WooCommerce Wednesdays: WooCommerce-personalisatie gebruiken om de verkoop en klantloyaliteit te stimuleren

Leestijd: 9 minuten

Bron

Online verkopen biedt bedrijven nieuwe en opwindende manieren om in contact te komen met hun klanten. Een van de meest impactvolle is WooCommerce-personalisatie. Hiermee kunt u voor elke koper een unieke, zeer relevante ervaring creëren. Dit wordt mogelijk gemaakt door het digitale karakter van een e-commercesite.

In een fysieke winkel kun je niet op dezelfde manier implementeren, omdat niet iedereen op dezelfde plek winkelt.

In dit bericht zullen we onderzoeken hoe je WooCommerce kunt gebruiken om de winkelervaring voor je klanten te personaliseren.

Bespaar geld door producten op jouw manier te verkopen

Onze Managed WordPress eCommerce bevat meer dan $ 5.000 aan gratis premium WooCommerce-extensies, waardoor je producten op jouw manier kunt verkopen, met extra maatwerk.

Gespecialiseerde winkeluitbreidingen kunnen honderden, zelfs duizenden dollars per jaar kosten als je ze allemaal aan je winkel hebt toegevoegd.

Maar met onze Managed WordPress eCommerce kun je precies de winkel bouwen die je nodig hebt om abonnementen te verkopen, afspraken te boeken, digitale downloads mogelijk te maken en nog veel, veel meer – met gratis toegang tot meer dan $ 5.000 aan premium WooCommerce-extensies.

Wat zijn de voordelen van WooCommerce-personalisatie?

Verhoog uw conversies

WooCommerce-personalisatie kan uw conversiepercentages helpen verbeteren. Het doet dit door klanten de inhoud en producten te geven waarnaar ze op zoek zijn. In plaats van artikelen te presenteren die mogelijk niet populair zijn bij al uw klanten, kunt u de winkelervaring voor uw kopers stroomlijnen.

Bouwt verbinding met het merk

Een gepersonaliseerde gebruikerservaring zorgt ervoor dat uw klanten zich speciaal voelen door te laten zien dat uw bedrijf echt luistert en zich inspant om hun leven gemakkelijker te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat 44% van de consumenten zegt dat ze na een gepersonaliseerde ervaring opnieuw van een merk zouden kopen. Deze klanten worden uiteindelijk merkadvocaten en beginnen u aan anderen aan te bevelen.

Ken uw klanten beter

WooCommerce-personalisatie kan u een beter perspectief op uw klanten geven. Om een personalisatiestrategie uit te voeren, moet u veel informatie over uw klanten verzamelen. Wanneer u deze gegevens verzamelt, krijgt u waarschijnlijk waardevolle inzichten. U kunt deze inzichten gebruiken bij het maken van nieuwe producten of bij het beslissen waar u uw aandacht op wilt richten.

Hoe kun je de WooCommerce-winkelervaring personaliseren?

Een groot deel van de opkomst van online personalisatie is te danken aan technologische vooruitgang. Met name kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML). AI kan enorme hoeveelheden gegevens snel verwerken. Uw bedrijf kan deze gegevens gebruiken om de winkelervaring in realtime te personaliseren.

AI maakt ook geautomatiseerde implementatie van uw personalisatiestrategie mogelijk. Dit stelt u op zijn beurt in staat om uw personalisatie te schalen. Dit bereiken door strikt handmatige inspanningen is veel moeilijker.

Prijzen

Een andere manier om WooCommerce-personalisatie te gebruiken, is met prijzen. Mensen houden van goede deals. Velen voelen zich ook graag speciaal. Door unieke prijzen en aanbiedingen aan te bieden, creëert u een stimulans voor uw klanten om terug te komen voor meer. U kunt speciale kortingen en exclusieve aanbiedingen aanbieden aan uw topklanten. Of u kunt introductieprijzen gebruiken voor nieuwe bezoekers.

Aanbevelingen

Productaanbevelingen zijn waarschijnlijk de meest gebruikte vorm van e-commercepersonalisatie. Als ze goed worden uitgevoerd, is het bekend dat ze uw conversieratio’s en verkopen stimuleren.

U kunt producten aanbevelen op basis van eerdere aankopen en browsegedrag van de klant. Of u kunt cross-sells en aanvullende artikelen promoten.

Het beste voorbeeld van een e-commercebedrijf dat deze tactiek toepast, is Amazon. Ze staan bekend om de secties die vaak samen worden gekocht en andere aanbevelingen op hun productpagina’s.

Zoekresultaten

Gepersonaliseerde zoekresultaten komen minder vaak voor dan de andere tactieken. De weinige bedrijven die deze functionaliteit aan hun winkel hebben toegevoegd, hebben echter gemiddeld hogere conversiepercentages ervaren.

