Koppel WooCommerce aan Facebook voor meer verkoopmogelijkheden

Leestijd: 9 minuten

Bron

Ooit gereserveerd voor services en geselecteerde items zoals tijdschriften, groeien abonnementsmodellen snel als een effectieve methode om e-commerceproducten te verkopen.

Abonnementen bieden klanten een soepele bestelervaring en bieden bedrijven een voorspelbare manier om consistente verkopen te stimuleren.

In dit bericht zullen we onderzoeken hoe u WooCommerce kunt gebruiken om uw op abonnementen gebaseerde e-commercebedrijf van stroom te voorzien.

Krijg snel betaald en houd meer van wat je verkoopt

Houd meer van wat u verkoopt – of dat nu online of persoonlijk is – dankzij de laagste betalingsverwerkingspercentages in de branche. Met GoDaddy Payments krijg je de snelle en gemakkelijke manier om aan de slag te gaan, creditcardbetalingen te accepteren en te accepteren zonder opstartkosten, langetermijncontracten of verborgen kosten.

U betaalt slechts een lage vergoeding, beginnend bij 2,3% plus $ 0,30 per transactie, en krijgt uw geld de volgende werkdag.

En met de GoDaddy Payments Smart Terminal point-of-sale hardware kun je je persoonlijke en online transacties naadloos op één plek beheren.

Wat zijn de voordelen van het aanbieden van abonnementsproducten? Terugkerende omzet en verbeterde loyaliteit

Het meest voor de hand liggende voordeel van het inschrijven van klanten voor een abonnement is de potentiële bron van terugkerende inkomsten.

Als een klant zich abonneert om elke maand artikelen opnieuw te bestellen, hebt u van iemand die mogelijk niet meer bij u heeft gekocht, een terugkerende koper gemaakt.

Door een waardevol product te leveren met een handige service, maakt u het klanten gemakkelijk om bij u te kopen. Dit is geweldig om de klantloyaliteit en uiteindelijk de levenslange klantwaarde te vergroten.

Beter voorspellen

Abonnementen maken prognoses eenvoudiger. Wanneer u abonnementsproducten verkoopt, weet u dat een bepaald aantal klanten in de loop van de weken en maanden producten zal opnemen.

Dit maakt het beheren van de voorraad eenvoudiger omdat u beter inzicht krijgt in hoeveel voorraad u moet hebben.

Het zal niet exact zijn, aangezien sommige klanten hun abonnement opzeggen, terwijl anderen hun abonnement kunnen aanpassen.

Verbeterde klantervaring

Abonnementen geven u de mogelijkheid om zeer gepersonaliseerde ervaringen voor uw klanten te creëren. Als je een abonnementsbox hebt, kun je shoppers de inhoud laten aanpassen aan hun behoeften. Gepersonaliseerde producten kunnen de waarde van uw abonnement verhogen en helpen om nog meer klantenloyaliteit te inspireren.

Abonnementsmodellen voor e-commerce verkopers Terugkerende abonnementen

Terugkerende of aanvullende abonnementen zijn de eenvoudigste vorm van e-commerce abonnementsmodel. Met deze aanpak laat u klanten zich abonneren om een product op terugkerende basis te ontvangen.

Dit kan wekelijks, tweewekelijks of maandelijks zijn, afhankelijk van wanneer de klant moet aanvullen.

Aanvullingsabonnementen bieden klanten doorgaans een gereduceerde prijs voor het aanmelden voor nabestellingen. Het beste voorbeeld is de optie Abonneren en opslaan die wordt aangeboden door Amazon.

Abonnementsvakken

Met een abonnementsbox schrijven klanten zich in om met regelmatige tussenpozen een assortiment goederen te ontvangen. De doos bevat een specifieke set producten of een willekeurige onbekende groep producten. Dollar Shave Club is een voorbeeld van een populaire abonnementsbox.

Curatiediensten

Met een curation-abonnement schrijven klanten zich in voor een maandelijks lidmaatschap waarin ze een unieke set producten kunnen selecteren om te ontvangen. Dit geeft leden een flexibele winkelervaring waar ze items naar behoefte kunnen bestellen.

