De beste marketingcampagnes: voorbeelden en tips

Leestijd: 8 minuten

Bron

Als consumenten worden we de hele dag, elke dag overspoeld met gerichte marketingcampagnes.

Maar het punt is dat er marketingcampagnes zijn – promotiecodes, marketing-e-mails, sociale berichten, zoekadvertenties en meer – en dan is er MARKETING. CAMPAGNES. Degene waar je over praat of die je deelt met anderen. Die ervoor zorgen dat je een merk op een heel andere manier ziet. Degene die je je herinnert.

beste marketingcampagnes spotify mij ook mij campagne

Nu is niet iedereen Spotify of heeft hij een budget ter grootte van een billboard, maar we kunnen veel leren door te kijken naar enkele van de beste marketingcampagnes die er zijn. Dus vandaag gaan we het hebben over:

Elk wordt geleverd met afhaaltips, zodat u elk van deze voorbeelden kunt emuleren, dupliceren en herhalen.

Wat is een marketingcampagne?

De term ‘marketingcampagne’ is vrij breed en kan veel betekenen. Ik heb het hier gedefinieerd als een project dat wordt uitgevoerd om een specifieke actie aan te drijven en dat wordt uitgevoerd via een of meerdere kanalen. U kunt bijvoorbeeld een weggeefmarketingcampagne voeren en dit allemaal op sociale media uitvoeren. Of je kunt er e-mails over sturen, er blogposts over schrijven, een influencer het woord laten verspreiden, enzovoort.

Marketingcampagnes zijn ontworpen om een specifiek doel te bereiken, zoals het vergroten van het websiteverkeer , het stimuleren van de verkoop van een bepaald product of bepaalde dienst, of meer mensen ertoe brengen een gratis tool uit te proberen. Ze hebben meestal ook specifieke tijdframes toegewezen gekregen om nauwkeurig te testen, analyseren en optimaliseren.

overzicht van elementen die de beste marketingcampagnes succesvol maken

Er komt veel kijken bij een succesvolle marketingcampagne:

 • Wie: op welke doelgroepsegmenten richt u zich? Nieuwe klanten? Slapende klanten? Gebruikers van een bepaalde dienst die u aanbiedt?
 • Wat : Wat promoot je en wat zijn de middelen die nodig zijn voor de campagne?
 • Waar : Waar ga je de campagne voeren? Sociaal, e-mail, website, offline?
 • Wanneer : wanneer bent u van plan de campagne te starten, uit te voeren en af te sluiten?
 • Waarom : Waarom voert u de campagne? Op welke korte- en langetermijndoelen richt het zich?
 • Hoe : Hoe zal elk stukje inhoud samenwerken om het succes van de campagne te maximaliseren?

Soorten marketingcampagnes

Er zijn tal van manieren om marketingcampagnes te gebruiken om uw marketingdoelstellingen te realiseren . Laten we eens kijken naar enkele soorten marketingcampagnes die u kunt uitvoeren.

1. Start campagnes

Voor degenen onder ons die graag voor startups werken, je bent waarschijnlijk bekend met de drukte van het proberen om gloednieuwe lanceringen voor een publiek te krijgen, of het nu voor een nieuw product, dienst of functie is.

Dit is de perfecte gelegenheid voor een marketingcampagne! Afhankelijk van de grootte van uw lancering, wilt u misschien een volledige rechtbankpers op al uw marketingplatforms. Denk bij lanceringen aan het opnemen van:

 • persbericht
 • Persberichten of sponsoring
 • Blogbericht geschreven door belanghebbenden
 • Gesyndiceerde inhoud op LinkedIn of Medium
 • Advertentiecampagnes op sociale platforms
 • Influencer- of netwerkondersteuning
beste marketingcampagnes: lancering van apple ipod

De lanceringscampagne van de iPod deed het zo goed dat Apple dit soort afbeeldingen en kopieën nog steeds gebruikt voor hun wearables.

Bekijk voor tips over dit campagnetype 12 manieren om een nieuw product of nieuwe service effectief te promoten .

2. Verkooppromotiecampagnes

Overweegt u om de prijs van een dienst slechts voor een beperkte tijd te verlagen? Uw brood-en-boterproduct upgraden? Klinkt als een goed moment om dat via een in de tijd beperkte marketingcampagne op de markt te brengen.

voorbeeld van tijdelijke marketingcampagne verkooppromotie

U moet met uw bestaande klanten communiceren om hen op de hoogte te houden van de korting of nieuwe UX, en u kunt proberen ze te gebruiken om het woord te verspreiden.

Je hebt nodig:

 • E-mailcommunicatie (voorbeelden van promotionele e-mail hier ).
 • Blogpost (afhankelijk van de duur van de campagne).
 • Netwerkondersteuning
 • Deelbare sociale media-items

Hier is een lijst met verkooppromoties die u voor een campagne als deze kunt gebruiken.

