Voorbeeld bedankpagina maken | Waarderingsbrief voorbeelden

Leestijd: 10 minuten

Bron

Het ergste gevoel is wanneer je denkt dat je werk af is, maar het is nog maar net begonnen. Je hebt al die tijd besteed aan het voorbereiden van een e-mail of het maken van een advertentie om erachter te komen dat, ja, het werkt prima, maar er ontbreekt iets…

voorbeelden van bedankpagina's: e-mail meme

Laat dit niet gebeuren met uw bedankpagina’s! Een bedankpagina met ontbrekende elementen kan het verschil maken tussen een vluchtige klant en een trouwe klant.

In dit bericht delen we 16 voorbeelden van bedankpagina’s die dat bewijzen. En we gaan plezier maken door ze allemaal een kwaliteitsscore van 1-20 te geven op basis van vier belangrijke factoren:

 1. Helderheid
 2. Volgende stappen
 3. creativiteit
 4. Niveau van waardering

Onze criteria voor deze voorbeelden van bedankpagina’s

Voordat we ingaan op de details, volgen hier de best practices op de bedankpagina die we bij onze evaluatie hebben gebruikt:

Houd het kort en krachtig

Als het gaat om bedankpagina’s, hoe beknopter, hoe beter. Een paar zinnen zouden moeten volstaan. Als je meer informatie hebt om door te geven, zou je een vervolgmethode moeten hebben buiten je bedankpagina.

Er moet ook een prominente kop op de pagina zijn die duidelijk bevestigt dat de gebruiker de actie met succes heeft voltooid.

voorbeelden van bedankpagina's: wemod's korte en lieve download bedankpagina

Wees duidelijk en doelgericht met de volgende stappen

Wanneer gebruikers op uw bedankpagina komen, wilt u niet dat ze zich afvragen “Wat nu?” Als er aanvullende stappen moeten worden genomen om de actie te voltooien, maak deze dan duidelijk.

En hoewel ze al een actie hebben voltooid, is het nu tijd om ze betrokken te houden. Voeg een tweede call-to-action toe, zoals:

 • Deel op sociaal
 • Deelnemen aan een verwijzingsprogramma
 • Claim een korting
 • Laat je mening achter
 • Een gids of casestudy downloaden
 • Boek een demo of consult

Dit zijn geweldige kansen om uw klanten verder in de trechter te duwen. Welke je ook kiest, maak die volgende stappen duidelijk, zodat je een conversieboost kunt krijgen en de deuren kunt openen voor verdere interactie.

Onze bedankpagina’s voor het downloaden van inhoud hebben bijvoorbeeld een duidelijke groene knop om de gids te krijgen en vervolgens een duidelijke volgende stap om onze gratis Google Ads Grader-tool te proberen.

voorbeelden van bedankpagina's: de duidelijke CTA's van wordstream

Minder is meer…

Er is niets erger dan een drukke bedankpagina. Als u te veel beelden, toelichtingen voor volgende stappen of oproepen tot actie opneemt, krijgt u een zweer in het oog die de kijkers alleen maar zal verwarren. Meerdere aanbiedingen kunnen de conversies op bestemmingspagina’s zelfs met wel 266% verminderen. Verlies dus het doel van je bedankpagina niet uit het oog. Behandel het als een bestemmingspagina en test verschillende varianten totdat je weet wat echt werkt.

…maar houd het in het oog

Hoewel je je kijkers niet in verwarring wilt brengen, wil je toch hun aandacht trekken. Maar met bestemmingspagina’s heb je maar ongeveer acht seconden om indruk te maken, en dit aantal kan nog minder zijn voor bedankpagina’s. Bovendien hebben mensen 80% meer kans om inhoud te lezen als deze wordt gecombineerd met gedurfde, opvallende afbeeldingen. Zorg er dus voor dat je ten minste één opvallend element hebt om de aandacht te trekken in een mum van tijd.

voorbeelden van bedankpagina's: de blikvanger van appleton neem contact met ons op bedankpagina

Deze bedankpagina maakt gebruik van aansprekende beelden en een helderwitte knop om de aandacht te vestigen op de gewenste actie.

…en merkgebonden

Net zoals een bestemmingspagina consistent moet zijn met de advertentie ervoor, moet uw bedankpagina consistent zijn met de bestemmingspagina ervoor. Om de consistentie van het merk te behouden, moet u ervoor zorgen dat uw bedankpagina en afbeeldingen overeenkomen met uw stijlgids. Dit betekent het opnemen van vergelijkbare kleuren, logo’s, evenals spraak- en tekststijlen als uw website of ander bedrijfsmateriaal.