Met gepersonaliseerd zoeken krijgen gebruikers resultaten die voor hen het meest relevant zijn. Deze resultaten kunnen gebaseerd zijn op hun browsegeschiedenis of andere gegevens die door het platform zijn verzameld.

Manieren om personalisatie te implementeren met WooCommerce 1. Gepersonaliseerde prijzen en promoties

Laten we eerst eens kijken naar gepersonaliseerde prijzen en kortingen. Met de flexibiliteit die WooCommerce biedt, zijn er verschillende manieren waarop u unieke prijzen voor uw klanten kunt creëren. U kunt bijvoorbeeld dynamische prijsregels instellen om verschillende prijzen aan verschillende segmenten van uw doelgroep te tonen.

Een andere manier is om een puntenprogramma op te zetten dat klanten beloont voor elk van hun aankopen.

Als ze genoeg punten verzamelen, kunnen ze hun beloningen inwisselen voor kortingen op toekomstige aankopen. Je kunt deze functionaliteit aan je WooCommerce-winkel toevoegen door de WooCommerce Points and Rewards-extensie te gebruiken (meegeleverd met Managed WordPress E-commerce Hosting van GoDaddy).

Met deze extensie kunt u snel een puntenprogramma opzetten dat klanten beloont bij elke aankoop. Deze punten worden toegepast op hun account en kunnen worden ingewisseld voor toekomstige bestellingen.

Nadat je de plug-in hebt geactiveerd, ga je naar WooCommerce > Punten en beloningen > Instellingen om je beloningsprogramma in te stellen. Begin met het definiëren van de verdien punten conversie tussen punten en dollars.

Dit bepaalt hoeveel punten gebruikers verdienen voor elke dollar die ze uitgeven. Een verhouding van 1: 1 beloont bijvoorbeeld één punt voor elke uitgegeven dollar.

U moet ook de conversieratio voor Inwisselen bepalen. Dit bepaalt de waarde van de punten die worden ingewisseld voor korting. Als u bijvoorbeeld wilt dat klanten $ 1 korting krijgen voor elke 10 punten, voert u 10 en 1 in.

Verderop heeft u de mogelijkheid om de displayberichten die aan klanten worden getoond op de product- en afrekenpagina’s aan te passen.

Vervolgens bepaal je hoe je punten toekent aan verschillende artikelen in je catalogus. Wanneer u de plug-in installeert, worden er twee nieuwe opties toegevoegd aan uw productcategorieën waarmee u een conversieratio voor verdiende punten kunt instellen die specifiek is voor die categorie.

De extensie geeft je ook de mogelijkheid om dit op productniveau te doen. Als u naar het tabblad Productgegevens gaat, kunt u in het gedeelte Algemeen opties zien voor het aanpassen van de conversieratio voor Punten verdienen.

2. Productaanbevelingen en vaak samen gekochte secties toevoegen

Aanbevelingen zijn een krachtige methode voor WooCommerce-personalisatie en een belangrijk onderdeel van elke e-commerce winkel. Met de native WooCommerce kun je aanbevelingen doen in de vorm van upsells en cross-sells. Deze worden afzonderlijk op elk item toegepast.

Hoewel dit je de mogelijkheid geeft om producten aan te bevelen, is het niet gepersonaliseerd, omdat elke klant dezelfde items ziet. Bovendien kan het wat tijdrovend zijn om handmatig aanbevolen artikelen aan elk product in uw catalogus toe te voegen, vooral als u een groot assortiment heeft.

Met de extensie Productaanbevelingen kunt u in bulk cross-sells en upsells creëren. En met de op regels gebaseerde aanbevelingsengines kunt u unieke aanbevelingen maken voor verschillende groepen in uw doelgroep. U kunt deze vervolgens toevoegen aan verschillende plaatsen op de site met behulp van de locatiefunctie.

Om een persoonlijke aanbevelingssectie te maken, ga naar WooCommerce > Aanbevelingen > Engines en klik vervolgens op Nieuwe maken .

Voer voor de titel een naam in voor de aanbevelingen die u klanten wilt laten zien. Dit kan zo simpel zijn als Vaak samen gekocht. Of misschien wilt u iets meer in lijn met de tone of voice van uw merk.

Om de engine te implementeren, kunt u op het meldingsbericht klikken dat verschijnt nadat de wijzigingen zijn opgeslagen. U kunt ook implementeren vanaf de locatiepagina. Ga naar WooCommerce > Aanbeveling > Locaties en selecteer de recent gemaakte engine. Klik daar op Implementeren .