Hoe abonnementsproducten aan WooCommerce toe te voegen 1. Download WooCommerce-abonnementsplug-in

Om abonnementsproducten aan je WooCommerce-winkel toe te voegen, moet je eerst de WooCommerce Subscriptions- extensie downloaden (meegeleverd met GoDaddy Managed E-commerce Hosting ).

De plug-in geeft je de mogelijkheid om fysieke of virtuele producten te maken met automatische terugkerende betalingen en nabestellingen.

Er zijn talloze manieren om uw abonnementsaanbod aan te passen aan uw zakelijke behoeften, of het nu gaat om het toevoegen van aanmeldingskosten, het aanbieden van gratis proefversies of het beperken van het gebruik van kortingen.

2. Configureer de plug-in-instellingen

Nadat je de plug-in hebt geactiveerd, kun je de instellingen configureren door naar WooCommerce > Instellingen > Abonnementen te gaan .

De eerste instelling die u ziet, is de tekst op de knop Toevoegen aan winkelwagentje. Wanneer u een abonnementsproduct aanmaakt, wordt de standaard toevoegen aan winkelwagen vervangen door een nieuwe knop met de tekst in het veld. U kunt de knoptekst wijzigen om uw gewenste call-to-action voor de abonnementsaankoop weer te geven.

Verderop vindt u instellingen voor het afhandelen van uw abonnementsverlengingen. Handmatige verlengingen accepteren is standaard uitgeschakeld. U wilt het waarschijnlijk zo houden, omdat het ervoor zorgt dat het abonnement van iedereen naadloos en zonder onderbreking kan worden verlengd.

Vroegtijdige verlengingen zijn standaard ingeschakeld. Hiermee kan een klant zijn abonnement betalen vóór de volgende betalingsdatum. Het is duidelijk dat u dit waarschijnlijk wilt, omdat u uw klant er niet van wilt weerhouden om door te gaan met zijn beschrijving.

Ten slotte zijn er in het gedeelte Diversen een paar instellingen die u moet inschakelen. Selecteer eerst Sta $0 eerste betaling toe zonder een betalingsmethode . Als dit is ingeschakeld, hebben klanten die zich aanmelden voor een gratis proefperiode of een abonnement waarbij producten niet in eerste instantie worden geleverd, de mogelijkheid om de bestelling te voltooien zonder hun betalingsgegevens te hoeven opgeven.

Dit kan helpen de conversies te verbeteren, aangezien sommige mensen zich aanmelden voor proefabonnementen met de bedoeling te annuleren voordat de proefperiode voorbij is. Veel van deze klanten zullen zich meer op hun gemak voelen als ze hun betalingsgegevens niet in het bestand hebben, omdat ze er niet aan hoeven te denken om het abonnement op tijd te annuleren.

Schakel vervolgens Gemengd afrekenen in . Hierdoor kan een abonnementsproduct worden gekocht met andere producten in dezelfde transactie, inclusief eenvoudige, variabele en andere niet-abonnementsproducten, evenals meerdere verschillende abonnementsproducten.

Ten slotte wilt u Automatisch opnieuw proberen van mislukte terugkerende betalingen inschakelen selecteren. Als de betaling van een klant mislukt, probeert de extensie de betalingsmethode gedurende een week tot vijf keer opnieuw voordat de betaling als mislukt wordt gemarkeerd.

Bevestig dat automatische betalingen actief zijn

Nadat je je instellingen hebt opgeslagen, ga je naar WooCommerce > Instellingen > Betalingen om er zeker van te zijn dat een van je ingeschakelde betaalmethoden automatische terugkerende betalingen ondersteunt. Als een betaalmethode compatibel is met de extensie, heeft deze een cheque zoals te zien is in de onderstaande afbeelding.

Daarna bent u helemaal klaar om uw abonnement op producten te maken.

