Ontwerptrends die uw Bedrijf naar een Hoger Niveau Tillen

Leestijd: 8 minuten

Bron

kleurrijke paraplu's die ophangen

Terwijl we 2022 om de hoek glijden, zijn we allemaal enthousiast over de mogelijkheid om op te frissen. Hoewel de toekomst onzeker blijft, kun je altijd wedden op GoDaddy Studio om ervoor te zorgen dat je content de designtrends voorblijft met relevante, inspirerende en mooie tools en sjablonen.

Met dat in gedachten hebben we gekeken naar opkomende designtrends die het komende jaar zeker aan kracht zullen winnen. Bekijk de onderstaande lijst voor populaire esthetiek en ideeën die u de overhand geven boven de concurrentie. U kunt elk van deze opties omarmen terwijl u uw nieuwe, trendy inhoud voor 2022 plant.

1. Inclusief authentieke weergave

Minder een designtrend en meer een voortdurende evolutie, het concept van diversiteit wint tegenwoordig meer aan populariteit. Er komt meer bij kijken dan alleen maar meer POC’s of vrouwen die in je content verschijnen. Diversiteit aan raamdecoratie, zonder enige echte inhoud of begrip, zal ongetwijfeld duidelijk zijn voor consumenten. Het doet je merk ook geen echt plezier. Foto's met weergave in GoDaddy Studio

Een beetje onderzoek gaat een lange weg. Denk na over manieren om cultuur te verbinden met ontwerpelementen door middel van zaken als:

 • Lettertypen
 • symbolen
 • Patronen
 • Cijfers
 • Voedsel
 • Dieren
 • Voorwerpen
 • Kleurenpaletten

Als u deze kleine details goed krijgt, kan dit een enorme impact hebben op degenen die uw inhoud consumeren. Iets eenvoudigs als het herkennen van een bekend symbool of culturele viering in een advertentie kan ervoor zorgen dat mensen zich gezien voelen. Het stelt hen in staat om verbinding te maken met uw merk op een manier die ze voorheen niet hadden.

Over het algemeen doen meer bedrijven een gezamenlijke inspanning om nieuwe wereldwijde markten te verkennen. Zorg ervoor dat u speciale aandacht besteedt aan culturele details om uw merk echt te onderscheiden van uw concurrenten.

Foto's met weergave in GoDaddy Studio

Illustraties met weergave in GoDaddy Studio

2. Eerlijk minimalisme

Een uitgeklede, warme, humanistische esthetiek gaat een lange weg bij het aanmoedigen van kijkers om zich bezig te houden met gevoelige of taboe-onderwerpen (denk aan producten voor persoonlijke hygiëne of onderwerpen over geestelijke gezondheid). ​Je kunt deze aanpak gebruiken om eerlijk en open over een product, dienst of aanverwant onderwerp te praten door vast te houden aan een minimalistisch ontwerp.

Het idee is niet om kijkers af te leiden met een mooi design, maar om ze te boeien met een duidelijke boodschap.​

Ga voor iets dat gezond, vriendelijk en echt is. U kunt dit bereiken door fotografische afbeeldingen en grafische afbeeldingen te stylen met ontwerpen zoals:

 • Rechte basislijnen
 • ruime afstand
 • Goed leesbare typografie
 • Compositionele balans

Door deze elementen toe te voegen, ontstaat een aura van eenvoud en harmonie. Het zorgt voor een geweldige eerste indruk en wie wil er niet een beetje meer van deze twee dingen in zijn leven?

Minimalistische ontwerpen in GoDaddy Studio

3. Y2K digitale retro

Hier is een designtrend die de esthetiek van de jaren 2000 probeert na te bootsen. Dit wordt meestal bereikt door gelaagde lay-outs te maken die zijn geïnspireerd op:

 • Retro computerinterfaces
 • Tijdschriftomslagen en spreads
 • Notebook doodles

Kaders en tekst worden gecombineerd in een soort georganiseerde collage – minder expressief en zorgvuldig gestructureerd. Het is een mengelmoes van ontwerpelementen ergens tussen analoog (fotocollages, stickers, tijdschriften) en digitaal (computer-UI, precisie, verlopen). Aanbevolen ontwerp elementen kunnen zijn:

 • Lagen en overlap
 • Faux-gebruikersinterfaces​
 • Mix van gewaagde en pastelkleuren​
 • Pixel-lettertypen​

Ontwerpers gebruiken deze elementen vaak om esthetiek die voortkomt uit jeugdige overgave te doen herleven en samen te voegen. Een speelse energie loopt als een onderstroom door deze stijl. U kunt ook een fotofilter opnemen met: ​

 • Laag contrast​
 • Subtiele tinten van roze of paarse tinten​
 • Lichte toename van verzadiging​
 • Grafische overlays (zoals glitter of glitters)