De standaardlay-out is een enkele rij met vier producten. Met de Zichtbaarheidsvoorwaarden kunt u instellen dat de engine wordt weergegeven voor specifieke producten.

U moet dan de locaties selecteren waar u de engine wilt laten verschijnen. Met de extensie kun je het aantal aanbevelingsblokken per locatie beperken. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel op een enkele pagina staat, omdat het klanten kan vervreemden.

Om de blokkeringslimiet te bepalen, ga je naar WooCommerce > Instellingen > Aanbevelingen en pas je de limiet aan.

3. Recent bekeken items weergeven

Een andere geweldige manier om uw WooCommerce-winkel te personaliseren, is door klanten te laten zien welke items ze eerder hebben bekeken. Met een recent bekeken sectie maakt u het voor shoppers ook gemakkelijker om door uw winkel te navigeren.

Afhankelijk van uw thema kunt u mogelijk een recent bekeken widget inschakelen in uw thema-editor. Als je thema niet met deze optie wordt geleverd, kun je het inschakelen met een plug-in.

Een solide optie is de extensie Recent bekeken producten voor WooCommerce. Deze extensie voegt een speciale pagina toe voor recent bekeken artikelen aan uw winkel. U kunt dan in uw navigatiemenu naar deze pagina linken.

Met de plug-in kunt u ook een blok voor recent bekeken producten toevoegen aan uw individuele productpagina’s. Om deze functie in te schakelen, gaat u naar en selecteert u de sectie ‘Recent bekeken producten’ weergeven op de productpagina .

Shoppers die snel tussen items kunnen wisselen, hebben meer kans om klant te worden. In plaats van opnieuw op uw site te moeten zoeken.

Er zijn een paar andere extensies die u kunt gebruiken om deze functie aan uw winkel toe te voegen. U kunt ook de recent bekeken sectie toevoegen met behulp van shortcode. Hieronder is een voorbeeld van een fragment

//korte code om de recent bekeken producten van woocommerce te krijgen
<?php functie custom_track_product_view() {
if (! is_singular('product') ) {
opbrengst;
} globale $post; if ( leeg( $_COOKIE['woocommerce_recently_viewed']) )
$viewed_products = array();
anders
$viewed_products = (array) explode('|', $_COOKIE['woocommerce_recently_viewed']); if (! in_array ($post->ID, $viewed_products)) {
$viewed_products[] = $post->ID;
} if ( sizeof( $viewed_products ) > 15 ) {
array_shift( $viewed_products);
} // Alleen opslaan voor sessie
wc_setcookie('woocommerce_recently_viewed', implode('|', $viewed_products));
} add_action( 'template_redirect', 'custom_track_product_view', 20);
function rc_woocommerce_recently_viewed_products( $atts, $content = null) {
// Krijg shortcode-parameters
extract(shortcode_atts(array(
"per_pagina" => '5'
), $atts));
// Koop WooCommerce Global
wereldwijde $woocommerce;
// Ontvang recent bekeken gegevens over productcookies
$viewed_products = ! leeg( $_COOKIE['woocommerce_recently_viewed'] ) ? (array) explode( '|', $_COOKIE['woocommerce_recently_viewed']) : array();
$viewed_products = array_filter( array_map('absint', $viewed_products));
// Als er geen gegevens zijn, stop dan
if (lege ($viewed_products))
return __( 'Je hebt nog geen product bekeken!', 'rc_wc_rvp');
// Maak het object
ob_start();
// Ontvang producten per pagina
if( !isset( $per_page ) ? $number = 5 : $number = $per_page )
// Maak een array met queryargumenten
$query_args = matrix(
'posts_per_page' => $nummer,
'no_found_rows' => 1,
'post_status' => 'publiceren',
'post_type' => 'product',
'post__in' => $viewed_products,
'orderby' => 'rand'
);
// Voeg meta_query toe aan queryargs
$query_args['meta_query'] = array();
// Controleer de voorraadstatus van de producten
$query_args['meta_query'][] = $woocommerce->query->stock_status_meta_query();
// Maak een nieuwe zoekopdracht
$r = nieuwe WP_Query($query_args); // ----
if (leeg($r)) {
return __( 'Je hebt nog geen product bekeken!', 'rc_wc_rvp'); }?>
<?php while ($r->have_posts() ): $r->the_post();
$url= wp_get_attachment_url( get_post_thumbnail_id($post->ID)); ?> <!-- // zet je thema html loop haas -->
<li >
<a href="<?php echo get_post_permalink(); ?>" title="Toon details voor horloges">
<img alt="Afbeelding van horloges" src="<?php echo $url;?>" title="Toon details voor horloges" />
</a>
<a href="<?php echo get_post_permalink(); ?>"><?php the_title()?></a>
</li>
<!-- einde html-lus -->
<?php eindtijd; ?> <?php wp_reset_postdata();
retourneer '<div >' . ob_get_clean() . '</div>';
// ----
// Haal een schoon object op
$content .= ob_get_clean();
// Hele inhoud retourneren
retourneer $ inhoud;
}
// Registreer de shortcode
add_shortcode("woocommerce_recently_viewed_products", "rc_woocommerce_recently_viewed_products");
?>

