STAT gebruiken om extra waarde in uw zoekwoordgegevens te ontdekken

Leestijd: 4 minuten

Bron

Het maximaliseren van de waarde in uw zoekwoordgegevens is cruciaal als u een merk bent dat probeert te scoren op de altijd veranderende SERP's. Met dat in gedachten leidt Moz Learning and Development Specialist Zoe Pegler u door de belangrijkste functies in STAT Search Analytics waarmee u extra (en belangrijke) inzichten uit die gegevens kunt halen.

gebruik maken van influencer marketing voor SEO Whiteboard

Klik op de whiteboard-afbeelding hierboven om een versie met hoge resolutie in een nieuw tabblad te openen!

Videotranscriptie

Hallo en welkom bij een nieuwe editie van Whiteboard Friday. Ik ben Zoë. Ik werk in het leerteam hier bij Moz en mijn focus ligt op het ontwikkelen van educatief materiaal en middelen om het begrip van onze STAT-tool te bevorderen. Vandaag gaan we bekijken hoe u STAT kunt gebruiken om aanvullende inzichten in uw zoekwoordgegevens te krijgen. Zoeken naar waarde in uw zoekwoordgegevens is belangrijk als u een merk bent dat zichtbaar wil blijven en bovenop de altijd veranderende SERP's wil blijven. Het zoeken naar die aanvullende inzichten is van het grootste belang voor het nemen van weloverwogen SEO-beslissingen.

Wat is STAT?

Dus wat is STAT? Als je STAT nog niet eerder bent tegengekomen, het is een grootschalige rangvolger, maar het is ook fantastisch voor veel andere dingen, SERP-analyse en intentie, een competitieve landschapstool. De waarde ervan is echt hoe u kunt graven in de gegevens die het biedt.

Snelle winsten

Dus waar zijn de quick wins hier? Welnu, we weten dat een doorgaans verbeterde positie op de ranglijst betekent dat het verkeer voor die periode toeneemt of op zijn minst enige stijging vertoont. Weten waar je zit in de SERP's en welke functies je wint, kan je contentstrategie maken of breken. Dit is waar de dynamische tags van STAT enorm nuttig kunnen zijn.

Dynamische tagging

Met dynamische tagging kunt u zoekwoorden groeperen op basis van door u ingestelde criteria. Die groep wordt dan automatisch dagelijks gevuld met trefwoorden op basis van veranderlijke filtercriteria. Dit betekent dat u een groep zoekwoorden kunt maken met alle criteria die belangrijk zijn voor uw bedrijf. Een geweldig groeperingscriterium om hier in te stellen, zijn zoekwoorden op basis van rangorde.

Als u bijvoorbeeld zoekwoorden markeert die net buiten de top 3, top 5 of top 10 staan en een verkeersbenchmark toevoegt, kunt u eenvoudig ontdekken welke zoekwoorden met verkeerspotentieel een klein beetje extra werk nodig hebben om ze in die betere positie te krijgen. positie.

Dus misschien omvat uw strategie het zoeken naar een featured snippet. Als dat het geval is, kunt u STAT gebruiken om een dynamische tag in te stellen die zoekwoorden controleert die resulteren in featured snippets. Als u zoekwoorden ziet die niet goed scoren binnen die groep, winnen ze die fragmenten niet.

Dus als u zoekwoorden voor een klant bijhoudt, is dit een geweldige manier om te zien waar uw klant een fragment bezit en waar niet. U kunt proberen de plaats van hun concurrenten in te nemen door nieuwe mogelijkheden te vinden om geoptimaliseerde inhoud te creëren. Het gebruik van deze functie is krachtig om snel feedback te krijgen over de intentie en het type inhoud dat het beste presteert in een zoekwoordenset, wat u uiteindelijk kunt gebruiken om uw inhoudsstrategie te sturen.

Gegevensweergaven

We weten dus dat het organiseren van uw gegevens essentieel is. Hoe organiseert u uw gegevens zodat ze zinvol voor u zijn, terwijl u potentiële mogelijkheden ziet om snel aan een klant te rapporteren? In STAT kunt u al uw trefwoordgroepen, uw tags in één gegevensweergave bewaren. Dus als u geselecteerde tags in een gegevensweergave houdt, krijgt u een enkel dashboard met statistieken voor die gekozen zoekwoordgroepen

U kunt bijvoorbeeld eenvoudig een gegevensweergave van tags samenstellen die de tactische aspiraties van uw klant weerspiegelen. Als u een zoekmarketeer bent, kunt u ervoor kiezen een gegevensweergave in te stellen met zoekwoordsegmenten die de fasen van de conversietrechter bestrijken. U wilt zoekwoorden echt opsplitsen in segmenten die weerspiegelen wat uw klanten willen targeten. Dat kunnen dus bedrijfstakken, diensten of locaties zijn. Als productcategorieën belangrijk zijn voor uw klant, kunt u een gegevensweergave instellen met zoekwoorden die zijn getagd als schoenen, sportkleding, badkleding of andere specifieke kenmerken die u in een productlijn moet volgen.

Tabblad Tags

Oke. Dus misschien bent u op zoek naar een snelle gezondheidscontrole van hoe die specifieke reeks zoekwoordgroeperingen het doet. Welnu, er is een slimme kleine functie in STAT waarmee u al uw tags kunt vergelijken en hoe goed elk van deze presteert in termen van online zichtbaarheid, en dit wordt het tabblad Tags genoemd. Dus deze functie is best cool omdat je de prestaties van al die tags op één plek kunt zien. U krijgt een algemeen beeld van hoe uw SEO-strategie vordert en waar u uw aandacht op kunt richten op basis van uw belangrijkste statistieken. U kunt een specifiek datumbereik instellen. U kunt de gemiddelde rangorde zien, de top 10 verandert.

Zichtbaarheid

Een ander belangrijk stuk informatie is erachter te komen met wie u het opneemt voor die zoekwoordensets die u zojuist heeft samengesteld. U kunt STAT gebruiken om het aandeel van stemmen voor die specifieke set trefwoordtags of voor die hele markt te bekijken. Het aandeel spraakstatistieken dat in STAT wordt gebruikt, meet de zichtbaarheid van een bepaald zoekwoord dat is ingesteld op Google. Dit betekent dat u waardevolle inzichten kunt krijgen, zoals waar concurrenten hun zichtbaarheid vergroten of verkleinen.

Nu heb je misschien klanten die geformaliseerd inzicht nodig hebben in de voortgang van een campagne. Wat is de beste manier om die rapporten weer te geven? Welnu, in STAT hebben we connectoren gebouwd waarmee u live gegevens van STAT naar Google Data Studio-rapporten kunt trekken. Deze visualisaties maken het gemakkelijker om inzichten met klanten te delen en voor hen om die statistieken op het hoogste niveau heel snel te zien.

Dus hopelijk betekenen deze tips en hulpmiddelen dat u echt kunt onderzoeken hoeveel extra waarde en inzichten u uit uw zoekwoordgegevens kunt persen. Fijne dag en bedankt voor het kijken naar deze editie van Whiteboard Friday.

Videotranscriptie door Speechpad.com

SEO cursus

Is het voor jou handig om alles over seo te leren? Wij bieden hier de beste zoekmachine optimalisatie opleiding met hoogstaande zoekmachine optimalisatie technieken.

Dit bericht is gepost in seo. Bookmark de link.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.