Verhoog uw inkomsten met deze tips

Leestijd: 10 minuten

Bron

Ecwid is de hardst werkende e-commerce oplossing ter wereld. Waarom? Om online verkopen voor jou makkelijker te maken natuurlijk!

Ons team heeft hard gewerkt (natuurlijk!) Om u een overzicht van recente Ecwid-updates te geven. Dus hier is het laatste nieuws over de krachtige tools van Ecwid voor het verhogen van uw inkomsten, het besparen op verzendkosten, het verbeteren van uw afrekenproces en meer. Duik in, schakel nieuwe instellingen in uw winkel in en maak verkopen mogelijk voor uw e-commercebedrijf.

Verkoop abonnementen om terugkerende inkomsten te vergroten

Een van de meest prominente nieuwe tools van de afgelopen maanden stelt u in staat om regelmatig een doorlopend abonnement op producten of diensten aan te bieden. Dat klopt, u kunt abonnementen verkopen met uw Ecwid-winkel!

Een op abonnementen gebaseerd model is een must als u verkoopt:

 • eten
 • cosmetica
 • een abonnementsbox — het is een van de meest populaire producten die op terugkerende basis worden verkocht! Bekijk ideeën voor abonnementsboxen .
 • toegang tot lidmaatschappen
 • aanvullingsartikelen / artikelen die regelmatig moeten worden teruggekocht.

Eten is perfect voor een op abonnementen gebaseerd model

Als u uw winkel niet als abonnementsservice heeft gelanceerd, betekent dat niet dat u deze nu niet in uw bedrijfsmodel kunt opnemen! Vrijwel elk product of elke dienst die regelmatig moet worden aangevuld of vernieuwd, kan als abonnement worden verkocht. Dit houdt uw klanten betrokken en levert u betrouwbare terugkerende inkomsten op.

Met Ecwid kunt u klanten dagelijks, wekelijks, tweewekelijks, maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks kosten in rekening brengen. Je kunt zelfs terugkerende donaties verzamelen met deze tool, een geweldige optie voor non-profitorganisaties, of een manier om loyale klanten je bedrijf op regelmatige basis te laten ondersteunen.

Klanten kunnen zich abonneren op regelmatige donaties, net als op producten

Een van de coolste dingen van deze functie is dat je terugkerende abonnementen en eenmalige aankopen in je winkel kunt inschakelen. Zo bied je meer mogelijkheden voor je klanten. Want meer mogelijkheden = meer omzet!

Klanten kunnen kiezen tussen een eenmalige aankoop en een abonnement op een product

Direct abonnementen instellen? Bekijk onze instructies in het Helpcentrum .

Lees meer over het verhogen van uw terugkerende inkomsten met abonnementen .

Als je al abonnementsproducten verkoopt met Ecwid, deel dan gerust je feedback in de comments. We passen het graag aan als dat je helpt!

Koop etiketten met korting om te besparen op internationale zendingen

Als je in de VS bent gevestigd, ben je misschien al fan van het kopen van verzendlabels voor binnenlandse USPS-zendingen, rechtstreeks vanuit je configuratiescherm. Maar nu kunt u ook USPS-labels kopen voor internationale zendingen!

Dit is hoe het werkt:

 1. Je koopt een verzendlabel voor de bestelling die je internationaal wilt verzenden vanuit je Control Panel.
 2. Je print het label en plakt het op het pakket.
 3. Je geeft het pakket af bij het dichtstbijzijnde USPS-kantoor (sla de wachtrijen over!) of bij je voordeur zodat je postbode het op hun normale route kan pakken.

Bij internationale verzending via USPS worden alle douanerechten betaald door de ontvanger. Je hoeft dus geen douanekosten te betalen, maar moet wel de Douaneaangifte invullen bij aankoop van je label.

Het invullen van de douaneaangifte is vrij eenvoudig

Het mooie van het kopen van verzendlabels via Ecwid is dat u zowel tijd als geld kunt besparen:

 • De USPS-labels die u in het Configuratiescherm koopt, zijn afgeprijsd, dus u bespaart op verzendkosten . Dat is een enorm pluspunt voor internationale verkopers, aangezien de internationale verzendkosten behoorlijk hoog kunnen zijn. Niet meer!
 • Wanneer u zelf etiketten afdrukt, hoeft u geen tijd te verspillen op het postkantoor met wachten in de rij en het invullen van etiketten.
 • Je kunt internationale labels kopen via je Ecwid mobiele app op iPhone of Android, zodat je gedekt bent, waar je ook bent. Nu kunt u op weg naar uw fysieke winkel of magazijn een heleboel labels kopen om tijd te besparen bij het voorbereiden van bestellingen voor verzending.

