3 redenen om dynamische uitsluitingslijsten van Google Ads te gebruiken (+hoe u dit moet doen)

Leestijd: 5 minuten

Bron

Het is interessant hoe stil de release van dynamische uitsluitingslijsten van Google Ads in april 2021 was. In mijn persoonlijke ervaring als consultant gespecialiseerd in display, is dit een game-changer.

Als u een display- of videocampagne uitvoert, is de kans groot dat u op een gegeven moment een plaatsing tegenkomt die u wilt uitsluiten. Dus elke tool om het proces te stroomlijnen wordt met open armen ontvangen en deze nieuwe tool van Google is de eerste in zijn soort.

voorbeeld van Google Display- en YouTube-advertentieplaatsingen

Vandaag ontrafelen we de dynamische uitsluitingslijsten van Google Ads door te duiken in:

 • Wat maakt dynamische uitsluitingslijsten van Google Ads dynamisch?
 • Waarom zijn dynamische uitsluitingslijsten belangrijk?
 • Wanneer en hoe gebruik ik dynamische uitsluitingslijsten?
 • Wie kan profiteren van dynamische uitsluitingslijsten?

Aan het einde van dit bericht leert u hoe dynamische uitsluitingslijsten u kunnen helpen om efficiënter te weten of een dynamische uitsluitingslijst geschikt is voor uw account en hoe u over de tools beschikt om ermee aan de slag te gaan!

Waarom u dynamische uitsluitingslijsten nodig heeft

In een notendop, hier is waarom u niet alleen uitsluiting, maar dynamische uitsluiting nodig heeft:

 1. Bescherm uw reputatie: zorg ervoor dat uw merk nooit naast ongepaste inhoud wordt geplaatst die uw publiek kan beledigen en uw reputatie kan aantasten.
 2. Maximaliseer budget: voorkom verspilde uitgaven aan irrelevant advertentieverkeer.
 3. Bespaar tijd: stroomlijn plaatsingsbewaking en -beheer met één klik op de knop.

Wat maakt dynamische uitsluitingslijsten dynamisch?

U kunt dynamische uitsluitingslijsten zien als een verbeterde versie van inhoudsuitsluitingen per plaatsing . U stelt in wezen een lijst samen met specifieke websites of apps waarvan u nooit zou willen dat uw advertenties er naast zouden worden weergegeven, en die regelmatig wordt vernieuwd .

Klinkt als normale uitsluitingslijsten voor plaatsingen, toch? Welnu, het dynamische gedeelte begint wanneer u die lijst vervolgens uploadt naar uw account en automatische updates plant wanneer nieuwe websites worden toegevoegd. Of u kunt de lijst van een derde partij vinden. Wanneer de derde partij hun lijst bijwerkt, wordt uw exemplaar ook bijgewerkt!

Kortom, het is een uitgebreide, automatische vorm van uitsluiting van plaatsingsinhoud. Daarom zijn dynamische uitsluitingslijsten, hoewel ze op accountniveau zijn geïmplementeerd, alleen van toepassing op display- en videocampagnes .

Voor de goede orde, hier is de officiële verklaring van Google over de nieuwe functie:

“Deze lijsten kunnen worden gemaakt door adverteerders zelf of door een derde partij die ze vertrouwen, zoals organisaties voor merkveiligheid en branchegroepen. Zodra adverteerders een dynamische uitsluitingslijst uploaden naar hun Google Ads-account, kunnen ze automatische updates plannen als nieuwe webpagina’s of domeinen worden toegevoegd, zodat hun uitsluitingslijsten effectief en up-to-date blijven.”

nieuwe dynamische uitsluitingslijst maken in Google-advertenties

Waarom zijn dynamische uitsluitingslijsten belangrijk?

Oproep aan alle kleine bedrijven adverteerders ! Google gaat verder met te vermelden in zijn aankondiging dat het blokkeren van webpagina’s die u niet wilt weergeven natuurlijk een hoop speciale bronnen in beslag neemt voor regelmatige updates. Als je een kleinere account hebt met lokale PPC met beperkte tijd en een tekort aan helpende handen, zal dit je helpen om dat extra werk van het voortdurend handmatig toevoegen van inhoudsuitsluitingen te verlichten.

Met dynamische uitsluitingslijsten heeft u de gemoedsrust dat u nooit het risico loopt naast inhoud te lopen die niet bij uw merk past. Omdat ze te vinden zijn onder de Gedeelde bibliotheek, kunnen kleine bedrijven gedeelde dynamische uitsluitingslijsten gebruiken die andere teamleden of derden kunnen aanvullen. Wanneer die lijst vervolgens wordt bijgewerkt, werkt Google deze uitsluitingen automatisch bij voor alle toepasselijke campagnes zonder dat u een vinger hoeft uit te steken.

lijst met uitsluitingen voor dynamische plaatsingen in Google Ads

Wanneer en hoe gebruik ik dynamische uitsluitingslijsten van Google Ads?

