Totale vernieuwing van Google en SEO

Leestijd: 2 minuten

Al jaren is Google veranderingen aan het ondergaan, tot uiteindelijk van zoekmachine naar collectie van meerdere kunstmatige intelligenties.

Met andere woorden, Google is geen zoekmachine meer. Op het moment van schrijven (10-07-2023) gaat die verandering harder dan ooit te voren en dat merken veel websites in hun vindbaarheid.

logo zelfranken nieuwe seo

Wat is er aan het veranderen ?

Kunstmatige intelligenties nemen over

Artificial intelligence (AI) heeft het stokje overgenomen. Verschillende kunstmatige intelligenties zoals SpamBrain, RankBrain, BERT en Knowledge Graph zijn het steeds beter functionerende brein van Google aan het worden. Elk heeft eigen taken en leert continu bij. Het grote verschil tussen Google van toen en nu is dat de huidige machine niet langer meer te manipuleren valt.

Google Begrijpt Wat Jij Schrijft

Google weet alles van elk onderwerp en vergelijkt deze kennis met wat jij schrijft. Hoe beter dit overeen komt des te hoger je rankt. Dus wat er gebeurt is dat webpagina’s met de beste informatie het hoogst in de zoekresultaten worden weergegeven. Maar er is meer aan de hand dan alleen dit.

Google Snapt Afbeeldingen

De collectie van meerdere kunstmatige intelligenties bevat iets dat afbeeldingen kan snappen. Op zich is dit alleen maar positief nieuws. Door de juiste foto of illustratie te plaatsen begrijpen mensen je onderwerp stukken beter of kunnen zien hoe bijvoorbeeld het aangeboden product eruit ziet.

Onderscheid Van Zin en Onzin

Is een webpagina zinvol om te bezoeken? Dat is de grote vraag die Google zich aldoor stelt. Waardevolle informatie zal dan altijd betere vindbaarheid krijgen. Webpagina’s die bestaan voor onder andere affiliatie doeleinden of om zoveel mogelijk advertenties te kunnen weergeven en de hardnekkige onderwerpen zoals adult, medicatie en helaas ook SEO die hebben het het zwaarst.

Wat Moet Je Nu Doen Om Hoog In Google Te Komen ?

Om nu hoog in Google te komen heb je een goede functionerende website met geweldige inhoud nodig. Omdat kunstmatige intelligenties nu aan zet zijn bestaan er geen shortcuts meer. We moeten er met ons alle nu echt aan geloven en laten zien hoeveel kennis over het onderwerp we in huis hebben.

Begrijp wat elke kunstmatige intelligentie doet

Als je begrijpt waarom de kunstmatige intelligenties van Google bestaan dan snap je ook wat ze doen. Hiermee is de grootste optimalisatie slag geslagen. Optimaliseren is namelijk het geven wat kunstmatige intelligenties willen. Natuurlijk valt hier veel over te leren, ZelfRanken.nl vertelt je in haar alles in 1 seo cursus alles wat je moet weten.

seo cursus kopen
Koop cursus

Meer weten over huidige optimalisaties

Huidige SEO is totaal anders dan begin 2023 geworden. Hierdoor is het weten van huidige optimalisaties belangrijk als je vindbaar in Google wilt worden en blijven.

Onze cursussen zijn up-to-date die je stap voor stap uitleggen hoe zoekmachineoptimalisatie tegenwoordig wordt gedaan.

Geef een reactie

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.