10 tips voor Facebook-advertenties die converteren

Leestijd: 11 minuten

Bron

Als je Facebook-advertenties al een tijdje gebruikt, ben je misschien gewend aan frequente afkeuringen, soms nauwkeurig, soms onjuist. Als Facebook-advertenties nieuw voor je zijn, kan het een aanhoudende frustratie zijn, proberen te begrijpen wat is goedgekeurd en wat niet.

Facebook advertentie afkeuring meme

Het advertentiebeleid van Facebook, met al zijn nuances, kan behoorlijk overweldigend zijn. Maar in deze handleiding gaan we je helpen het goedkeuringsproces voor Facebook-advertenties te begrijpen, hoe lang het duurt, en vervolgens met je te delen:

 • Wat te doen als uw Facebook-advertentie niet is goedgekeurd.
 • Hoe een afkeuring van een Facebook-advertentie te voorkomen, op te lossen of in beroep te gaan.
 • Veelvoorkomende redenen voor afkeuringen.
 • Wat te doen als uw account is uitgeschakeld.

Lees verder om te leren hoe u uw Facebook-advertenties zo snel mogelijk kunt laten goedkeuren.

Hoe lang duurt het voordat Facebook een advertentie goedkeurt?

Dit hangt allemaal af van de inhoud van uw advertentie, uw bedrijfscategorie en meer. Voor sommige advertenties kan het 2-3 uur duren . Voor anderen, een dag, en voor anderen, vooral in beperkte categorieën, tot 2-3 dagen .

Dit komt omdat het beoordelingsproces van Facebook-advertenties een mix is van man (of vrouw!) En machine. Zodra u op publiceren op uw advertentie klikt, gaat deze in een algoritmische beoordeling waar een computer op zoek gaat naar de basisprincipes zoals afbeelding/tekstverhouding, verboden of verboden inhoud, onjuiste grammatica, verbroken links en meer.

Tijdens deze fase worden sommige advertenties goedgekeurd en gepubliceerd; sommige worden teruggestuurd naar de adverteerder om te bewerken; maar velen ( 60-70% ) gaan over op een handmatig beoordelingsproces .

In het handmatige beoordelingsproces kijkt een persoon naar de advertentie en beoordeelt de inhoud op zaken als context, implicaties en kwaliteit. Van daaruit kan uw advertentie vervolgens worden gepubliceerd of afgewezen.

Dit is de reden waarom één advertentie binnen enkele minuten kan worden goedgekeurd, terwijl andere dagen duren.

Facebook-advertentie in afwachting van beoordeling meme

Is je Facebook-advertentie niet goedgekeurd? Dit is wat je moet doen

Als je Facebook-advertentie wordt afgekeurd, ontvang je een melding waarin wordt vermeld welk beleid je hebt geschonden, met een link naar dat beleid, en vaak een [zeer nutteloze] aanbeveling over hoe je dit kunt oplossen. (Zoals “Schend dit beleid niet.”) Andere keren zal het erg vaag zijn.

Facebook-advertentie niet goedgekeurd - advertentie kan niet worden weergegeven: melding website-URL('s) bijwerken

Gelukkig worden de meeste advertenties afgekeurd vanwege kleine details die u gemakkelijk kunt bewerken en opnieuw kunt indienen voor een snelle beoordeling en goedkeuring.

Zorg ervoor dat u het beleid aandachtig leest en bekijk uw advertentie vervolgens grondig. Maak vervolgens uw aanpassingen aan de kopie, targeting, afbeeldingen, enz. U moet nu wachten op goedkeuring, wat nog een dag kan duren.

Bezwaar maken tegen afkeuringen van Facebook-advertenties

Als u zeker weet dat de advertentie absoluut aan het beleid voldoet en dat bewerkingen de kans op goedkeuring niet vergroten, kunt u bezwaar aantekenen tegen de afkeuring en een nieuwe beoordeling aanvragen.

Selecteer hiervoor de advertentie die is afgekeurd (u kunt er helaas maar één tegelijk selecteren) en klik op de knop Bewerken.

Facebook-advertentie niet goedgekeurd: knop bewerken

In de rechterbovenhoek van het scherm, net boven het advertentievoorbeeld, zou u de optie moeten zien om op “Review aanvragen” te klikken. Er verschijnt een pop-up waarin u uw verzoek voor een tweede beoordeling (door een mens) bevestigt.