3. Evenementmarketingcampagnes

Conferenties maken eindelijk een comeback! Dit komt dicht bij huis, want ik ben nek-diep in het plannen van conferentiesponsoring, spreeksessies en standontwerpen. Om nog maar te zwijgen over het bijwonen van webinar na webinar over “hoe” dit en “hoe” dat.

Voeg een aantal van deze materialen toe om ervoor te zorgen dat mensen uw webinar bijwonen, naar uw workshop komen of kaartjes kopen voor de conferentie die u houdt:

 • Druppel e-mails
 • Een-op-een outreach
 • Bestemmingspagina met registratieformulier
 • Deelbare sociale activa
beste marketingcampagnes: voorbeeld van een evenementmarketingcampagne

Een knaller uit het oude WordStream-verleden.

Evenement marketing ideeën nodig? Zoek niet verder dan deze 11 merkopbouwende evenementmarketingideeën .

4. Veel andere marketingcampagnes

Dat zijn slechts drie van de vele soorten marketingcampagnes. De lijst gaat maar door, afhankelijk van uw doelen, zakelijke omstandigheden en wat u definieert als een marketingcampagne.

Hier zijn er bijvoorbeeld nog een paar om te overwegen:

 • Reengagement-marketingcampagnes: om slapende of voormalige klanten terug te laten komen.
 • Product- of dienstspecifieke marketingcampagnes: om een bestaand product of dienst te promoten die wat extra liefde nodig heeft.
 • Rebranding marketing campagnes: Nothin’, zoals het tonen van uw nieuwe make-over aan de wereld.

Laten we zonder verder oponthoud ingaan op enkele voorbeelden! U kunt deze gebruiken om uw volgende marketingcampagne te inspireren, wat creativiteit voor de huidige aan te wakkeren of u te helpen bij het plannen van een roadmap.

De beste marketingcampagnes die we hebben gezien en wat we ervan kunnen leren

Hieronder staan vijf geweldige voorbeelden van goed uitgevoerde marketingcampagnes. Ik zal het ook hebben over hoe je ze kunt toepassen op je eigen campagnes.

1. Twee soorten mensen (Apple)

Lang voordat de Mac een ‘boek’ was en toen personal computers een luxe waren, lanceerde Apple de Lisa – de allereerste computer met een muis. Hun lanceringscampagne omvatte een tv-commercial met Kevin Costner in de hoofdrol.

Nee, dit was niet de eerste influencer marketingcampagne . In feite was dit een pre-fame Kev.

En nee, de Lisa is nooit vertrokken.

Het is het script van deze commercial die het zo’n kenmerkende campagne maakt: “Daarom maken we de meest geavanceerde personal computers ter wereld. En waarom binnenkort, kunnen er twee soorten mensen zijn: degenen die computers gebruiken en degenen die Apples gebruiken. “

beste marketingcampagnes apple kevin costner

Bekijk hier de commercial.

Afhaalmaaltijden: blijf toegewijd aan je merkstem

Zoals je kunt zien, is “Denk anders” misschien de huidige marketingslogan van Apple, maar dit is hun boodschap sinds de jaren 80. omvat de geschiedenis van hun merkboodschappen. U kunt uw bedrijf niet echt brandmerken zonder consistentie , en Apple heeft de afgelopen drie decennia hun due diligence op dit gebied gedaan.

2. Operatie Kerstman (USPS)

Ik ben gefascineerd door USPS. Ik bedoel, hoe absoluut verbijsterend verbazingwekkend is het dat je een goedkoop, plakkerig papier op een envelop kunt doen, het in een doos buiten je huis kunt doen, en het zal MAGISCH duizenden kilometers verderop eindigen ?!

Maar ik dwaal af. Met Operation Santa moedigt USPS kinderen aan om brieven te schrijven naar de ‘Noordpool’, oftewel een verzamelcentrum dat foto‘s van de brieven online plaatst. Deelnemers kunnen deze brieven dan lezen en een of meerdere verzoeken in de brief beantwoorden door het kind een pakketje te sturen.

beste marketingcampagnes: usps operatie santa

Dus hoewel deze marketingcampagne hielp om meer klanten naar USPS te lokken, zorgde het op een liefdadige manier ervoor dat iedereen zich goed voelde.

Takeaway: betrek een derde weldoener bij je campagne

Alle marketingcampagnes zijn technisch gezien een win-winsituatie: uw klanten krijgen het waardevolle aanbod dat u promoot, en u krijgt hun bedrijf. Maar met een liefdadigheidsmarketingcampagne kun je voor een win-win-win gaan. De derde weldoener hier – kinderen van achtergestelde gemeenschappen – geeft zowel USPS als zijn klanten een stimulans om het beste uit deze marketingcampagne te halen. We kopen allemaal graag producten die ook een positieve impact hebben op onze samenleving.