Zeg eigenlijk dankjewel…

Hoewel het geweldig is om bonusbetrokkenheidsactiviteit van uw bedankpagina te krijgen, moet u het achterliggende doel niet uit het oog verliezen: om uw klanten te bedanken! 91% van de consumenten zegt eerder zaken te doen met bedrijven die hun klanten waarderen. Een van de gemakkelijkste manieren voor uw bedrijf om dat te doen, is door simpelweg bedankt te zeggen.

voorbeelden van bedankpagina's: duidelijke bedankpagina van team lewis

…en personaliseer het!

Gepersonaliseerde CTA’s converteren 202% beter dan normale CTA’s. Dit betekent dat u uw bedankpagina-aanbiedingen moet segmenteren zodat ze overeenkomen met uw verschillende doelgroeppersonages voor betere resultaten. U kunt ook automatisering gebruiken om ervoor te zorgen dat de pagina de voornaam bevat die ze in het formulier hebben opgegeven.

voorbeeld gepersonaliseerde bedankpagina

Voorbeelden van bedankpagina’s waar we van kunnen leren

Met de bovenstaande tips in het achterhoofd, gaan we nu enkele voorbeelden van bedankpagina’s op internet bekijken. : Laten we een leuke beoordeling hebben op basis van de onderstaande elementen:

 • Duidelijkheid: Is de bedankpagina beknopt en overzichtelijk? Bevestigt het duidelijk de actie die de gebruiker zojuist heeft ondernomen?
 • Volgende stappen: Zijn de volgende stappen duidelijk zonder agressief of teleurstellend te zijn? Zijn ze gemakkelijk te nemen?
 • Creativiteit: heeft de bedankpagina leuke, opvallende beelden of een kopie? Past het bij het merk?
 • Waarderingsniveau: Zegt het merk op een attente of gepersonaliseerde manier dankjewel?

We zullen een score van 1-5 toekennen aan elk van deze vier elementen (vijf is het sterkst), dus de maximale kwaliteitsscore is 20.

1. Kuat

Het voorbeeld van de eerste bedankpagina is afkomstig van het fietsmerk Kuat.

voorbeeld van een dankpagina door kuat

Onze bedankpaginascore: 11

 • Duidelijkheid: 2
  Hoewel “PRODUCT REGISTRATIE” luid en duidelijk is, krijgt de gebruiker geen expliciete bevestiging dat ze zich succesvol hebben geregistreerd totdat ze de hoofdtekst hebben gelezen. Maar Kuat biedt wel contactgegevens voor ondersteuning, wat handig is.
 • Volgende stappen:1
  Klanten om een recensie vragen is een geweldig idee voor een volgende stap, aangezien recensies cruciaal zijn voor lokale SEO , maar Kuat geeft verschillende opties en linkt er niet naar, dus er is bijna geen kans dat de gebruiker deze actie onderneemt.
 • Creativiteit: 4
  De pagina is on-brand en gebruikt een creatief en opvallend beeld, maar de kopie is een beetje flauw.
 • Waarderingsniveau: 4
  Kuat zegt bedankt in de hoofdtekst, maar zou de kop “PRODUCT REGISTRATIE” kunnen vervangen door “Bedankt voor het registreren van uw product!” Maar in de vetgedrukte tekst spreekt het zijn waardering uit voor de steun van zijn klanten.

2. Kick-resume

Dit voorbeeld van een Kickresume-bedankpagina bevestigt de verzending van een e-boek.

bedankt pagina voorbeelden: kickresume eenvoudige pagina

Onze bedankpaginascore: 12

 • Organisatie: 5
  Dit is het perfecte voorbeeld van een lieve en eenvoudige bedankpagina. “Je boek is onderweg!” bevestigt de genomen actie en voegt een niveau van opwinding toe. Het een “boek” noemen, zou de kijkers echter in verwarring kunnen brengen, aangezien dit voor een e-boek is, en het had kunnen aangeven wanneer en waar gebruikers het kunnen verwachten.
 • Volgende stappen: 4
  De volgende stap – het delen van het e-boek op sociale media – is duidelijk en de knoppen om te delen zijn direct hieronder geplaatst voor gemakkelijke toegang.
 • Creativiteit: 3
  De call-to-action-zin is creatief en het aanmoedigen van gebruikers om hun vrienden aan een droombaan te helpen, is een slimme manier van marketing met emotie . Anders is de pagina leeg en saai.
 • Waarderingsniveau: 0
  Kickresume vergat zijn klanten te bedanken! Het had iets kunnen zeggen als “Bedankt dat je ons hebt laten helpen!” of “Bedankt voor het downloaden van het e-boek!”