Als je erover hebt nagedacht om je winkel internationaal te brengen, maar je werd afgeschrikt door hoge verzendkosten, dan is dit je kans om je online winkel eindelijk open te stellen voor internationale shoppers en de internationale verzendkosten zo laag mogelijk te houden.

Lees meer over de voordelen van het kopen van verzendlabels met korting bij Ecwid .

Klaar om de sprong te wagen op internationale verzendlabels? De instructies in ons Helpcentrum zullen zeker van pas komen.

Bereik nieuwe doelgroepen op Walmart

Weet je wat zo geweldig is aan het verbinden van je winkel met marktplaatsen? Ze genereren al tonnen bezoekers per maand (wat betekent dat er voor jou minder $$ aan marketing wordt uitgegeven) die actief op zoek zijn naar een aankoop. Deze kopers komen naar marktplaatsen met de bedoeling om te winkelen, waardoor het gemakkelijker wordt om van hen klanten te maken.

Misschien heb je je productzichtbaarheid en bereik al vergroot op marktplaatsen zoals Amazon, eBay en Google Shopping. Dus nu is het tijd om Walmart aan de mix toe te voegen! Met behulp van de Codisto- app kunt u uw producten direct vanuit uw Ecwid-winkel op Walmart vermelden.

Voor Amerikaanse verkopers is het zeker de moeite waard om je bereik op Walmart uit te breiden door een Ecwid-winkel op het platform aan te sluiten. Enkele redenen waarom:

 • Amerikaanse consumenten houden van winkelen bij Walmart: wist u dat 90% van de Amerikanen binnen een straal van 10 mijl van een Walmart-winkel woont?
 • Walmart heeftmaandelijks meer dan 410 miljoen online bezoekers , wat deze marktplaats een van de grootste in de VS maakt.

Lees meer over de voor- en nadelen van verkopen op Walmart .

Als u klaar bent om gebruik te maken van een van de grootste marktplaatsen in de VS, verbind uw winkel dan meteen met Walmart.

Dropship-klare producten van Alibaba

Snel, noem een product! Wat er ook in je opkomt, we wedden dat het op Alibaba wordt verkocht.

Alibaba is een van ‘s werelds grootste online handelsbedrijven en levert honderden miljoenen producten in meer dan 40 productcategorieën. Het verbindt internationale online verkopers met fabrikanten en leveranciers, waardoor het de perfecte bestemming is voor elke dropshipper.

Dropshipping werkt het beste voor mensen die net zijn begonnen met e-commerce, omdat het niet al te veel tijd en investeringen vooraf vereist. Als u geïnteresseerd bent in het starten van een e-commercebedrijf, maar geen eigen voorraad heeft, is dropshipping een gemakkelijke manier om aan de slag te gaan met een online winkel.

Je hebt toegang tot duizenden kant-en-klare producten op Alibaba, importeert ze naar je winkel en verkoopt ze onder je eigen merk. Wilt u producten hernoemen en uw eigen prijzen bepalen? Het is een eitje! Dat geldt ook voor het beheren van uw bestellingen.

Meer informatie over het verbinden van uw Ecwid-winkel met Alibaba via de Syncee-app in het Helpcentrum.

Bied meer betalingsopties aan klanten

Een van de belangrijkste dingen die shoppers ervan weerhoudt een bestelling in online winkels te plaatsen, is het gebrek aan handige, betrouwbare en gevestigde betalingsmethoden. Dus als u wilt dat meer klanten op de knop ‘Betalen’ klikken, zorg er dan voor dat ze de juiste betalingsopties hebben om uit te kiezen.

Betaald worden met Google Pay

Hoe minder stappen bij het afrekenen, hoe groter de kans dat klanten hun aankopen afronden. Het opnieuw typen van creditcardgegevens en verzendgegevens op mobiele apparaten is echter verre van een soepele kassa-ervaring. De oplossing? Laat klanten hun bestellingen betalen met Google Pay en vergeet al dat ongemak!

Met Google Pay kunnen uw klanten hun volledige afrekenproces in slechts een paar klikken voltooien. Het kost letterlijk seconden om bestellingen op deze manier te betalen, wat cruciaal is om klanten op mobiel te behouden.