Houd het beknopt in het gedeelte ‘Beschrijf uw probleem’. Een essay is niet nodig! Verwijs naar de exacte regel waar je voor hebt gekozen en maak vervolgens je argument. Bijvoorbeeld: ‘Deze advertentie is niet in strijd met het beleid van

. Het is eigenlijk

en bevat

om

weer te geven. Gelieve te beoordelen, dank u.”

Houd er rekening mee dat u slechts één keer bezwaar kunt maken tegen een advertentie voor dezelfde afkeuring, dus doe een grondige controle om er zeker van te zijn dat deze op geen enkele manier het beleid schendt.

Kanttekening: is uw Facebook-advertentie goedgekeurd maar nog steeds niet weergegeven? Bekijk deze 4 redenen waarom uw Facebook-advertenties niet opleveren (en wat u eraan kunt doen) .

Hoe een afkeuring van Facebook-advertenties te voorkomen of op te lossen?

Je hebt al onze Facebook-advertentietips gevolgd en zelfs enkele van onze post-iOS-strategieën ingevoerd. U wilt dat uw advertentie actief is! Gebruik deze algemene vuistregels om tijd te besparen en de kans te vergroten dat uw advertentie zo snel mogelijk wordt goedgekeurd.

1. Let op afkeuringen

Het lastige met afkeuringen van Facebook-advertenties is dat tussen e-mailadressen die aan het account zijn gekoppeld en vertragingen in het meldingscentrum, ze soms gemakkelijk kunnen worden gemist. Maak er dus een gewoonte van om ‘handmatig’ te controleren op afkeuringen met Advertentiebeheer of Facebook Business Suite.

Facebook-advertentieweigering in meldingscentrum voor bedrijfsmanager

2. Lees het beleid aandachtig

Als je Facebook-advertentie wordt afgewezen, zorg er dan voor dat je het gebroken beleid volledig leest voordat je het opnieuw ter goedkeuring indient. Er zijn nuances om te overwegen en er zijn mensen die je advertentie beoordelen!

3. Speel op veilig

Ja, gedurfd en anders zijn is een manier om een tekst te schrijven die verkoopt . Maar als u uw advertentie snel wilt laten verschijnen, neem dan geen risico. Als het iets bevat waarvan je denkt dat het mogelijk aanstootgevend, niet inclusief of zelfs ten onrechte wordt afgekeurd, probeer het dan niet.

4. Controleer de kwaliteit van uw advertentiekopie…

Soms, hoe meer tijd u aan een stuk inhoud besteedt, hoe moeilijker het is om fouten te identificeren. Dus als u uw advertentie nogmaals controleert en er niets mis mee ziet, moet u toch iemand anders de advertentie laten beoordelen voor het geval dat. Nog beter, voer het door Grammarly uit voor een contextuele beoordeling.

5. …en hoeveelheid

Hoewel de tekstlimiet van 20% van Facebook (en de tool om dit te controleren) is verwijderd, is het nog steeds een best practice om je tekst tot een minimum te beperken. Facebook vertelt er hier over . Feeds van sociale media zijn grotendeels visueel, dus u moet uw afbeeldingen het luidst laten zijn. Bekijk onze 9 tips om de beste Facebook-advertenties ooit te schrijven voor meer hulp bij uw exemplaar.

6. …en toon

De afkeuringen van advertenties door Facebook kunnen heel genuanceerd zijn: onthoud dat een groot deel van de Facebook-advertenties door mensen wordt beoordeeld. Houd dus rekening met de ‘fijne lijntjes’ wanneer u voor slimme, gedurfde of boeiende advertenties gaat. Wees niet super gedetailleerd over persoonlijke kenmerken die als een inbreuk op de privacy van een gebruiker kunnen voelen, of sarcasme dat per ongeluk verkeerd kan worden begrepen.

7. Richt je op de juiste manier

Als u zich in een beperkte categorie bevindt (en zelfs als u dat niet bent), zorg er dan voor dat u zich niet richt op minderjarige groepen of andere demografische gegevens of psychografische gegevens waarvoor uw aanbod ongepast zou zijn.

