te leren kennen op verschillende manieren lonend zijn.

Verbeter de klantenservice

persoon die ijs aan het scheppen is

Volgens een 2020-rapport van Hyken zal 96% van de mensen een bedrijf verlaten vanwege een slechte klantenservice. Met stijgende klantverwachtingen en scherpere concurrentie, moeten met name kleine bedrijven manieren vinden om zich te onderscheiden – de POS is een methode om dit te doen.

Er zijn veel punten waarop de klantenservice kan falen, zoals de kassa-ervaring, die een grote rol speelt in de klanttevredenheid. In een onderzoek van Popspots identificeerde 70% van de respondenten de kassa-ervaring als iets dat hun perceptie van een winkel meer dan enige andere factor beïnvloedt.

De POS vormt een belangrijk onderdeel van de kassa-ervaring. Creëer een geweldige kassa-ervaring door uw online winkelactiviteiten te verenigen met uw in-store-ervaring.

Geef klanten verschillende opties om via uw POS te betalen. Klant zijn kaart vergeten? Geen probleem: ze kunnen betalen met Apple Pay of door een QR-code te scannen.

U kunt ook verschillende manieren aanbieden om bonnen te innen, aangezien sommige klanten misschien de voorkeur geven aan digitale bonnen, die u via sms of e-mail kunt verzenden in plaats van fysieke bonnen.

Een POS kan ook naadloos aansluiten op uw klantgegevens die zijn opgeslagen in de cloud, zodat u direct toegang heeft tot de inzichten en informatie die u nodig heeft om klanten te helpen.

Vanuit het perspectief van de klant kom je over als goed voorbereid en in staat om net dat stapje extra te doen.

Volg en bekijk essentiële gegevens in realtime

Om het toch over data te hebben, alle bedrijfseigenaren moeten het gedrag en de bedrijfsprestaties van hun klanten begrijpen om verbeteringen en groeiplannen te maken – en uw kassasysteem kan daarbij helpen.

Een POS kan uw bedrijf helpen bij het bijhouden van klanten en hun koopgedrag, wat u op zijn beurt kan helpen bij het identificeren van artikelen die u meer in voorraad wilt hebben of kortingen die u kunt implementeren.

Door gegevens van POS-aankopen te verzamelen, krijgt u inzicht in andere delen van uw bedrijf, zoals uw piektijden, retourtarieven en terugboekingen – allemaal informatie die u helpt om uw hele operatie te vereenvoudigen.

Door via uw POS toegang te krijgen tot de aankoopgeschiedenis van klanten, kunt u aangepaste suggesties doen voor aanvullende aankopen op basis van het koopgedrag van klanten.

Als een klant bijvoorbeeld een trui van u koopt en terugkeert voor een ander artikel, kunt u meer opties aanbevelen op de verkoopvloer of tijdens het afrekenen.

Dit verhoogt de gemiddelde bestelwaarde of AOV van uw winkel, waardoor u de omzet kunt verhogen met hetzelfde aantal klanten.

AOV is een signaal van klantbehoud, een belangrijke maatstaf voor bedrijven.

Terugkerende klanten laten zien dat je een klantervaring hebt geboden die goed genoeg is om ze terug te halen. Het betekent ook dat u meer van uw marketingbudget kunt besteden aan het binnenhalen van nieuwe klanten.

Door middel van gegevens die zijn verzameld uit uw POS-activiteit, kunt u ook gesegmenteerde klantprofielen maken voor marketing– en targetingdoeleinden.

Klantloyaliteitsprogramma's verbeteren

Het verbeteren van uw klantenloyaliteitsprogramma leidt tot meer verkopen en de integratie van het programma in uw POS maakt het onboardingproces van uw klanten soepeler. Met een goed kassasysteem kunt u uw klanten op de hoogte houden van al hun kortingen en deze ook snel toepassen.

Laten we een praktisch voorbeeld bekijken. Een kledingwinkel heeft misschien een marketingcampagne opgezet voor de komende feestdagen. Als u nog een stap verder gaat, kunt u ook terugkerende klanten van eerder in het jaar identificeren en hen extra kortingen aanbieden bovenop uw bestaande programma. Het verzenden van feestelijke kortingen tijdens de feestdagen kan klanten verleiden om uw winkel te verkiezen boven de concurrentie tijdens het belangrijkste verkoopseizoen.

Integreer uw kassasysteem met loyaliteitsprogramma's en volg de aankoopgeschiedenis, winkelvoorkeuren en kooppatronen van elke klant om de meest actieve te belonen.

Het aanbieden van kortingen of gratis verzending aan klanten bij het afrekenen op basis van hun informatie zal hen verrassen en nieuwe bezoeken aanmoedigen. Het opnemen van gespecialiseerde aanbiedingen die zijn afgestemd op hun specifieke koopgewoonten (vroegtijdige toegang tot een nieuw product of kleine cadeaus tijdens de feestdagen misschien?) maakt ook deel uit van het feit dat klanten zich speciaal voelen.

Voorraadtracering en -beheer optimaliseren

gitaren

Verkoop en voorraad zijn nauw met elkaar verweven, daarom bieden de meeste moderne kassasystemen functies voor voorraadbeheer. Voor verkopers met meerdere kanalen zou een kassasysteem u moeten laten zien hoeveel u van een artikel heeft en, als u meer dan één locatie heeft, welke locaties het hebben. Een nauwkeurig en eenvoudig voorraadvolgsysteem is nodig om grip te houden op uw voorraadniveaus en om te begrijpen hoe en waar uw bedrijf groeit.

Om de nachtmerrie te voorkomen van een online klant die het laatste van een product bestelt net zoals een andere klant het in uw fysieke winkel koopt, maakt u een productcatalogus in uw POS waarin elk artikel wordt vermeld met zijn kenmerken en beschikbare hoeveelheid.

Op deze manier hebben u en uw medewerkers snel en nauwkeurig toegang tot informatie over producten waar uw klanten naar op zoek zijn om te zien of deze op voorraad zijn – en dat allemaal zonder de zijde van de klant te hoeven verlaten.

Met de juiste voorraad-naar-POS-integratie weet u door het aantal verkopen altijd naar welke producten wel of niet vraag is. Waarschuwingen voor een lage voorraad terwijl een klant afrekent, helpen u om hete items op uw plank te houden. Als alternatief laten waarschuwingen over langzamer bewegende producten u weten wanneer u kortingen moet aanbieden om de voorraad te verplaatsen of ze uit uw schappen te verwijderen.

Vind een POS die meegroeit met uw bedrijf

Als u uw fysieke winkels wilt creëren of verbeteren, moet uw POS schaalbaar en aanpasbaar zijn met de tools en integraties om uw bedrijf te laten groeien, ongeacht de grootte.

Het POS-systeem van GoDaddy biedt de laagste kosten op de markt, meerdere betaalmethoden en naadloze integratie tussen uw online en offline activiteiten. Ga vandaag nog aan de slag met GoDaddy's kassasysteem.

Het bericht Een kassasysteem gebruiken dat verder gaat dan het verwerken van transacties verscheen eerst op GoDaddy Blog.

SEO cursus

Vind je het interessant handig om het beste over seo te leren? Hier geven we je geweldige zoekmachine optimalisatie opleiding met onbekende seo technieken.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.