Het Vernieuwde Linkbuilden

Leestijd: 2 minuten

Wat is er veranderd voor linkbuilders ?

Eigenlijk is alles veranderd aan de linkbuilding die we zo goed kunnen. Dankzij de kunstmatige intelligentie SpamBrain van Google blijft er geen twijfel meer over het doel van de pagina. SpamBrain weet uiterst goed het doel van elke webpagina op het internet. Het begrijpt dingen zoals:

Is deze pagina bedoelt voor:

  • Affiliatie
  • Advertentie weergaven
  • SPAM
  • ClickBait
  • Linkbuilding

Er valt niet te discussiëren met kunstmatige intelligentie, als jouw webpagina is aangemerkt als 1 van bovenstaande voorbeelden ga je niet hoger ranken maar lager.

De gouden regel luidt: Elke webpagina moet een waardevolle toevoeging op het internet zijn. Zorg voor kwalitatief hoge inhoud.

Kijk goed uit voor startpagina’s

De puur Hollandse startpagina’s staan samen met linkruil pagina’s bovenaan de lijst om hier geen backlink op te willen. De toegevoegde waarde van beide is nagenoeg niks. Op startpagina’s staat er weinig tot niks geschreven over het pagina-onderwerp. Vaak geen begeleidende afbeeldingen en totaal geen entiteiten. Linkruilpagina’s zijn veelal vergelijkbaar.

Er is geen reden voor grote paniek als je backlinks vanaf startpagina’s en/of linkruil pagina’s hebt staan zolang de grootse meerderheid van al je linkprofiel niet de aandacht van SpamBrain trekt.

Waar moet ik nog meer op letten ?

Een andere grote verandering is de linkanchor. Waar we gewent zijn om deze een EMQ (Exact Match Query) te geven is nu tegenstrijdig geworden waardoor SpamBrain je een degradatie geeft.

seo cursus kopen

Cursus vernieuwde linkbuilding

Er zijn zoveel belangrijke onderdelen van linkbuilding aangepast dat we deze in onze alles in 1 SEO cursus hebben opgenomen.

Maak tevens gebruik van ons gratis linkbuild netwerk.

Koop cursus

Geef een reactie

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.