3. Maak een abonnementsproduct aan

Ga naar Producten > Nieuw toevoegen om een abonnementsproduct aan te maken. Scroll naar het tabblad Productgegevens en selecteer Eenvoudig abonnement of Variabel abonnement.

Een Simple Subscription-product is in wezen de abonnementsversie van een eenvoudig WooCommerce-product. Als er geen variaties voor het artikel zijn, is dit de optie die u wilt kiezen.

Voer de details voor het abonnement in, inclusief de prijs, factureringsinterval, factureringsperiode, samen met de aanmeldingskosten en gratis proefversie als u die heeft.

U kunt verlengingsbetalingen in rekening brengen met dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse intervallen. Als u abonnementen voor onbepaalde tijd wilt verlengen, laat u het veld Verlopen na met Nooit verlopen .

Met variabele abonnementen kunt u uw variabele WooCommerce-producten omzetten in abonnementsproducten. Naast het geven van klanten de mogelijkheid om artikelen met verschillende kenmerken te selecteren, kunt u met een variabel abonnement unieke abonnementsvoorwaarden instellen voor elke variant.

Eenmalige verzending

In sommige gevallen hoeft u artikelen niet vaker dan één keer te verzenden met een abonnement. U kunt bijvoorbeeld een mobiele telefoon aanbieden met een data-abonnement waarbij de eerste betaling de telefoon omvat en de daaropvolgende maanden alleen de data.

Met de eenmalige verzendoptie worden klanten alleen verzendkosten in rekening gebracht bij de eerste betaling in plaats van dat deze automatisch worden opgenomen bij elke verlenging.

Om eenmalige verzending voor een abonnementsproduct in te schakelen, gaat u naar de pagina Product bewerken en selecteert u het tabblad Verzending.

Schakel Eenmalige verzending in en sla het product op.

Gesynchroniseerd product

Standaard plant WooCommerce Subscriptions de terugkerende abonnementsbetaling voor dezelfde datum van elke maand. Als u alleen op bepaalde dagen van de maand wilt verzenden of als u de betalingen van alle klanten op één datum wilt verlengen, kunt u de extensie gebruiken om uw abonnementsproducten te synchroniseren.

Om gesynchroniseerde producten in te schakelen, keert u terug naar de instellingen voor WooCommerce-abonnementen en activeert u de functie.

4. Uw abonnementen beheren

Om je abonnementen te beheren, ga je naar WooCommerce > Abonnementen .

Van daaruit kunt u de meeste taken uitvoeren die nodig zijn om uw abonnementen af te handelen. Dit omvat de mogelijkheid om een abonnement op te schorten of te annuleren, de vervaldatum van de proefperiode te wijzigen, artikelen, verzendkosten, toeslagen of belastingen aan het abonnement toe te voegen of het terugkerende totaal voor toekomstige betalingen te wijzigen.

Er zijn andere manieren om uw abonnementen te beheren. Als u bijvoorbeeld tijdelijk de verwerking van verlengingen en terugkerende betalingen voor een bepaalde periode wilt uitschakelen, kunt u de constante DISABLE_WP_CRON gebruiken.

Om uw klanten te helpen hun abonnementen te bekijken en te beheren, voegt WooCommerce Subscriptions een sectie Mijn abonnementen toe aan de pagina Mijn account van uw winkel.

Als u de informatie die in deze sectie wordt weergegeven, wilt aanpassen, kan de sjabloon op dezelfde manier worden gewijzigd als de belangrijkste WooCommerce-sjablonen kunnen worden overschreven.

De sjabloon heet my-subscriptions.php en bevindt zich onder de map /myaccount/. Om het in uw thema te overschrijven, kopieert u het bestand /templates/myaccount/my-subscriptions.php in de WooCommerce Subscriptions-plug-inmap naar uw thema met behulp van de locatie: /woocommerce/myaccount/my-subscriptions.php.

De extensie Abonnementen communiceert met belanghebbenden en klanten via verschillende e-mailberichten.