Stel Google Pay in met Stripe en klanten die de Chrome-browser gebruiken op mobiele Android-apparaten of op desktops, kunnen binnen enkele seconden afrekenen.

Klanten kunnen in één klik betalen met Google Pay

“Dat houdt mijn klanten met Android-apparaten tevreden… maar hoe zit het met Apple-gebruikers?” Je vraagt je misschien af. Goed punt! Met Ecwid kunt u ook Apple Pay accepteren. Hier leest u hoe u zowel Google Pay als Apple Pay in uw online winkel kunt koppelen.

Betaald worden met PaymentSense en Dojo

Als uw bedrijf in het VK is gevestigd, kunt u uw klanten nu aanbieden om te betalen met niet één, maar twee van de meest populaire betalingsoplossingen: PaymentSense en Dojo .

Zowel PaymentSense als Dojo stellen kleine bedrijven in staat om kaartbetalingen veilig en efficiënt te accepteren, uiteraard inclusief betalingen in GBP.

PaymentSense heeft enkele van de laagste tarieven onder de Britse betalingsgateways, en Dojo stelt u in staat om de kosten aan uw specifieke wensen aan te passen. Dat maakt deze betalingsoplossingen geweldig voor verkopers in het VK die creditcards en betaalpassen in hun online winkel willen accepteren zonder enorme bijbehorende kosten.

Als u een kaartautomaat nodig heeft voor uw fysieke winkel, kunt u deze huren via zowel PaymentSense als Dojo.

Zo voegt u PaymentSense of Dojo toe aan uw online winkel.

Krijg waardevolle inzichten met Google Analytics 4

De eerste stap om te verkopen is begrijpen hoe bestaande en potentiële klanten uw winkel vinden en gebruiken. Zonder die kennis is het runnen van een winkel gewoon … giswerk.

Nu kunt u waardevolle inzichten krijgen in hoe uw klanten uw winkel vinden en gebruiken met Google Analytics 4 , een nieuwe generatie Google Analytics.

Vergeleken met Universal Analytics, kunt u door uw Ecwid-winkel met Google Analytics 4 te verbinden, twee keer zoveel gebeurtenissen volgen (informatie over hoe klanten uw winkel gebruiken, zoals weergaven van productcategorieën of het toevoegen van producten aan favorieten). Hierdoor kun je je publiek beter begrijpen en handelen op basis van de inzichten die je krijgt.

Als u Universal Analytics in uw winkel heeft gebruikt, kunt u op elk gewenst moment overschakelen naar Google Analytics 4.

Leer hoe u Google Analytics 4 inschakelt voor uw Ecwid-winkel en welke informatie u ermee kunt bijhouden in ons Helpcentrum .

Koppel betalingen aan verzendmethoden

U weet al dat hoe meer betalings- en verzendopties u uw klanten kunt aanbieden, hoe beter hun winkelervaring zal zijn. Soms moet u echter een stap verder gaan om uw betalings- en verzendproces zo goed mogelijk te laten verlopen.

Stel dat u lokaal levert en landelijk verzendt. U wilt dat uw lokale klanten contant betalen, zodat u kunt besparen op online betalingskosten. Tegelijkertijd wilt u de methode “Contant betalen” voor landelijke online shoppers niet in hun kassa laten zien.

De oplossing is simpel! Nu kunt u betalingsopties koppelen aan specifieke verzendmethoden. Op deze manier zien klanten alleen de betalingsopties die u kiest voor de specifieke verzend- of bezorgmethode. Voor bovenstaand voorbeeld kunt u de optie “Contant betalen” koppelen aan afhalen of bezorgen.

Als een klant kiest voor lokale bezorging, kan hij alleen contant betalen

Klaar om uw betalings- en verzendproces te verbeteren? Volg deze eenvoudige instructies van het Helpcentrum .

Blijf in overeenstemming met de btw-regels van de EU

Omgaan met belastingen kan een enorme pijn in de nek zijn. Daarom proberen we zoveel mogelijk stress weg te nemen door uw winkel up-to-date te houden met de huidige btw-regelgeving.

Als u in de EU verkoopt, weet u misschien al dat u vanaf 1 juli 2021 btw in rekening moet brengen volgens de tarieven van het land van uw koper. En als u uw inbox regelmatig controleert, weet u dat Ecwid ruim van tevoren op die wijzigingen was voorbereid.