Dit fragment toont maximaal vijf producten in de recent bekeken sectie. Als u dit aantal wilt aanpassen, kunt u dit doen door het per_page attribuut in de shortcode aan te passen.

Als u bijvoorbeeld wilt dat de sectie acht producten toont, gebruikt u het volgende: [woocommerce_recently_viewed_products per_page=”8″].

4. Gebruik een zelfstandige personalisatieoplossing

Als u een meer alomvattende benadering van personalisatie wilt, kunt u een speciale softwareoplossing gebruiken. Dit zal helpen bij het automatiseren van sommige van uw personalisatie-inspanningen.

Het biedt u ook betere gegevens over uw klanten.

Een goed voorbeeld van zo’n oplossing is PureClarity. Het platform biedt een breed scala aan e-commerce personalisatiefuncties om uw klanten te betrekken. Het wordt mogelijk gemaakt door uitgebreide algoritmen voor gegevensverzameling en machine learning. Deze kunnen het gedrag en de interesses van klanten voorspellen op basis van de lessen van vergelijkbare gebruikers.

Personalisatie kan worden toegevoegd in de vorm van realtime productaanbevelingen, banners, promoties, pop-ups en live chat-ervaringen. U kunt de extensie downloaden van uw WordPress-dashboard.

PureClarity gebruikt gegevensfeeds om gegevens uit uw WooCommerce-winkel te verzamelen. Er zijn verschillende soorten datafeeds. De cron-processen van de datafeed die door de plug-in worden gebruikt, genereren de gegevens voor elk type feed. Zodra de plug-in de feeds genereert, worden ze naar PureClarity gestuurd.

Nadat PureClarity uw winkelgegevens heeft, kan het beginnen te kraken om met realtime aanbevelingen voor uw klanten te komen. De software gebruikt dan Zones om uw gepersonaliseerde inhoud weer te geven. Deze zones worden toegepast op verschillende gebieden op uw WooCommerce-site. Standaard worden zones toegevoegd aan de volgende pagina’s.

  • Startpagina
  • Productvermeldingspagina
  • Zoekresultaten
  • Productpagina
  • Winkelwagenpagina
  • Pagina Bestelling Ontvangen

U kunt ervoor kiezen om al deze zones uit te schakelen door naar PureClarity > Instellingen te gaan en de Zone-instellingen te zoeken .

Als u Zones wilt toevoegen aan een pagina die niet is opgenomen in de standaardopties, kunt u dit doen door uw themasjabloon te bewerken. U kunt vanuit de pagina-editor ook handmatig zones aan een pagina toevoegen. Eenmaal daar kun je de volgende shortcode gebruiken: [pureclarity-bmz id=”HP-01″]. De “id” is de Zone-ID die u in PureClarity hebt geconfigureerd.

Er zijn extra parameters die u kunt gebruiken om het uiterlijk van de zone aan te passen. Bijvoorbeeld:

  • top=”10″ – om bufferruimte (in px) toe te voegen aan de bovenkant van de Zone.
  • bottom=”10″ – om bufferruimte (in px) toe te voegen aan de onderkant van de Zone.
  • class=”XXX” – om een aangepaste CSS-klasse toe te passen op de Zone.

Hieronder vindt u de code die u kunt gebruiken om de Zone aan uw themasjabloon toe te voegen: <?php echo do_shortcode(“[pureclarity-bmz id=’HP-01′]”); ?>.

Afsluitende gedachten over WooCommerce-personalisatie

Door de winkelervaring te personaliseren, kan uw bedrijf opvallen in een verder drukke markt. Shoppers kunnen gemakkelijker vinden wat ze zoeken, terwijl ze ook weten dat u de moeite neemt om aan hun behoeften te voldoen.

Het bericht WooCommerce Wednesdays: WooCommerce personalisatie gebruiken om de verkoop en klantloyaliteit te stimuleren verscheen eerst op GoDaddy Blog.

SEO cursus

Is het voor jou handig om het beste over seo te leren? Hier bieden we je geweldige seo opleiding met hoogstaande seo technieken. Wil je ook onze seo opleiding volgen? Maak nu jouw gratis account aan.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.