8. Controleer uw bestemmingspagina’s

Zorg er indien nodig voor uw categorie voor dat uw bestemmingspagina uw servicevoorwaarden, een link naar uw privacybeleid en alle andere vereiste informatie bevat. Volg ook de algemene best practices voor bestemmingspagina’s, zoals continuïteit tussen advertentie en bestemmingspagina, en houd de kopie duidelijk, eerlijk en vrij van alles wat mogelijk misleidend is. En zorg er natuurlijk voor dat de paginalink niet kapot is!

9. Controleer mobiel

De ervaring van de bestemmingspagina is een factor in het goedkeuringsproces van Facebook-advertenties, en het is niet ongebruikelijk om onbedoelde pop-ups, storingen of onverwachte bewegingen en verschuivingen op mobiel te zien. Zorg er dus voor dat u uw bestemmingspagina’s op mobiel test.

Facebook-advertentie niet goedgekeurd: website-URL voldoet niet aan melding

10. Boost berichten

Voor degenen in de beperkte categorie, kun je gepromote berichten proberen. Als de post informatief is in plaats van commercieel, kan deze worden goedgekeurd.

Redenen waarom je Facebook-advertentie niet is goedgekeurd

Ongeacht uw branche of wat u promoot, uw campagnes en advertenties EN bestemmingspagina’s moeten de onderstaande richtlijnen volgen. Maar houd er rekening mee dat dit een zeer beknopte lijst is , alleen bedoeld voor algemeen begrip. Raadpleeg de officiële pagina over het advertentiebeleid van Facebook voor exacte details.

Standaard beleidsschendingen

Dit is slechts de term die we gebruiken om de polissen te dekken die u zou verwachten. Dit omvat inhoud die godslastering bevat of inbreuk maakt op derden (denk aan handelsmerken en copyright); of die discriminerend, controversieel, gewelddadig, respectloos, onverwacht, storend, irrelevant, van slechte kwaliteit, uitbuitend, onnauwkeurig, misleidend of oneerlijk is.

Denk hierbij aan de gouden regel en gebruik uw gezond verstand om respect, integriteit en authenticiteit te behouden met uw advertenties.

Persoonlijke attributen

Persoonlijke kenmerken verwijzen hier naar ras, etniciteit, religie, seksuele geaardheid, financiële status, fysieke capaciteiten, mentale of fysieke gezondheid, inkomen en (veel) meer. Uw inhoud kan geen gevolgen hebben voor deze kenmerken, en u kunt ook niet om dergelijke informatie vragen in uw leadadvertenties.

Stel je voor hoe eng je zou zijn als een advertentie een medische aandoening benadrukt waarvoor je werd behandeld? Het zou zo opdringerig voelen! Het is dus belangrijk dat adverteerders geen misbruik maken van persoonlijke kenmerken waartoe ze mogelijk toegang hebben.

Facebook-advertentie kan geen melding weergeven vanwege beleid voor persoonlijke kenmerken

Persoonlijke gezondheid

Dit beleid verbiedt adverteerders om ‘voor-en-na’-afbeeldingen of afbeeldingen met onverwachte of onwaarschijnlijke resultaten te gebruiken. Advertenties mogen ook niet proberen een negatief zelfbeeld te genereren om gezondheidsproducten, dieetproducten of producten voor gewichtsverlies te promoten.

Niet-functionele bestemmingspagina

Dit kan betekenen dat uw pagina 404-er is, storende of slecht werkende pop-ups heeft of een ander element dat het voor een gebruiker moeilijk maakt om van de pagina weg te navigeren.

Facebook-advertentie niet goedgekeurd-niet-functionele bestemmingspagina-melding

Niet-bestaande functionaliteit

Doe niet alsof. Uw advertenties of bestemmingspagina’s mogen geen elementen bevatten die eruitzien als klikbare knoppen, selectievakjes en andere functies die niet echt werken. Advertenties die vanwege dit beleid zijn afgekeurd, moeten vaak worden aangepast voordat ze in aanmerking komen voor weergave.

Systemen omzeilen

Een beleid om het omzeilen van beleid te voorkomen! Geen tactieken of trucs, zoals het verbergen van inhoud, bedoeld om het advertentiebeoordelingsproces van Facebook te omzeilen.