Ga hierheen voor meer goede doelen-gerelateerde marketingcampagne-ideeën.

3. Wat Agnes zag (Olympische Spelen in Tokio)

Deze inspirerende commercial bevat de oudste nog levende Olympiër (Agnes Keleti) en verschillende ongelooflijke Olympische momenten die zich tijdens haar leven hebben voorgedaan. “What Agnes Saw” vertegenwoordigt haar het zien van het fakkellicht en de duizenden atleten zoals zij.

Als dit je hart niet raakt of ervoor zorgt dat je opstaat en iets doet, heb je misschien geen hart. Ik zal eerlijk zijn, ik had geen plannen om dit jaar naar de Olympische spelen te kijken. Vooral omdat ik geen kabel-tv heb (in tegenstelling tot OTT ). Maar nadat ik Agnes’ mooie herinneringen tegenkwam, stal ik een login voor het kabelabonnement van mijn ouders.

Afhaalmaaltijden: probeer een “terugblik”-campagne die uw prestaties, uitdagingen of zelfs fouten laat zien

De Olympische Spelen zijn een evenement als geen ander. En elk jaar dat ze worden gehouden is zo anders dan het vorige; locaties, culturen, geopolitieke evenementen en atleten hebben allemaal invloed op de samenstelling van de games.

Wat deze marketingcampagne van de Olympische Spelen ons laat zien, is hoe we de verschillende uitdagingen en prestaties kunnen omarmen. Schroom niet waar je bent geweest en vier waar je heen gaat.

In de praktijk betekent dat dat je je verontschuldigt voor eventueel verkeerd handelen en je klanten laat zien hoe je het corrigeert ( erkenning van je fouten heeft zijn voordelen, weet je ). Of misschien wordt het het best geïllustreerd door de generaties familie te laten zien die hebben gewerkt om de perfecte formule voor uw bedrijf te ontwikkelen.

4. Prime-dag (Amazone)

In 2015 had Amazon hun eerste Prime Day als campagne om meer Amazon Prime-abonnees te krijgen. En oh boy, is het gelukt. Zo goed dat ze zes jaar later nog steeds meerdere dagen Prime Day houden.

beste marketingcampagnes: amazon prime day

Afhaalmaaltijden: bied iets extra’s voor loyaliteit

Als u een op abonnementen gebaseerd bedrijf bent, neem dan een pagina uit het boek van Amazon en bied uw abonnees iets extra’s voor hun loyaliteit . Iets dat hun vrienden en familie zo jaloers zal maken, dat ze zich zo snel mogelijk op uw service willen abonneren.

Ik stel altijd gratis dingen voor, omdat mensen dol zijn op gratis dingen. In feite had de sportschool waar ik naar toe ga onlangs een ” Ledendag ” die gericht was op leuke spelletjes en weggeefacties voor hun leden. Ze brouwden zelfs een kenmerkend bier voor het evenement!

5. Waar zijn mijn kades?

Hoe kunnen we hier geen influencer-marketingcampagne opnemen ? En nee, ik ga het niet hebben over een bepaalde afslankgummy/thee/supplement…

Where are my Quays is de ultieme influencer-campagne. Weet iemand nog wanneer Chrissy Teigen de Quay-zonnebril in 2019 absoluut opblies?

Iedereen * moest * een paar van deze gigantische zonnebril hebben nadat de komiek / model / John Legend’s babymama ze had goedgekeurd via een reeks commercials en pluggen voor sociale media.

Geweldige zet, Quay. Hoewel mijn kindergezicht helaas te klein was voor een van hun producten, werd ook ik het slachtoffer van de campagne. Je kunt mijn zonnebril vinden op Poshmark, neem ze alsjeblieft van me af.

Afhaalmaaltijden: zoek naar echte goedkeuring

Ken allereerst je publiek . Wie probeer je te bereiken? Wie bevinden zich in hun invloedssfeer? En hoe kun je de persoon binnen zijn invloedssfeer matchen met jouw product?

Werken met influencers is niet eenvoudig. Maar mijn ervaring is dat soms de juiste influencer in je schoot valt (oftewel je een e-mailpitch sturen). U wilt iemand die net zoveel van uw product houdt als u, want echte goedkeuring kan niet worden vervalst.

Wat zijn de beste marketingcampagnes die je hebt gezien?

Hoewel dit slechts enkele van mijn favoriete marketingcampagnes zijn, is het zeker geen uitputtende lijst. En jullie gekke marketeers blijven maar met creatieve ideeën komen . Dus stuur ons je favorieten en we kunnen het gewoon aan de lijst toevoegen!

Vraag over marketingcampagne?

  This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.