Omdat deze functie zo uniek is, dacht ik dat er twee hoofdcomponenten waren die u in gedachten moet houden als u klaar bent om dynamische uitsluitingslijsten te gebruiken. Het wanneer zal u helpen te bepalen wanneer het het juiste moment is om deze uit te proberen. Het hoe is natuurlijk de sleutel tot de daadwerkelijke implementatie ervan!

het wanneer?

Zorg ervoor dat u dynamische uitsluitingslijsten gebruikt voor uw YouTube- en weergaveplaatsingen als u aan de volgende criteria voldoet:

 • Uw bedrijf kan te maken hebben met gevoelige inhoud, dus u wilt weten waar uw advertenties worden weergegeven.
 • U heeft weinig tijd en kunt bepaalde plaatsingen niet handmatig uitsluiten.
 • U ziet ongebruikelijke of ongewenste plaatsingen glippen onder het rapport ‘Waar advertenties werden weergegeven’.
 • U heeft meerdere display- of videocampagnes waaraan u dezelfde uitsluitingen wilt toevoegen.
 • U wilt gewoon uitsluiten dat bepaalde websites, apps of pagina’s ooit de kans krijgen om uw advertentie weer te geven.

het hoe

De installatie is verfrissend eenvoudig (bedankt, Google), dus er zijn slechts een paar eenvoudige stappen:

 1. Houd uw dynamische uitsluitingslijst offline kant-en-klaar , zodat u deze kunt uploaden .
 2. Klik in tools en klik onder gedeelde bibliotheek op plaatsingsuitsluitingen .
 3. Klik op het blauwe plusje om een dynamische uitsluitingslijst te uploaden. (u kunt ook plannen dat meerdere dynamische uitsluitingslijsten regelmatig worden geüpload).
 4. Nadat de lijst is geüpload, kunt u deze selecteren en vervolgens op de vervolgkeuzelijst Bewerken klikken om updates te plannen.
 5. Selecteer de display- of videocampagne waarop u de dynamische lijst wilt toepassen.
 6. Klik op plaatsingen en vervolgens op uitsluitingen .
 7. Klik op het blauwe potlood om uitgesloten plaatsingen te bewerken en selecteer vervolgens uw lijst met uitgesloten plaatsingen.
 8. Druk op opslaan !
tabblad uitsluitingen in Google-advertenties dat leidt tot het maken van dynamische uitsluitingslijsten

Wie kan profiteren van dynamische uitsluitingslijsten?

Het antwoord is (tromgeroffel alstublieft): iedereen die zijn plaatsingen voor video of weergave wil optimaliseren! Het doel hiervan is om u tijd te besparen van het voortdurend onderhouden van uw plaatsingsuitsluitingen door de updates automatisch voor u uit te voeren, hetzij vanuit de lijstupdates van uw eigen organisatie of vanuit uw lijst van derden!

Dus als u een klein bedrijf bent dat weinig tijd heeft en alleen de lijst van een branchegroep wil delen, dan zijn deze voor u! Of, als u een grote onderneming bent die meerdere teams wil hebben die delen en bijdragen aan een hoofdlijst, dan zijn dynamische uitsluitingslijsten zeker ook iets voor u!

Bovendien kunt u diezelfde lijst gebruiken voor meerdere display- of videocampagnes, omdat het werkt als een ‘sjabloon voor plaatsingsuitsluitingen’. Dus, ongeacht de accountgrootte, doet deze functie veel van het zware werk voor u.

Ga aan de slag met dynamische uitsluitingslijsten van Google Ads!

Kortom, dynamische uitsluitingslijsten kunnen geschikt zijn voor elk account dat ervoor wil zorgen dat hun advertenties op de juiste plaatsen online worden weergegeven.

Hoe belangrijk het ook is om nieuwe plaatsingen te vinden om te targeten , het uitsluiten van bepaalde plaatsen is net zo belangrijk. Het is een van onze fouten in display-advertenties die we moeten vermijden .

Probeer deze nieuwe Google Ads-functie eens, zelfs als u denkt dat u uw individuele uitsluitingen voor plaatsingen al onder controle heeft. Je weet nooit hoeveel je in de toekomst wilt uitbreiden, en als je dat doet, zul je blij zijn dat je dit al hebt ingesteld!

Vraag over Google Ads hulp?

  This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.