Backlinks stoppen met werken voor SEO

Leestijd: 2 minuten

Waarom stopt Google met backlinks voor SEO redenen? De collectie van kunstmatige intelligenties van deze zoekreus willen graag af van al het spam wat online voorkomt. Een gootvervuiler is helaas Search Engine Optimization gerelateerd. Het gaat er eerlijk gezegd ook niet om wie de beste backlinks heeft, maar de beste inhoud.

out of businessKunnen linkverkopers de deuren nu sluiten ?

Linkverkopers kunnen als ze niet met hun tijd meegaan wel stoppen met hun aanbod. Bij uitstek zijn startpagina’s waar betaalde linkplaatsing wordt aangeboden de sigaar.

Er is absoluut wel een uitweg om door te kunnen gaan want offsite-seo blijft gewoon bestaan. Alleen de bekende A tag hyperlink gaat helemaal niks meer doen voor SEO.

Kunstmatige intelligenties zoals BERT, RankBrain en SpamBrain hebben geen backlinks meer nodig om een website te laten ranken. Waar wel naar gekeken wordt zijn entiteiten en NLP’s. Om het nog lastiger te maken voor mensen die aan hun SEO werken kijkt elk verschillende AI naar elk eigen entiteiten en NLP’s.

Dit wilt zeggen dat bepaalde woorden die meer over de EMQ (exacte zoekwoord) vertellen worden verwacht op bepaalde plekken. Zo kijkt RankBrain naar de url (slug) en BERT die het hoofdcontent beoordeelt.

SpamBrain en anchors

Een heel gevoelig onderwerp zijn de anchors (linktitels) die we altijd zo bewust hebben genoemd. SpamBrain heeft geleerd dat deze backlinks bestaan om een webpagina vindbaarheid mee te manipuleren. Dit is wel het ergste van alle offsite veranderingen. Wil je weten wat je eraan kan doen behalve alles verwijderen? De cursus SEO van ZelfRanken.nl geeft je alle antwoorden.

Dat anchors van backlinks voor degradatie gaan zorgen is verontrustend voor iedereen met een linkprofiel. Dat Google geen fan is van seo-specialisten wisten we al, maar dat we zo hard worden aangepakt is ongekend. Op moment van schrijven (16 Juli 2023) is Google dit aan het doorvoeren maar hoofdzakelijk voor de Amerikaanse google.COM website. In Nederland zal deze verandering later worden doorgevoerd. Wanneer dat is is onbekend, maar iets zegt me dat we dat vanzelf gaan merken.

seo cursus kopen

ZelfRanken heeft de ‘alles in 1 seo cursus’ waar backlinking uiteraard in voorkomt. De vernieuwde technieken worden uitgelegd en voorgedaan.

Koop nu

Geef een reactie

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.