Ik heb gemerkt dat dit beleid vaak de oorzaak is van onjuiste afkeuringen van advertenties. Als u dit beleid overtreedt en echt niet van plan bent beoordelingsprocessen te omzeilen, kunt u alleen bezwaar indienen!

Facebook-merkitems gebruiken

Volgens Facebook is dit een van de meest voorkomende redenen voor afkeuring (naast leeftijdsgebonden materiaal en te veel tekst in de afbeelding).

Als je Facebook of Instagram noemt, gelden er specifieke regels:

 • Je kunt geen goedkeuring impliceren van Facebook, Instagram of een andere entiteit die eigendom is van Facebook.
 • Je kunt ze niet noemen op een manier die het merk dominanter vertegenwoordigt dan het bedrijf of product zelf.
 • Schermafbeeldingen van platform en interface moeten nauwkeurig en eerlijk zijn.
 • U kunt logo‘s of handelsmerktermen of het uiterlijk van de interface niet manipuleren.

Ga voor meer hulp bij dit beleid naar het Facebook Brand Resource Center en het Instagram Brand Resource Center .

Verboden en beperkte categorieën

Natuurlijk zijn er verboden en beperkte bedrijfscategorieën, waarvan de meeste op gezond verstand berusten. Lees verder voor een algemeen overzicht , maar nogmaals, zorg ervoor dat u de volledige beleidsdetails hier bekijkt voor de exacte terminologie en bijzonderheden van elke regel.

Verboden categorieën

Als uw bedrijf in een van de verboden categorieën valt, kunt u helaas geen gebruik maken van het Facebook Ads-platform.

Enkele van de meer voor de hand liggende categorieën zijn lichaamsdelen, wapens, illegale producten of diensten, tabak, recreatieve drugs, malware of bedrieglijke praktijken.

Sommige waarvan u zich misschien niet bewust bent, zijn onder meer betaaldagleningen, voorschotten op salaris, borgsommen, evenals ontmoediging van vaccins, marketingprogramma’s op meerdere niveaus of snelle kansen.

Beperkte categorieën

Deze categorieën komen in aanmerking om te worden geadverteerd, maar hebben speciale vereisten en extra beperkingen:

Alcohol, merkinhoud, datingservices, gezondheid en medicijnen, cryptocurrency, online gokken, politiek en sociale kwesties, cosmetische procedures, financiën en verzekeringen, abonnementsdiensten.

Voor veel hiervan moet u toestemming vragen met een specifiek formulier en dan zijn er bepaalde vereisten voor uw advertenties of bestemmingspagina’s. Bijvoorbeeld het weergeven van uw algemene voorwaarden, soms met een selectievakje, een link naar uw privacybeleid en ervoor zorgen dat belangrijke details duidelijk en prominent zijn.

Hier zijn enkele van de formulieren voor deze categorieën:

 • Online apotheken, telehealth en recepten moeten hier schriftelijke toestemming krijgen .
 • Verslavingscentra moeten dit formulier gebruiken .
 • Cryptocurrency-adverteerders kunnen hier om goedkeuring vragen.
 • Adverteerders voor online kansspelen en kansspelen hebben vooraf schriftelijke toestemming nodig.
Facebook-advertentie afkeuring vanwege cryptocurrency-beleid

Wat te doen bij herhaalde of grote hoeveelheden afgekeurde Facebook-advertenties

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van afwijzingen van advertenties, niet alleen om de voor de hand liggende redenen, maar ook omdat ze aan Facebook aangeven of uw account een goede reputatie behoudt.

Wanneer advertenties in bulk worden afgewezen, raad ik aan contact op te nemen met ondersteuning wanneer meerdere advertenties tegelijk worden afgekeurd. De bezwaarprocedure moet met één advertentie tegelijk plaatsvinden en daarom kan het erg moeilijk zijn om grote hoeveelheden advertenties te beheren. Normaal gesproken kunt u, als u een chat met ondersteuning opent, de campagne-ID delen en vragen of ze alle afgekeurde advertenties in de campagne kunnen beoordelen.

Ik heb helaas ook klanten gehad waarvan advertenties regelmatig werden afgewezen, ten onrechte. Het kwam op het punt dat we automatisch contact zouden opnemen met ondersteuning zodra nieuwe campagnes of advertenties werden geactiveerd. Ik wou dat er een betere manier was, maar helaas was dat het beste proces dat ik heb gevonden.

