Verbeteren van pagina inhoud

Leestijd: 2 minuten

Wat is content optimalisatie ?

Content optimalisatie is het verbeteren van tekst en beeld in je webpagina. Verbeterpunten kunnen we onderverdelen in:

  • Is de inhoud helpend voor bezoekers
  • Zijn teksten makkelijk te begrijpen
  • Geven afbeeldingen toegevoegde waarde
  • Voldoende entiteiten die de EMQ ondersteunen
  • Gebruik maken van PMQ’s

Hoe maak je tekst gebruiksvriendelijk ?

Tekst gebruiksvriendelijk maken doe je door onder andere zo begrijpbaar mogelijk te schrijven en in te delen. Voeg bijvoorbeeld een opsommingslijst en inhoudsopgave toe. Wees tevens ruim in kopteksten maar maak je paragrafen niet te vol. Hoe uitnodigender het voor het publiek is om te lezen des te beter.

Vermijdt zoekwoord spam

Hardnekkig steeds dezelfde exacte zoekwoord (EMQ – Exact Match Query) terug laten komen binnen de inhoud en meest belangrijke SEO plekken is een grote verandering om niet meer te doen. Na de komst van Google’s kunstmatige intelligentie SpamBrain krijgt dit een negatief resultaat. Ten tegenovergestelde van hoe dit was in het jaar 2022 om dit juist wel te doen voor betere vindbaarheid.

Wat absoluut niet te doen ?

De meest gemaakte fout die mensen duur komt te staan is standaard prompts aan ChatGPT te geven. De kunstmatige intelligentie is geen specialist, het haalt informatie bij elkaar van 2 jaar geleden. Je hebt veel betere prompts nodig wil je aan goed content komen dat je helpt te ranken.

seo cursus kopen
Koop nu

Leer content te optimaliseren

De seo cursus van ZelfRanken.nl bevat een groot deel aan het SEO tekst schrijven. Hiervoor gebruiken we de gratis tools zoals BARD en ChatGPT.

Door de beste prompts te gebruiken komen we aan zeer goede inhoud in rap tempo.

Geef een reactie

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.