3. SimplyMeasured

Dit voorbeeld van een SimplyMeasured-bedankpagina is bedoeld voor het gratis downloaden van een rapporteringsgids.

voorbeelden van bedankpagina's: eenvoudig gemeten gids downloaden

Afbeeldingsbron

Onze bedankpaginascore: 15

 • Organisatie: 5
  Deze pagina bevestigt dat de gebruiker de vereiste actie heeft uitgevoerd en vertelt hem hoe hij de gids zonder enige moeite kan verkrijgen. En een pluim voor hen voor het naar voren brengen van een potentieel pijnpunt van de klant bij het ontvangen van hun gids en hoe dit indien nodig op te lossen.
 • Volgende stappen: 2
  Door de navigatiebalk te behouden, biedt SimplyMeasured een andere CTA bovenaan (om een demo aan te vragen), maar had daar iets duidelijker naar kunnen verwijzen.
 • Creativiteit: 3. Het uiterlijk van de dashboards is opvallend zonder af te leiden, en merkconsistentie is hier duidelijk, maar de kopie voelt niet supervriendelijk of meeslepend aan.
 • Waarderingsniveau: 5
  Twee keer bedanken kan nooit kwaad!

4. Instituut voor contentmarketing

Content Marketing Institute had deze bedankpagina voor mensen die zich hadden aangemeld om specifieke cursussen te downloaden.

contentmarketinginstituut bedankpagina voorbeeld

Onze bedankpaginascore: 14

 • Duidelijkheid: 5
  Verbaast het me dat een bedankpagina van een contentmarketingmerk kristalheldere copywriting belichaamde? Niet in het minst. CMI maakt zijn dank duidelijk met een zwarte, vetgedrukte kop en geeft vervolgens de link om de cursus te downloaden met “zoals beloofd” erna. Het versterkt ook wat de gebruiker precies heeft gedownload met meerdere vermeldingen van de cursusnaam.
 • Volgende stappen: 1
  Mensen houden ervan om trends te volgen, dus de suggesties van andere populaire inhoud is een leuke bijkomstigheid. Er zijn echter drie opties om te downloaden, plus een evenementregistratie-CTA, en elke aanbieding heeft dezelfde kleur en grootte als de CTA om de beoogde cursus te downloaden. En dan zijn er nog de opties in de navigatiebalk. Dus hoewel de kopie samenhangend is en mooi vloeit, is er te veel voor een bedankpagina en kunnen gebruikers moeite hebben om te kiezen waar ze heen gaan.
 • Creativiteit: 3
  De strakke graphics van CMI pakken hier de kroon. De eenvoudige beeldtaal die bij de gekozen cursus past, geeft een persoonlijk gevoel en de pagina blijft on-brand. Maar zoals gezegd, de pagina is druk en overweldigend.
 • Waarderingsniveau: 5
  Vet, zwart en uitroepteken – geen klachten hier!

5. Wrike

Online productiviteitstool Wrike toont deze kleurrijke bedankpagina na het downloaden van een e-boek.

schrijf bedankpagina voorbeeld

Onze bedankpaginascore: 20

 • Duidelijkheid: 5
  De inhoud van dit voorbeeld van een bedankpagina is niet alleen duidelijk, beknopt en overzichtelijk, maar de stappen om het eBook te krijgen zijn ook supereenvoudig: ze kunnen zelfs op de knop klikken om de gids rechtstreeks in hun browser te bekijken.
 • Volgende stappen: 5
  In vergelijking met het voorbeeld van de CMI-bedankpagina hierboven, is dit een veel betere manier om extra inhoud te bieden. Met minder tekst en minder opties op de pagina, is het voor kijkers gemakkelijker om snel een beslissing te nemen. Bovendien kan het voorstellen van verwante bronnen die geen download vereisen, mogelijk beter worden geconverteerd, aangezien deze mensen al een keer een download hebben voltooid.
 • Creativiteit: 5
  Wrike verdient hier serieus alle punten omdat het een visueel aantrekkelijke bedankpagina kon maken met abstracte afbeeldingen – wat verfrissend is. Het houdt zijn kijkers ook op een unieke manier betrokken door inhoud voor te stellen om ze terug te brengen naar de site.
 • Waarderingsniveau: 5
  In tegenstelling tot andere vormen van contentcreatie, zijn bedankpagina’s een van de weinige gebieden waar uitroeptekens oké zijn. Het grote, vriendelijke uitroepteken aan het einde van Wrike’s bedankje benadrukt het niveau van waardering.