Wat te doen als uw Facebook-advertentieaccount is uitgeschakeld?

Wanneer je Facebook Ads-account is uitgeschakeld, kun je je gemakkelijk een beetje hulpeloos voelen. Vaak worden er niet veel redenen gegeven voor de arbeidsongeschiktheid. Als je contact opneemt met ondersteuning, is het ze helaas meestal niet toegestaan om uitgeschakelde advertentieaccounts te bespreken of details te geven over waarom je account is uitgeschakeld.

Als uw account herhaaldelijk het bovenstaande beleid heeft geschonden, is de kans groot dat het niet wordt hersteld, maar accounts worden vaak per ongeluk uitgeschakeld. Een paar jaar geleden had Facebook zelfs een probleem waarbij ze in de loop van een paar dagen een groot aantal advertentieaccounts uitschakelden.

Als uw account per ongeluk is uitgeschakeld, kunt u helaas alleen een beoordeling aanvragen. U kunt dit doen door naar de pagina Accountkwaliteit in uw account te gaan. Van daaruit kunt u de stappen volgen om een beoordeling aan te vragen.

Wat te doen als de aanmelding van uw Facebook-gebruiker is beperkt tot adverteren?

Afgezien van het uitschakelen van advertentieaccounts, kunnen individuele gebruikersaanmeldingsaccounts ook worden beperkt voor advertenties. Dit is helaas niet minder stressvol dan het uitschakelen van advertentieaccounts.

Als het op ondersteuning aankomt, is het nog moeilijker om ondersteuning te krijgen voor individuele gebruikersaanmeldingen – waarschijnlijk omdat individuele gebruikersaanmeldingen niet direct gekoppeld zijn aan inkomsten, in de ogen van het platform.

Evenzo met beperkingen op advertentieaccounts: als een gebruiker wordt gezien als iemand die herhaaldelijk het beleid heeft overtreden, is de kans groot dat die gebruiker niet wordt hersteld met advertentiemogelijkheden.

Als het account echter ten onrechte is beperkt, wordt het waarschijnlijk na een beoordeling hersteld. Om een beoordeling aan te vragen, gaat u naar de pagina accountkwaliteit en vraagt u een beoordeling aan .

Hoewel het niet gebruikelijk is om toegang tot advertenties te verliezen, is het ook niet *ongewoon*, dus het is belangrijk om voorbereid te zijn. Ik breng dit naar voren omdat adverteerders hiervan op de hoogte moeten zijn. Als er geen andere gebruikers op het account zijn, of vooral als er geen andere beheerders zijn, kan dit betekenen dat niemand toegang heeft (of niemand beheerderstoegang heeft) tot een advertentieaccount dat momenteel actief is. Ja, het is gebeurd en nee, Facebook-ondersteuning werkt niet harder om u in deze gevallen weer toegang te geven.

Hoewel je niet verplicht zou moeten zijn om meerdere beheerders op je advertentieaccount te hebben, moet het als een best practice worden beschouwd in die zin dat gebruikers soms ten onrechte vaak genoeg worden beperkt om te adverteren om dit een echt probleem te laten zijn.

Hoe u uw Facebook-advertenties snel kunt laten goedkeuren [samenvatting]

Nogmaals, “snel” is relatief. Snel voor een advertentie in een beperkte categorie kan twee dagen betekenen in plaats van drie, terwijl het in andere categorieën of omstandigheden minder dan een uur kan betekenen. Hoe dan ook, hier zijn de tips en best practices om je Facebook-advertentie zo snel mogelijk te laten goedkeuren:

 1. Controleer regelmatig op afkeuringen.
 2. Lees het beleid dat u heeft geschonden zorgvuldig door.
 3. Neem geen risico met advertenties die u snel gepubliceerd wilt hebben.
 4. Proeflees uw advertentietekst.
 5. Minimaliseer tekst in afbeeldingen.
 6. Houd je toon vriendelijk.
 7. Richt je op de juiste manier.
 8. Controleer uw bestemmingspagina’s voor alle vereisten.
 9. Zorg ervoor dat uw advertentie voor mobiel is geoptimaliseerd.
 10. Probeer berichten te promoten als je in een verboden of beperkte categorie zit.

Vraag over Facebook advertentie?

  This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.