Onthoud dat de Y2K Retro-stijl een speelse designtrend is. Het wordt het best gebruikt voor een jongere doelgroep en is ideaal voor persoonlijke, mode-, schoonheids- en e-commercebedrijven.​

Y2K retro-sjablonen in GoDaddy Studio

Y2K retro-sjablonen in GoDaddy Studio

4. Foto uitgesneden collage

Dit wordt populair in de modebranche en bootst de ‘snelle collage’-esthetiek na die je je misschien herinnert van de Y2K Retro Trend. Geïnspireerd door tieners uit de jaren 90 en vroege jaren, roept deze designtrend de fysieke handeling op van het knippen van foto’s uit een modetijdschrift. Achtergronden worden vaak wit gelaten om iets na te bootsen dat je zou zien in een redactionele spread.​

Een collage met uitgesneden foto’s heeft alles te maken met het reproduceren van meerdere looks, stijlen en mensen op dezelfde pagina. Er is vaak een gevoel voor vorm dat kan worden herhaald of gestapeld.

Je kunt het zelfs beschouwen als een “anti-design” in die zin dat er vaak sprake is van opzettelijk amateurisme of naïviteit. Compositie is hier geen leerboek, dus onhandige of zelfs overvolle ontwerpen kunnen gemakkelijk worden vertaald in losse en speelse ontwerpen.​

Deze stijl is goed te combineren met andere collage-elementen zoals:

 • Papier
 • Plakband
 • Krabbels

Deze collagestijl is echter minder textuur dan een papieren collage. Het voelt soepeler aan en doet denken aan de glanzende pagina’s van een modetijdschrift. Je kunt dit eenvoudig opnieuw maken met een omtrekeffect met de tool Achtergrond verwijderen van GoDaddy Studio. Dupliceer eenvoudig de uitgesneden afbeelding, maak er een effen kleur van en plaats deze achter de hoofdafbeelding.
Sjablonen voor fotocollages in GoDaddy Studio

5. Vervormde gradiënten en fijne details

Deze designtrend genereert een interessant contrast tussen het vloeiende (gradiënten) en het nauwgezette (lijnen, vormen en letters). Vormen en typografie zijn meestal wit of zwart met een kleurrijke achtergrond.

In termen van kleuren is een korrelig verloop meer bepalend dan specifieke paletten. Je kunt dit principe ook toepassen op levendige of meer neutrale kleuren.​

Sjablonen voor kleurverloop in GoDaddy Studio

Er is hier ook een subtiel gevoel van het kosmische. Vormen en tekst (vaak inclusief delicate schreven) verschijnen als sterrenbeelden tegen de eindeloze melkweg van een gradiëntachtergrond. Je kunt deze vormen in één oogopslag zelfs voorstellen als buitenaardse hiërogliefen.

Door deze designtrend te combineren met The Shape of Things-trend, ontstaan prachtige gradiënten die binnen of rond organische uitgesneden ramen verschijnen. Het is het meest geschikt voor op vrouwen gerichte merken, met name op het gebied van schoonheid en mode, maar kan ook bloggers ten goede komen of helpen bij het presenteren van e-commerceproducten.

Sjablonen voor kleurverloop in GoDaddy Studio

6. Ultra-gedurfde tweekleurige

Deze designtrend ligt op het snijvlak van gedurfde, minimalistische en speelse stijlen. Het wordt gedefinieerd door de afwezigheid van overmaat of rommel. Het is een minimalisme dat schreeuwt in plaats van fluistert, dat tot leven komt door het speelse gebruik van kleur en vormen.​

Eenvoud overheerst hier, maar er is een sterke grafische nadruk die ontwerpen een krachtige spring-off-the-page energie geeft.​

Sterke complementaire kleurencombinaties zijn de sleutel tot deze stijl.

Ze wijken af van de basiskleuren en gaan naar meer ongewone of contrasterende tinten. Zwart-witte kleuren worden vaak gebruikt voor accenten.​

Zware abstracte vormen en/of gedurfde displaylettertypen domineren de compositie van rand tot rand. Er is ook een mogelijkheid voor onconventionele typografie, of zelfs letters en cijfers als vormen. Dit is geweldig voor:

 • Pittige berichten
 • Posterontwerp
 • Merkidentiteiten

Het geeft uw ontwerp een grote impact op afstand, maar het wordt ook een zeer eigentijdse redactionele of reclamestijl in combinatie met gestileerde fotografische beelden.

Tweekleurige sjablonen in GoDaddy Studio

7. Speels classicisme

Het naast elkaar plaatsen van de klassieke en speelse stijlen geeft aanleiding tot een onderscheidende, opvallende esthetiek, die nog steeds neigt naar netheid.