Als je op zomervakantie was en de informatie hebt gemist, is het nu tijd om de belastinginstellingen in je winkel te controleren:

 • Als u geautomatiseerde belastingberekeningen gebruikt, hoeft u niets te wijzigen. Wij hebben alles voor u geregeld (*klopt onszelf op de rug*)
 • Als je je belastingen handmatig instelt, zorg er dan voor dat je de instellingen onder Instellingen → Belastingen hebt bijgewerkt.

Voor meer informatie over EU-btw-belastingen in uw Ecwid-winkel, bekijk ons artikel over deze kwestie in ons Helpcentrum .

Verhoog de verkoop met meer kortingsbonnen in geautomatiseerde e-mails

Geautomatiseerde marketing-e-mails zijn niet voor niets een van de meest populaire tools onder Ecwid-handelaren. Schakel gewoon een schakelaar in en er worden op maat gemaakte verkoop-e-mails naar uw klanten verzonden wanneer ze bepaalde acties in uw winkel voltooien. Bijvoorbeeld wanneer ze een nieuw product aan hun favorieten toevoegen of een aankoop doen.

Geautomatiseerde e-mails kunnen de juiste persoon op het juiste moment bereiken om klanten aan te moedigen bij u te kopen, vooral als u een kortingsbon toevoegt. Over een incentive gesproken die werkt!

Voorheen kon je kortingsbonnen alleen toevoegen aan geautomatiseerde e-mails als ze konden worden toegepast op alle producten en niet werden beperkt door het aantal gebruikers. Maar wat als u niet wilt dat uw klanten steeds dezelfde coupon gebruiken?

Nu kunt u bijna elk type kortingsbon toevoegen aan geautomatiseerde e-mails, zelfs die met tijds- of hoeveelheidslimieten! De enige uitzondering zijn de coupons voor eenmalig gebruik.

Deze nieuwe functie kan u helpen om promoties efficiënter uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld een ‘50% korting’-coupon die over een week verloopt, toevoegen aan uw geautomatiseerde e-mails, en klanten kunnen deze coupon niet gebruiken wanneer de uitverkoop is afgelopen.

Leer alles over het toevoegen van kortingsbonnen aan uw geautomatiseerde marketing-e-mails en hoe u die verkopen kunt behouden.

Facturen moeiteloos bewerken

Als online verkoper werk je dagelijks met facturen. Je stuurt ze naar klanten, gebruikt ze als paklijsten of drukt ze af om mee te nemen in zendingen.

Facturen zijn handig, maar gepersonaliseerde facturen zijn nog beter. Ze helpen uw merk tot in de kleinste details te weerspiegelen en stellen u in staat om aanvullende informatie op te nemen die relevant is voor uw klanten.

Om het aanpassen van facturen voor u gemakkelijker te maken, hebben we de nieuwe factuureditor gelanceerd. Nu kunt u moeiteloos facturen bewerken terwijl u geniet van onze verbeterde factuurinterface. Het is nu ook mogelijk om aanvullende bedrijfsgegevens of een voettekstbericht toe te voegen. Het beste van alles is dat er geen codering of aanvullende technische kennis nodig is om gebruik te maken van deze geweldige nieuwe functie!

Ontdek hoe u facturen kunt bewerken in het Helpcentrum .

Het toevoegen van bedrijfsgegevens of een voettekstbericht is een fluitje van een cent

Als u uw facturen nog meer wilt personaliseren, kunt u zelfs uw factuursjabloon bewerken .

Blijf op de hoogte

De afgelopen paar maanden zijn zeker vruchtbaar geweest – we hebben een overvloed aan coole nieuwe functies en tools geproduceerd. En natuurlijk komen er nog meer geweldige updates! Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van alle dingen Ecwid. Hier is hoe:

 • Vind een volledige tijdlijn van updates, groot en klein, in het Ecwid Help Center .
 • Controleer het tabblad Wat is er nieuw in uw Configuratiescherm om tools in te schakelen die handmatige activering vereisen.
 • Abonneer u op de blognieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe functies.
 • Bekijk de Ecwid Updates sectie van de Ecwid blog.

Dus, wat vind je van onze nieuwe tools? Welke updates zou je in de toekomst willen zien? Voel je vrij om je ideeën, suggesties en feedback achter te laten in de reacties hieronder!

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.