6. Backlinko

Dit voorbeeld van een bedankpagina van Backlinko is voor een nieuwsbriefaanmelding.

voorbeeld van backlinko bedankpagina

Afbeeldingsbron

Onze bedankpaginascore: 11

 • Duidelijkheid: 4
  Hoewel de gebruiker nog niet alle vereiste acties heeft voltooid, kan de pagina nog steeds een kop gebruiken die de voltooiing van de eerste stap bevestigt.
 • Volgende stappen: 4
  De volgende stap hier – om uw abonnement te bevestigen – is duidelijk. En Backlinko is zijn klanten een stap voor met de herinnering om hun spammap te controleren. De schermafbeelding van de call-to-action-knop in de e-mail waarnaar het verwijst, kan gebruikers echter doen denken dat dit de knop is om op te klikken en niet werkt. En waarom zoveel stappen om te bevestigen, Backlinko? Ik weet dat het de gebruikelijke ‘ga naar je e-mail om te bevestigen’ is, maar als je de stappen op deze manier beschrijft, lijkt het een hele klus.
 • Creativiteit: 3
  SEO kan voor sommigen ontmoedigend zijn, dus Backlinko’s vermelding van ” linkbuildingstrategieën ” en ” SEO-tips ” verhoogt de waarde van de nieuwsbrief en moedigt de gebruiker aan om hun abonnement te bevestigen. Maar hoewel de inhoud sterk en gemoedelijk is, is de pagina visueel flauw en onaantrekkelijk.
 • Waarderingsniveau: 0
  Dit is een proces dat uit meerdere stappen bestaat en Backlinko heeft de gebruiker nog niet bedankt voor het abonneren. In plaats daarvan komt het regelrecht uit de poort met een dringende en streng klinkende boodschap.

7. Grimont-wijnen

Dit voorbeeld van een bedankpagina van Grimont Wines is voor voltooide aankopen.

voorbeeld van een bedankpagina met aftellen

Afbeeldingsbron

Onze bedankpaginascore: 17

 • Organisatie: 5
  Geen klachten hier! De bevestiging is duidelijk en de kopie is overzichtelijk en beknopt.
 • Volgende stappen: 3
  Grimont Wines stimuleert gebruikers om nog een aankoop te doen met een kortingsaanbieding van 20%, en het aftellen tot wanneer deze aanbieding verloopt, voegt urgentie toe. Het had dit aanbod echter prominenter kunnen maken met grotere tekst en een link terug naar de winkelpagina, en de sociale deelknoppen onderaan zouden gebruikers kunnen afleiden van het ondernemen van de primaire actie.
 • Creativiteit: 4
  Het ontwerp van de bedankpagina komt overeen met dat van de fles, wat esthetisch aantrekkelijk is en de aandacht trekt in de bedanktekst. En het live countdown-gedeelte voegt een niveau van plezier en opwinding toe. De superlichte tekststijl is echter moeilijk te lezen.
 • Waarderingsniveau: 5
  Ik vind het geweldig hoe het bedankje in het midden van de bedankpagina wordt gemarkeerd voor een extra stukje waardering.

8. De naamstempel

De naam Stamp’s bedankpagina na aankoop is een twee-in-één combinatie met zijn waarderingsbrief en geheime aanbieding.

voorbeelden van bedankpagina's: het duidelijke secundaire aanbod van de naamstempel

Onze bedankpaginascore: 20

 • Duidelijkheid: 5
  De organisatie van deze bedankpagina is on-brand voor de site van The Name Stamp – alles wordt in het midden van de pagina geconsolideerd om de aandacht te trekken, zodat er niets wordt gemist. En zelfs met twee grote koppen op de pagina, maakt The Name Stamp zowel de voltooide actie als de volgende stappen duidelijk.
 • Volgende stappen: 5
  In vergelijking met het voorbeeld van de bedankpagina hierboven, promoot Name Stamp zijn deal duidelijker. Het gebruik van “geheim” in hun kopie verleidt kijkers omdat het een gevoel van exclusiviteit toevoegt.
 • Creativiteit: 5
  Emoji’s zijn een welkome aanvulling op een standaard bedankpagina. De emoji’s passen niet alleen goed bij het merk, maar helpen ook om de waarderings- en promotiegedeelten te laten knallen.
 • Waarderingsniveau: 5
  Nog een super dankbaar voorbeeld van een bedankpagina met twee bedankjes.

9. Hubspot

Dit voorbeeld van een bedankpagina is van Hubspot voor het downloaden van een gratis e-boek.

 

Vraag over bedankpagina?

  This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.