Gebaseerd op de klassieke redactionele ontwerpstijl, injecteert de selectie van kleuren en vormen hier:

 • Energie
 • Levendigheid
 • Pop van gevoeligheid in de lay-out

Door het gebruik van speelse kleurenpaletten ontstaan soms ongebruikelijke nevenschikkingen. Deze kunnen een mix van aards en fruitig zijn, of ingetogen en helder.​

Afbeeldingen zijn meestal ook zeer eenvoudige vormen. Ze worden vaak geactiveerd als tekststickers, wat op dit moment een populaire designtrend is. Doorgaans neigt de lettertypeselectie naar klassiek redactioneel commentaar, maar woorden en letters verschijnen in een meer expressieve modus.​

Klassieke ontwerpsjablonen in GoDaddy Studio

Klassieke ontwerpsjablonen in GoDaddy Studio

8. De vorm van dingen

Deze designtrend gebruikt vormen als maskers. Zie het als vensters naar een prachtige wereld. Het wordt vaak gebruikt in een strakke minimalistische stijl met ingetogen, aardse of pastelpaletten.

We hebben deze techniek onlangs echter zien evolueren met een breder scala aan kleuruitdrukkingen. Het wordt vaak gecombineerd met eigentijdse Serif-typografie en de algehele look en feel is elegant. U kunt dit bereiken door te finetunen:

 • Combinatie van kleuren
 • Lettertypen
 • Samenstelling

Afgezien van tekst zijn er zelden extra afbeeldingen om af te leiden van het primaire brandpunt: sterke fotografische afbeeldingen.​

Sjablonen voor speelse vormen in GoDaddy Studio

Hoewel de vormen eenvoudig zijn, is er nog steeds ruimte voor subtiele speelsheid en beweging in termen van hoe ze zijn gerangschikt.

Sjablonen voor speelse vormen in GoDaddy Studio

9. Retro-revival

Zoals we al eerder zeiden, maakt nostalgie een enorme comeback in de designwereld. Het is een gevoel dat wordt uitgespeeld in afbeeldingen, afbeeldingen, kleuren en lettertypen.​

In 2022 verkent Gen-Z de look en feel van de jaren 70, 80 en 90. Ze beschouwen deze decennia doorgaans als onontdekte schatten die de complexiteit van de chaotische moderne tijd ontvluchten. Het wordt vaak gezien als een toevluchtsoord, waar ze troost kunnen vinden in de zekerheid van een vervlogen tijdperk.​

Retro-sjablonen in GoDaddy Studio

Deze ontwerptrend volgt ook een evolutionair patroon dat probeert moderne beelden er minder modern uit te laten zien. We zien de verzachting en vervorming van foto’s door elementen als:

 • Sparkles
 • Gloed
 • Vervagen
 • Caleidoscoop (voor een retro-filmesthetiek) ​

Retro-sjablonen in GoDaddy Studio

De paletten uit de jaren 70 zijn ook terug met een onderscheidende reeks kleuren, waaronder:

 • Oranje
 • bruin
 • Geel
 • Purper
 • Roze

Lettertypen zijn vaak dik, gezwollen en brutaal met woorden en zinnen die vaak golvend of rond zijn. De meeste hebben Serif-flairs die hen een uitgesproken persoonlijkheid geven.​

Retro-sjablonen in GoDaddy Studio

Retro-sjablonen in GoDaddy Studio

10. Retro psychedelisch type

Deze ontwerptrend vertoont veel golvende, wiebelige en kromgetrokken lettertypen. Je kunt in 2022 nog meer vreemde en prachtige variaties verwachten. Ze lijken een nieuwe voorstelling te zijn van wat psychedelische lettertypen zouden kunnen zijn (of zouden zijn geweest) als de jaren 70 nu zouden plaatsvinden. Stijlen omvatten een retro-gevoeligheid met een meer eigentijdse uitvoering.​

Een koplettertype met een modern-retrostijl wekt visuele interesse. Het voegt een vleugje persoonlijkheid toe aan het ontwerp.

Ironisch genoeg leest een moderne psychedelische esthetiek uit de jaren 70 meer als ‘progressief’ dan als ‘old school’. Dit lettertype werkt meestal goed voor merken die zichzelf als een beetje vreemd of uniek beschouwen. Ze kunnen ervoor kiezen om deze stijl te gebruiken om zich te onderscheiden van de massa. Met meer terughoudendheid is het ook geweldig voor elegante of verfijnde merken – vooral in de mode- en beautyruimtes.

De lettertypen zelf zijn speels en gewelfd. Dit betekent dat de basislijnen, tussenruimte en compositie meer standaard zijn om de leesbaarheid te verankeren. Het past ook goed bij verschillende andere ontwerptrends die we hierboven hebben genoemd.

Retro lettertype-sjablonen in GoDaddy Studio

Ontdek vandaag nog de nieuwste designtrends

Geïnspireerd door deze trends om je eigen content te gaan ontwerpen? Ontdek meer sjablonen en afbeeldingen van GoDaddy Studio om een frisse, trendy esthetiek voor uw merk te vinden. Download nu de gratis app !

De post 10 designtrends die je moet kennen in 2022 verschenen eerst op GoDaddy Blog .

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.