  • Nieuwe verlengingsopdracht: dit bericht wordt verzonden wanneer een betaling voor de verlenging van het abonnement wordt verwerkt. Standaard wordt het naar de winkelmanager gestuurd. Je kunt er ook voor kiezen om de melding naar je fulfilmentcentra of dropshipping-leveranciers te sturen.
  • Verlengingsopdracht verwerken: dit bericht wordt naar een abonnee verzonden wanneer de betaling van het abonnement is verwerkt. Het bericht kan worden geactiveerd door zowel handmatig een verlengingsfactuur te betalen als de periodieke betaling automatisch in rekening te brengen.
  • Voltooide verlengingsbestelling: dit bericht wordt naar een klant verzonden wanneer de verlenging van het abonnement als voltooid is gemarkeerd.
  • Factuur voor verlenging van de klant: dit bericht wordt naar een klant gestuurd wanneer zijn abonnement moet worden verlengd en er handmatig moet worden betaald. Dit kan te wijten zijn aan een mislukte betalingsmethode of het gebruik van handmatige beloningen. De e-mail bevat de verlengingsinformatie en betalingslinks.

U kunt de ontvangers voor abonnements-e-mails aanpassen door naar WooCommerce > Instellingen > E-mails te gaan . Als je ons Managed E-commerce Hostingplan GoDaddy gebruikt, kun je het ontwerp van je e-mails aanpassen zonder dat je een plug-in van derden nodig hebt. U kunt dit doen door naar Marketing > E-mails te gaan.

Hier ziet u uw afzendergegevens en het standaard e-mailsjabloon. Klik op Aanpassen om de sjabloon te bewerken.

Om de e-mailontvangers van uw abonnement in te stellen met behulp van het GoDaddy Marketing-dashboard, selecteert u E-mails naast het instellingenpictogram. Op de volgende pagina ziet u een lijst met al uw WooCommerce-e-mails. Ga naar het gedeelte Extensies. Daar zie je de verschillende abonnement-e-mails.

Zoek een e-mailmelding die u wilt bewerken en klik op de titel. U kunt dan de instellingen van het bericht definiëren, inclusief de ontvangers, de onderwerpregel en het e-mailtype (HTML, platte tekst of meervoudig).

5. Verbeter retentie door coupons en kortingen aan te bieden

Een grote uitdaging bij het verkopen van abonnementsproducten is het verminderen van het klantverloop. Veel verkopers zijn zo bezig met het verkrijgen van nieuwe abonnees dat ze vergeten een ervaring te creëren waardoor klanten op lange termijn ingeschreven willen blijven. Bovendien zullen veel klanten zich inschrijven voor een abonnement met de bedoeling de service alleen te testen. Nadat ze een of twee leveringen hebben ontvangen, annuleren ze het plan.

Een zekere mate van klantverloop is onvermijdelijk, maar er zijn stappen die u kunt nemen om klanten te motiveren om zich aan hun abonnement te houden.

Een van die manieren is om klanten coupons en kortingen aan te bieden. Met de couponkorting voor terugkerende productkortingen kunnen klanten een voortdurende vermindering van hun abonnementsbetalingen zien. Een korting van 10% zou bijvoorbeeld een betaling van $ 50 veranderen in een abonnement van $ 45.

Ga naar WooCommerce > Coupons en maak een nieuwe coupon aan. Selecteer voor het kortingstype Terugkerende productkorting of Terugkerende productkorting.

Stel het couponbedrag in en als u de korting wilt beperken, stel dan het maximale aantal keren in dat deze kan worden gebruikt.

Gevolgtrekking

E-commerce-abonnementen zullen blijven groeien, aangezien zowel klanten als verkopers van de vele voordelen genieten. Als u het meeste uit dit model wilt halen, moet u regelmatig met uw klanten communiceren om te bepalen wat de meeste waarde biedt. U kunt dan een abonnementsservice opzetten die niet alleen nieuwe abonnees aantrekt, maar ze ook voor de lange termijn houdt.

Het bericht WooCommerce Wednesdays: Hoe abonnementsproducten te verkopen met WooCommerce verscheen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.